Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kto oraz czym jezdzi (w wersji live;) ?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
L0SER
Gramy w wyscigi...
Ale ilu z nas ma mozliwosc porownania, jak cala zabawa ma sie do rzeczywistosci?
Mozna to zweryfikowac jednie prowadzac pojazd mechaniczny...

Stad tez moje pytanie:
Czym oraz jak czesto jezdzicie?
Oraz pytanie pomocnicze - jak jezdzicie:)

Pozwole sobie zaczac

Sprzęt: Ibiza System Porsche oraz Suzuki GSX 750 F.
Jazda w stylu: nieraz "Colin", nieraz driftersko, nieraz normalnie, choc naciskiem na pierwsze:D
Cerb
QUOTE(L0SER @ 26 01 2006, 22:00) *

[...]oraz Suzuki GSX 750 F

grzechotnikiem jezdzisz icon_twisted.gif

Ja zapylam na Kawasaki EN 500, chociaz pewnie na wiosne sprzet zmienie, jezdze tak zeby sie nie zabic, sporo mi zostalo do nauki. Na szalenstwa pozwalam sobie tylko jak mam naprawde pewnosc ze moge sobie na to pozwolic, a lubie odkrecac manetke gazu do oporu he he.
L0SER
Grzechotnik, nie grzechotnik, ale ma silnik z "olejowego" GSX-Ra, co sprawia, ze na nude nie narzekam:P

Zreszta przy wyscigowym wydechu Laser trudno doslyszec grzechotanie:]

Na prostych rozpedza sie do licznikowych 250 km/h:]
Krychuone
a ja w lipcu zostane skazany na poldka gli 1.6 lecz bez gazu, w sumie przy poldku z gazem czy bez i tak osiagi sa znikome wink.gif
wiec jak bede mogl jezdzic, chyba 'cruise style' mi pozostanie blush.gif ,czy mozna byc piratem drogowym w takim wozie rolleyes.gif zobaczymy laugh.gif
ash77
Skoda Fabia 1.2 12V - ciasny ale własny
Pavlus
Ja jezdze kradzionym nowym mustangiem, zarabalem gosciowi w usa na swiatlach ;]

A tak na powaznie, jezdze oplem astra 1.6 rodzicow, bo jak narazie wlasny budzet nie pozwala mi na zakup czegokolwiek.
Diabeu
Golf IV TDi silniczek 1.9 do tego 110 koników
of korz diesel
Danilo1972
Jeżdżę zabytkiem - Renault 5 z 1981 roku smile.gif
Wspaniałe autko, wygodne i ma w sobie to COŚ.
Jako że samochód jest dość stary i ma słabiutki silnik jeżdże nim raczej rekreacyjnie.
Za to jest bardzo zadbana, bez rdzy itp.
Alec
Ja poruszam sie Golfem GTI biggrin.gif (1985r) rodziców , nieraz zdarzalo sie ze mocniejsze auta nie radzily sobie z tym prawie 130 konnym potworkiem icon_twisted.gif (szkoda ze na 215km/h {z wiatrem} konczy sie dalsze przyspieszanie dry.gif )

ale na kretej drodze zawieszenie KONI (żółte) spisuje sie doskonale,
gorzej na dziurach, czuc wszystko ale takie sa te sportowe zawieszenia wacko.gif .
INsejn
QUOTE(Alec @ 27 01 2006, 15:53) *

Ja poruszam sie Golfem GTI biggrin.gif (1985r) rodziców , nieraz zdarzalo sie ze mocniejsze auta nie radzily sobie z tym prawie 130 konnym potworkiem icon_twisted.gif (szkoda ze na 215km/h {z wiatrem} konczy sie dalsze przyspieszanie dry.gif )

ale na kretej drodze zawieszenie KONI (żółte) spisuje sie doskonale,
gorzej na dziurach, czuc wszystko ale takie sa te sportowe zawieszenia wacko.gif .

