Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry region-free
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Paczek
Mam pytanie jako odlozono premiere NBA 2K6 na pozniejsza date, to chcialbym sie dowiedziec czy jak sprowadze ta gre z USA to bedzie chodzic na mojej konsolce (UK-Core z HDD). I czy jak bedzie dzialac to bede mogl grac przez Live'a ?? Moze napiszcei tez o innych grach moze byc pomocne dla innych
trukfadrat
nie bedzie dzialac. jedyne region free gry to jak na dzien dzisiejszy: cod2, doa4 i ridge racer 6...
Matrox
QUOTE(trukfadrat @ 27 01 2006, 09:23) *

nie bedzie dzialac. jedyne region free gry to jak na dzien dzisiejszy: cod2, doa4 i ridge racer 6...

... AMPED 3, Condemned, GUN, Quake 4, THAW
MaxVarEmreis
Tu masz stronke na której sa wymienione wszytkie gry region free.
Butcher
Myślę, że warto odświeżyć temat (może nawet przykleić??), bo poza Australią pojawiła się nowa opcja zakupu tanich gier na X360 - multiregionalne wersje z Azji .
120-140 zł za nowe, angielskie G.R.A.W., Far Cry czy inne nowości ? Bez problemu - a lista wciąż się powiększa...
Po szczegóły zapraszam tutaj.
Także Lik-Sang oferuje te produkcje, ale troszkę drożej (1-2$) i nie ma tak czytelnego podziału na Region Free.
IMO warto dorzucać tutaj swoje cegiełki i znaleziska - update'y o nowe pozycje mile widziane.
Onikage.
ktoś już tam kupował?
MaxVarEmreis
QUOTE(Butcher @ 10 04 2006, 10:44) *

Myślę, że warto odświeżyć temat (może nawet przykleić??), bo poza Australią pojawiła się nowa opcja zakupu tanich gier na X360 - multiregionalne wersje z Azji .
120-140 zł za nowe, angielskie G.R.A.W., Far Cry czy inne nowości ? Bez problemu - a lista wciąż się powiększa...
Po szczegóły zapraszam tutaj.
Także Lik-Sang oferuje te produkcje, ale troszkę drożej (1-2$) i nie ma tak czytelnego podziału na Region Free.
IMO warto dorzucać tutaj swoje cegiełki i znaleziska - update'y o nowe pozycje mile widziane.

I co z cłem?? Tzn, wysyłaja jako gift??
Butcher
Kupowałem u nich jakieś pierdoły do PSP. Cło wchodzi w grę dopiero powyżej 40 euro, więc w tym przypadku mamy luz - chyba, że ktoś się nastawia na hurt smile.gif O ile pamiętam można poprosić o gift.
Sklepik spoko, full profi wypas - prawdziwa i prężna konkurencja Lik-Sang. Oczywiście najtańsza przesyłka to Airmail - ta cena co widnieje pod towarem (w tym przypadku ok. 3$ na cały świat).
kermit
A na pudełku i w instrukcji są krzaczki - czy full anglik?? tongue.gif
Kurczę faktycznie niezła alternatywa ten sklepik - tylko szkoda że nie mają Obliviona za 39,99 biggrin.gif
MaxVarEmreis
QUOTE(Butcher @ 13 04 2006, 08:34) *

Kupowałem u nich jakieś pierdoły do PSP. Cło wchodzi w grę dopiero powyżej 40 euro, więc w tym przypadku mamy luz - chyba, że ktoś się nastawia na hurt smile.gif O ile pamiętam można poprosić o gift.
Sklepik spoko, full profi wypas - prawdziwa i prężna konkurencja Lik-Sang. Oczywiście najtańsza przesyłka to Airmail - ta cena co widnieje pod towarem (w tym przypadku ok. 3$ na cały świat).

