Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry region-free
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
buzra102
Skąd znaliby mój nr. zamówienia ? W jaki sposób mogliby korzystać z adresu e-mail sklepu ?

Treść listu:

Hi,

We have received your first order at DVDCrave.com. To begin supplying you,
as part of your first order we are obligated ensure you are authorised to
use the credit card submitted. We have a fast and simple process to make
this possible.

We will process an specific amount against the card, and once you are able
to confirm
the amount we have charged to the card, we are happy to process the order.
The amount debited will be deducted from the value of your order. You should
be able to see this amount charged to your card with-in 24 hours using
internet banking, otherwise simply call your bank.

Simply reply to this email with the amount we have charged to your card.

We apologise for any inconvenience however this has been put in place to
protect us both from credit card fraud.

-----------------------------------------
Kind Regards,
Phil Baumert
Customer Service
www.dvdcrave.com
Satisfying your hunger for Games and DVDS
-----------------------------------------
fascik
@buzra102: Zadzwon do banku, powinni Ci podac kwote w walucie w ktorej zostala pobrana.
Matriks_1111
QUOTE(ping182 @ 6 12 2006, 15:43) *

nie rozumiem dlaczego gra z regionu USA powinna śmigać na Europejskiej konsoli tongue.gif. Pinata nie jest region free.

Dlatego, że gierka w NTSC-U/C jest też działaca na PAL'u.

QUOTE(n1n3r @ 6 12 2006, 17:35) *

jak dla mnie Pinatki sa region free bo jak inaczej wytlumaczyc ze moje Pinatki sa NTSC Made in Mexico i smigaja mi na konsolce PAL bez problemu i to jeszcze w polskiej wersji jezykowej cool.gif

No to dlaczego gierka z tej podanej przeze mnie aukcji nie działa na PAL'owskiej konsolce? sad.gif
ping
GRAW Premium Edition - z dodatkowymi mapami etc. gratis za 39.90$ a dolar teraz tani, oj tani biggrin.gif
Jakuza
Mam takie pytanie czy karta kredytowa Master Card ( z PKO BP ) jest akceptowana w takich sklepach jak play-asia czy DVD-Crave ??
buzra102
QUOTE(Jakuza @ 7 12 2006, 11:58) *

Mam takie pytanie czy karta kredytowa Master Card ( z PKO BP ) jest akceptowana w takich sklepach jak play-asia czy DVD-Crave ??

Tak jest akceptowana.
Matriks_1111
Czemu miała by nie być uznawana? W końcu MasterCard jest uznawany ogólnoświatowo raczej wink.gif

A ja mam pytanie. Mam kartę Visa (przedpłaconą) z ING i ponoć jest ona używana głównie do zakupów przez neta. Problem pojawia się, kiedy chcę nią zapłacić, bo wtedy wywala mi komunikat Transaction Declined . Nie wiem czemu. Środki na koncie mam, więc zastanawiam się, czemu tak jest... Ma ktoś jakiś pomysł?
Diabeu
nie każdy sklep musi taką kartę akceptować, najbezpieczniejsza jest prawdziwa karta kredytowa - taką wszędzie akceptuje
Matriks_1111
No to mam problem... heh... Zakupi mi ktoś Pinaty na www.videogamesplus.ca? Jak ktoś ma możliwość pomocy, to niech napisze mi PM, albo odezwie się na GG (teraz mnie nie ma na gadu). Proszę bardzo o pomoc, bo kart kredytowej nie posiadam sad.gif

EDIT: Dobra, zrezygnowałem. Zakupiłem już gierkę w DVD-Crave smile.gif
buzra102
PayPal jest akceptowany, więc sam załóż sobie konto i zrób przelew za pomocą PP.
Matriks_1111
QUOTE(buzra102 @ 7 12 2006, 14:42) *

PayPal jest akceptowany, więc sam załóż sobie konto i zrób przelew za pomocą PP.

