Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kto oraz czym jezdzi (w wersji live;) ?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
jurget
uno 1.4 z LPG które wlasnie jest u blacharza na wymianie wszystkich błotników, progów i malowaniu na nowy kolor - ciemnozielony metalic.
Pajda
mozesz wypisac koszty malowania?
Salwacha
Mercedes E 270 CDI Avantgarde 2005
Mathiu
Od grudnia Honda Civic V gen. hatchback 1993 r. Jeśli ktoś się interesuje, to nadwozie EG4, silnik d15b2, czyli dość spotykana wersja 90 KM. Jak na pierwsze auto, to cieszę się jak szczerbaty na suchary hyh.gif
Beliaal
nastapiła zmiana od trzech dni
Peugeot 405 1,9 D autko stateczne ale wygodne
jurget
CYTAT(Pajda @ 14 03 2007, 22:11) *
mozesz wypisac koszty malowania?

razem z wymianą tego co napisałem 3000zł
yab
O_0

o_O

0_o

Nienormalne... Za takie pieniadze kupisz samochod lepszy od Uno.., a Ty go po prostu naprawiasz...
To jakas pamiatka, ma jakas ukryta moc albo cos w ten desen?

ps
co do samej ceny(koszt naprawy), to powiem jedno - kosmos
Pope_Cloud_XXI
Samochodzik moj, kupiony ciezko zarobionymi funtami hyh.gif

Nissan Almera 1.8, petrol, rocznik 2000, Twin cam, 16v, 117bhp, predkosc max 110mph (czyli liczone w milach:])
Krychuone
no to i ja sie pochwale swoją maszyną tongue.gif

CRX DX - ED8 D15B2 laugh.gif wersja USDM
sir_ryszard
A ja zmieniłem upodobania co do przyszłorocznego samochodu. Już nie Honda a jakiś Opel Omega 2.5L-3.0L na full wypasie. Miałem okazję zrobienia 150 kilometrów Omegą kombi (1996rok) z automatem, klimatronikiem, podgrzewanymi siedzeniami etc. Komfort jazdy niezaprzeczalnie wyższy niż to, co prezentuje obecnie Honda Civic liftback 1.4 z 1998 roku. Duże, wygodne, przestronne, cichsze w środku, z niezłym wygarem. Po prostu niemieckie auto. Może będzie trochę droższe w utrzymaniu ale co tam. Wyżej cenię sobie jednak owy komfort. Na drodze wolę płynąć dużą, wygodną maszyną niż przyklejonym do drogi sportowym autem. Moje upodobania diametralnie się zmieniły. Albo dorastam i po prostu przechodzi mi mania przecinakowych pojazdów na drogach. smile.gif
Jakuza
CYTAT(Krychuone @ 1 04 2007, 13:27) *
no to i ja sie pochwale swoją maszyną tongue.gif

CRX DX - ED8 D15B2 laugh.gif wersja USDM

Fajna, ja bym jednak wywalił tą lotkę i trochę zglebił tego CRX-a bo za wysoko stoi tongue.gif
Ewentualnie idąc tokiem stylu JDM machę malnąć na czarno.
Krychuone
Jakuza, hehe dokladnie mam to w planach, lotka niepasuje i bedzie zdjeta, moze razem z tylną wycieraczka. Maska mysle czarny mat, a co do gleby to jakies -35 lub -40 potrzebne smile.gif
Pope_Cloud_XXI
to jak juz kolega fotki wprowadzil to w sumie czemu nie ... dobra fotka nie jest zla !

_Blaze_
Juz w tym miesiacu przesiadam sie z Celici na.....

Click!