No własnie nigdzie tam nie zauwazyłem opcji aby poprosic o gift. Doszedłem do etapu podania numeru karty kredytowej i nie było tego.
Butcher
Prośbę o gift wpisujesz w polu na korespondencję, albo wyślij do nich osobnego maila po złożeniu zamówienia, z jego numerem.
Jak jest oficjalna opcja GIFT w sklepach to zazwyczaj oznacza pakowanie w ozdobny papier i wstążeczki - a chyba nie o to Ci chodzi ? biggrin.gif
MaxVarEmreis
QUOTE(Butcher @ 14 04 2006, 08:33) *

Prośbę o gift wpisujesz w polu na korespondencję, albo wyślij do nich osobnego maila po złożeniu zamówienia, z jego numerem.
Jak jest oficjalna opcja GIFT w sklepach to zazwyczaj oznacza pakowanie w ozdobny papier i wstążeczki - a chyba nie o to Ci chodzi ? biggrin.gif

Nie, nie o to mi chodzi biggrin.gif. Ale np w DVDCrave mają pole na "Dodatkowe uwagi" gdzie możemy coś takiego wpisać.
hacik
QUOTE(MaxVarEmreis @ 14 04 2006, 12:34) *

Nie, nie o to mi chodzi biggrin.gif. Ale np w DVDCrave mają pole na "Dodatkowe uwagi" gdzie możemy coś takiego wpisać.

Ja wszystkie paczki od DVDCRAVE.COM zawsze mialem jako gift bez zadnego dodatkowego proszenia sie smile.gif, za to z LIK-SANG juz nie.
ping
w Lik-Sang ponoć są zbyt hm oficjalni.
Kurde już dawno widziałem na Xo tanie gry na playasia tyle że nie wiem czy ten ich wykres regionalny, która gra działa na palowskiej konsoli jest godny zaufania, bo jak kupię jakieś gry a potem zaliczę zonka to co z nimi zrobie?tongue.gif
Butcher
- DVDCrave jest najbardziej "frontem" do klienta - oni GIFT mają standardowo nadrukowany na opakowaniach smile.gif
- Lik-Sang ma mnóstwo sprzętu i drogich bajerów i nie chce im się bawić w GIFTy - poza tym uważają się za bardziej "profi" niż inni tongue.gif
- myślę, że spokojnie można zaufać Play-Asia - wiedzą, że jeśli Cię zawiodą, to do nich nie wrócisz, więc na pewno dmuchają na zimne.
Psychonaut
Ladnie poprosic Lik- Sang i wysla gifta. Kiedys sie ich pytalem - teoretycznei staraja sie robic problemy, ze beda musieli uzgodnic z szefem, ale jak zamowienie jest zlozone, to nie ma bata. Klient ich pan.
Butcher
Tradycyjnie musiałem sprawdzić sam...
sklep: Play-Asia
gra: G.R.A.W. Asia Version
data wysyłki Hong Kong: 08.05.
data odbioru Polska: 18.05.

Na opakowaniu podana pełna wartość (39,90$), zaznaczono Merchandise (nie prosiłem o Gift), koperta ochronna.
Znaczek NTSC, pod kodem kreskowym "Made in Singapore"
Całość AAA - okładka, instrukcja i sama gra po angielsku.
Koszt całkowity: 129 zł
Satysfakcja z zakupu: 101%
tongue.gif
Oskae
A jak z zapłatą w sklepach z poza naszej kochanej kaczej krainy. Chodzi o to jaka walutą i w jaki sposób płacimy.
hacik
QUOTE(Oskae @ 19 05 2006, 21:05) *

A jak z zapłatą w sklepach z poza naszej kochanej kaczej krainy. Chodzi o to jaka walutą i w jaki sposób płacimy.

Zaleznie od sklepu placimy w USD, EUR lub lokalnej walucie kraju, gdzie kupujemy gre np w UK placimy w fuintach. Oczywiscie calosc karta kredytowa, badz wirtualna np z mBanku. Bank przelicza nam kurs na PLN po cenie z dnia, w ktorym sklep obciazyl nam karte. Bardzo proste, szybkie i TANSZE niz zakupy u naszych rodzimych kupcow, a paczka czasem dochodzi szybciej niz wyslana w Polsce. A tak przewaznie to ok tydzien.

QUOTE(Butcher @ 19 05 2006, 20:52) *

Tradycyjnie musiałem sprawdzić sam...

