Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: NINTENDO DS Lite
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
Stron: 1, 2, 3, 4
KILL
http://ds.ign.com/articles/683/683684p1.html tutaj jest obszerne info i fotka nowego DSa , takich zmian sie wlasnie spodziewalem , DS pozbyl sie zaokraglen i zmniejszyl rozmiary, widac ze dezajn na ksztalt nadchodzacej rewolucji biggrin.gif
n-name
Wyglada o wiele lepiej, ale ja nie będe zmieniał zbyt szybko swojego ds'a bo stara wersja niejest zła
bullseye
QUOTE(KILL @ 26 01 2006, 11:40) *

http://ds.ign.com/articles/683/683684p1.html tutaj jest obszerne info i fotka nowego DSa , takich zmian sie wlasnie spodziewalem , DS pozbyl sie zaokraglen i zmniejszyl rozmiary, widac ze dezajn na ksztalt nadchodzacej rewolucji biggrin.gif

no killer teraz to nawet ja, z checia bym sobie sprawił tego nowego DS icon_twisted.gif
Matrox
Jak dla mnie wyglada swietnie, lubie taki ipodowy wyglad, bez zbednego przepychu i w bialym kolorze. Jak trafi do Australii to najprawdopodobniej sobie zamowie (starego DSa sprzedalem, a teraz przed wakacjami chce kupic PSP albo DS)
are91
No, w Europie ma wyjść na wiosnę, i mam poważne plany zakupu produktu Nintendo. Dużo lepszy wygląd (Ipodowy taki, materiał z którego go wykonano od razu mi się z revo skojarzył), mniejsze rozmiary, i ciekawe gry! Zastanawiałem się nad PSP, jednak po co mi PSP skoro mam PS2, a grałbym na niej głównie w domu? Na NDS-a wychodzą nietypowe gry, i oto właśnie chodzi (gdyby tylko Nintendo przystopowało trochę z Marianem, i robiło poważniejsze gry... ale i tak jest dobrze).
wortigern
i tak wyglada ujowo, wstyd takie cos wyjac na miescie, ale przynajmniej nie ukradna
Nagły
Rzeczywiście wygląd nowego DS'a poraża! Wygląda o wiele lepiej od jego pierwotnej formy. Nintendo naprawdę teraz się popisało. happy.gif
Kubol
Wie ktoś kiedy będzie dostępny w Polsce ? happy.gif
Yano
ja nie widze prawie zadnej roznicy ;p szczegolnie ze to jakis obrazek a nie zdjecie;p
Mithos
Roznica jest. Popatrz na dane (wielkosc, ciezkosc), rozlozenie klawiszy, czy ten nawet na proporcje wielkosci ekranow do reszty konsolki.
buul
Dla mnie, nowy wygląd DS jest (pipi). Troche mniejszy i lepsze rozłożenie przycisków. Czekam na premiere europejske, oby cena tylko nie zabiła mnie biggrin.gif
Arkady
Jak dla mnie Nintendo posuwa się za daleko, najpierw zarobili trzy razy na GBA (GBA arrow.gif GBA SP arrow.gif Micro) teraz zaczynają z DS.

Zabawa w "Ile wydusimy kasy z fanów"
buul
No zawsze skads tą kase trza zassać biggrin.gif, ale po wejściu nowego DS Lite spadnie jeszcze bardziej cena zwykłego DS'a, co moze bedzie oznaczał jednak kupno jego biggrin.gif
Owiec
Jakby tak nagle Big N cos odwalilo i by obnizyli cene normal DS'a o 200zl ,to bym sie nie obrazil xD 200zl za DS'a + gierka ... marzenia :?
KopEr
chłopcze co ty gadasz!! GBA w sklepie kosztuje 199zylka a spek za 349zylochów a ty wyskakujesz z DSem za tyle co GBA lubisz marzyć stanowczo lubis marzyć...
Admin SN
Pierwsze prawdziwe fotki DS LITE!!! TUTAJ!
wojcieszek
Nie wmówią mi kitajce jedne że nie można było tak od razu.
tomba
QUOTE(Kubol @ 3 02 2006, 21:33) *

