Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry region-free
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
buzra102
Cło nie jest wysokie - 3,5%, ale musisz doliczyć Vat - elektronika 22%. Zapytaj w DVDcrave, czy mogliby zaniżyć Tobie wartość tej paczki do 50$ AUD i GIFT. Ale to i tak będzie duże pudło, więc możliwe, że celnicy otworzą paczkę na urzędzie.
ping
wieeelka obniżka cen na play-asia, gry głównie po 19.90$

Bionicle Heroes
Call of Duty 2
Prey
Star Trek
Splinter Cell
THP8
ping
battlestations midway za 49,90$
kudos
czy graw jest region free ?? czym w ogole roznia sie gry w NTSC ? jest roznica w predkosci czy rozdzialce ?
fascik
przy hd nie ma roznic w predkosci ani rozdzielczosci
Butcher
G.R.A.W. 2 region free na Play-Asia
Szczerze mówiąc z rozrzewnieniem wspominam czasy, gdy każda gra startowała od 39,90$. Nawet PA się wycwaniło... rolleyes.gif
buzra102
I tak tanio jak za nową grę na x360 -> 160 zł. Tylko, że przy wartości 50$ na paczce wzrasta ryzyko kontroli w urzędzie celnym.
buzra102
Jeżeli kogoś interesuje to znalazłem dwie fajne oferty z DvDcrave:
- http://www.dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=27810 - Tony Hawk 8
- http://www.dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=33823 - Crackdown
Niezłe ceny i sklep bez problemu zaniża wartość paczki, oznacza jako GIFT i przyjmuje karty Visa Electron z Inteligo happy.gif
Matriks_1111
Oferta ciekawa, ale zastanawiam się, czy NTSC Crackdown'a ma też PL tłumaczenie hyh.gif
buzra102
Właśnie odczytałem e-mail, że moja paczka została wysłana. Przekonamy się za 5 - 10 dni.
ping
Żółwie Ninja - Region Free
buzra102
Dzisiaj dostałem Crackdowna z DVDCrave, do którego link podałem kilka postów wcześniej. Paczkę wysłano we wtorek, a już dzisiaj ją dostałem - 6 dni - to nazywa się priorytet z Australii biggrin.gif Dokładna kwota pobrana z konta wynosiła 161,5 zł, czyli mniej więcej tyle co za używkę na allegro. Kiedy otworzyłem paczkę przeraziłem się, gdyż pudełko jest po japońsku (inna okładka, ale ładniejsza niż w PAL - przypomina stylem tą z GTAI) . Widziałem na stronie sklepu, że wersja import Asia, ale sądziłem, że gra będzie, jak w PlayAsia, czy 3xAAA. Na szczęście dostrzegłem, że pudełko i instrukcja są zarówno po japońsku oraz angielsku. Mimo, że jest to wersja NTSC/J to po włożeniu Crackdowna do konsoli, pojawiły się polskie napisy i menu cool.gif Za dobrą cenę mam Crackdowna 2x anglik, 1x polak i 2xjapończyk laugh.gif
Matriks_1111
A ja swoją nówkę kupiłem za 170 zł i w sumie wyszło mi na to samo, a mam wydanie 3xPL tongue.gif

Inna sprawa, że pewnym zaskoczeniem jest fakt, że nawet wydanie NTSC/J posiada język PL biggrin.gif
ping
buzra102 - pudło jest po chińsku a nie po japońsku wink.gif
Matriks_1111 -> japońska pinata też jest po polsku wink.gif
buzra102
A czy w NTSC/J, ta literka J nie znaczy JAPAN. Nie znam się dokładnie na piśmie japońskim, ale czy to nie jest alfabet kanji? W Chinach nie ma systemu NTSC, tylko PAL ->
ping
tak, jest to Kanji - Chiński alfabet używany także w języku japońskim, ale w japońskim używasz jednocześnie Kanji i Hiragany, czasem do tego Katakane się dorzuca, w każdym bądź razie nie piszą wyłącznie w Kanji jak robią to Chińczycy (a tak na Twoim pudle jest pisane wink.gif ) faktycznie w Chinach i HK według tej mapki jest PAL ale chodzi tu o system wyświetlania obrazów, nie o region gier. Teoretycznie NTSC-J powinno znaczyć NTSC-Japan w praktyce jednak podchodza pod to gry z Azji wink.gif tak samo jest w przypadku gier z kanady, o ile się nie mylę sprzedawane są tam w systemie NTSC-U. Zawiłe wink.gif
ping
Play-Asia.com - Your One-Stop-Shop for Asian Entertainment - Promocja - minus 20 procent na wszystko. Prey za 20 dolców, Crackdown/Gears of War za 35... żyć nie umierać tongue.gif
Blim
CYTAT(ping @ 30 03 2007, 20:01) *
Play-Asia.com - Your One-Stop-Shop for Asian Entertainment - Promocja - minus 20 procent na wszystko. Prey za 20 dolców, Crackdown/Gears of War za 35... żyć nie umierać tongue.gif