Też zamierzam wsadzić amorki KONI(najwyższy czas i pora żeby wymienić stare) do Mitsubishi Colta 1.6.
ghost.
Laguna 1.8 RN, rocznik '97, coś koło setki koni - dla rodziców styka, dla mnie - nie zawsze... biggrin.gif
Alec
INsejn tylko kup sobie żółte sa to najbardziej sportowe amorki od KONI bo czerwone to taki kompromis pomiedzy wygodą a sportową jazdą, i najlepiej poszukaj nowszych bo ja mam juz troche stare i w nich nie ma regulacji a w nowych juz jest (moze jak dostane GOLFa od rodziców na własność to zmienie)
INsejn
Tak wiem, że żółte są lepsze. Właśnie dzięki tej regulacji. Kumpel sobie kupił i też poleca. smile.gif
L0SER
Moim zdaniem Bilstein jest lepszy na polskie drogi - bardziej wytrzymaly, mozna bez problemu regenerowac itd.
Zreszta to na Bilsteinach jezdzi sie w rajdach, a nie na Koni, co dobrze swiadczy o jego "pancernosci".
Cena porownywalna, choc Bilstein moze byc nieco tanszy - sporo zalezy od modelu auta.

Insejn - sprawdz www.nagengast.pl na Malczewskiego. Zregeneruja Ci oraz utwardza (stopien utwardzenia do wyboru) seryjny zawias za ok. 600 PLN. Pozniej mozna regulowac twardosc.
Jezeli nie chcesz jezdzic tym w rajdach, to na ulice w zupelnosci Ci wystarczy, co akurat nie jest juz moja opinia, tylko Macka Lubiaka.
INsejn
QUOTE(L0SER @ 31 01 2006, 22:29) *

Moim zdaniem Bilstein jest lepszy na polskie drogi - bardziej wytrzymaly, mozna bez problemu regenerowac itd.
Zreszta to na Bilsteinach jezdzi sie w rajdach, a nie na Koni, co dobrze swiadczy o jego "pancernosci".
Cena porownywalna, choc Bilstein moze byc nieco tanszy - sporo zalezy od modelu auta.

Insejn - sprawdz www.nagengast.pl na Malczewskiego. Zregeneruja Ci oraz utwardza (stopien utwardzenia do wyboru) seryjny zawias za ok. 600 PLN. Pozniej mozna regulowac twardosc.
Jezeli nie chcesz jezdzic tym w rajdach, to na ulice w zupelnosci Ci wystarczy, co akurat nie jest juz moja opinia, tylko Macka Lubiaka.

To prawda, że na naszych drogach ciężko się jeździ z twardym zawieszeniem a jak już powoli pada to każda dziura jest zagrożeniem. Dzięki za info LOSER. Zobaczę jeszcze co i jak, bo niedługo mój bro wróci z Anglii to trzeba będzie uzgodnić biggrin.gif
yab
Fiat Marea 1,6 103km
97 rok
MeL
Peugeot 206 wersja Quicksilver ( tuningowany originalnie ) - auto matki tongue.gif
Kawasaki ER-500 Twister - too jest moje i tylko moje tongue.gif

QUOTE(_Diabeu_ @ 27 01 2006, 10:41) *

Golf IV TDi silniczek 1.9 do tego 110 koników
of korz diesel

fajne autko. jak będziesz chciał sprzedać mam kupca na to. tzn zależy ile to jeszcze policzysz smile.gif jak coś zgłaszaj się.
Musti
volvo 740 GL z zamontowanym gazem biggrin.gif < autko rodziców smile.gif(tzn teraz to jest wózek brata i często nim nie jeżdze(kurna do pracy no-stop jezdzi)biggrin.gif
Diabeu
nie ma bata MeL, za bardzo mi się podoba icon_twisted.gif

a jak słodko mruczy powyżej 3tyś, łojezu
Albert Wesker
Corsa C, 2001, 1.0 60 KM, samochod oczywiscie wlasny, bardzo fajny ale emocji ZERO
hipcio
Jeep grand cherooke 4,7L limited i Hummer H2 SUT (ojca, ale jezdze nim wiecej od niego tongue.gif )
Albert Wesker
a twoj ojciec nie jest przypadkiem bylym poslem samoobrony? LOL
hipcio
nic mi o tym nie wiadomo ale moze kto wie smile.gif on potrzebuje takie bo jest mysliwym i non stop jezdzi w terenie i jak narazie jescze nigdy go nie zawiodl.
Ryo-San
jako ze brat sprowdzil z Niemczech samochod moich marzen - niestety na handel - ale jak mowi kupca w Polsce znajdzie w jakies 4-8 tygodni tak wiec przez jakis czas bede rozbijal sie Audi RS4 Quattro Kombi 2.7 biturbo po tunningu MTM
rocznik 2001 - "wyczipowane" 450 koni pod maska(fabrycznie 380KM)..jak juz bede duzy to sobie taki kupie na wlasnosc o_O

piekna sunia baby.gif
INsejn
Ryo-San, niech zamieści ogłoszenie na forum www.streetracing.pl. Myślę, że znajdzie szybciej kupca. Ale dla Ciebie lepiej jak dłuzszy czas nikt nie będzie chciał kupić tongue.gif
kaka
no to moze i jak sie pochwale, smigam 307cc 2.0 180km a co:P
INsejn
QUOTE(kaka @ 14 04 2006, 13:24) *