Wie ktoś kiedy będzie dostępny w Polsce ? happy.gif

i ile będzie kosztował?!?

wygląda bardzo ładnie i nie wiem czy mam na niego czekać, bo podoba mi sie bardzo, czy łykać tego DS'a co teraz jest...?
Ryo-San
QUOTE(Arkady @ 5 02 2006, 10:56) *

Jak dla mnie Nintendo posuwa się za daleko, najpierw zarobili trzy razy na GBA (GBA arrow.gif GBA SP arrow.gif Micro) teraz zaczynają z DS.

hmmmm nie rozumiem o co dokladnie ci chodzi? przeciez to ten sam ds po leciutkim tunningu, zadnych zmian w bebechach(jedynie na Lite mozna bardziej podkrecic brightness)..wszystkie gry ze zwyklego DSa chodza na Lite i vice versa itd itp - mowic o wyciaganiu kasy w tej sprawie to totalny nonsens..
i czemu na GBA zarobili 3 razy?? o_O rozumiem ze kazdy kto kupil pierwszego Avance'a pozniej zakupil jeszcze SP i Micro? blink.gif
STRETCH
mam zamiar kupic ds lite z lik sangu. jest w nim chyba jezyk ang? mam kilka pytan. w ds niema blokady regionalnej tak? w tym z sangu jest ladowarka na 110v czy mozna org ladowarke zastapic jakims europejskim odp? czy wersja jap starego ds rozni sie czyms od euro i us? ps lite podoba mi sie zylion razy bardziej od zwyklego ds i psp.
Arkady
QUOTE(Ryo-San @ 24 03 2006, 00:12) *

hmmmm nie rozumiem o co dokladnie ci chodzi? przeciez to ten sam ds po leciutkim tunningu, zadnych zmian w bebechach(jedynie na Lite mozna bardziej podkrecic brightness)..wszystkie gry ze zwyklego DSa chodza na Lite i vice versa itd itp - mowic o wyciaganiu kasy w tej sprawie to totalny nonsens..
i czemu na GBA zarobili 3 razy?? o_O rozumiem ze kazdy kto kupil pierwszego Avance'a pozniej zakupil jeszcze SP i Micro? blink.gif

Właśnie o tym mowa, poprawili i znowu kasa leci strumieniami, nie twierdze, że wypuszczenie Lite to porażka bo teraz jakbym brał drugiego DS to właśnie tą wersje, ale czy za pierwszym razem nie dało się tak zrobić? Lecenie w kulki...
Przydałoby się również, żeby N miało taki zapał do wypuszczania gier na duże konsole, co 'odświeżania' swoich konsol rolleyes.gif
n-name
blokady regionalnej niema, z ladowarką masz 2 wyjścia - kupić(ok 30zł), lub możesz użyć przejściówki(około 10-30zł, zależy jaka). Ja mam przejściówke do mojego ps one i dziala dobrze, a kosztowała koło 12zl. Co do tego czy ma język angielski to Ci nie powiem, ale raczej ma(ja miałem starego ds'a euro. i był tam japoński). Stare ds'y chyba niczym znaczącym się nie różnią, były jakieś pogłoski że np. w jednej wersji nie będzie budzika, ale niewiem jak to dokladnie z tym jest.
Ryo-San
QUOTE(Arkady @ 1 04 2006, 07:56) *

