Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kto oraz czym jezdzi (w wersji live;) ?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Baqś
Tak sam chip 35koni, mozna nawet samym czipem w tym silniku o 40:)
Cerb
Przy okazji zlotu motocykli Kawasaki razem z znajomkami z forum o Z1000 cyknelismy sobie kilka fotek i krotka "przejazdzke" po ktorej jestem pewien ze miejscowe krowy prez trzy dni beda dawaly kwasne mleko icon_twisted.gif .

Zero lansu hyh.gif .
Alec
udalo sie po dlugich poszukiwaniach, ogladaniu parunastu aut w koncu kupilem:
VW GOLF mk2 GTI 16V 139KM cool.gif

nic nie tuningowane nawet stoi na oryginalnych stalowkach VW z kolpaczkami biggrin.gif

osiagi hmm ciezko okreslic bo zaplon jest zle ustawiony (baa zle kable WN podlaczone)
ale 180 na zimowkach lajtowo smile.gif
fajne autko

po Golfie MK1 i Peugeocie 205 GTI, to normalnie niebo a ziemia, tamte to byly "puszki smierci" szybkie maluchy a ten to inna bajka, a to ze Golfy mk2 to auta na wies to nawet dobrze ze tak niektorzy mysla bo lubie ogladac zdziwione miny jak stary golf objezdza np. nowego Civica happy.gif
mord00k
@Cerb - genialna jest ta Kawa, i kolor wiadomo - inny być nie może;]
Cerb
Dzieki. Nacieszyc sie nie moge tym motorkiem, nie przepuszczalem ze w koncu trafie na sprzet ktory spelnia moje zalozenia w 100%. Nie dosc ze wygodny, to niesamowicie mocny i elastyczny, tam gdzie Suzuki SV650 tracilo parę to Z1000 zaczyna wyrywac lapy ze stawow i zwyczajnie moze zaskoczyc nagla eksplozja mocy. Do zaskakiwania ma prawdziwy talent wink.gif . No i koniecznie musze zmontowac jakis filmik jak gadaja wydechy krecone pod 10 tys w czasie jazdy, zapewniam ze jest czego posluchac.

Mord00k a jak twoja Aprilla ? Masz ja jeszcze ? Jezdzisz ? Wrzuc jakies foty jak masz.
FLooK
CYTAT(Alec @ 24 05 2008, 12:09) *
udalo sie po dlugich poszukiwaniach, ogladaniu parunastu aut w koncu kupilem:
VW GOLF mk2 GTI 16V 139KM cool.gif

nic nie tuningowane nawet stoi na oryginalnych stalowkach VW z kolpaczkami biggrin.gif

osiagi hmm ciezko okreslic bo zaplon jest zle ustawiony (baa zle kable WN podlaczone)
ale 180 na zimowkach lajtowo smile.gif
fajne autko

po Golfie MK1 i Peugeocie 205 GTI, to normalnie niebo a ziemia, tamte to byly "puszki smierci" szybkie maluchy a ten to inna bajka, a to ze Golfy mk2 to auta na wies to nawet dobrze ze tak niektorzy mysla bo lubie ogladac zdziwione miny jak stary golf objezdza np. nowego Civica happy.gif

Hehe, pewnie waży z 800kg ;]
Alec
heheh chcialbym (moze jakbym wszystko co niepotrzebne z auta wywalil tongue.gif)

a tak na serio to wazy 950kg cool.gif
w porownaniu do mk1 (800kg) i Puga 205 (880kg) co mialem to roznica jest ale jak na ta moc to jest OK, nie mam co narzekac rolleyes.gif
Pajda
Jak tak bardzo lubujesz się w mk2 to niedawno na allegro byl gofer g60 za 4tys. Wizualnie ok, seryjny wygląd, więc raczej żaden wiochmen nie miał tego w łapach, za 4tys+rejestracja. Ja mam 1.3 i nie narzekam nerd.gif

CYTAT(Cerb @ 18 05 2008, 23:06) *
Przy okazji zlotu motocykli Kawasaki razem z znajomkami z forum o Z1000 cyknelismy sobie kilka fotek i krotka "przejazdzke" po ktorej jestem pewien ze miejscowe krowy prez trzy dni beda dawaly kwasne mleko icon_twisted.gif .