8-eczka ;] Tyle ze cabronowa maska, chromowane felgi, neony, naklejki pod lakier, i dobitka pod maska na 320-350 hp hyh.gif Juz sie nie moge doczekac ;] Wszystkie drogi beda moje hehe
Krychuone
maska z carbonu, lekka i wytrzymała - OK
chromowane felgi, neony, naklejki pod lakier - odpusć, to Japońska maszyna, nie rób z niej choinki wink.gif
_Blaze_
Wlasnie chce raz w zyciu miec mega doje**ny woz.... Tym bardziej ze robia mi go na zamowienie i moga do niego wpakowac WSZYSTKO co chce a dopiero pozniej wziasc na raty ;] Znalazlem body shop w ktorym naprawiaja rozbite Evo (koles ktory bedzie mi go robil naprawia je 8 lat i naprawia TYLKO Evo wiec nie mam sie o co martwic). Nie wiem co jeszcze do niego wpakowac, narazie musze znalezc jakies miejsce gdzie moge zamowic naklejki pod lakier wilkow (od kola do kola) a narazie to mi nie wychodzi.... Mam juz namiary na wszystkie czesci do niego, jak ktos ma jakies sugestie to niech wali, moga mi sie bardzo przydac biggrin.gif
SORROW
Aktualnie : Renault Laguna 1,8 benzyna 122 KM rocznik 2004 . Masa własna 1380 kg . Wcześniej -wartburg, mały fiat , syrena w kolejności odwrotnej wink.gif
Dud.ek
Fiat 126p, rocznik 1980 biggrin.gif Ważne, że jeździ poprzedni sie rozpadł!!
Albert Wesker

Golfik MK3 GT Special 1992, 1.8 ABS, przebieg 175k
Kupilem go 3 miesiace temu w stanie srednio-zlym wiec pierwsza kasa poszla na niezbedne naprawy:
- wymiana sprzegla kompletna na Sachs
- wymiana rozrzadu
- wymiana aparatu zaplonowego (calego, swiece, przewody etc)
- wymiana czesci wydechu (rury kolektorowej, katalizator byl zapchany wiec wylecial, zamiast niego strumienica)
- puszka filtra powietrza byla potrzaskana wiec wyleciala cala, zamiast niej stozek K&N
- wymiana wszystkich czterech tarcz hamulcowych (plus klocki oczywiscie), odrazu wstawilem sportowe
- wymiana wszystkich amorkow, odrazu wymienilem sprezyny, teraz sa amorki plus sprezyny GT Cupline -40/-40
- wymiana grilla na kamei (stary byl polamany)
- niezbedne poprawki blacharskie
- wymiana oswietlenia licznika na niebieskie, przyciskow w kabinie na czerwone (stare podswietlenie albo nie dzialalo albo dzialalo slabo)
- wymiana mieszkow zmiany biegow, hamulca recznego (stare potargane/polamane)
- wymiana felg i opon (stare felgi byly poszczerbione, pokrzywione a opony mialy 2 mm bieznika)
- centralny zamek plus blokada zaplonu plus autoalarm
narazie porobilem tyle
plany?
jezeli chodzi o silnik chce wymienic dolot do stozka (narazie jest fabryczny) i chyba nic wiecej nie bede mu robil
tlumiki fabryczne out, wejda przelotowe, jezeli bedzie kasa wymienie kolektor wylotowy (czy tam wydechowy) na sportowy, powinno byc lepiej
style: chce polakierowac zderzaki i lusterka w kolor, halogeny w zderzaku na przydymione, reflektory na angel eyes black, kierunki w blotnikach na przydymione - ale to wszystko piesn przyszlosci
srodek - przede wszystkm podlokietnik, poza tym tarcze zegarow na stylizowane na Aston Martin DB9 (zamowienie u momana zlozone ) - wiecej nie bede robil bo i po co...
malin1976
Ja tam po mieście śmigam full wypasionym , niestuningowanym ale całkiem do rzeczy ROWEREM ( nie mylić z ROVERem hehehe ) Choroba lokomocyjna robi swoje laugh.gif
Sojer
Nissan Micra 1.0 GX 16V, kolor złoty, rocznik: 1996 cool.gif

update:

Oto moja czikita icon_twisted.gif

Milo
Trochę zdjęć

A tutaj zaraz po podróży z rajchu.

Tutaj parę starszych zdjęć z komórki

Astra G 2.0 DI 16V moje pierwsze auto.Pozdro
Terrago

VW Bora 1.9 TDI PD 115 ps 99'
Pelna elektryka, klimatronic, polkubelki, bez skory.
Maks moment obr. przypada na 1800-2000 obr./min (6 bieg i okolo 110 km/h) Przy 3000obr/min mam 170km/h - sama przyjemnosc smile.gif
Auto spisuje sie wysmienicie, zwlaszcza komfort podnosi 6 bieg smile.gif
McDrive
Mam do was pytanie nie całkiem związane z tematem, więc z góry przepraszam jeśli piszę w złym temacie.