To 180 km to moc? Chyba się coś zapędziłeś z tymi danymi smile.gif
ash77
QUOTE(INsejn @ 18 04 2006, 20:02) *

QUOTE(kaka @ 14 04 2006, 13:24) *

To 180 km to moc? Chyba się coś zapędziłeś z tymi danymi smile.gif

to chyba prędkość maksymalna hehe
kaka
hehe to moc:P predkosc max to 225km/h sprawdzone:)
Garcia
Opel Corsa 1.2 starych ale niedlugo bede mial wlasne auto - Audi 80
INsejn
QUOTE(kaka @ 19 04 2006, 08:40) *

hehe to moc:P predkosc max to 225km/h sprawdzone:)

Jeżeli 180 koni to masz chyba jakiś dowód(wykres z hamowni) bo seria ma 165. Tylko 225km/h na taką moc, myślałem że to lepiej leci. To mój Colcik 1.6 prawie zamyka budzik(240 km/h).
kaka
heh 307cc ma inna game silnikow niz zwykly 307. 2.0 jest w dwoch wersjach -140km i 180km ja mam wersje sport 180km osiagi nie sa zbyt imponujace bo autko wazy nicale 1600kg ale przynajmniej do tych 200km/h idzie calkiem mozliwie i nie ma czegos takiego ze nagle zaczyna sie mulic z tym zr trzeba go wysoko krecic
INsejn
Wow 1600 kilo ? To nieźle waży, myślałem że góra 1400 kilo. Ale całe szczęście, że masz wersje 180 koni to jakoś to jedzie biggrin.gif A teraz sprawdziłem, rzeczywiście były wersje 180 koni i 135. Nie wiem skąd mi się wzięło to 165 tongue.gif
BTW: Wsadż turbinę, wtedy te 1600 kilo nie będzie aż tak przeszkadzało biggrin.gif
RSX
Mam na własność Twingo 1.2 96r silinik niestety C3G

ale do 80 km/h nie sposób go dogonić;P póżniej ciężko mu, do stówki najlepiej go kręcić...

jeżdze oszczędnie i raczej spokojnie, gdyż nie pozwalają mi na to finanse, ciężkie życie studenta...

napiszcie jeszcze jak szybko w życiu jechaliście (tylko tan na serio:), ja 160 trasa Milicz Wrocław, poprzednim Pegeotem 306 1.8 100koni...
L0SER
Hmmm... Moim moterem wycisnalem tyle, ze zaden elektronicznie blokowany Mercedes albo BMW nie daloby rady ninja.gif
KILL
QUOTE(hipcio @ 4 04 2006, 23:09) *

Jeep grand cherooke 4,7L limited i Hummer H2 SUT (ojca, ale jezdze nim wiecej od niego tongue.gif )

Na takie autko trzeba miec prawko na ciezarowke tongue.gif ??!?!?
Jakuza
Sezon motorowy się zaczyna a więc z garażu wyjechał mój ścigacz Romet Pony xD

Nawet nie wiecie jak się na tym fajnie pomyka tongue.gif
Kubaa__
jak juz wielokrotnie pisalem - niebieska blyskawica, czyli maluch z 1986 r. ogolnie niezle cacko, ale jakby ktos chcial kupic to prosze o konakt na pw, bo zbieram na wymarzonego mercedesa sl 55/65 amg (ostatnio mialem okazje pojezdzic, wiec juz w ogole oszalalem). co prawda z obliczen wyszlo mi, ze bede musial pracowac na niego jakies 165 lat, wiec moze byc troszke ciezko. no chyba, ze opyle bąka spox.gif .
lukaszek
co do ankiety to od kiedy pozycza sie fure?:>
PatrykZG
Ja pomykam Fiatem Uno 1.1 mojego starszego tongue.gif v-max 135-140 km/h
Teraz zbieram na własne auto, prawdopodobnie będzie to :
Skoda Favorit / Audi 80 ( wariant pesymistyczny, czyli brak wyjazdu na robote do niemiec )
Honda CRX / Honda Civic ( wariant optymistyczny, czyli jak pojade do naszych sąsiadów )

Nie są to auta najwyższej półki, ale sam na nie zarobię ciężką pracą, i jazda takim samochodem sprawi mi więcej przyjemności niż jakimś nowym Audi czy Mercedesem który bym miał od bogatego tatuśka.