Zero lansu hyh.gif .

Pewnie to kwestia gustu, ale niebieski lakier z palety kawasaki jest uber chu.jowy. Jak kawasaki to tylko zielone, tak więc ładna ta twoja sztuka. Przy okazji to dobry tekst zarzuciłeś na forum.motocyklistów w temacie o gixxerze i ducati thumbsup.gif
Cerb
To ci powiem ze ten niebieski lakierek jest naprawde piekny, półmatowy z grubym brokatem. Gosciu tego Zeta sciagal z USA a tam motocykle co roku dostaja nowe malowania w dodatku ladniejsze niz europa (wystarczy porownac sobie malowania Hondy CBR). A co do tamtego tematu to napisalem to co mysle, szkoda ze temat pozniej sie troche rozmyl.

Mam nadzieje ze wybaczycie offtopa ale wkleje foty tego niebieskiego Z1000 :

Jest na co popatrzec a na zywca prezentuje sie jeszcze ladniej.
mord00k
CYTAT(Cerb @ 24 05 2008, 20:53) *
Dzieki. Nacieszyc sie nie moge tym motorkiem, nie przepuszczalem ze w koncu trafie na sprzet ktory spelnia moje zalozenia w 100%. Nie dosc ze wygodny, to niesamowicie mocny i elastyczny, tam gdzie Suzuki SV650 tracilo parę to Z1000 zaczyna wyrywac lapy ze stawow i zwyczajnie moze zaskoczyc nagla eksplozja mocy. Do zaskakiwania ma prawdziwy talent wink.gif . No i koniecznie musze zmontowac jakis filmik jak gadaja wydechy krecone pod 10 tys w czasie jazdy, zapewniam ze jest czego posluchac.

Mord00k a jak twoja Aprilla ? Masz ja jeszcze ? Jezdzisz ? Wrzuc jakies foty jak masz.

Zero czasu na załatwienie karty :| od 19 marca zapisy były i od tej pory nie miałem czasu w ogóle się udać. Dopiero na dniach idę się zapisach. Wtedy to już szybko pójdzie;]

I wrzucę foty smile.gif

Btw. ten niebieski lakier jest genialny.
mj
wymiatacz hyh.gif (zdjecie zapozyczone)

fajniutka ta kawa, duzy moment hyh.gif
jak wypada w porownaniu do sportowych 600 ?
pozdrawiam ;]
Cerb
CYTAT(mj @ 29 05 2008, 22:40) *
fajniutka ta kawa, duzy moment hyh.gif
jak wypada w porownaniu do sportowych 600 ?
pozdrawiam ;]

Napisze ci ze do 200 - 220 km/h da sie utrzymac za litrowymi sciagami oczywiscie na niezbyt dlugiej trasie bo jednak wieje wtedy konkretnie, 600 lyka bez problemu na starcie a max speed maja identyczny. Problem to jak zwykle brak owiewek ale ja kocham golasy wiec mi to nie przeszkadza wink.gif.
Alec
no Pajda przyznam mam slabosc do MK2, myslalem nad G60 ale kolega ma corka G60 niedawno przerobiony ze sprezarki na turbo teraz ma cos kolo 300KM, dokladnie nie wiem ile ale jest to drugie najmocniejsze G60 w Polsce i mowil mi ze koszty utrzymania tego silnika nie sa male wiec wolalem kupic 16V KR, seria G60 ma 160KM a 16V KR 139 niby 21koni roznicy ale i tak KR jest zwawszy do pierwszej setki potem gorzej xdd (no ale nie mozna miec wszystkiego za takie pieniadze) laugh.gif mi tam starcza smile.gif
AiszA
Sprzedałam czarną strzałę i sprowadziłam sobie srebrną smile.gif