Otóż chodzi mi o opla kadetta z 1991 1,6. PRoblem w nim taki, że ostatnio zaświecieła się w nim jakaś kontrolka o kolorze żółtym, albo pomarańczowym i nie wiem co to znaczy, a w czasie jazdy zaczyna nagle "przerywać" samochód tak jakby się dławił i paliwa nie dostawał. Czy ktoś z was mógłby pomóc w tej sprawie co może być nie tak. Będę bardzo wdzięczny.
adi
CYTAT(McDrive @ 24 06 2007, 20:53) *
Mam do was pytanie nie całkiem związane z tematem, więc z góry przepraszam jeśli piszę w złym temacie.

Otóż chodzi mi o opla kadetta z 1991 1,6. PRoblem w nim taki, że ostatnio zaświecieła się w nim jakaś kontrolka o kolorze żółtym, albo pomarańczowym i nie wiem co to znaczy, a w czasie jazdy zaczyna nagle "przerywać" samochód tak jakby się dławił i paliwa nie dostawał. Czy ktoś z was mógłby pomóc w tej sprawie co może być nie tak. Będę bardzo wdzięczny.

A jak byś mógł jeszcze tą kontrolkę opisać-symbol albo umiejscowienie?Takie objawy występują przy zanieczyszczonym filtrze paliwa,żle ustawionym zapłonie,może nie "palić" świeca,przewody wysokiego napięcia,pompa paliwa.....sporo tego.
Terrago
to jak z "czescia 710"
znacie to? smile.gif

http://likr.pl/tmp/710.html
Cerb
Honde CB 750 juz sprzedalem (byla swietna ale troche za duza i ciezka do smigania po miescie), a dzis kupilem Suzuki SV 650 rok 2005 na pelnym wtrysku (2 przepustnice, 32 bitowy procesor), silnik widlasty V2. Sprzecicho idealne do latania po miescie, moj ma zalozony wydech firmy Scorpion i ryczy wrecz nieludzko biggrin.gif .
Wyglada jak ten na focie ponizej (czerwony), jest identyczny wiec wprowadze do niego kilka modyfikacji (plug, owiewka, przewody hamulaca w oplocie stalowym i pare innych rzeczy)

Dzieki silnikowi w ukladzie V2 zapewnia nieziemskie przezycia w czasie jazdy, na jedynce odkrecasz gaz a przednie kolo samo wedruje do gory, jezdzac na tym sprzecie czuje sie jak 17-latek jadacy na wojne do Wietnamu icon_twisted.gif , ogien, ogien, ogien.
Thomas_998
CYTAT(McDrive @ 24 06 2007, 20:53) *

Chlopie zatankuj albo kup lepsze paliwko.
Thomas_998
Ja tam nie ma, czym sie chwalic jerzdze maluszkiem. Choc dziadek z niego ale daje rade po małym tuningu ma cale 35 koników niejeden dres w bumie wysiad przy nim.
WeltyKiLy
CYTAT(Siwyyy @ 24 10 2006, 11:49) *
Ja jezdze wlasnym Tico (0,8l.). Malo pali i jezdzi sie calkiem nienajgorzej smile.gif . A jak bede zmienial to pewnie na Corse 1l. albo 1,2l.

Tico RLZ ! Trasa , Bagaże , 2 osoby w samochodzie , welty kierowcą , 160km/h i zaczyna go nosic ... Ale wtedy ten samochód miał 3 lata . Teraz jeżdże bialutkim lanosem smile.gif (1,4l) Daje rade .
Siwy_
160km/h obladowanym tikaczem ? chyba z gorki i z wiatrem biggrin.gif
Ryo-San
na chwile obecna Audi Quattro A4 2.8 V6 30V 193KM, 1998r,na jesieni jak bozia pozwoli przesiadka na Skyline'a R32(ewentalnie na Nissan'a 200SX S14a)
JUNOŁ
Witam!
Jestem tu nowy. A to moje maleństwo:
Honda prelude 3rd gen 1991r. 2.0i 16v 140km
a to link do topicu na forum o Prelude 3 gen:
http://www.prelude3web.com/forum/viewtopic.php?t=1871
Dud.ek
W końcu udało mi sie wysiąść z maluchów:D
Przygarnąłem taką oto Cliówke 1.9D

