Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry region-free
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
buzra102
Ma ktoś może bon na 5$ w PlayAsia do oddania?

Info od PlayAsia w sprawie Assassin's Creed
CYTAT
Ubisoft's highly anti(pipi)ated and long-awaited Assassin's Creed has arrived today, shipping as English language and region free Asia release version for Xbox360� at US$ 54.90 only. Due to a low production run of the Asia edition, today's shipment has been completely presold and a restock date has not yet been confirmed.

Link do info
buzra102
Właśnie dostałem paczkę z PlayAsia i muszę wspomnieć o jednym ważnym szczególe. Nikt o tym wcześniej nie pisał, a moje ostatnie zakupy w tym sklepie miały miejsce w październiku 2006 r. Paczki z PlayAsia idą w Polsce jako list polecony tzw. R. (Jeszcze rok temu jako zwykły list) Oznacza to, że listonosz przynosi tą paczkę do drzwi i wręcza nam za pokwitowaniem. Dzięki temu znacząco zmniejsza się prawdopodobieństwo zagubienia paczki. Na dowód foto opakowania. Przykładowo DvDCrave wysyła towary jako zwykłe listy priorytetowe. Polecam PlayAsia. A tak przy okazji, paczka miała wartość 49.9$ i uniknęła cła - dopuszczona do obrotu biggrin.gif
wrog
Przyszło do Ciebie poleconym tylko dlatego, że Urząd Celny zajrzał do środka.
Matriks_1111
Stwierdzam, że tutaj zadam pytanie, bo nie znalazłem lepszego miejsca...

Czy każde wydanie FIFY 2008 posiada PL komentarz? Pytam, bo mam fajną okazję na zakup gierki, a nie wiem czy się nie natnę i nie dostanę wersji tylko angielskiej wink.gif
maciucha
CYTAT(Matriks_1111 @ 18 11 2007, 19:22) *
Stwierdzam, że tutaj zadam pytanie, bo nie znalazłem lepszego miejsca...

Czy każde wydanie FIFY 2008 posiada PL komentarz? Pytam, bo mam fajną okazję na zakup gierki, a nie wiem czy się nie natnę i nie dostanę wersji tylko angielskiej wink.gif

Nie. PL komentarz jest tylko w PL edycji.
lyzwina
Witam
Mam zamiar zamowic 2 gry(CoD 4 i AC) z PlayAsia.co bardziej polecacie?-kupic gry w jednym komplecie i poprosic ich zeby wyslali jako gift lub kupic je osobno i poprosic o spuszczenie z ceny,aby uniknac cla?
Diabeu
komplet i gift
lyzwina
jestesm zielony jesli chodzi o zakupy na zagranicznych serwisach i wobec tego mam takie pytanie;patrzac na http://www.play-asia.com/paOS-13-71-dh-49-en-70-23dk.html
jest napisane Usually ships within 5-15 days ,czyli oni samo zamowiennie realizuja od 5-15 dni plus jeszcz czas przesylki??
sinner
Tak, dokładnie jak mówisz.
Ogólnie ta wersja za 65$ jest droga i na 99% będzie cło.
Master_Lukas
Co dokładnie znaczy "Back ordered, ships once restocked"? Bo zamowilem Call of Duty 4 i nie wiem czy mam czekac czy anulowac zamowienie.
koso
Że czekają na dostawę, bo poprzednia im się skończyła, i dopiero jak ją dostaną, to wyślą. Ja już na CoDa 2 tygodnie czekam.
Thompson
Mass Effect z play-asia będzie po polsku?
ping
patrząc przez pryzmat tego że nawet gry z blokadą na ntsc-j są w pełni lokalizowane, pewnie tak
sinner
Szkoda że wersje US są dość drogie. 65dolarów, doliczając wysyłkę, czas oczekiwania i ryzyko oclenia - nie jest już to takie opłacalne.
.:SiekieR:.
Dlatego w przypadku gier RF polecam wersję Jap wink.gif Massa zaryzykowałem, ale okazało się, że działa bez problemu na PAL, do tego w ojczystym języku smile.gif Chyba nigdy nie pokocham RPG, ale grę przejdę na pewno hyh.gif
sinner
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-dw-49-en-70-1iiz.html - kupiłeś tego Massa? Bo on jest zaznaczony nie jako region free.
Thompson
http://www.maxqubit.com/masseffectregionfree/
Poszperałem trochę i ludzie to potwierdzają. Ja już swoją zamówiłem wink.gif Powinienem mieć w tym tygodniu biggrin.gif
piecia
CYTAT(sinner @ 6 12 2007, 12:39) *
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-dw-49-en-70-1iiz.html - kupiłeś tego Massa? Bo on jest zaznaczony nie jako region free.