Lubię aktywny tryb życia, więc nie wzdycham na widok nieosiągalnych bryk, choć wiadomo cieszą oko... i tylko to, zresztą mam przystojnego szofera z "limuzyną" wink.gif

nWo
ja latem też bezwzględnie preferuje siłę mięśni nóg

Wampis
Optim'Alp robi niezłe rowery, we Francji są sprzedawane w supermarketach, ale to nie to co polskie rowery z supermarketu. Sam mam jeden z najtańszych modeli za 150€ i jest naprawdę spoko, nie jeżdżę dużo, rower przejechał niecałe 2000 km, ale świetnie rokuje na przyszłość, jak na razie przerzutki Shimano wskakują od razu, hamulce i amortyzatory działają idealnie, opony się trzymają. Minie dużo czasu zanim pomyślę o zmianie.
AiszA
CYTAT(nWo @ 7 06 2008, 14:20) *
ja latem też bezwzględnie preferuje siłę mięśni nóg

Nieźle się prezentuje, fajny kształt wink.gif

CYTAT(Wampis @ 7 06 2008, 14:23) *
Optim'Alp robi niezłe rowery, we Francji są sprzedawane...

Zgadłeś biggrin.gif Poprzedni też był O'A, miałam go kilka lat i chodził jak ta lala... pozbyłam się go tylko dlatego, że nie miał hamulcy tarczowych jak obecny, a przekonałam się, iż to dobra rzecz wink.gif
Alec
moj cool.gif
VW Golf MK2 GTI 16V
Albert Wesker
ladna baza pod robienie, silnik KR jest genialny smile.gif zamierzasz go zrobic? czy jezdzisz takim jaki jest?
Alec
raczej zostaje przy oryginale cool.gif
KRa ciezko sie modzi latwiej ABFa

mechaniczne wtryski sa ciezkie zeby podniesc moc,
najlepiej byloby dac Digi z PFa i turbo, moze bym dobil do 230KM ale koszty sa spooore biggrin.gif

jak chcesz zobaczyc co tam kombinuje to looknij tu: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=170659 rolleyes.gif
Pajda
Wywal ten komin z tylu ;] Meine Mexican Rott Hornisse

Alec
Jakby to byla taka latwa sprawa to juz by go dawno nie bylo XD

ale sa 2 problemy:
po pierwsze - prawie caly uklad wydech. jest zespawany w jedna calosc (trzeba ciac)
i po drugie - nawet jesli wywale to znalezienie oryginalnego ostatniego tlumika z MK2 16V to nie jest latwa sprawa, na allegro sa jakies zamienniki ale wolalbym oryginal nawet z jakiegos rozbitka, inne tlumiki nie wchodza w gre cool.gif
Albert Wesker
generalnie silnika chyba nie ma co za bardzo modzic, kr jezdzi na tyle fajnie ze nie trzeba (abf jest super ale chyba swap nie jest latwy? pewnie skrzynia do wymiany m.in.)
ale wyglad jak najbardziej smile.gif wyplenic rudą, nowy lakier, gleba, reflektory, cos w srodku i gra - nie trzeba robic wiejskiego tuningu, golfa nie trzeba duzo modzic zeby wygladal ladnie (swojego czasu bawilem sie z trojeczka 1.8 GT silnik abs ale dalem sobie spokoj)
ja swojej alfy nie bede modyfikowal bo i silnik i zawieszenie i wyglad jest idealny smile.gif
Alec
no swap to nie latwa sprawa, inny rodzaj wtrysku wiec osprzet tez inny,

rdza bedzie usunieta w swoim czasie,
nowego lakieru raczej nie bede kladl bo biale auto dla mnie jest spoko, ale jesli juz to albo czerwony albo czarny;
gleba juz jest - zobacz w temacie na forum golfa co podalem tam jest fotka jak auto siedzi... gdybym mial szerokie zderzaki to byloby jeszcze nizej
reflektory to sie zobaczy poszukam clarow albo dymionych
a srodka nie bede zmianial bo jest cala tapicerka z wersji F&I nie zniszczona wiec nic nie bedzie modzone, radio Sony jest glosniki z tylu tez, musze jeszcze jakies na dzwi dac cool.gif

a wiejskiego tuningu nie ma, co prawda niektorzy uwazaja ze Golf mk2 to wies sama w sobie, to ja poprosze takiego delikwenta na kreche zobaczy ze taka wies jezdzi bardzo szybko i swietnie sie prowadzi happy.gif
Albert Wesker
bialy lakier jest ok ale ten jest juz zmeczony wiec nie wyglada zbyt efektownie (nie krytykuje, wyrazam opinie)
siedzi na glebie ladnie smile.gif reflektory wez dymione, klary sa nieladne smile.gif

