Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry region-free
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Maro
Jeśli SONY zamyka takie sklepy, proponuję Światowy Bojkot Światowego MONOPOLISTY! Do czego jeszcze się posunie SONY? Koncern ma za nas decydować co jest dla nas dobre a co nie? Koncern ma mi mówić gdzie mogę kupować a gdzie nie? Chcieli globalizacji to ją dostaną, co wy na to?
atlas
Ja i tak nie mam zadnej konsoli sony. Ps2 juz dawno zamienilem xboxa, a ps3 nie mam zamiaru kupowac bo mam x360. Czytajac komentarze pod informacja na stronce liksangu mozna dojsc do wniosku ze sony wkurzylo (to dosc lagodne okreslenie) dosc duza grupe osob, ktora jest gotowa wlasnie na taki bojkot.
Butcher
"Umarł Król, niech żyje Król!" - właśnie dotarł mój Splinter Cell: DA z Play-Asia. Żeby było śmieszniej - tym razem Australian Version (AAA ofkoz). Inymi słowy macki logistyczne P-A sięgają naprawde szeroko: G.R.A.W. miałem NTSC Asia, Tomb Raidera PAL UK, teraz SC:DA PAL AU. Ale zawsze hula bez bólu, AAA i przesyłka w 9 dni smile.gif
ping
ja z lik-sang miałem preya asian który notabene przyszedł w PALu z nalepką (sprzedaż tylko na rynku azjatyckim), szczęściarz z Ciebie - u mnie paka z play-asia idzie minimum 2 tygodnie
piecia
QUOTE(Butcher @ 30 10 2006, 22:57) *

"Umarł Król, niech żyje Król!" - właśnie dotarł mój Splinter Cell: DA z Play-Asia. Żeby było śmieszniej - tym razem Australian Version (AAA ofkoz). Inymi słowy macki logistyczne P-A sięgają naprawde szeroko: G.R.A.W. miałem NTSC Asia, Tomb Raidera PAL UK, teraz SC:DA PAL AU. Ale zawsze hula bez bólu, AAA i przesyłka w 9 dni smile.gif

To chyba moj Splinterek lecial razem z Twoim jednym samolotem tongue.gif . Bo ja rowniez dzis (znaczy wczoraj) odebralem paczke po 9 dniach i rowniez Australian Version. Play-Asia rządzi tongue.gif !
Diabeu
QUOTE(Butcher @ 30 10 2006, 22:57) *

ehehehe witam w Klubie - dobry początek tygodnia - moja szła 7 dni równe
(tylko ta naklejka z tyłu grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr)
Przemski
Z play-asia ostatnie paczki wędrowały około dwóch tygodni, a więc całkiem długo, z DVD-Crave ok 10 dni.
ping
FEAR Region Free!
kryzan
witam,
mam male pytanko, ktore wydaje mi sie calkiem na miejscu wlasnie w tym temacie smile.gif posiadam xboxa ntsc-u i chciałebym wiedziec, czy japonskie (ntsc-j) gierki sciagniete chociazby z play-asia beda na nim smigac. Z gory dzieki i pozdrawiam smile.gif
hmmm, chwial glebszego studiowania stronki i sam sobie odpowiedzialem smile.gif prosilbym o usuniecia posta i przepraszam za smiecenie.
No chyba ze ktos mi poda stronke gdzie moge kupic gry ntsc-u, bo przeciez wiekszosc duzych sklepow jak amazon nie wysyla gier, dvd etc. poza usa.
ping
wkopałeś się... jeśli chodzi o play-asia to ruszy Ci każda gra która jest region free wink.gif jeśli chodzi o reszte to nie mam pojęcia ale zdaje mi się że amazon wysyła do polski chociaż nie próbowałem, pozostaje jeszcze ebay
hacik
Ktos wie czy moze CALL OF DUTY 3 bedzie region free czy nie? Na Play-Asia na razie brak info sad.gif
piecia
QUOTE(hacik @ 4 11 2006, 11:19) *

Ktos wie czy moze CALL OF DUTY 3 bedzie region free czy nie? Na Play-Asia na razie brak info sad.gif

Brak info bo play-asia gry jeszcze nie ma,wiec nie ma jak sprawdzic. A czy bedzie region free? Biorac pod uwage dotychczasowe gry od Activision to jest na to bardzo duza szansa (wrecz pewnosc tongue.gif ). Jeszcze troche trzeba poczekac (7 dni bodajze) i wtedy bedzie pewnosc.Na razie i tak nie ma sie co napalac gdyz juz od dawna nie ma tej gierki w preorderach (wszytsko wykupione,co daje do myslenia ze ludzie uwazaja ze bedzie region free).
Butcher
QUOTE(kryzan @ 3 11 2006, 23:54) *

No chyba ze ktos mi poda stronke gdzie moge kupic gry ntsc-u, bo przeciez wiekszosc duzych sklepow jak amazon nie wysyla gier, dvd etc. poza usa.

