Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry region-free
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
ping
szczęściarz tongue.gif dopiero teraz to zauważyłem podczas przeglądania PA wink.gif niestety zapasy wyprzedane
Onikage.
właśnie zamówiłem viva pinata przez dvd crave(137 zł z wysyłką!!), tylko przy shipping information w nagłówku suburbia wpisałem swoje miasto:))bo ta opcja musiała być zaznaczona, czy ktos juz kupował z dvd crave?
ping
ja kupowałem - dobrze wpisałeś wink.gif
Master_Lukas
QUOTE(Butcher @ 23 11 2006, 10:25) *

Tutaj tez jest R6 Vegas w dobrej cenie - http://www.dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=31504 smile.gif Tyle ze wysla 27.11 (za 4 dni).
WeltyKiLy
Jeee . MAM X360 NTSC/U a tu patrze i duo gierek palowskich chodzi wink.gif Narazie miałem FNR 3 z USa więc też śmigał ale patrze i zamawiam ... Saints Rows... biggrin.gif:)
Pozdro
Graciuch
chlopaki powiedzcie mi tylko czy jak kupie gears of war i GRAW w USA to bedzie mi smigalo na konsolce PAL???
buzra102
Tak, gdyż obie gry są region free, więc działają na konsolach, obsługujących gry PAL lub NTSC.
Blim
Nie wiem czy nie zejdę za bardzo z tematu, ale czy aby móc zamawiać gry na DVD Crave trzeba mieć jakaś specjalną kartę płatniczą? Jak tak to jaką?
Diabeu
taką co pozwala na zakupy w internecie, nie musi być stricte kredytowa
Matriks_1111
A jakie na takie zakupy pozwalają? Gdzie znaleźć ich spis? smile.gif
buzra102
Visa, MasterCard, niektóre Visa Electron (wydane np. przez Inteligo). W niektórych sklepach można płacić poprzez paypal np. PlayAsia
Matriks_1111
Tak sobie myślę... Bo posiadam kartę płatniczą SezamMaestro. Przyjmą mi takie cudo?
hacik
QUOTE(Matriks_1111 @ 29 11 2006, 09:04) *

Tak sobie myślę... Bo posiadam kartę płatniczą SezamMaestro. Przyjmą mi takie cudo?

Se sprawdz smile.gif
buzra102
QUOTE(Matriks_1111 @ 29 11 2006, 09:04) *

Jeżeli masz tak oznaczoną kartę, to najprawdopodobniej będziesz mógł zapłacić w zagranicznym sklepie.
Towarzysz
Dostal ktos juz R6Vegas z p-a? Bo ja czekam i czekam...pewnie przez strajk poczty.
Viva Pinata tez cos dojcs nie moze od ponad 2 tygodni sad.gif
wrog
Musiało im się tego nagromadzić sporo przez ten tydzień strajku, ja sam czekam na swoje dwie przesyłki zagraniczne i na razie coś dojść do mnie nie mogą.
ping
do mnie właśnie COD3 wysłany 10 listopada doszedł.

pozycja dla młodszych graczy/do szybkiego nabicia punktów:
Bionicle Heroes
Diabeu
ale konsoli nadal nie masz? muka
ping
muka, 6 gier których nawet nie odpaliłem czeka. Dobrze że gearsów nie kupiłem bo bym się posrał z nerwów
bartiz
Mi paczka z dvdcrave wysłana we wtorek doszła na poniedziałek czyli normalnie...teraz czekam na Pinate z kanady zobaczymy ;p
wrog
No ja właśnie na te Pinaty region free z Kanady przede wszystkim czekam. Myślałem, że sobie pogram przed premierą EU (i obiecałem je młodszemu bratu na ten weekend), ale chyba Poczta Polska zniszczy mój piękny plan. sad.gif
ping
poczta zaczęła zadziwiająco dobrze działać - paczka wczoraj, 3 paczki dzisiaj więc może będzie dobrze, po ile są pinaty w kanadzie? bo nie wiem czy na polską premierę czekać
bartiz
Mi sciągneli 170zika z konta.
Matriks_1111
Mnie doszły 2 paczki ostatnio, ale o dziwo koles okazał się pracownikiem jakiejś firmy, która teraz pracuje pod szyldem Poczty Polskiej hyh.gif
Wujek
Jedno pytanie. Czy przesyłki z DVD Crave dochodzą do Was jako zwykłe listy, listy polecone, czy paczki? Mam problem, bo zwykłe listy mam na jednej poczcie, a paczki na innej.
Master_Lukas
QUOTE(Wujek @ 30 11 2006, 11:16) *

Jedno pytanie. Czy przesyłki z DVD Crave dochodzą do Was jako zwykłe listy, listy polecone, czy paczki? Mam problem, bo zwykłe listy mam na jednej poczcie, a paczki na innej.