Euro nie dolarów.
ping
było w dolarach - GoW i Crackdown wyprzedany, Prey nadal jest po 20$
grykom
CYTAT(Blim @ 1 04 2007, 22:55) *
Euro nie dolarów.

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-fc-49-en-70-1gxl.html

Dla mnie US$ 19.92 to jednak dolary wink.gif

A reszta tak jak mówi ping - ogólnie była niezła promocja z tego (Teraz trochę wykupili).
Blim
20 za Preya to i tak zbyt dużo jak na tą grę. Szkoda że wyprzedali już CD sad.gif
ping
Rayman Raving Rabbits pewnie szybko wyprzedadzą ;P
Dabman
ehh playasia:/ paypal cos nie bardzo moje mbank akceptuje:/ "Wprowadzono nieprawidłowy lub niepełny numer karty kredytowej lub debetowej. Sprawdź dane i spróbuj ponownie."
karta posiada 3 cyfry weryfikujace, oraz jest to visa electron:( chyba bede musial poprosic o karte przedplacona z citi:/ ehh
bartes
CYTAT(Dabman @ 14 04 2007, 12:07) *
ehh playasia:/ paypal cos nie bardzo moje mbank akceptuje:/ "Wprowadzono nieprawidłowy lub niepełny numer karty kredytowej lub debetowej. Sprawdź dane i spróbuj ponownie."
karta posiada 3 cyfry weryfikujace, oraz jest to visa electron:( chyba bede musial poprosic o karte przedplacona z citi:/ ehh

musiz tylko zamowic "ekarte" w mbanku - koszt 20 zł rocznie i bedzie wszystko ok. visa electron to nie jest karta do placenia via net
buzra102
Virtua Tennis 3 - 44,90 $ Playasia.
piecia
Specjalna tygodniowa oferta CRACKDOWN za 29,90$ !!!!! Jak ktoś jeszcze nie ma to brać biggrin.gif .
ping
Spider-Man 3 Region Free
a tak z ciekawostek dropsa:
Forza 2 Faceplate anyone? smile.gif
Viva Piniata Faceplate przecena na 9.90$
kermit
Hej - zamówiłem pierwszy raz na DVDCrave - mowią że jeszcze muszą potwierdzić że wszystko się zgadza (karta platnicza z posiadaczem) - jak to przebiega? Bedą dzwonić biggrin.gif ?
buzra102
Nie. Sklep pobiera z twojego konta pewną niewielką kwotę - kilka $ aud, którą musisz podać im w e-mailu zwrotnym. Na tym polega ta weryfikacja. Oczywiście ta nieduża kwota jest odliczana od rachunku zamówienia.
kermit
To faktycznie sprytnie pomyślane - dzięki za info.
Ps. pobiorą mi $AUD a na koncie zniknie mi sumka w ZŁ - będę musiał przeliczać?
buzra102
Oni pobierają w $AUD, ale sądzę, że twoje konto bankowe jest prowadzone tylko w złotówkach, więc ta kwota zostanie przeliczona przez bank z $AUD na złotówki. W e-mailu podaj kwotę zarówno w złotówkach jak i przeliczoną. I tak nie jesteś w stanie podać DVDCrave dokładnej kwoty, ponieważ nie znasz przelicznika jakim posługuje się twój bank.
ping
HDD 120GB sześć stówek i mamy dysk działający z konsolką z każdego regionu.
ping
Shrek 3
raulos
dvdcrave Forza 2 150zl wychodzi 31maja ;o biggrin.gif
buzra102
Tylko radzę napisać jakiegoś e-maila do DVDCrave i spytać się czy wersja NTSC tej Forzy2 jest też 3xAAA. Jakieś dwa miesiące temu zamówiłem region free Crackdown NTSC/J - okładka/instrukcja - chińsko/angielska, a sama gra po polsku.
Matriks_1111
W sumie to lepiej wydać już 190 zł na wydanie PAL niż oszczędzać 20 zł na NTSC chytry_.gif
buzra102
Ale może być to wersja NTSC/US i wtedy masz okładkę i instrukcje po ang., a grę po polsku. A zawsze oszczędzisz z 30 zł. Poza tym Forze2 dostaniesz przed premierą, bo w Australii wysyłają już 31 maja.
krisHGT
Podepne sie pod ten wątek odnośnie Forzy2 z dvdcrave. Zamówiłem swoja kopie, ale w opisie produktu jest zapis że to wersja "This is a NTSC-J Region Free Version". Co to dokładnie oznacza? Ruszy to na naszych, PALowskich konsolach? Książeczka i sama gra to będą chińskie "krzaczki"?
Jędrek
W temacie Forzy juz poruszylem ten temat! Gra NIE jest region free, nie ma co zamawiac NTSC-J z dvdcrave, ani zadnego innego NTSC! Jezeli chodzi o sama okladke to bedzie ona po angielsku i po chinsku (japonsku), instrukcja tak samo, a ksiazeczka z LE tylko po chinsku (jap.). Trzeba doplacac niestety za PALa.
PePeP
CYTAT(Jędrek @ 30 05 2007, 12:17) *
W temacie Forzy juz poruszylem ten temat! Gra NIE jest region free, nie ma co zamawiac NTSC-J z dvdcrave, ani zadnego innego NTSC! Jezeli chodzi o sama okladke to bedzie ona po angielsku i po chinsku (japonsku), instrukcja tak samo, a ksiazeczka z LE tylko po chinsku (jap.). Trzeba doplacac niestety za PALa.

