Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry region-free
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Wujek
Zamawialiście coś ostatnio z DVD Crave? Dlugo czekaliscie na gry? Moja paczka została wysłana 17 dni temu i póki co w skrzynce nic nie widać. Co najlepsze, kiedy ostatnio zamowilem tam gre, akurat trafilem na strajk listonoszy, w efekcie czego na paczke czekalem ponad miesiac, teraz sytuacja sie powtarza...
buzra102
Zamawialem 2 gry - GoW i Crackdown - na obie czekam tylko 7 dni -> do Szczecina.
Towarzysz
@Koso
Akurat wszystkie gry UBI SOFTu i EIDOSu zawsze byly region free na x360.
Jakuza
CYTAT(Towarzysz @ 30 06 2007, 19:24) *
@Koso
Akurat wszystkie gry UBI SOFTu i EIDOSu zawsze byly region free na x360.

Eidosu?
No co ty Hitman jak i TR:L niebyły Region free...
ping
ke pasa? jak to nie? smile.gif
Jakuza
CYTAT(ping @ 1 07 2007, 00:14) *
ke pasa? jak to nie? smile.gif

eee...myślałem że nie...
jeśli tak, to sorki za zamęt...
ping
są region free ;-) wiem z własnego doświadczenia
Diabeu
word, sam mam Hitmana z play-asia
ping
Tenchu
Kolejna dostawa Tenchu, jak ktoś chce sprawdzić za ~140 zł z wysyłką to niech łapie okazje.
Quake 4 24.90$ smile.gif anyone?
Paczek
CYTAT(ping @ 4 07 2007, 17:35) *
Tenchu
Kolejna dostawa Tenchu, jak ktoś chce sprawdzić za ~140 zł z wysyłką to niech łapie okazje.
Quake 4 24.90$ smile.gif anyone?

ja sie skusilem na tenchu, wyszlo 110 zl bo byla promocja summer smothie i wszystko 20% off smile.gif
Borek_PL
(Pisze bo nie chce mi sie czytać paru stron wątku także prosze o wyrozumiałość)

Co sie stanie jak włoże jakąś gre NTSC (np. z Play-Asia.com) do mojego PAL-owskiego XO ??

-Pisze bo np. Viva Piniata jest dostempna tylko w wersji NTSC J lub NTSC U/C >>>>= TUTAJ =<<<<
Bojan_Zaw
Napisze ci, że nieprawidłowy region i gra sie nie włączy. Wyskoczy ci z boku takie okienko jak Game Guide.
Borek_PL
dzięki wink.gif A pozatym co tak niektóregry drogie jak h... na DVD Crave ??
Shrek 3 - 208zł ;o
Crackdown - 189zł ;o
Oblivion - 132zł ;o

LOL ??
maciucha
Czy Gears of War jest region free ? Bo znalazłem tu Girsy i są zaznaczne wszystkie formaty ...

Czy Transformers są region free ?
Matriks_1111
Tak, GoW jest region free... jeżeli tak jest napisane, to chyba coś w tym jest, prawda? chytry_.gif

Transformers też są region free i wystarczyło looknąć tylko na liste kompatybilności ze strony, którą podałeś...

http://www.play-asia.com/paOS-00-3-xbox360...49-en-84-c.html
Mleko
A nie wiecie czy Skate będzie Region Free ?
ping
Halo 3 - 49.99$ - dialogi po chińsku wink.gif
Stranglehold - 49.99$
Juiced 2 - 44.99$
Cabela's Trophy Bucks - 44.99$
w07t3k
Czy zdazylo wam sie, ze musieliscie placic clo za paczke z play-asia albo dvdcrave? Jest jakas regula np. wielkosc paczki?
Master_Lukas
Zamawialem z DVDCrave i ani razu nie bylo cla. Oni chyba zanizaja tam wartosc paczek. Z tego co wiem, to w Play-asia warto napisac w komentarzu "GIFT".
Xbox 360
Mam pytanie. Mam ochote kupić Virtua Fighter 5, ponieważ bardzo lubie tą serie smile.gif . Ale w Polsce będzie kosztowała 229 zł. Na Play Asia widziałem w przeliczniku około 155 zł. To jest zawsze 80 zł do przodu. Czy ktoś mógłby mi pomóc, i sprowadzić dla mnie jeden egzemplarz??
Czy wie ktoś czy VF 5 z Play-Asia pójdzie na mojej PAL-owskiej konsoli ?? Chodzi oczywiście o X360 smile.gif
ping
dopóki gra nie wyszła nikt Ci nie powie czy będzie miała blokadę regionalną czy nie.
ping
C.S.I: Hard Evidence - 39.90$ gra dość ciekawa, reprezentant wymarłego gatunku. Jeżeli kogoś to interesuje to ma banalne achievementy.
Crash of the Titans - 44.90$
Half-Life 2: The Orange Box - 59.90$ - przy obecnym kursie dolara tragedii nie ma. Radzę się śpieszyć zanim hamburgery wykupią wink.gif jutro premiera.
Spider-Man: Friend or Foe - 44.90$
Dziobak_
Ja mam dwa pytanka:
Czy Scene It jest/będzie region-free?
Czy nowy(może być i stary, whatever) DDR jest/będzie dostępny w EU, ew. czy będzie region free?
ping
Scene It jeszcze nie wyszło więc na to pytanie chyba nikt nie jest w stanie odpowiedzieć, DDR niestety ma blokadę regionalną i ukazał się tylko w USA, zważywszy że minęło sporo czasu, nie sądzę żeby gra wyszła u nas.
Dziobak_
Dzieki ping. A co z tym nowym DDR? Wiadomo czy będzie w europie? Ew. czy będzie wspomniany region free?
ping
to ma wyjść jakiś nowy DDR? wink.gif ten co wyszedł rok temu raczej nie zostanie wypuszczony w europie a jako że wersja USA jest region-locked to niestety jedynym wyjściem jest kupno konsoli NTSC-U
THPS: Proving Ground - 49,99$

w takim razie mój błąd wink.gif pozostaje nam tylko czekać
Dziobak_
CYTAT(ping @ 20 10 2007, 23:53) *
to ma wyjść jakiś nowy DDR? wink.gif ten co wyszedł rok temu raczej nie zostanie wypuszczony w europie a jako że wersja USA jest region-locked to niestety jedynym wyjściem jest kupno konsoli NTSC-U
THPS: Proving Ground - 49,99$