Próbowałeś czy kolega Ci mówił? smile.gif Nie wiem jak jest z grami, ale DVD z Amazon kupuję bez bólu od dawna... Jak szukasz gier NTSC-U, to właśnie na Play-Asia... tam mają przeważnie każdy region danego tytułu.
Co do CoD3 <lol>, to imo na 99% będzie free, podobnie jak poprzednik zresztą...
Butcher
No i wszystko jasne...
Call of Duty 3 region free
grykom
Ma zamiar ktos kupowac tego CoD3 na play-asia ? Bo chetnie bym tez kupil, a wolalbym sie z kims zlozyc, aby ograniczyc koszty.
buzra102
Ale wtedy są większe szanse na cło, bo wartość paczki wyniesie ok 100 $. A czy jak dzisiaj złożę zamówienie to oni od razu wysyłają -> czy to jest preorder ?
ping
In stock, usually ships within 24hrs - sam w to nie wierzę ale mają! smile.gif
prawdopodobnie gears of war też będzie region free, przynajmniej taka jest piracka kopia latajaca gdzieś w necie
Butcher
QUOTE(buzra102 @ 7 11 2006, 20:14) *

Ale wtedy są większe szanse na cło, bo wartość paczki wyniesie ok 100 $. A czy jak dzisiaj złożę zamówienie to oni od razu wysyłają -> czy to jest preorder ?

Dokładnie - podnoszenie wartości zagranicznej paczki to ryzyko w naszym kraju smile.gif
Poza tym jaki sens dzielenia kosztów transportu, które kosztują 10 zł/szt. ?
Do mnie przedwczoraj wyszedł F.E.A.R., a CoD3 zamówiłem wczoraj i pójdzie osobno.
Co do premiery CoD3, o ile wiem to jednak leciutki pre-order - gra wychodzi dzisiaj, a pojawiła się u nich wczoraj. Pewnie dlatego napisali in stock i dziś będą wysyłać.
grykom
No to CoD3 zamowiony w play-asia. Mam nadzieje ze dojdzie cale i zdrowe wink.gif Mam jednak pytanie - czy kazda, nowa gra, jest ograniczana do 1 sztuki na osobe? Oni zwracaja na to uwage? Nie mowie tu o zakupie 10 sztuk, a o 2ch dla kolegi i dla mnie .

A i takie pytanko, co dokladnie oznacza "Back ordered, ships once restocked" ?
ping
słyszałem że jeśli chodzi o gry region free, a przynajmniej kasowe hity, mają tylko 1 egzemplarz na usera
kryzan
Butcher :
Amazon nie dlatego nie wysyła do Polski bo maja taki kaprys, ale dlatego, ze prawo im zabrania, oto co znajdujesz w FAQu:
The following items can be shipped to almost all destinations outside the U.S.:

books*
DVDs - a wiec bez problemu mogles sobie zamowic.
music
VHS videos
Additionally, some software, tools, video games, jewelry, sporting goods, consumer electronics and kitchen items can be shipped to the following countries:

Australia, Austria, Denmark, Finland, France, Germany, Great Britain, Hong Kong, Ireland, Italy, Japan, Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, Taiwan, Saudi Arabia, Singapore, Spain, Sweden, Switzerland, Thailand, United Arab Emirates

A 'Poland' na liscie nie ma. Mimo wszystko probowalem, a jak ;P ale po przejsciu do check-out wyskakuje stronka z informacja 'jeden lub wiecej artykolow ktore zamiawiasz nie moze zostac dostarczone w ten region swiata'.

Poluje w tej chwili na obliviona ntsc - u i jakas grywalna wersje pes6. Jakby ktos mioal dostep do ww. to bardzo prosze o namiar. Dobrze, ze chociaz GOW jest region-free:)
*-dka
QUOTE(ping182 @ 10 11 2006, 15:35) *

a jak sie kupuje ?? kupil by ktos mi ?? zaplace biggrin.gif
ping
bierzesz karte z inteligo, zakładasz konto na paypal, zamawiasz, opłacasz tymże kontem i wsio tongue.gif jeszcze dochodzi ryzyko oclenia
Butcher
QUOTE(kryzan @ 11 11 2006, 00:05) *

Butcher :
Amazon nie dlatego nie wysyła do Polski bo maja taki kaprys, ale dlatego, ze prawo im zabrania, oto co znajdujesz w FAQu:
The following items can be shipped to almost all destinations outside the U.S.:
A 'Poland' na liscie nie ma.