Mi listonosz dzisiaj wlozyl Gears'y do skrzynki. A tak oczekiwalem na typka co paczki roznosi ;p

P.S. Podobno Viva Pinata z Kanady jest full PL.
Velius
QUOTE(Master_Lukas @ 30 11 2006, 23:06) *

P.S. Podobno Viva Pinata z Kanady jest full PL.

Ano podobno jest.A moze to bylo dvd crave oO
ping
dajcie znać jak wam pinaty podochodzą czy zlokalizowane są wink.gif chociaż myślę że jak zlokalizują tą grę to rzucą ją tylko na nasz rynek bez możliwości innego języka
Velius
Btw czy na dvd crave nadal mozna lyknac viva pinata za 137zl z wysylka w wersji PL?
ping
niby leży jeszcze 5 sztuk ale głowy że to PL nie dam
buzra102
Czy ktoś zamawiał GoW Collector Edition z DVDCrave ? Jaki był całkowity koszt zaksięgowny na koncie w waszym banku ? Właśnie sprawdzam i cena w dolarach aus. wynosi $96.48 * 2,3 zł = 221.9 zł zamiast podanej przez nich na stronie ceny PLZ 197.41. A może moje rachunki się nie pokrywają, bo oni nie liczą podatku (przy cenie polskiej znajduje się Exc. GTS)
bartiz
Do zamawijących R6 Vegas z Play-Asia ile Wam dokładnie kasy sciągneli z konta ?
piecia
QUOTE(bartiz @ 2 12 2006, 09:44) *

Do zamawijących R6 Vegas z Play-Asia ile Wam dokładnie kasy sciągneli z konta ?

Brałem pre-ordera (więc za cene 44,99$) i z konta pobrali mi 143,04 PLN. Gierka wczoraj doszła "cała i zdrowa".
buzra102
Czy Viva Pinata z DVDcrave ma chociaż polskie napisy ? Dostał ktoś od nich paczkę z grą ?

Dostałem odpowiedź od DVDCrave na pytanie o polish subtitles:

Hi Michael.

Unfortunately I don't have that information available to me, I'd assume the
in-game language would be whatever your Xbox 360 is set to.
Łukasz89
Taka ciekawostka: Play Asia daje zniżki na święta smile.gif
Get US$10 off a purchase of US$60 or more
Get US$15 off a purchase of US$100 or more
Jeżeli zamówie dwie gry na raz to jedną paczkę wysyłąją ? I wtedy cło jest nakładane czy nie ? Na razie kupiłem tam tylko SaintsRowa i nie płaciłem cła
fascik
O wlasnie, play asia respektuje prosby o zanizenie wartosci przesylki?(z dvd crave nie mialem problemow)
Przemski
Mnie również trochę zaskoczyła kwota jaką ostatecznie przyszło mi zapłacić za Gears of War. nastawiłem się na ok 199 zł wg przelicznika na stronie tymczasem przeliczenie walut musiało być wyjątkowo niekorzystne w momencie gdy opłata była pobierana bo zapłaciłem sporo więcej.

Odnośnie promocji w play-asia, chyba do każdego zamówienia do tej pory otrzymałem kupon zniżkowy na 5 dolarów, przy zakupie powyżej 50, czyli w praktyce 2 gier.
buzra102
QUOTE(fascik @ 4 12 2006, 19:44) *

O wlasnie, play asia respektuje prosby o zanizenie wartosci przesylki?(z dvd crave nie mialem problemow)

Są bardzo oficjalni i nie zaniżają wartości paczki. Słyszałem, że kiedyś tam zaniżali wartości, ale w wypadku zaginięcia paczki nie można było wnosić reklamacji.
grykom
Kurcze sad.gif
Kupilem w play-asia 8 listopada Cod3 ktora zostala do mnie wyslana dzien pozniej, czyli 9 listopada.
Do dzis jeszcze nie doszla....
Co moge w takim przypadku zrobic? Jak P-A reaguje na takie sprawy ?
Diabeu
wszystkiego się dowiesz na ich stronie, zapewne okres 2 miesięcy przed złożeniem reklamacji obowiązuje
buzra102
Obecnie Viva Pinata jest Out Stock w DVDCrave -> http://www.dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=29406 Dostawy można spodziewać się przed 16.XII.2006. Jeżeli przed tą datą złożyłbym zamówienie na tą grę, to czy 16 wyślą mi ją do mnie w pierwszej kolejności ?
Matriks_1111
Raczej tak.