a na kresce bym z toba stanal ;] mam wieksza moc ale wieksza mase wiec mogloby byc ciekawie ;] fabrycznie ile masz do 100?
Alec
fabryka podaje 8.5sec

ale juz nie raz widzialem jak seria schodzila ponizej 7 wacko.gif

ja mam gdzies lekko ponad 7sec moze 7.5 (cos pokombinuje z zaplonem bo na razie na sluch ustawilem smile.gif )
Albert Wesker
u mnie 8.1 fabryka podaje (AR 156 2.0TS) wiec mogloby byc ciekawie smile.gif
Alec
nom biggrin.gif

alfa fajna ale trzeba ja kochac ja sie wystraszylem opini o nich ze sie potrafia psuc (dlatego trzeba kochac AR)
wolalem niezawodnego golfa chociaz o 16V nie mozna powiedziec "niezawodny" XD
moj ojciec ma GTIka 8V tamten to tak opinia o niezniszczalnych MK2 jest prawda cool.gif
Albert Wesker
z awaryjnoscia jest roznie, mialem Golfa 3 i sypal sie non stop, mam od roku Alfe i jezdzi jak zloto smile.gif zalezy jak sie trafi, ja w kazdym razie jestem zadowolony i jak za 3-4 lata bede zmienial to tez na Alfe
diolek
aja w tamtym tygodniu nabylem niezle combo do jednej z moich zabawek , springi WEITECA -50/30 i orginalne aluski Mpower na kapciach 235/40/17 .no i sysko cycus , tylko juz wczoraj bylem spawac felge bo na kraweznik chcialem wjechac ,a zapomnialem ze gumy to profil 40.

ps. ALEC dawno temu mialem vw scirocco II z silnikiem MK2 bodajze 115kucykow mial jak mnie pamiec niemyli, albo 125?... , no ale ciągnal ładnie :-)
rajnerGT

Alec
diolek jak bylo to sciro MK2 to pewnie mialo silnik DX (montowany w golfach MK1) 112KM, no chyba ze swap byl a wtedy pelna dowolnosc biggrin.gif :
z lepszych:
8 zaworowe: EV (112KM)[moj ojciec ma taki w golfie MK2], PB (112KM), PF (107KM), PG (160KM)
i 16 zaworowe w ktorych sie zakochalem laugh.gif : 9A (136KM), PL (129KM) i KR (139KM) - taki mam w Golfie biggrin.gif

wybor jest spory XD

ale ja bym sugerowal ze mogles miec albo DX albo EV
byly tez w scirro JJ, JH, GX ale one mialy odpowiednio 95,95 i 90KM, wiec w twoim wypadku one odpadaja cool.gif
diolek
taa mialem tego 112km , i ogolnie autko super sie prezentowalo. pelna gleba , fele z duzym rantem . pamietam ze w przodzie przy kole mialem 6cm do ziemi od konca nadwozia . 2 razy miske oleju urwalem :-) . mam gdzies na cd fotki ( duzzzzo fotek) moze kiedys wrzuce. bylem wielkim fanem scirocco, golfa 1 mk1 , i corrado. wszystko sie skonczylo po obejzeniu fast&furious :-) , autko zaliczylo mocnego dzwona , po moich wojazach a'la szybki i wsciekly laugh.gif laugh.gif . do dzis ten mur jest pocharatany i pelno nanim znakow po lakierze z mojego sziroczka , a minelo kilka lat od tego czasu...hehe

no ale ten twoj leciutki golfik z takim silniczkiem to moze niezla awanture zrobic na drodze biggrin.gif , co nieznaczy ze dalbym ci jakiekolwiek szanse z moja strzala ...