SIKI
Colt 1.6 1994 116km
pierwsze własne auto za własne pieniądze smile.gif

zdjęcia z nie mojej posesji
scalibur
Garry Fisher model Marylin, felgi 26" ninja.gif tak na początek yes.gif W przyszłosci być może to co po lewej.
kopaa
Opel Astra 1.4 90 km i 16v czyli ten najszybszy model xD z 98 roku. W przyszlosci realnie patrzac jakas lagunka nowsza. Marzy mi sie 2.0 silniczek i 170 km smile.gif
Cerb
Odchamilem sie i kupilem aparat cyfrowy, cyknalem przy okazji kilka fotek mojej kabarynie, wiecej o sprzetach na ktorych jezdzilem na http://www.bikepics.com/members/cerb/

Pajda
o wlasnie mialem sie pytac, oddawales kiedys moto do regulacji rozrzadu w serwisie? wiesz moze ile kosztuje taka przyjemnosc? suzuki sliczne ;]

komar737
Jakby co, to biore twoje nerki.
zonda_1988
Od miesiąca Toyota MR2 2.0/208KM, rocznik '94 smile.gif
Cerb
CYTAT(Pajda @ 7 10 2007, 20:05) *
o wlasnie mialem sie pytac, oddawales kiedys moto do regulacji rozrzadu w serwisie? wiesz moze ile kosztuje taka przyjemnosc? suzuki sliczne ;]

http://www.hrg.pl/cennik.html - tu jest cennik, takie ceny obowiazuja mniej wiecej w calej Polsce
CYTAT(komar737 @ 7 10 2007, 21:56) *
Jakby co, to biore twoje nerki.

To musisz ustawic sie w dosc dlugiej kolejce laugh.gif .
mord00k
Od soboty
Aprilia RS 50 smile.gif
trochę mi nie idzie bo odrobinę wysoko poleciałem jak na pierwszy jednoślad ale... walić;]
Dam foty jeszcze nie długo smile.gif
fabryk
Honda Civic Type-R '04 ok 210KM od pół roku
Cerb
CYTAT(mord00k @ 6 11 2007, 21:03) *
Od soboty
Aprilia RS 50 smile.gif
trochę mi nie idzie bo odrobinę wysoko poleciałem jak na pierwszy jednoślad ale... walić;]

Swietny wybor jak na poczatek, jeden z najladniejszych skuterow a i osiagi jak na 50cm ma niekiepskie. A ja od stycznia zabieram sie za maly tuning mojej Suzy, mam nadzieje ze tym razem tego nie spier....le wink.gif . Wiem jedno ze nie bedzie to tuning made by allegro bo szkoda kasy na rzeczy o badziewnej jakosci.
mord00k
CYTAT(Cerb @ 3 12 2007, 22:40) *
CYTAT(mord00k @ 6 11 2007, 21:03) *
Od soboty
Aprilia RS 50 smile.gif

Swietny wybor jak na poczatek, jeden z najladniejszych skuterow a i osiagi jak na 50cm ma niekiepskie. A ja od stycznia zabieram sie za maly tuning mojej Suzy, mam nadzieje ze tym razem tego nie spier....le wink.gif . Wiem jedno ze nie bedzie to tuning made by allegro bo szkoda kasy na rzeczy o badziewnej jakosci.

Dzięki smile.gif. Z kumplami właśnie szukaliśmy motorów i padło ,że albo RS albo TZR. No a ,że znalazłem RS w bdb. stanie z '98 lekko stunowaną za dolną granicę jej używanej ceny to postanowiłem wink.gif. Osiągi ma faktycznie niezłe, 100 km/h polecieć potrafi. Teraz tylko stoi w garażu i uprawia sen zimowy aż do wiosny. Szczerze nie mogę się już doczekać, tylko jeszcze prawko;]
Tuning made by allegro to strata czasu i pieniędzy, większość tych owiewek czy innych akcesoriów rozpada się w szybkim tempie niestety. Lepiej kupić jedno za 500 niż kilka razy po 100 ;]
boski_karol
A ja jeżdżę takim o to cudeńkiem:

Już niedługo dwa miesiące nam stukną wink.gif
Albert Wesker
ja rowniez przerzucilem sie na Alfe Romeo smile.gif tyle ze 156 Sportwagon 2.0TS, 2002 rocznik smile.gif ty jaki masz silniczek w tej 147?
boski_karol
1.9 JTD Mjet+ Niestety diesel, ale na pocieszenie 157KM(mam małego wiruska, normalnie było 140 cool.gif )
Albert Wesker
ja szukalem 2.4JTD ale cholernie ciezko znalezc cos rozsadnego... 105 konikow troche malo ale pewnie wizyty na stacjach paliw ci to wynagradza smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.