Czy ktoś oprucz mnie na tym forum słucha wspaniałego Ozzy-ego.Jeżeli nie słuchałeś jeszcze Ozzy-ego a jesteś
fanem rocka/metalu to musisz to zrobić.
Firekage
26 01 2006, 21:37
Elo.
Tak tak.Zgadzam sie z panem w stu procentach.O ile Black sabbath z zapijaczonym Osbournem nie za bardzo mi przypadl do gustu(wole te z Dio,choc muzycznie to geniusze) to juz solowe dokonania Ozziego to jest to.
Super polecam.
Pozdro.
kij mu w zadek, niech dziad spada wyć balladki ze swoją spasiona córeczką, albo dałnowatym synkiem
wbijam w sentymenty - rzadziarz z niego jest teraz
QUOTE(_Diabeu_ @ 27 01 2006, 09:00)

kij mu w zadek, niech dziad spada wyć balladki ze swoją spasiona córeczką, albo dałnowatym synkiem
Gdybyś chociaż słuchał raz Ozzy-ego to byś z szacunku tak nie mówił więc (pipi).j.
Płyta "No more tears" jest po prostu fantastyczna. Ma niesamowity feeling, się słucha i japa sama sie uśmiecha, dawno już nie słuchałem, ale chętnie do niej wróce. Gra Zakka jest wyśmienita, koleś nie musi grać z prędkością światła żeby pokazać jak dobrym jest gitarzystą. Bass też kozacki, zwłaszcza w kawałku "Zombie Stomp"
Co do reszty płyt solowych, to już nie zrobiły na mnie takiego wrażenia, na Ozzmozis za dużo ballad, ale pierwszy kawałek jest świetny. Black Sabbathu oprócz paru najbardziej znanych utworów nie słuchałem, więc się nie wypowiem
Głos Ozziego albo się kocha albo nie nawidzi ;], ja musiałem się przyzwyczaić z początku do tego zawodzenia, ale teraz widzę, że jak najbardziej pasuje i w ogóle spoxik
Senstymenty sentymentami, "No more tears" słucham bez żadnego sentymentu, bo jestem młodego pokolenia, ta płyta jest ponadczasowa dla mnie
QUOTE(Manor @ 27 01 2006, 09:27)

Płyta "No more tears" jest po prostu fantastyczna. Ma niesamowity feeling, się słucha i japa sama sie uśmiecha, dawno już nie słuchałem, ale chętnie do niej wróce. Gra Zakka jest wyśmienita, koleś nie musi grać z prędkością światła żeby pokazać jak dobrym jest gitarzystą. Bass też kozacki, zwłaszcza w kawałku "Zombie Stomp"
Co do reszty płyt solowych, to już nie zrobiły na mnie takiego wrażenia, na Ozzmozis za dużo ballad, ale pierwszy kawałek jest świetny. Black Sabbathu oprócz paru najbardziej znanych utworów nie słuchałem, więc się nie wypowiem
Głos Ozziego albo się kocha albo nie nawidzi ;], ja musiałem się przyzwyczaić z początku do tego zawodzenia, ale teraz widzę, że jak najbardziej pasuje i w ogóle spoxik
Senstymenty sentymentami, "No more tears" słucham bez żadnego sentymentu, bo jestem młodego pokolenia, ta płyta jest ponadczasowa dla mnie
Tak sie wypowiada ktoś kto słuchał troche OZZEGO.
lol, a pomysłałeś że ktoś może mieć inne zdanie i po prostu mu on wisi???? Widać żeś nowy...
co za młotek z ciebie Slash, jak słuchałem oziego to ty błyskiem w oku ojca byłeś - więc nie smęć
typ jest rzadki jak kupa niemowlaka - jak pisałem, pieprzyć sentymenty
QUOTE(Slash @ 27 01 2006, 11:19)

QUOTE(_Diabeu_ @ 27 01 2006, 09:00)