Nowego DDRa zapowiadali na E3 na konfie MS
sinner
Trochę spóźnione ale SEGA Rally Revo jako region free za 59$. Trochę drogo, ale to wersja US, a nie Asia.
buzra102
Tomb Raider Anniversary wersja US, ale według PlayAsia działa również na regionie PAL -> 42.90$

Clive Barker's Jericho wersja US, ale według PlayAsia działa również na regionie PAL -> 59.90$
sinner
Hmm
Guitar Hero III: Legends of Rock Bundle US$ 129.90, wersja azjatycka.
ping
wysyłka bundle packa będzie kosztowała tak astronomiczną kwotę że nawet nie warto myśleć o imporcie
GH3 - 49,90$ niektórzy już pogrywają wink.gif
FUNK_DOC
mam pytanie odnośnie gry Halo 3.Czy wersja NTSC J jest region free??
buzra102
Czy to jest potwierdzona informacja, że Assassin's Creed będzie region free ??
ping
Nowe Piniatki - 44,90$
Towarzysz
A ma ktos kupon rabatowy $5 na zbyciu? Chetnie przygarne smile.gif
w07t3k
Pytanko:
Ile okolo idzie paczka z dvdcrave?
Placic mozna tylko przelewem?
buzra102
Zamawiałem trzy razy gry z DVDCrave i dwie paczki dotarły do Szczecina w 7 dni, natomiast ostatnia (Halo3) w 8 dni. Płatność tylko kartą płatniczą - np. Visa. Ale zanim zamówisz zobacz http://www.psxextreme.info/DVD-Crave-t55742.html
Dla chętnych The Elder Scrolls IV: Shivering Isles Taniej niż za punkty, a wersje pudełkową można zawsze sprzedać.
Super oferta na PlayAsia:
//////////////////////////////////////////////////////
/// CALL OF DUTY 4: MODERN WARFARE ///
////////////////////////////////////////////////////
Gra Region Free, język angielski, w sumie z wysyłką zapłaciłem 140zł (świetny kurs $ na zakupy w PayAsia). Gra kosztuje 49.9$ więc teoretycznie powinienem ominąć cło. Czekam na paczkę, jak dojdzie dam znać rolleyes.gif
sinner
Ja jak zamawiam coś z Play-Asia proszę o zaniżenie wartości - nigdy cła nie nałożyli.
Poza tym nieźle trzeba kombinować aby wykorzystać kupon 5$ (działa tylko od zamówienia powyżej 50$).
Ostatnio musiałem dokupywać jakieś dziwne opakowanie takiego proszku który "strzelał" w buzi wink.gif

Przy okazji :
Timeshift
buzra102
Jeżeli zaniżą wartość paczki, to w wypadku jej zaginięcia nie dostanie ani zwrotu pieniędzy, ani nowej paczki od PlayAsia.
koso
Nieprawda. Przecież paczka ma wartość, co z tego że zaniżoną - właśnie tę niższą kwotę się dostaje gdy paczka zginie. Ryzyk-fizyk.
sinner
Tyle że jeśli gra kosztuje przykładowo 50$ i występuje wysokie ryzyko oclenia, można poprosić o zaniżenie np. do 40$. Cła nie będzie, a strata nie aż tak duża.
Zresztą osobiście nie miałem żadnych problemów (oprócz "pierwszego razu" gdzie paczka dochodziła 2 miesiące).
sinner
Wie ktoś może, co się stało z azjatycką wersją COD4 na play-asia? Bo nie wiem czy na nią czekać, czy kupić coś innego.
piecia
CYTAT(sinner @ 11 11 2007, 14:53) *
Wie ktoś może, co się stało z azjatycką wersją COD4 na play-asia? Bo nie wiem czy na nią czekać, czy kupić coś innego.

A co się stało?? Po prostu wszystko wyprzedali ( i tak widzę że już walnęli cenę +10 $ w stosunku do preordera) ,ale nie ma co się dziwić jak tyle sztuk opchnęli (2 miechy przed premierą była w bestsellerach więc...). Poszukaj w sklepie Renchi.com albo na ebayu.
sinner
U mnie, niestety, Timeshift ciągle po 49,90$ czyli normalna cena.
buzra102
PlayAsia -Assassin's Creed szkoda, że wszystko sprzedali w formie pre-orderów i to za 49.9$ i już wtedy nie mogli zaznaczyć, że gra będzie RF. A teraz trzeba czekać na wznowienie i zapłacić 5$ więcej.
DvDCrave - Assassin's Creed, cena nie jest zła, tylko czemu premiera w Australii jest 20 listopada.
sinner
W Play-Asia można wykorzystać w końcu ten bon na 5$ wink.gif Teraz trzeba tylko czekać aż będzie dostępna.
Ogólnie nie wiem czy się cieszyć czy wręcz odwrotnie - Beowulf free region, Assassin też, na 99% Mass Efect... I weź się tutaj zdecyduj wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.