Ale dlaczego jak patrzę na konto w PayPal'u to mam 0 dostępnych środków? Na karcie mam bynajmniej dużo więcej kasy...
ping
gdybyś trochę poczytał na temat działania paypal to byś wiedział że stan konta paypal jest niezależny od Twojej karty, owszem możesz przelać środki na wirtualne konto paypal ale np. ja, ograniczam się do używania paypala jako "bramki" - po prostu przy zakupie ściąga z Twojej karty tyle ile trzeba, kasa leci na konto w paypal a stąd do sprzedawcy. Operacja błyskawiczna wink.gif
Matriks_1111
QUOTE(ping182 @ 7 12 2006, 17:12) *

gdybyś trochę poczytał na temat działania paypal to byś wiedział że stan konta paypal jest niezależny od Twojej karty, owszem możesz przelać środki na wirtualne konto paypal ale np. ja, ograniczam się do używania paypala jako "bramki" - po prostu przy zakupie ściąga z Twojej karty tyle ile trzeba, kasa leci na konto w paypal a stąd do sprzedawcy. Operacja błyskawiczna wink.gif

Szkoda, że nie pomyślałem... teraz w sumie mógłbym odwołać zakup Pinaty na DVDCrave i od ręki ściagnąć sobie z videogameplus... Pytanie tylko jak mam odwołać zamówienie, jak nie można tego zrobić z menu zamówień sad.gif
Zeratul
telefonicznie... chociaz do australi to moze bolec...
Matriks_1111
QUOTE(Zeratul @ 7 12 2006, 18:39) *

Teraz i tak mają zamknięte wink.gif No nic... maile to chyba odbierają hyh.gif

Btw. PayPal jednak działa... no nic, najwyżej przyjdą mi 2 gry, co tam wink.gif
Velius
To mi jedna dasz;P
Matriks_1111
Jak już, to sprzedam z zyskiem na Allegro wink.gif

Btw. może było, może nie, ale może ktoś podać adresy bardziej znanych sklepów wysyłkowych z grami (tych zagraniczynych i krajoych)? Osobiście znam 4...
Velius
QUOTE(Matriks_1111 @ 7 12 2006, 18:59) *

Jak już, to sprzedam z zyskiem na Allegro wink.gif

Btw. może było, może nie, ale może ktoś podać adresy bardziej znanych sklepów wysyłkowych z grami (tych zagraniczynych i krajoych)? Osobiście znam 4...

Bylo 666 razy juz.
buzra102
QUOTE(Matriks_1111 @ 7 12 2006, 18:53) *

Napisz do nich po prostu e-mail. Nie powinni robić problemów, gdyż i tak tą grę wyślą dopiero 16, czyli za 11 dni i nie mają jej jeszcze w sklepie. Masz 24h od złożenia zamówienia, aby anulować w swoim panelu kontrolnym.
Matriks_1111
QUOTE(buzra102 @ 7 12 2006, 20:20) *

Napisz do nich po prostu e-mail. Nie powinni robić problemów, gdyż i tak tą grę wyślą dopiero 16, czyli za 11 dni i nie mają jej jeszcze w sklepie. Masz 24h od złożenia zamówienia, aby anulować w swoim panelu kontrolnym.

O 12 złożyłem zamówienie, a w panelu kontrolnym nie mam możliwości zmiany/anulowania. Dziwne to trochę, bo w realizacji zamówienia jest napisane, że nie mogę już zmieniać nic w danych wysyłki...

Maila napisałem, zobaczymy jutro co napiszą hyh.gif
Master_Lukas
Szkoda ze anulujesz zamowienie tongue.gif Jestem ciekawy czy z DVD Crave Pinatka tez jest full PL.
Mastah27
Wystarczyło przejrzeć 2 ostatnie strony tematu o VP:

CYTAT(piecia @ 5 12 2006, 11:12) *
Właśnie dostałem Pinaty z DVDCrave i mogę potwierdzić, że również są po polsku (trzeba mieć w profilu wybrany kraj POLAND). Bardzo miła odmiana jak słyszymy w naszym języku: " lewym drążkiem" tongue.gif . Paczka wysłana w czwartek(jako gift->nawet nie ma pieczątki urzędu celnego) i już doszła smile.gif.