Gdybyś chociaż słuchał raz Ozzy-ego to byś z szacunku tak nie mówił więc (pipi).j.
ROTFL
diabeu ma racje- niech ozzy spieprza. moze i kiedys wyl na poziomie, mi zawsze latal kolo pyty. i zadna z niego legenda
Wogóle (pipi)cie wszyscy.Jesteście dziady co nie umiecie nikogo uszanować.Jesteście typowymi chamskimi prostakami(a Diabue największym)Gdzie sie tacy ludzie uchowali jak wy.W Czarnobylu.A może urodziliście sie podczas wybuchu w Czarnobylu i to sie odbiło na was.
...cholera, nie wiem, czy to tylko mi się tak zdaje, czy 90% nowej "ekipy", jaka pojawiła się na forum w ciągu ostatniego miesiąca, to jakieś totalne oszołomy, zakompleksione matoły czy jakieś inne pajace, próbujące zorbic z siebie kozaków w ciągu kilku dni?
Ölschmitz
27 01 2006, 22:40
imo kazdy user ktory jest na forumingu dluzej niz rok powinien miec przycisk ban do dyspozycji i by sie margines usuwalo kiedy trzeba ;]
a ozzyego nie lubie, zeszmacil sie tym programem o swojej rodzince poyebusow.
K@czy17
27 01 2006, 22:51
Jestem wielkim fanem muzyki metalowej i rockowej !! YEAH!! ta muza to ma brzmienie a nie jakies tam Techno. zdobyłem już 6 podium dzisiaj i już niechce mi się grać , może jutro zaczne uff , ta muza będzie zawsze w grach FPP , szczególnie w Quake i Doom. pozdro dla wszytskich fanów AC/DC , Iron Maiden , NIN , Korn , Ramsteina , Rage Against The Machine
QUOTE(K@czy17 @ 27 01 2006, 23:51)

Jestem wielkim fanem muzyki metalowej i rockowej !! YEAH!! ta muza to ma brzmienie a nie jakies tam Techno. zdobyłem już 6 podium dzisiaj i już niechce mi się grać , może jutro zaczne uff , ta muza będzie zawsze w grach FPP , szczególnie w Quake i Doom. pozdro dla wszytskich fanów AC/DC , Iron Maiden , NIN , Korn , Ramsteina , Rage Against The Machine

O Boże...
ghost_spike: z jakąś petycją trza będzie wystąpić or sth...
Co do Ozzy'ego - nigdy jakoś mnie nie ruszał, poza paroma klasycznymi wałkami... Tyle. Ale jednak twórca hard rocka, jakby nie było.
_Milan_
28 01 2006, 09:52
Fajnie w choooj byc nowym na forum po tym co napisal Ghost spike...
Niewazne,pozdrawiam pozostale 10%!!
A co do Ozzy'ego, zyjemy we panstwie gdzie ludzie myla ksiedza z Bogiem ,a schlanego znanego metalowca z legenda,tyle.
Krotka historyjka: kumpelwchodzi do mojego pokoju, patrzy na plakat Fantomasa i mowi:"to Osborne to sie chyba knaczej pisze". Moral? Buzz Osborne jest 100 razy lepszym artysta ,ale nikt go nie kojarzy.
QUOTE(_Diabeu_ @ 27 01 2006, 09:56)

co za młotek z ciebie Slash, jak słuchałem oziego to ty błyskiem w oku ojca byłeś - więc nie smęć
I mnie nazywasz młotkiem?Najpierw popatrz do lustra i wtedy możeme pogadć kto jest młotem.
QUOTE(Slash @ 28 01 2006, 12:00)

QUOTE(_Diabeu_ @ 27 01 2006, 09:56)

I mnie nazywasz młotkiem?Najpierw popatrz do lustra i wtedy możeme pogadć kto jest młotem.
Gdzieś kiedyś był taki punkt w regulaminie... "Jeśli jesteś nowy, nie wypowiadaj się od razu, poczekaj tydzień, poobserwuj ludzi i ich wypowiedzi i dopiero potem postuj" (no w każdym razie sens zachowałem

)
Obsolete
28 01 2006, 15:18
spokoj psy
;p
leżę ze śmiechu. kurde jednak fajnie że underground otwarty, pośmiać się można. osborn, stary wafel, a córkę ma totalnie nie do wydymania
Firekage
28 01 2006, 21:59
Elo.
Widze ze zaczynaja sie posty o niczym i jazda jeden na drugiego....idiotyzm i nic wiecej..dla jednego jest on legenda dla innego szmata...moze lepiej zamiast szmacic sie ktos wypowie sie bardziej konstruktywnie.....
Pozdro.
Morał z tego taki że powinny być bany za wypowiadanie się przed tygodniowym okresem ciszy.
A, jeszcze jedno. Specu, albo masz wybitnie taki sam gust muzyczny jak Diabeu, albo to drugie konto Diabua, bo na każdy temat muzyki opinia ta sama. No innej opcji to nie ma ;]
poprostu z Diabeuem mamy dobry gust
o to to
Bret Hart
23 02 2006, 11:20
QUOTE(Olszesky @ 27 01 2006, 21:40)

a ozzyego nie lubie, zeszmacil sie tym programem o swojej rodzince poyebusow.
W 100% popieram jak kiedys jeszcze mi sie z muzyką kojarzył tak po tym serialu "rodzina adamsow" uwazam go za kretyna do kwadratu (zresztą edukacje zakonczyl na 5-klasie podstawowki bo jak sam sie pochwalił miał concentration disorder)