Ja za to mam niezły wałek. Chciałem zamówić gierkę na TEJ aukcji... no i co? Koleś testował ja na konsoli swojego kumpla, żeby sprawdzić czy działa w PAL'u i co? Okazuje się, że wywala mu komunikat o błednym regionie... Co radzicie? Gierka NTSC-U/C, więc powinna śmigać, a tu wałek...
ping
nie rozumiem dlaczego gra z regionu USA powinna śmigać na Europejskiej konsoli tongue.gif. Pinata nie jest region free.
Paczek
Ja wlasnie zamowilem Rainbow Six Las Vegas z Play-Asia i zobaczymy za ile dni dostarcza do Londynu smile.gif
n1n3r
jak dla mnie Pinatki sa region free bo jak inaczej wytlumaczyc ze moje Pinatki sa NTSC Made in Mexico i smigaja mi na konsolce PAL bez problemu i to jeszcze w polskiej wersji jezykowej cool.gif
ping
z kolei NTSC-J nie śmiga na europejskiej konsoli confused.gif dziwne, chociaż może być tak jak z Gears of War - wersja ntsc-u region free.

Faktycznie, małe sprostowanie:
Wersja USA jest region free
Wesja JAP nie jest
Blim
Co do NTSC-J to chyba już nigdy się nie zmieni, z tego co wiem do tej pory żadna gra wydana w Japonii nie działa na konsolach europejskich.
ping
chyba że weźmiesz pod uwagę wersje oznaczone jako Asia które przychodzą w PALu tongue.gif eh gdyby w polsce można było kupić japońską konsolę, lub gdyby przesyłka nie kosztowała 150$ ;/
buzra102
Wczoraj zamówiłem w DVDCrave GoW limited edition i zapłaciłem moją kartą visa electron z Inteligo. Dzisiaj rano przyszedł do mnie e-mail, że pobrali z mojego konta jakąś tam kwotę i muszę ją podać, aby zweryfikowali moją kartę. I tutaj jest problem, gdyż konto mam prowadzone w złotówkach, a sklep sciągając z mojej karty niewielką kwotę stosuje $ AUD. Wysłałem do nich odpowiedz z kwotą w złotówkach i przeliczyłem tą kwotę także na $AUD po kursie waluty. Do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi. Jak sądzicie, czy powinnienem do nich coś pisać, gdyż nie jestem w stanie podać im dokładnej sumy w $AUD, która została pobrana z mojego konta, w celu weryfikacji, ponieważ bank nie przewalutowuje pieniędzy po kursie z giełdy.
hacik
QUOTE(buzra102 @ 6 12 2006, 18:15) *

Wczoraj zamówiłem w DVDCrave GoW limited edition i zapłaciłem moją kartą visa electron z Inteligo. Dzisiaj rano przyszedł do mnie e-mail, że pobrali z mojego konta jakąś tam kwotę i muszę ją podać, aby zweryfikowali moją kartę. I tutaj jest problem, gdyż konto mam prowadzone w złotówkach, a sklep sciągając z mojej karty niewielką kwotę stosuje $ AUD. Wysłałem do nich odpowiedz z kwotą w złotówkach i przeliczyłem tą kwotę także na $AUD po kursie waluty. Do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi. Jak sądzicie, czy powinnienem do nich coś pisać, gdyż nie jestem w stanie podać im dokładnej sumy w $AUD, która została pobrana z mojego konta, w celu weryfikacji, ponieważ bank nie przewalutowuje pieniędzy po kursie z giełdy.

Pierwszy slysze o takim procederze, moze jeszcze poprosili o nr konta, loginy i PIN? smile.gif. Ja zawsze zamawiam, place i czekam przesylki i to wszystko.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.