Na opakowaniu podana pełna wartość (39,90$), zaznaczono Merchandise (nie prosiłem o Gift), koperta ochronna.
Znaczek NTSC, pod kodem kreskowym "Made in Singapore"
Całość AAA - okładka, instrukcja i sama gra po angielsku.
Koszt całkowity: 129 zł
Satysfakcja z zakupu: 101%
tongue.gif

POTWIERDZAM

Ta sama gra, data wysylki i odbioru w Polscce. No i ta CENA biggrin.gif i jeszcze dostalem kupon rabatowy w wysokosci 5$ przy nastepnych zakupach. Juz zamowilem Tomb Raidera biggrin.gif. Polecam sklep PLAY-ASIA.COM
nietomasz
co to jest ten "gift" i czy jntsc pójdzie na palowskim 360???
Sorry ale nie jestem w temacie
koso
QUOTE(nietomasz @ 3 06 2006, 20:05) *

co to jest ten "gift" i czy jntsc pójdzie na palowskim 360???
Sorry ale nie jestem w temacie

Nie da rady, trzeba miec przejsciowke mellow.gif
Maiden
Nie szydź ; )

Tak zadziała. Cały topic jest o grach NTSC chodzących na PALowskich konsolkach.
koso
Kurcze soras, ja myslalem ze pyta o to, czy Gift pojdzie na PAL-owej tongue.gif

Gift to opcja prezentu, z ktora niektore zagraniczne sklepy wysylkowej wysylaja zamowiony towar do klienta. Niektore robia to z zasady (DVD Crave), niektore trzeba o to prosic. A rzecz rozbija sie o podatek i chec celnikow do dossania sie do Twojej przesylki na granicy.
kubson
ja sobie zamowilem wlasnie ghost recon cena skusila tongue.gif do 10 dni mam nadzieje ze bedzie a juz jutro x360 i codnemed biggrin.gif
ping
czemu nie zdejmą zabezpieczeń regionalnych z konsoli? confused.gif ciekawe czy by to było możliwe jedynie za pomocą update'u z live'a. PSP na przykład jest region free. W tych czasach wszystkie konsole powinny być region free.
Butcher
Play-Asia najwyraźniej frontem do klienta na maxa - zamówiłem Tomb Radiera, region free, wersja Azja. Dostałem PAL, Made in UK, AAA - cena ta sama czyli 130 zł biggrin.gif Najwyraźniej wszystko im jedno, byleby klient był zadowolony...
kubson
jedyny minus to jakbyh nie bylo maly wybor no ale na play asia sa jeszcze 3 tytuly ktore chce kupic smile.gif

a co do region free bylo by to lux rozwiazanie smile.gif
nietomasz
rozumiem że jeżeli na play asia pisze " asia - jntsc" lub region free to pójdzie na palowskim xboxie?
kubson
tylko region free
Butcher
Pod zdjęciem każdego produktu masz graficzną tabelkę, z jakimi konsolami pracuje. Bardziej łopatologicznie się nie da...
nietomasz
jeszcze jedno gdzie na play-asia pisze jaka to wersja języczna np. czt to ang. czy chiński??
koso
QUOTE(nietomasz @ 10 06 2006, 21:49) *

jeszcze jedno gdzie na play-asia pisze jaka to wersja języczna np. czt to ang. czy chiński??

Po kliknieciu na tytul gry (rubryczka "further information").
kubson
wkoncu mam ghost recon smile.gif jedyny minus to ze mi chamy oclili wink.gif 30 zl musialem doplacic co i tak wyszlo mnie taniej pech tak chcial bo takie paczki to haltuja chyba 1 na 20 smile.gif ostanio mialem z usa tez cena 40 dolarow i bez problemu doszla smile.gif a i fajny patent ze dostalem kuponik smile.gif

tak czy inaczej polecam ten sklep na bank cos jeszcze w nim kupie
Butcher
Oclili ? o_O Albo masz mega-pecha, albo trafiłeś na zły dzień jakiegoś biurokraty. Nawet nie jestem pewien czy za 40$ mieli prawo to oclić...
Diabeu
kwota nie ma znaczenia, w końcu z Azji to leci

jakby nie mogli ustalić ceny produktu to mogą dowalić 200% cła - kumpel tak dostał na cedeki z cdconnection (przyjęli wartość średnią płyty i jebut)
kubson
heh tez mi sie wydaje ze komus sie nudzilo i chcial zobaczyc co to lub poprostu niefart:) bo tak jak pisze 2 tyg temu mialem przesylke tylko ze z usa kwota wpisana 39.90 i przeszlo normalnie...