W Black sabbath Tonny I. myslal za cala reszte nic dziwnego ze Ozziego wykopal na zbity pysk z kapeli.
Dziwie sie jak taki skonczony idiota moze być idolem kogokolwiek
The British Bulldog
4 04 2006, 21:15
Nigdy nie przepadałem za Ozzym - pożeraczem nietoperzy tudzież innych opierzonych obiektów latających

.Gość miał miał na deklu od początku i nie ma się czemu dziwić - do szkoły pod górkę, jedna para skarpet

.
Wracając do tematu tego topika to raczej Ozzy przestał być twórcą hard rocka ba właściwie nigdy nim nie był. Gdyby nie Black Sabbath, Ozzy nie mógłby dzisiaj produkować chały ani też promować swoich debilnych dzieci.Tak tak bo chała nazywam tą jego soap operę bo jak można nazwać skretyniały show w którym Ozzy opróżnia zawartość swojej lodówki i rzuca żarciem na teren posesji sąsiada, który głośno imprezuje nie dając mu spać (akurat ta akcję przypadkiem widziałem).
Generalnie mógłbym wyliczyć conajmniej 20-tu prawdziwych twórców rocka którzy mieli znacznie większy wkład w muzykę niż pseudo "książe ciemności".
_Blaze_
10 04 2006, 05:12
Napisze krotko.... Z zespolow ktore graja juz w cholere czasu lubie tylko Guns 'n Roses, Iron Maiden i wlasnie Ozziego. Kolezke nie za bardzo trawie ale nagral duzo (pipi)ch kawalkow i to sie liczy....
Było mineło Ozzy strasznie "skaszanił" się tym programem o swojej rodzinie ,to miało być niby śmieszne. A i tak jakimś super wokalistą nie był poprostu przeciętny muzyk. A co do wypowiedzi na forum też jest za tym ,żeby robić testy inteligencji wszytkim nowym userą bo w ostatnich miesiącach cos za dużo mniej "rozwiniętych" przybyło.
_Milan_
25 05 2006, 17:25
E tam,bez tych "mondrych " wypowiedzi nie byloby sensu odwiedzac ponownie tematow
Np. Slash,podrecznikowy przyklad jak sie nie zachowywac jako nowy, i przy okazji rozsmieszyc innych
Jest tu jeszcze wiele takich rodzynow (temat slipknot),ja sie ciesze,lubie czasami pobuszowac i posmiac sie jak przy dobrej komedii.
anty-OT: Ozzy nudzi mnie,jestem z innej bajki.
I tak nieważne co powiecie, Ozzy i tak pozostanie jedną z legend Rocka czy zasłużenie, czy nie, już jedną z nich został. A to że koleś rypnięty konkretnie (jak i reszta jego rodziny) to właściwie bardziej mu pomogło niż zaszkodziło w zdobywaniu tego statusu.
I mówię to choć jego muzy osobiscie nie trawię. O nie sorka Paranoid jeszcze z czasów Black Sabath jest naprawdę fajne.
A co do "show" to się nie wypowiadam bo nie widziałem, ale skoro w niesmak mnie wprawiło "Jestem jaki Jestem" z Michałem W. to nie wyobrażam sobie swojego stanu po takim czymś z Ozzym...
Ilona1973
30 07 2006, 12:30
QUOTE(Oskae @ 25 05 2006, 18:10)

Było mineło Ozzy strasznie "skaszanił" się tym programem o swojej rodzinie ,to miało być niby śmieszne. A i tak jakimś super wokalistą nie był poprostu przeciętny muzyk. A co do wypowiedzi na forum też jest za tym ,żeby robić testy inteligencji wszytkim nowym userą bo w ostatnich miesiącach cos za dużo mniej "rozwiniętych" przybyło.
A może sobie zapodasz taki test???
Ciężko zrozumieć człowieku o czym piszesz...
QUOTE(Ilona1973 @ 30 07 2006, 13:30)

QUOTE(Oskae @ 25 05 2006, 18:10)

A może sobie zapodasz taki test???
Ciężko zrozumieć człowieku o czym piszesz...
true, a do tego 'userą' litosci...
MasterShake
30 07 2006, 12:52
zostawcie go, on chce walczyć z dziećmi neostrady...