Skąd masz takie informacje ?? DVDCrave oszukuje ludzi ?? Sam jeszcze wczoraj pisałeś w temacie Forzy 2, że wykupili Ci już importowaną wersje CE, wiec chyba chciałeś ją zamówić ??
Jędrek
Tak, chcialem kupic. Oblukaj temat Forzy - zobaczysz. Jakis serwis testowal i gra nie jest Region Free. Nawet na Play-Asia juz zmienili - klik. Nawet juz na oficjalnym forum xbox'a (xbox.com) pisza o tym, ze ludzie oszukuja/sa w bledzie.
Dvdcrave jest w bledzie, gdyby nie matrox (thx!) sam juz bym zakupil, ale dzis postanowilem przejzec, gra naprawde NIE jest Region Free.
ping
CYTAT(Jędrek @ 30 05 2007, 12:48) *
Tak, chcialem kupic. Oblukaj temat Forzy - zobaczysz. Jakis serwis testowal i gra nie jest Region Free. Nawet na Play-Asia juz zmienili - klik. Nawet juz na oficjalnym forum xbox'a (xbox.com) pisza o tym, ze ludzie oszukuja/sa w bledzie.
Dvdcrave jest w bledzie, gdyby nie matrox (thx!) sam juz bym zakupil, ale dzis postanowilem przejzec, gra naprawde NIE jest Region Free.

potwierdzam te słowa. wersja NTSC-J bangla tylko na japońskich konsolkach.
krisHGT
Dzięki za info. W sama pore zmieniłem zamówieni na wersję PAL. Trudno, będzie dwa tygodnie później i minimalnie drożej, ale co zrobić. A już jutro mieli mi zrobić alokacje i wysyłać, w sama porę...
ping
Azjatycka wersja Tenchu: Senran. Region Free. Swego czasu zaliczyłem ten tytuł, daje rade.
Tenchu
trzeba tylko poczekać na dostawę bo wszystko wyprzedali wink.gif
Towarzysz
Call of Juarez
Dabman
Trusty Bell Azjatycki, region free
ping
CYTAT(Dabman @ 16 06 2007, 19:49) *
Trusty Bell Azjatycki, region free

skąd masz takie informacje? zakupiłeś i grałeś? tongue.gif gra NIE jest region free wink.gif
koso
CYTAT(Master_Lukas @ 26 06 2007, 14:52) *

... a także:
Need for Speed: ProStreet
Simpsons: The Game
Alone in the Dark
Turning Point
WWE Smackdown vs Raw 2008
Rock Band
Golden Compass

Wszystko po 60 dolców, czyli doskonałe ceny. Wygląda na to, że coraz więcej firm bawi się w wydawanie gier region free - czyżby odgórne zalecenie Microsoftu po starcie PS3? wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.