Ale i tak moim największym marzeniem jest kupno motorku żużlowego i rozbijanie się w lidze amatorskiej na torze w Zielonej Górze ;] myslę ze za ok.2 lata dam rade to osiągnąć hyh.gif
INsejn
Lepiej kup Civica. Crx`y są strasznie zarżnięte, ciężko dostać zdrowego w dobrym stanie. A taki Civic 1,6 sohc Vtec 125 koni ladnie leci biggrin.gif
L0SER
Panowie, ale bez offtopow prosze...
Witek.bielsko
To i ja się "pochwalę" biggrin.gif
Moja jazda samochodem z racji wieku ogranicza się do wjeżdżania do ogrodu i garażu autkiem ojca- zielonym Tico (1998, 41 km). Mi się w sumie na serio ten samochód podoba- mały, oszczędny, tani., a jak znam siebie samego to nigdy w życiu nie będzie mnie stać na nic lepszego... biggrin.gif
Frank Jaeger
Passat 1.9 (niestety) TDI, ok 110 km.. niestety to fura mojego ojca, ale po wakacjach najprawdopodobniej cos kupie.. ze wskazaniem na Alfe 156 ;]
Diabeu
QUOTE(L0SER @ 29 04 2006, 19:10) *

Hmmm... Moim moterem wycisnalem tyle, ze zaden elektronicznie blokowany Mercedes albo BMW nie daloby rady ninja.gif

tylko nie rób akcji jak ten kretyn z Dąbia co poczul wiatr we włosach i wziął się za wyprzedzanie autobusu

pogrzeb odbył się w piątek, bodajże (7 dni się nacieszył motorkiem)
Cerb
No to zes zaj.ebistego dola zapodal... U nas znow w piatek trzech kolesi po maturze rozchlapalo sie na tirze (samochodem). Tak ze uwazac trzeba zawsze niewazne czym sie jezdzi.

No ja od kilku dni sobie smigam z kumplem i dzis wycisnalem z mojego Kawsaki EN 500 (500 pojemnosci i 50 KM mocy) licznikowe 160 km/h, w kasku otwartym (myslalem ze sie udusze), z moja masa to prawie nieosiagalne blink.gif . A dzien wczesniej myslalem ze 140 to dla niego max. Aha motorek to soft chopperek wiec najprzyjemniej jezdzi sie 80 - 110 km/h. Motocykl ma calkowicie puste wydechy zgodnie z zasada "Glosny wydech ratuje zycie" i faktycznie ludzie juz 100 m przede mna zapobiegawcza schodza z drogi, wspoczuje tylko tym ktorzy jada za mna icon_twisted.gif .
L0SER
Nie ma, jak owiewki smile.gif
W moim sprzecie moge siedziec w miare prosto nawet do dwoch "paczek"...
Potem wypada sie pochylic, ale o akcji z duszeniem nie ma mowy (bo i szybke mam smile.gif )
Milo rozpedzac sie w przedziale 150-200 jak podrasowana fura z GT4 ninja.gif
Wszelkie puszki usuwaja sie wowczas z lewego pasa...
Diabeu
No to zes zaj.ebistego dola zapodal...

huh, mowa - sam dobrze wiesz że katając na bajku trza mysleć znacznie więcej niż na kółkiem

...a takie coś mi się marzy...ehhhhhhh

http://img129.imageshack.us/img129/596/525s6rj.jpg
Yacek
Jezdzisz diabeu po lasach na enduro ze marzy Ci sie cos lepsiejszego jak ktm ? :)
lukaszek
QUOTE(_Diabeu_ @ 4 05 2006, 17:24) *

...a takie coś mi się marzy...ehhhhhhh

http://img129.imageshack.us/img129/596/525s6rj.jpg

poprostu uwielbiam jak koles pod moja chata tym jezdzi ino trzeba trzymac szklo na polkach bo cala chalupa sie trzesie

golf II 1.4 (rasowy wy.pierdalacz xD)
jawa 350 ts
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.