QUOTE(Ryo-San @ 24 03 2006, 00:12) *

Właśnie o tym mowa, poprawili i znowu kasa leci strumieniami, nie twierdze, że wypuszczenie Lite to porażka bo teraz jakbym brał drugiego DS to właśnie tą wersje, ale czy za pierwszym razem nie dało się tak zrobić? Lecenie w kulki...
Przydałoby się również, żeby N miało taki zapał do wypuszczania gier na duże konsole, co 'odświeżania' swoich konsol rolleyes.gif

ale jak moze byc mowa o wyciaganiu kasy skoro cena zostaje bez zmian..to jest tylko uklon w strone graczy...zmnejszyli o ile sie dalo, poprawili dizajn i cacy..identycznie jak w przypadku Pstwo i PSona - czy ktos narzekal ze Sony wyciaga kase? eee nie przypominam sobie....a zapewne nie mogli tego zrobic wczesniej bo trzeba bylo kilka rzeczy zminiaturyzowac, a bylo to mozliwe dopiero teraz..dlaczego PS2 od poczatku nie byla takie malutkie jak PStwo..identyczna odpowiedz; ]
STRETCH
dzieki n-name. chyba jest tylko jedno wyjscie, kupic nowy zasilacz.
mam jeszcze jedno pytanie czy lik-sang caly czas ma jakies dziwne procedury przy placeniu karta (wysylanie faksem podpisu)? jesli wszystko pojdzie ok to moze za tydzien bede go juz mial.
szczurek
z tego co wiem, to taka procedura odbywa sie gdy kupujesz coś droższego. Czyli na przykład konsolę.
Matrox
QUOTE(szczurek @ 3 04 2006, 17:18) *

z tego co wiem, to taka procedura odbywa sie gdy kupujesz coś droższego. Czyli na przykład konsolę.

Z tego co wiem to to jest standardowa procedura w lik-song gdy kupujesz u nich pierwszy raz ale nie jestem pewien bo tam nei zamawialem.

ps. zmien sobie strone www w profilu ;]
szczurek
no to wiemy co innego, chociaz to sie nie wyklucza;) Valetudo
Boniek
Lik-sang nie wymaga na bank skanów karty przy zakupach o mniejszej wartości, nie wiem jak jest gdy kupujemy coś droższego.

Walić jednak skany, Lik-sang ssie na całej lini! Jeśli wybierzesz jakąkolwiek formę wysyłki niż Global Priority (o ile w przypadku konsol się wogóle da, a jesli tak to musisz pogodzić się z faktem oczekiwania aż stateczek przypłynie po min. 3 tygodniach) to na 99% zostanie naliczone Ci cło i podatek VAT. Wówczas zakup stanie się bardzo mało opłacalny...A przez co to wszystko?
Ano Lik-sang nie ma w zwyczaju wysyłania paczek jako "gift" z zanizoną wartością jak to robi chociażby dobrze znany australijski DvdCrave.com.

Oczywiscie jest szansa, że paczka przejdzie bez opłat...ale mała to szansa :-).
Mithos
Podobnie Play-Asia, ktore NIGDY nie oznacza paczek jako gift i podaje realna wartosc. Jest mozliwosc zmniejszania wartosci o polowe, ale wtedy jak paczka zaginie to oni nie biora za to odpowiedzialnosci, a ze przesylki ida jako zwykle no to mozna byc troche grosza w plecy.
VascoDa
Czy moze ktos mnie uspokoic, ze jak kupie DS Lite wersje JAP, to bede mogl ustawic menu systemu na jezyk angielski i pojda na nim gry USA i EUR.
i jak dokupie zasilacz multi regionowy to tez da sie ladowac w Polsce?

z gory dzieki smile.gif
MaciejPŃ
uspokajam Cie co do gier i ładowary, z menusme, przyznam sie nie wiem:)
szczurek
cóż, już w zwyklym DSie byl wybor wielu jezykow, wiec watpie, aby w Lite'cie sie cos zmienilo....
VascoDa
Wielkie dzieki za pomoc. ( i dzieki za wskazanie miejsca gdzie powinien byc ten post wink.gif
Gojlandek
QUOTE(STRETCH @ 3 04 2006, 16:00) *

dzieki n-name. chyba jest tylko jedno wyjscie, kupic nowy zasilacz.
mam jeszcze jedno pytanie czy lik-sang caly czas ma jakies dziwne procedury przy placeniu karta (wysylanie faksem podpisu)? jesli wszystko pojdzie ok to moze za tydzien bede go juz mial.