CYTAT(Matriks_1111 @ 7 12 2006, 20:27) *
O 12 złożyłem zamówienie, a w panelu kontrolnym nie mam możliwości zmiany/anulowania. Dziwne to trochę, bo w realizacji zamówienia jest napisane, że nie mogę już zmieniać nic w danych wysyłki...

Najlepiej gdybyś powiedzmy co godzinę sprawdzał stan swojego zamówienia, bo z tego co pamiętam bezpośrednio po zakupie też nie mogłem nic zmienić, ale po jakimś czasie taka opcja się pojawiła. Tylko nie przypominam sobie, czy wszystkie gry miały wtedy status allocated, czy też nie było którejś na stanie i dlatego miałem możliwość modyfikacji zamówienia. A może nie ma to nic do rzeczy? Nie wiem, dlatego właź na DVD Crave co godzinę/dwie i patrz czy możesz coś zadziałać.
ping
QUOTE(Matriks_1111 @ 7 12 2006, 20:27) *

QUOTE(buzra102 @ 7 12 2006, 20:20) *

Maila napisałem, zobaczymy jutro co napiszą hyh.gif

hehe też tak miałem, napisz do nich po prostu maila z prośbą o odwołanie zamówienia, dla bezpieczeństwa zablokuj jeszcze środki na koncie, u mnie nie było problemów wink.gif
Matriks_1111
Spoko, mail poszedł, kasa z konta wybrana, a stronkę molestuję co 15 minut tongue.gif Jak coś, to sobie sprzedam na allegro za kilka zł więcej tongue.gif

EDIT: Ha! Anulowałem transakcję na DVDCrave biggrin.gif No to teraz chyba zakupię RS:Vegas, skoro mam kasę w kieszeni icon_twisted.gif

PS. Teraz tylko czekać na Pinatę... jaki ja jestem kurna niecierpliwy rolleyes.gif
Bojan_Zaw
jaki system ma anglia? PAL czy NTSC? bo odpalilem RR6 i normalnie dzialalo a na plycie pisze NTSC
Matriks_1111
QUOTE(Bojan_Zaw @ 9 12 2006, 10:55) *

jaki system ma anglia? PAL czy NTSC? bo odpalilem RR6 i normalnie dzialalo a na plycie pisze NTSC

Nie wiem czy pytasz w tym momencie o system konsoli czy gry. Jedna i druga powinna być w PAL'u, natomiast to, że działa Ci gierka w NTSC to może jest sprawa tego, że konsole też masz w tym formacie? tongue.gif

Patrząc na TĄ LISĘ widzę, że tylko wersja NTSC nie ma wsparcia w Ridge Racerze dla PAL. Więc coś tu jest nie tak tongue.gif
Bojan_Zaw
kurde, to ja juz nic nie kumam tongue.gif
Matriks_1111
QUOTE(Bojan_Zaw @ 9 12 2006, 11:38) *

kurde, to ja juz nic nie kumam tongue.gif

2 pytania:

1. W jakim formacie masz konsolę? Do wybory PAL, NTSC-U/C, NTSC-J tongue.gif
2. W jakim formacie masz grę? Do wybory PAL, NTSC-U/C, NTSC-J tongue.gif tongue.gif

Bojan_Zaw
1. Gdzie to sprawdzic? sad.gif
2. NTSC-J
Matriks_1111
QUOTE(Bojan_Zaw @ 9 12 2006, 11:58) *