A masz tam tabelkę z Xbox360™ Regional Compatibility Guide, że twierdzisz, że nie jest to gra region free?? Sprytnie została tabelka usunięta, dzięki czemu play-asia ma spokój z Microsoftem (po ostatnim numerze z PGR4). I Mass Effect jest region free w wersji ntsc-j, bo takową posiadam (najlepiej sprawdzać na ebayu, tam sprzedawcy "nie boją się" Microsoftu i piszą wprost czy region free,czy nie).
sinner
A no tabelki nie ma - to od początku było dziwne.
Ale "For JPN/Asian systems only." daje do myślenia - tzn. dawało, bo jak widać sprawa wyjaśniona.
Kamilo
Mhhh a moze macie jakies sklepy z Wielkiej Brytanii zeby nie martwic sie o regon ??
ping
ten Mass Effect JEST region free. Potwierdzone wink.gif
ping
MX vs ATV: Untamed
Region free, 44.90$, bierzcie póki jest
elsaint360
A ile w ogóle czekacie na paczki, co? Bo ja wołe wydać te 30zł więcej niż czekaćze 4tyg. (pewnie tyle) na grę
Matriks_1111
Gry średnio idą jakieś 7-10 dni. W moim przypadku np. z Australii (DVDCrave) paczka szła równe 7 dni hyh.gif
Thompson
Pomijając okres świateczny. Ja na swoje Mass Effect z Play-asia czekam już 15 dni i wątpię żebym dostał przed świętami ;p Niestety ;d
sinner
Zamawiałem dużo z Play-Asia i standard to 10dni.
Master_Lukas
Moj CoD 4 w listopadzie przyszedl po 7 dniach, teraz czekam na drugi egzemplarz. Wyslali 3.12.
ping
pamiętajcie jeszcze o istotnej sprawie, mianowicie o czasie jaki musi przeleżeć paczka w urzędzie celnym wink.gif
wrog
Widzę, że nie jestem jedynym, który czeka na przesyłkę wysłaną na początku grudnia wink.gif Trzeba czekać aż się urząd celny i pocztą odblokują.
piecia
Ja też czekam. Paczka wysłana 28.11 i nadal jej otrzymałem. Już myślałem, że paczka przepadła, ale jak widać nie jestem sam w oczekiwaniu. Dzięki chłopaki tongue.gif .
Darko.
Mam pytania do kupujących w sklepach brytyjskich, oczywiście internetowych. Czy opłaca się kupować bundle'a GH III? Ile to może kosztować? Można zapłacić przy odbiorze?
ping
Juiced 2 - 29.99$
elsaint360
W tych sklepach interneowych to duzo sr.ania się jest z zamówieniem, czy nie? bo chyba zaczną kupować
ping
no tak na chłopski rozum to wkładasz towar do wirtualnego koszyka, płacisz i czekasz wink.gif
ping
Jak donoszą szpiedzy z krainy deszczowców, azjatycka wersja Lost Odyssey która wyjdzie jutro ma otwarty region NTSC-J i PAL, nie śmiga tylko na NTSC-U. Miejcie tego linka na uwadze:
Play-Asia.com - Your One-Stop-Shop for Asian Entertainment
już jutro można kupić a znając życie szybko zejdzie.
Maciomaniak
Witajcie. Mam pytanie dot. zakupu X360 ze stanów.

Chciałbym kupić konkretnie taką edycję...

http://www.amazon.com/Xbox-360-Pro-Value-B...3542&sr=8-1

Jak to się ma z przesyłką, wiem wszystko co do NTSC itd. Ile wynosi cło, czy jest ono pewne, proszę o jakieś porady, gdzie najlepiej kupić...

Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
ShtaS
z tego co mi wiadomo konsoli zamawiać się nie opyla. Nie dość, że NTSC, to an dodatek zabulisz kolosa za wysyłkę no i na pewno doliczą do takiego sprzętu cło.
Maciomaniak
To, że NTSC to mi dynda i powiewa...

Kolosa za wysyłkę, tzn? Ile wynosi cło?

Pozdrawiam.

P.S.: A gdybym tak poprosił o zaniżenie wartości paczki do 45$? Jest to wykonalne?
mario87
Paczki otwierają czasami na cle. Jak będziesz miał szczęści to nie otworzą, albo pomyślą że to kalkulator czy wentylator, ale jak ktoś będzie wiedział co to, to płacisz cło. Z używanymi może jest inaczje i cła nie naliczają. Co do wartości cła to trzeba sprawdzić, zadzwoń do użędu celnego(albo gdzie indziej) o cło od elektroniki albo szukaj w internecie. Konsola trochę waży więc za przesyłke zapłacisz troszeczkę, zalezy jeszcze jaka wysyłka, kurierem czy sal, ale przy konsoli lepiej brać kurierem, szybciej i ubezpieczona(i to robi inne problemy).
Możliwe że za wystawienie cła użą celny zażyczy sobie zapłaty, więc uważaj. Sam nie wiem jak to dokładnie wygląda.

Jak obniżą wartość to w razie zaginięcia dostaniesz tylko te 45$, bo na tyle będzie ubezpieczenie, no chyba że będziesz brał bez ubezpieczania...

Sprawdz jeszcz czy amazon wyśle do Polski, w co wątpię, ale nie wiadomo, no chyba ze ten link to tylko przykład.
Maciomaniak
No właśnie, ten link to tylko przykład. Amazon nie wysyła poza granice USA. Kurcze, trochę jest tych problemów...

Dzięki za odpowiedź... ech, nie wiem, czy zdecyduję się na kupno tego za granicą...
sinner
Gra nie warta świeczki, lepiej poszukać czegoś na zagranicznym ebayu - byle z europy.
danielskii
sorki jesli powtorzylo sie to pytanie ale czy na okladkach/instrukcji z play asia sa te chinskie znaczki czy normalnie wszystko pisze po angielsku??
Towarzysz
Chinskie krzaczki, bo to w koncu Asia.
DaBig
Mam takie pytanko. Wiem, że pewnie jest to wałkowane przez cały wątek, więc wybaczcie, ale muszę się upewnić. Kupiłem sobie Beowulfa w wersji NTSC. Podobno nie posiada blokady regionalnej, tzn. że bez problemów odpali mi się na klocku?
ping
odpowiedziałeś sam sobie na postawione przed chwilą pytanie - skoro nie posiada blokady regionalnej to jak najbardziej na Twoim klocku ruszy wink.gif
DaBig
Dzięki Ping. Chciałem się tylko upewnić, że "region free" to to samo, co "nie ma blokady regionalnej". Jeden koleś mi tak napisał, a ja nigdy wcześniej nie miałem styczności z grami "region free". Teraz już jestem spokojny smile.gif Dziękówa jeszcze raz.
lukk
CYTAT(DaBig @ 27 01 2008, 21:01) *
Mam takie pytanko. Wiem, że pewnie jest to wałkowane przez cały wątek, więc wybaczcie, ale muszę się upewnić. Kupiłem sobie Beowulfa w wersji NTSC. Podobno nie posiada blokady regionalnej, tzn. że bez problemów odpali mi się na klocku?

Jesli tego beowulfa bedziesz mial z play asia, to mozesz nawet dostac wersje PAL wink.gif Wiem bo sam zamawialem NTSC region free, a dostalem PAL smile.gif
Diabeu
CYTAT(danielskii @ 26 01 2008, 14:01) *
sorki jesli powtorzylo sie to pytanie ale czy na okladkach/instrukcji z play asia sa te chinskie znaczki czy normalnie wszystko pisze po angielsku??

zależy od wydania, na europę i usa będzie po angielsku, jak kupisz japońca to siłą rzeczy będzie wykrzaczkowane
Malek POL
Devil May Cry 4 - 59.90$
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.