pozdro
Alec
no nie wiem dokladnie czym tam smigasz tongue.gif

a moj mk2 daje rade, moze nie robi takiej furory jak zostawianie Imprezy WRX w tyle (moj golf MK1 z silnikiem KR tak robil) ale jest ok cool.gif
hooki
peugeot 106 (wersja po lifcie w 1997), 10 lat ma, silnik 1.0 - coś koło 50 koni ma (hehe miał 10 lat temu). gaz w nim miałem jak kupiłem ale wymontowałem, bo ssał strasznie. na benzynce przy jego niewielkiej masie nawet ten 1.0 silnik daje dynamikę jako taką, pali tyle co nic i tanio jeśli chodzi o ubezpieczenie itp (a jako pierwsze auto to dla mnie dużo znaczyło akurat bo mały wiek + krótko prawko = wieeelka dopłata do ubezpieczenia a jak by silnik był o większej pojemności to jeszcze więcej trza by płacić). generalnie z woza jestem zadowolony, jedyne co musiałem zrobić to przednie zawieszenie wymienić narazie i pompke do spryskiwacza naprawić.

diolek
aktualnie mam 2 autka , na codzien jezdze kombi , a do wypadow na miasto mam to:

Baqś
CYTAT(diolek @ 24 06 2008, 10:18) *
aktualnie mam 2 autka , na codzien jezdze kombi , a do wypadow na miasto mam to:

Cos więcej o tym:)?

Co do tematu to obecnie jezdze golfem 4 1.9TDI 165km po chipie:) i trzeba przyznac, ze nie pozorny jest, z wyglądu seria ze znaczkiem TDI kojazy się z jednym a tu 7.5 do 100...

MeL
CYTAT(hooki @ 21 06 2008, 16:12) *
peugeot 106 (wersja po lifcie w 1997), 10 lat ma, silnik 1.0 - coś koło 50 koni ma (hehe miał 10 lat temu). gaz w nim miałem jak kupiłem ale wymontowałem, bo ssał strasznie. na benzynce przy jego niewielkiej masie nawet ten 1.0 silnik daje dynamikę jako taką, pali tyle co nic i tanio jeśli chodzi o ubezpieczenie itp (a jako pierwsze auto to dla mnie dużo znaczyło akurat bo mały wiek + krótko prawko = wieeelka dopłata do ubezpieczenia a jak by silnik był o większej pojemności to jeszcze więcej trza by płacić). generalnie z woza jestem zadowolony, jedyne co musiałem zrobić to przednie zawieszenie wymienić narazie i pompke do spryskiwacza naprawić.

heh ja mam też 106 ale 1992 rok w silniku 1.1. jakoś 60 koni i nawet zapierdziela. gazu pali z 10 l ale daje rade. taki do śmigania po mieście i na uczelnię. sypie mi się powoli ale wszystkie pieniądze jakie mam pakuje w moje inne cudo... miłość.. pasję - Yamaha FZ6 Fazer :

zdjęcie real - kumpel zaj.ebistą fotę zrobił biggrin.gif
jak się patrzę to mi się płakać chce .... smile.gif

Kupiony w tym roku. 2gi w sezonie bo pierwszego rozwaliłem na Audi w kwietniu smile.gif
kubanczyk
Widze ze sporo tutaj braci motocyklistów,to ja niebede gorszy tez sobie moje moto wystawie tongue.gif pozdro.

http://img522.imageshack.us/my.php?image=0240536537xc6.jpg
mj
MeL napisz jak ci sie jezdzi fazerem, bo przymierzam sie do takiego w przyszlym sezonie
pozdro smile.gif
MeL
CYTAT(kubanczyk @ 25 06 2008, 14:02) *
Widze ze sporo tutaj braci motocyklistów,to ja niebede gorszy tez sobie moje moto wystawie tongue.gif pozdro.