Napisz coś, czego nie wiem - na Amazonie UK/US kupuję od 6 lat tongue.gif
A Twój przykład nie tłumaczy niczego - poza tym, że nie wysyłają do Polski (o czym przecież pisałem).
A już na pewno nie tłumaczy "prawa", które pozwala im wysyłać do całej UE, oprócz PL...
buzra102
Gears of War -> free region. http://www.play-asia.com/paOS-13-71-fc-49-en-70-1p73.html . Szkoda tylko, że cena nie jest $45 sad.gif i na razie nie ma żadnej sztuki w magazynie sklepu. Ale to było chyba do przewidzenia tongue.gif . Ale to i tak niecałe 190 zł, czyli taniej niż w Polsce.
ping
dolicz wysyłkę... cło... nie opłaca się sad.gif
Butcher
QUOTE(ping182 @ 13 11 2006, 22:57) *

190 zł z wysyłką - imo dobra cena. Cła nie trzeba płacić - wystarczy poprosić o zaniżenie ceny na naklejce celnej. Wysyłając mi GoW Limited Edition za 70$ wpisali mi połowę wartości.
Matriks_1111
QUOTE(Butcher @ 14 11 2006, 08:32) *

QUOTE(ping182 @ 13 11 2006, 22:57) *

190 zł z wysyłką - imo dobra cena. Cła nie trzeba płacić - wystarczy poprosić o zaniżenie ceny na naklejce celnej. Wysyłając mi GoW Limited Edition za 70$ wpisali mi połowę wartości.

A jak tam z tym dyskiem bonusowym, dodawanym do Limited Edition, też jest region free?
buzra102
Jak długo trzeba czekać na towar kiedy jest ikonka sold. Chciałbym zamówić COD3.
ping
zależy, czasem tydzień czasem 2 a czasem nawet następnego dnia. Trzeba się uzbroić w cierpliwość
Paczek
mam takie pytanie czy Viva Pinata jest region free bo na play-asia jest za 25 funtow a nie chce placic 49.99 za gre w ktora nie wiem czy bede gral jak rzeczywiscie jest dla dzieci !! wink.gif
ping
Jak widaćTU ma blokade regionalną
ping
QUOTE(buzra102 @ 15 11 2006, 18:14) *

Jak długo trzeba czekać na towar kiedy jest ikonka sold. Chciałbym zamówić COD3.

CoD3 wrócił właśnie na półki sklepowe. Niepokojąca jest jednak zwiększona cena. Widocznie szybko znika i chcą na tym dorobić tongue.gif zapewne długo nie będą COD3 mieli
Zeratul
Jak sprawdzic na opakowniu gry, ze ma ona blokade regionalna? Bo np. na mojej wersji GoW jest ino napisane, ze jest NTSC...

btw. jest gdzies jakas strona z lista Region Free, czy musze wertowac caly topic od poczatku?
buzra102
Gears of wars opłaca się bardziej zamówić z dvdcrave. http://www.dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=30942
http://www.dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=27943 Cena jest mniej więcej taka sama jak na playasia, ale kangury bezproblemu zaniżają wartość przesyłki, do tego GIFT i praktycznie żadnych szans na cło. Tylko, że oni premierę mają 23 listopada, więc trzeba czekać 6 dni dłużej.
ping
QUOTE(Zeratul @ 16 11 2006, 14:08) *

Jak sprawdzic na opakowniu gry, ze ma ona blokade regionalna? Bo np. na mojej wersji GoW jest ino napisane, ze jest NTSC...

btw. jest gdzies jakas strona z lista Region Free, czy musze wertowac caly topic od poczatku?

Nie da się sprawdzić, a jeżeli masz GoW wersje USA to wiedz że jest region free. Widziałem taką liste na play-asia i w wikipedii.
klk
Witam,

Jezeli kupie gre w stanach z regionem NTSC, ktora jest oznaczona w play-asia jako region free bedzie chodzila na PALowskim Xboxie? Jak to jest question.gif

Czemu na play-asia gry PAL sa drozsze od tych region free question.gif

signap
sprawdz tytul tutaj

http://www.xbox-sky.com/xbox360_regional_c...tibility_guide/
klk
Wielka dziekawa biggrin.gif
ping
dlatego są droższe że muszą importować z europy do azji a potem z azji do europy.
Gry region free zazwyczaj przychodzą w wersji PAL
ping
uwaga, nowa pożywka region free tytułów:
Blitz: The League
WWE SmackDown! vs. RAW 2007
Afroman
Pytanie: Dema z OfficialXboxdMagazine (z USA) beda działać na europejskim X360?
ping
nie sprawdzone ale jestem przekonany że mają blokade regionalną ;/
ranaghar
Czy jeśli mam gre region free NTSC/J lub NTSC/U, to bede mógł grać na live z osobami posiadającymi wersję PAL?
ping
wydaje mi się że tak, grałem z paroma japończykami i koreańczykami w RR6
Diabeu
QUOTE(ranaghar @ 20 11 2006, 21:23) *

Czy jeśli mam gre region free NTSC/J lub NTSC/U, to bede mógł grać na live z osobami posiadającymi wersję PAL?

przecież Live jest wspólny, region gry nie ma nic do rzeczy
Butcher
Rainbow Six: Vegas region free na Play-Asia - zamówienie złożone icon_twisted.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.