ozzy-mi podchodzi tylko to co z randym zrobił
Ilona1973
30 07 2006, 20:19
Mówcie co chcecie...Jego image sceniczny nie każdemu musiał podpasować ale że historię rocka tworzył-to fakt i tego zmienić się nie da.
Oczywiście w 100% potępiam to,że zrobił pośmiewisko z siebie i rodziny...
Jednak należy wziąć pod uwagę że jego żona Sharon miała i ma na niego ogromny wpływ.
W jego solowej karierze bardzo go wspierała,była jego menedżerem i pomogła wyjść z alkoholizmu...
Może ten program właśnie był jej pomysłem i on pewnie wziął w nim udział tylko ze względu na nią...Sama nie wiem...
W każdym razie Ozzy wpisał się w historię rocka nie tylko śpiewaniem i dziwnym zachowaniem...Nie zapominajcie że pisał też świetne teksty:)
Nie przepadam za nim i nie lubię jego głosu ale w jakimś stopniu go podziwiam.
MasterShake
31 07 2006, 08:22
on dalej gra z Wyldem?Bo ostatnio pitolił że Wylde nic nie potrafi a teraz ponoć znowu razem.
A BLS ktoś zna?
QUOTE(_Diabeu_ @ 31 07 2006, 09:08)

a za Dreamera ma w ryj
to ta koleda?
lol
jak to zobaczylem myslalem ze sie obsram po same uszy ze smiechu
ta, z tą świnką co zaadoptował z rzeźni to wykonuje
_Milan_
31 07 2006, 09:30
Nie wiem oco wam chodzi, niezla golona z niej xD
kwik, jakbym urzadzal wesele i chcial zorganizowac pieczonego swiniaka to wiem gdzie szukac
MasterShake
31 07 2006, 09:37
QUOTE(_Diabeu_ @ 31 07 2006, 10:21)

ta, z tą świnką co zaadoptował z rzeźni to wykonuje
nope, ze świnką śpiewa changes, dreamer to jego utwór z down to earth
ubić szpadlem, jej braciszek też nie lepszy - jakiś niedowalony mongoł
faaaajna rodzinka
pewnie robieni na ostrej fazie
zamiast mleka to im prozac dawali
_Blaze_
31 07 2006, 10:06
Chyba gaz musztardowy
QUOTE(Milaneze @ 31 07 2006, 03:30)

Nie wiem oco wam chodzi, niezla golona z niej xD

Salami - makarela aka wieloryb z keczapem na wlosach nafaszerowany dla niepoznaki smiertelna dawka pudru na du.pe dla niemowlakow
Ludzie wyluzujcie, każdy ma własny gust i lubi to co lubi a ja osobiście uwielbiam jego muze.Żeby lubić muze nie trzeba lubić wykonawcy

666
brawo za moralizatorskiego czerstwego dennego posta i przypomnienie tematu i wypowiedzi sprzed 5 miechow.
za spam warn 2007%
Jak to szło? Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść nieobesranym?
No właśnie Ozzy trochę się zapomniał.
Przeciez gówniarzom typ nie będzie się kojarzył nigdy z korzeniami metalu, jeno z głupim reality-show i plakatami z Bravo.
Za tę kasę też bym to zrobił.
Powiem tak...Ozzy'ego lubie za Blizard of Ozz i No more tears, ogulnie lubie jego głos.To prawda ze do Sabbath'ów wiecej wniusł T.Iommi ze swoimi(moim zdaniem) genialnymi riffami, ale wokał Ozza dodał charakteru, ogólnie nie interesuje mnie jego życie prywatne ale czepianie sie ze chlał to przesada...co z tego??? ze jest sławny to juz nie moze??? wszystcy chlamy i jakos sie nawzajem siebie nie czepiamy:).Czy jest twurcą metalu? moim zdaniem to cały zespół Black Sabbath jest twórcami metalu, chociaz duzo ich niesłucham ale pare płytek mam.Ja tam wole Nirvane kturą pewnie byscie niezle zjezdzili...ale tą muzyke albo sie czuje albo nie...i nie jezdzic mi tu po Kurcie bo w łeb! on był wyjątkowym człowiekiem ale nie kazdy to zrozumie...ale ludzie bądzcie tolerancyjni! niekturzy tu zachowóją sie jak ameby, kazdy lubi co innego, mnie np wkurzają pseudo satanisci...boze...Szatan, szatan..i co z tego??? jak tak go ku.wa kochacie to sie masturbujcie przed pentagramem ale nie chwalcie sie na prawo i lewo bo chyba to nie wielu obchodzi.Wydaje mi sie ze tu co niekturych bili w dziecinstwie, bo jezdzą kazdego na prawo i lewo, no i uszanujcie metallice bo od niej zaczynałem swoją przygode z ostrym graniem, to prawda ze z czysem sie troche nudzi ale to jednak swietna kapela! dzieki nim zaczełem grac na gitarze elektrycznej(i nirvanie)...a kirk wymiata!(mam 17.5 lat to moze go jeszcz kiedys dogonie..
Sorry za troche offtopicu ale poniosło mnie...

ps:sorry za błedy ale sie troche poprawiłem..
CYTAT(Specu @ 18 03 2007, 20:18)

eeeeee
ze (pipi) co?
tzn co tą wiele mówiącą odpowiedzią chciałes przekazac Specu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.