QUOTE(Matrox @ 3 04 2006, 21:18) *

QUOTE(szczurek @ 3 04 2006, 17:18) *

Z tego co wiem to to jest standardowa procedura w lik-song gdy kupujesz u nich pierwszy raz ale nie jestem pewien bo tam nei zamawialem.

ps. zmien sobie strone www w profilu ;]

QUOTE(Boniek @ 5 04 2006, 17:43) *

Lik-sang nie wymaga na bank skanów karty przy zakupach o mniejszej wartości, nie wiem jak jest gdy kupujemy coś droższego.

Walić jednak skany, Lik-sang ssie na całej lini! Jeśli wybierzesz jakąkolwiek formę wysyłki niż Global Priority (o ile w przypadku konsol się wogóle da, a jesli tak to musisz pogodzić się z faktem oczekiwania aż stateczek przypłynie po min. 3 tygodniach) to na 99% zostanie naliczone Ci cło i podatek VAT. Wówczas zakup stanie się bardzo mało opłacalny...A przez co to wszystko?
Ano Lik-sang nie ma w zwyczaju wysyłania paczek jako "gift" z zanizoną wartością jak to robi chociażby dobrze znany australijski DvdCrave.com.

Oczywiscie jest szansa, że paczka przejdzie bez opłat...ale mała to szansa :-).

Wczoraj pierwszy raz zamawiałem towar z Lik-Sang. Nie wiem, czy przy płatności kartą coś trzeba wysyłać, ale sposób jest prosty - wystarczy tej samej karty użyć do płatności przez PayPal ze zweryfikowanym kontem:) Wtedy nie proszą o nic i od razu dostaja kase. Moja rada - zakładajcie konto na PayPal (ja użyłem karty płatniczej Visa Electron z sercem z Inteligo), weryfikujcie je i zakupy w Lik-Sangu i eBayu proste jak nigdy:)
Ryo-San
dvdcrave ma juz Lajty na magazynie..beda je rozsylac od 30stego maja..calkowity koszty to na dzien dzisiejszy 453 zl 22gr
KILL
QUOTE(Ryo-San @ 28 05 2006, 14:31) *

dvdcrave ma juz Lajty na magazynie..beda je rozsylac od 30stego maja..calkowity koszty to na dzien dzisiejszy 453 zl 22gr

to spoko calkiem tanio ale jak podliczyc jeszcze kosztprzesylki to ile bedzie ??
Ryo-San
to juz jest calkowita kwota - lacznie z kosztami wysylki
Gojlandek
Ale to najtańsza przesyłka, która będzie szła tydzień-dwa i nawet nie będzie rejestrowana? Co z cłem w tym wypadku?
bartiz
Ja tam na swojego Ndsika Lite już czekam... mam nadzieje, że nie wlepią mi cła ;]
Ryo-San
QUOTE(Gojlandek @ 29 05 2006, 16:56) *

Ale to najtańsza przesyłka, która będzie szła tydzień-dwa i nawet nie będzie rejestrowana? Co z cłem w tym wypadku?

po pierwsze - chcesz drozsza wysylke to wez sobie DHL - koszt jakies 250zl - innych nie ma
wysylka jest rejestrowana
co z clem? jak zawsze..nikt nie da ci nigdy 100% pewnosci ze clo ominiesz - ale crave zaniza wartosc paczki i to sporo wiec moza byc spokojnej mysli
VascoDa
Ok. Navy DS Lite przyszedl w 3 dni z LikSang. DHL spisal sie pieknie.Odprawa celna zajela 1 dzien. Wszystko kurierami pod nos. Nie musialem wstawac od biurka ani raz.
Polecam ich jesli ktos nie lubi bawic sie z urzedami celnymi. Niestety to troche kosztuje...
Jesli chcecie zaoszczedzic jak sie da to sprobujcie w www.success-hk.com Zamowilem tam 2 konsole PSP w dniu japonskiej premiery i poprosilem o napisanie na paczce GIFT i 20$ value + airmail.
Po nowym roku pani listonoszka przyniosla pudelko zawiniete w szary brudny papier z opisem o jaki prosilem. Zero cla smile.gif

DS jest sliczny (przyciski wydaja sie tandetne ale pewnie sprawdza sie dobrze)
Ekran miazdzy. Touchscreen intryguje. Mario wciaga od pierwszej sekundy... Maksymalnie intuicyjny interfejs. Nie mialo znaczenia ze odpalil sie po japonsku. Na kazdym kroku sa ikony symbolizujace funkcje. Nie mozna nie skumac smile.gif Juz po chwili pzrstawilem na English.