no ale ponoc wlasnie 1 na 20 lubia sobie oclic hehe barany no ale wazne ze gra jest smile.gif za niedlugo znow zamawiam z play-asia zobczymy czy tez dadza clo wink.gif
Toreno
no, zamawiam właśnie na play-asia Hitmana: Blood Money na x360, region free.

gra + przesyłka 43 $. jak myślicie, dorzucą mi coś do ceny ?
Butcher
Jak widać powyżej - ruletka. Ja dostałem 2 gry z P-A i nic nie było. O setkach innych przesyłek ze świata nie wspominam...
RSX
Sorry, ale koso tak to opisał, że nie kumam z dzietka:)

Gift to jest cos takiego, że obniżają Ci cene z np 40 $ na 39,90, aby się celnicy nie nachapali? O to chodzi?

Miał, ktoś przypadek, że mu płytka nie zadziałała? Co wtedy O_O dupa blada?
Diabeu
Gift to jest prezent, o to tu chodzi
prezenty teoretycznie są poza opłatami
Goldi69-PL-
Orientuje sie ktos czy to Play-asia akceptuje karty mBanku (bo DVD Crave nie), i jeszcze jedna sprawa przy HD jest napisane ze do "X360 Asia" ale chyba z Pal tez bedzie dzialal bo nie slyszalem o blokadzie regionalnej na HD
Ryo-San
QUOTE(Goldi69-PL- @ 10 07 2006, 11:30) *

Orientuje sie ktos czy to Play-asia akceptuje karty mBanku (bo DVD Crave nie)

jezeli mowisz o Electronie z mBanku to zaden sklep na necie go nie akcpetuje...potrzebna eKarta
Goldi69-PL-
nie mam pojecia dlaczego Elektron z Inteligo dziala a z mBank nie sad.gif

kiedys zamawialem plyty (vinyle) z Holandii i nie bylo problemow z mBankiem,

lipa sad.gif
Ryo-San
QUOTE(Goldi69-PL- @ 10 07 2006, 11:50) *

nie mam pojecia dlaczego Elektron z Inteligo dziala a z mBank nie sad.gif

bo Electron z Inteligo to takie 2 in 1 - zwykla karta bankomatowa ale na necie akcpetowana jak Visa Classic..pelny internetowy support..IMO najlepsza karta do zakupow na necie oferowana przez polski bank..
Electron z mBanku niestety potrzebuje do takich zabaw wsparcia eKarty
no i ewentualnie w gre wchodzi jeszcze allekarta - bardzo dobry Classic, wszedzie akcpetowany - jednak wlasciciel karty czyli Bank Zachodni ssie totalne(beznadziejne przeliczanie walut)
Goldi69-PL-
zamowilem juz eKarte tylko ze z 2tygodnie bede teraz czekal sad.gif
Diabeu
pytanie do tych co już na play-asia kupowali

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-dw-49-en-70-1f8p.html

ile wychodzi z wysyłką, jaki jest średni czas realizacji (2 tyg? więcej?)

miałem wrażenie że już ktoś o tym pisał ale nie widzę w temacie huh.gif
konstant
QUOTE(Butcher @ 19 05 2006, 20:52) *

icon_twisted.gif
Diabeu
to w odp. na moje pytanie? huh.gif
konstant
Erm myslalem, ze chodzi ci ogolnie o play-asia
huh.gif
Diabeu
to też wink.gif

ale dałem też konkretny sznur do przedmiotu u nich, w robocie mam tak powaloną sieć że nie mam jak sprawdzić (strona produktu ładuje się do połowy, między innymi)

anyway, dzięki za info odnośnie czasu realizacji
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.