1. Gdzie to sprawdzic? sad.gif
2. NTSC-J

1. A gdzie kupowałeś konsolę?

Trochę to dziwne bo z tego co wiem to NTSC-J nie działa na PAL'u...
Bojan_Zaw
Kupiona zostala w anglii. jestem II wlascicielem
Matriks_1111
To teraz powiedz mi, czy inne gry w PAL'u Ci na niej działają? Może kupiłeś konsolę z Japoni... Wtedy tylko gry NTSC-J Ci zadziałają i niektore region free...
Bojan_Zaw
zadnych w palu nie mam confused.gif tylko tego RR w ntsc-j. a jestem jedyny u mnie na miescie co ma x360 ^^
Velius
Moze poprostu przerobiona?
Bojan_Zaw
nie mam pojecia. watpie w to ze przerobiona. to chyba normalne ze mi konsola ntsc-j normalnie dziala na moim tv?
Matriks_1111
QUOTE(Bojan_Zaw @ 9 12 2006, 15:31) *

nie mam pojecia. watpie w to ze przerobiona. to chyba normalne ze mi konsola ntsc-j normalnie dziala na moim tv?

A czemu nie? Nowe TV bez problemu pokazują obraz zarówno w NTSC i w PAL'u. Jak dla mnie masz konsolę NTSC-J, ale niech jakaś fachura się wypowie...
Bojan_Zaw
A na konsoli nie jest napisane czy jest PAL czy NTSC?
c1n3k
QUOTE(Velius @ 9 12 2006, 15:25) *

nawet jakby mial przerobiona to i tak i tak nie ruszyla by gra z niezgodnego regionu... no chyba ze jest region free...
Matriks_1111
QUOTE(Bojan_Zaw @ 9 12 2006, 16:29) *

A na konsoli nie jest napisane czy jest PAL czy NTSC?

No gdzies to musi być napisane, więc poszukaj gdzieś na konsoli lub na pudełku/w instrukcji.

QUOTE(c1n3k @ 9 12 2006, 16:36) *

QUOTE(Velius @ 9 12 2006, 15:25) *

nawet jakby mial przerobiona to i tak i tak nie ruszyla by gra z niezgodnego regionu... no chyba ze jest region free...

Ale gra nie figuruje jako region-free, dlatego takie mam podejrzenia...
Bojan_Zaw
papiery i pudlo mam po krzaczkowatemu tongue.gif ale napisy na konsoli sa po angielsku...
Towarzysz
To masz konsole japonska.
Gdzies Ty w ogole wyhaczyl takiego Xboxa? Ciocia z Japonii??
Bojan_Zaw
trudno, ale gry ktore mnie interesuja sa region free wiec gites ^^ x360 rlz! biggrin.gif
Matriks_1111
W sumie chłopak nie traci. Gierki z Japonii są tańsze, a wydane są i tak po Ang. No i dostaje tytuły, w które nam nie jest dane pograć...

Btw. Gdzie można dostać taką konsolkę? biggrin.gif
Bojan_Zaw
biggrin.gif ja dostalem na znanym serwisie aukcyjnym biggrin.gif a jakie to gry np?
Matriks_1111
Poszukaj na Play-Asia...
Bojan_Zaw
patrzylem przed chwila ale duzo mi to nie daje... skad mam wiedziec jakie to^^
ping
bojan, jak będziesz miał zamiar pozbyć się japońskiej konsoli to daj znać bo nie uśmiecha mi się brać tego zza oceanu (koszty przesyłki) a japońska konsola by mi się przydała tongue.gif
Bojan_Zaw
QUOTE(ping182 @ 10 12 2006, 15:48) *

bojan, jak będziesz miał zamiar pozbyć się japońskiej konsoli to daj znać bo nie uśmiecha mi się brać tego zza oceanu (koszty przesyłki) a japońska konsola by mi się przydała tongue.gif

jakbys mial x360 PAL to bysmy sie mogli wymienic biggrin.gif
ping
mam premiuma ale wymiana odpada wink.gif muszę mieć dwie konsole, ale jakbym wyskrobał gdzieś palowskiego CORE'a to się odezwę na PW co by nie offtopować
Bojan_Zaw
mozecie mi powiedziec jakim cudem sprzedaja w anglii konsole NTSC-J? bo nie czaje z lekksza confused.gif tam jest raczej PAL... prosze o wyjasnienie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.