Wlozylem dla testu FlashAdvance Pro ze staruszka GBA.. za pierwszym razem nie poszedl ale jak mu srube dokrecilem..(musi dobrze lezec w slocie) to poszedl..i nagle gry z GBA nabieraja blasku!

Dla tych co ciagle zastanawiaja sie czy PSP czy DS Lite...hm.. PSP jest nie do pobicia jesli chodzi o kaliber (ekran, wykonanie, zaawansowanie techniczne gier) ale DS za to daje co innego: grywalnosc, orginalne nowe gry, ktore wciagaja czasem bardziej niz 20ste wyscigi full3d z psp.

Warto miec obie konsole i juz.
Sam mam dosc prosto, bo ja ogladam filmy na psp i gram w to co dobrego wyjdzie.
Moj syn bedzie gral na DS, bo nie musze obawiac sie ze koledzy skroja go z drogiego psp i krwi w grach na ds malo. nawet troszke rozwojowy to sprzet. (BrainAge kupiony razem z konsolka)
Zona kochala i bedzie kochac Maria (spoko..platonicznie wink.gif wiec DSa napewno zajedzie a poniewaz w Lumines na PSP tez juz 200tysiuf robi..to co ja bede tlumaczyl...

mam nadzieje ze komus te dygresje sie przydadza. pozdro.
Suikoden
Jak dlugo idzie przesylka z dvdcrave?zamawial juz ktos i dostal? i jaka sytuacja z clem byla?
emik
Ja zamawialem z DVDCrave DSa (poprzedniego). Wszystko trwalo 10 dni, zero cla itp. Przesylka oznaczona jako GIFT. Dobra firma.
bartiz
Właśnie dostałemn przsyłkę z DVD CRAVE która zawierała DS LITE + NEW SUPER MARIO BROSS + METROID PRIME...

zero cła, paczka od wysłania szła 6 (!!!) dni gdzie zawsze dostawałem po 12 biggrin.gif

Dodatkowo w środku jest demko gry BRAIN TRAINING !! Po teście opiszę jak sprzęcik się sprawuje ale wygląda bardzo schludnie, konsolka jest w kolorze BIAŁYM smile.gif

Mogłby mi ktoś znalezc na Allegro tą przejsciowke na europejskie gniazdka ? Jezdzilem umnie po elektronikach i nie mieli a ja nie wiem jak to się nazywa ;P

PS. Ladowarka z GBA SP/DS nie podchodzi bo jest troszke inne wejscie do DS'a LITE.
STRETCH
ja jeszcze nie kupilem. poczekam te 2tyg i kupie czarnego.
Halcos
Też się przymierzam do kupna Lajcika, ale mam pytanie - czy na dvdcrave można robić przelewy używając kartę Visa Electron z mBanku? (tej z delfinkiem).
erix
bartiz , zawsze możesz kupić "polski zasilacz" o taki http://allegro.pl/item109067486__ladowarka...ep_robson_.html
Ryo-San
QUOTE(Halcos @ 11 06 2006, 15:09) *

Też się przymierzam do kupna Lajcika, ale mam pytanie - czy na dvdcrave można robić przelewy używając kartę Visa Electron z mBanku? (tej z delfinkiem).

nie mozna - albo Electron z Inteligo, albo Ekarta z mBanku albo kazda inna karta kredytowa
Suikoden
Do osob ktore juz Lite'a z dvd crave posiadaja- wtyczka jest w systemie jap czy aus?
Towarzysz
Oczywiscie wtyczka jest australijska.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.