http://img522.imageshack.us/my.php?image=0240536537xc6.jpg

ano trochę nas jest biggrin.gif

fajna dzida smile.gif

CYTAT(mj @ 25 06 2008, 19:06) *
MeL napisz jak ci sie jezdzi fazerem, bo przymierzam sie do takiego w przyszlym sezonie
pozdro smile.gif

zaje.biście smile.gif
wygodny w cholerę. zrobiłem nim dopiero z 800 km ale zaliczyłem pare dłuższych tras. Tu samemu ponad 100 km tu z dziewczyną i coś mogę rzec. w oby przypadkach jest wygodnie. jak śmigałem sam to mnie tylko nogi bolały w udach ale to dlatego że byłem się wyszaleć poza miastem. wyglądało to tak : bieg : 1 -> 2 -> 3 -> 4 i hamowanie z prawie 200 wejście w zakręt lewy, prawy i prosta 2 -> 3 -> 4 i hamowanie smile.gif))) zabawa masakryczna smile.gif i jaka radocha.
A z kobieta to już spokojniej. mnie nic nie boli bo takiej jeździe i pasażerka też nie narzekała na nic nawet sama chciała jechać dalej.
Więc jak widać sprzęt spełnia swoje zadanie - jest uniwersalny.

A wracając do małego szaleństwa - czuć że masz pod du.pą silnik z R6. Dla przykładu jeździłem CBR F4 która ma 10 KM więcej. Ale sposób w jaki oddaje ona tę moc powoduje że nie szarpie tak agresywnie jak Fazer. Chciałbym się przejechać tą nową R6 co ma ten sam silnik. To musi być masakra.

Póki co jestem zadowolony. I pali mało bo 7l mi wyszło. W cyklu mieszanym czyli - z pasażerem spokojnie, trochę po mieście, i trochę szaleństwa poza miastem smile.gif

I mam dylemat co brać na przyszły sezon bo pewnie będę zmieniał. Chce coś wygodnego w miarę. A z drugiej strony chciałem wejść w bardziej sporta. Myślałem właśnie o CBR F4 ( może F4i jest lepsze? tongue.gif ) ale trochę za spokojne się wydaję. R6 odpada bo za małe. Nie wiem jak Gixy ale mi sie podobają te dopiero od K4 a najlepiej to K5,6 smile.gif) A tak to nie mam pomysłu.

Pozdro 600-setka tongue.gif
Cerb
Jezeli idzie o CBR 600F4 CBR 600 F4i to bardzo sie od siebie roznia, pierwsza to typowy turystyk a druga to juz bardziej sport (dzielone siedzenie, zmieniony wachacz, inaczej zestrojony silnik, lepsze heble i przednie zawieszenia). Co do oddawania mocy to na sciga trzeba po prostu wysoko krecic inaczej nie jedzie, do tego pelne owiewki i nizszy moment obrotowy niz w nakedzie i dlatego moglo ci sie wydawac ze jest mniej agresywny. A zapewniam ze dobrze pogoniona CBR moze postawic wlosy deba.
Pajda
Są 2 wersje F4i
F4i - łączona kanapa http://moto.allegro.pl/item390126767__hond...wa_wtrysk_.html
F4i Sport - dzielona kanapa i reszta o czym pisał Cerb http://moto.allegro.pl/item385031978_cbr_f...port_igla_.html

Wersja sport jeszcze byla w specjalnym malowaniu.
diolek
od dzisaj jestem posiadaczem kolejnego w mojej historii cabrio BMW , tym razem E30 m20b20 na pelnym wyposazeniu.
dzwiek tego silnika przy jezdzie z otwartym gazem to poezja, czuje sie jakbym jechal motorem smile.gif.
takze polecam , bo to lepsze od gran turismo prologue smile.gif
pawel_k
jak na prawdziwego fana motoryzacji i sportu motorowego wożę się jak najbardziej sportowym wozem - fiat marea weekend 1.6 wink.gif
diolek
oto i bestia happy.gif m20b20 ciągnie niesamowicie tongue.gif

diolek
fotka , po malych modyfikacjach mechaqnicznych cool.gif

TaKeShiX
CYTAT(diolek @ 12 10 2008, 07:42) *
fotka , po malych modyfikacjach mechaqnicznych cool.gif

w dalszym ciągu kwalifikuje się do zabrania dowodu rejestracyjnego wink.gif

przynajmniej tak to na zdjęciach wygląda
Yacek
CYTAT(diolek @ 12 10 2008, 06:42) *
fotka , po malych modyfikacjach mechaqnicznych 8)

Paskudna felga i za szeroki kapec. Nie pasuje do calosci.
Kubaa__
a ja chciałem właśnie laczki pochwalić, imo świetne i bardzo dobrze, że szerokie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.