Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry region-free
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
konstant
QUOTE(Butcher @ 19 05 2006, 20:52) *

Na opakowaniu podana pełna wartość (39,90$), zaznaczono Merchandise (nie prosiłem o Gift), koperta ochronna.
Znaczek NTSC, pod kodem kreskowym "Made in Singapore"
Całość AAA - okładka, instrukcja i sama gra po angielsku.
Koszt całkowity: 129 zł
Satysfakcja z zakupu: 101%
tongue.gif

tu masz dalsza czesc cytatu Butcher'a
Diabeu
jak to jest w tym temacie to idę strzelić barana w ścianę

dzięki stary hyh.gif
konstant
Tak, na pierwszej stronie wub.gif
Diabeu
kubson
jak masz nie farta moga doliczyc ci clo smile.gif mi tak zrobilili w wysokosci 30 pln no ale ogolnie wszystko lajt smile.gif
Diabeu
nie kracz
jeśli doliczą to kupisz bana biggrin.gif
blinG
Na play-asia powrocilo saints row smile.gif

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-fc-49-en-70-1ij3.html
Butcher
Nie do końca powróciło...
Back ordered, ships once restocked
blinG
Bylo tylko kilka h ...
buzra102
Fragment kodeksu celnego:

Art. 190.10.
§ 1. Zwolnione od cła, w ramach ustanowionych norm, są towary umieszczone w przesyłce wysyłanej z zagranicy przez osobę fizyczną i przeznaczonej dla osoby fizycznej znajdującej się na polskim obszarze celnym, jeżeli łącznie spełnione są następujące warunki:
1. przesyłka ma charakter okazjonalny,
2. przesyłka zawiera towary wyłącznie osobistego użytku, których ilość i rodzaj nie wskazują na ich przeznaczenie handlowe,
3. odbiorca nie jest obowiązany do uiszczenia jakichkolwiek opłat na rzecz nadawcy w związku z otrzymaniem przesyłki.
§ 2. Zwolnienie od cła, o którym mowa w § 1, stosuje się do kwoty 45 EURO na przesyłkę. W wypadku gdy łączna wartość towarów w przesyłce przekracza tę kwotę, zwolnienie od cła stosuje się do wysokości tej kwoty w stosunku do towarów, które, przywożone oddzielnie, mogłyby korzystać z takiego zwolnienia.
buzra102
Chciałbym zamówić z liksang Ghost recon, bo playasia nieakceputej mojej karty inteligo. Jednak w opisie gry jest: Asia Version - English/Chinese Language Gameplay/In-Game Menu -> http://www.lik-sang.com/info.php?category=...roduct_features
Czy gra jest 3xAAA jak sądzicie ??
ping
jak chcesz przez play-asia kupować to załóż sobie konto pay-pal wink.gif wtedy wszystko przejdzie, wiem bo miałem taki sam problem.
buzra102
Już to zrobiłem. Teraz czekam na zatwierdzenie płatności przez Playasia. Za 10 dni Ghost powinnienem otrzymać :-) Kiedy paypal zwraca te 1.5 euro ??
atlas
Paypal zwraca 1,5 euro przy pierwszej płatności, jako że już jej dokonałes kwota która została zabrana z twojego konta bankowego powinna być niższa o ok 6zł.
Butcher
Kolejna pozycja Region Free na Play-Asia: Just Cause
ping
tja tyle że od dwóch dni zapasy wyczerpane wink.gif
buzra102
Jak długo czekaliście na paczkę od Play-asia ? Czy przyszła ona piorytetem czy zwykłą pocztą ? COD3, Pro6, Rainbow Six Vegas, Gears of war - czy wiadomo, czy któraś z tych gier będzie free region. cool.gif
ping
do 2 tygodni max. jak priorytetem czy zwykłą pocztą? wszystko idzie global priority mail pocztą lotniczą, chyba że chodzi Ci o to czy przyszła z potwierdzeniem (jako polecony). Mi przyszła jako normalna paczka bez potwierdzenia, z lik-sang'u wysłali mi z potwierdzeniem.
buzra102
Czekam na GRAW już od 11 dni. Mam nadzieję, że niedługo dotrze smile.gif
Forebode
A wiadomo juz cos o PES6 na XO? Zapewne nie kupie tego w usa, wiec bede sie musial posilkowac wersja region free, tylko czy takowa w ogole wyjdzie?
ping
QUOTE(buzra102 @ 5 10 2006, 21:06) *

Czekam na GRAW już od 11 dni. Mam nadzieję, że niedługo dotrze smile.gif

Ja czekałem jakieś dwa tygodnie od kiedy dostałem maila o treści order shipped, na dniach powinienneś już mieć wink.gif
piecia
ping mozesz napisac kto przyniosl CI paczke pod drzwi? Listonosz czy jakas inna instytucja wink.gif? Bo jak rozumiem,to paczka (wraz z innymi przesylkami) leci do Europy samolotem,a potem ktos to musi rozeslac.
Diabeu
logiczne że listonosz
ping
jasne że listonosz chyba że wykosztujesz się na kuriera (jakieś 40-50$) wink.gif
buzra102
Czekam już na paczkę z grą od Play Asia od 24 września, czyli już 16 dni. Jak sądzicie, pisać do nich, że jeszcze nie otrzymałem zamówionego towaru ($39.90) ??
ping
ja bym tydzień poczekał a potem do nich pisał, zależy od Twojej cierpliwości, może paczuszka u pana celnika się zapodziała, ja w tej chwili czekam na paczkę od 5tego października, dam znać po jakim czasie doszła
buzra102
A czy ktoś orientuje się jak sprawdzić, czy paczka jest w urzędzie celnym ? Jest jakaś szans, jeżeli naprawdę paczka gdzieś zaginęła, abym otrzymał pieniądzę lub nową grę ?
ping
jak paczka jest w urzędzie celnym to powinienneś dostać pismo z UC. Jeżeli faktycznie zginęła i play-asia to sprawdzi to słyszałem że jest taka możliwość tyle że strasznie rozciąga się w czasie
blinG
QUOTE(buzra102 @ 9 10 2006, 19:44) *

Jest jakaś szans, jeżeli naprawdę paczka gdzieś zaginęła, abym otrzymał pieniądzę lub nową grę ?

Niestety, zaplaciles za zwykly list bez mozliwosi sledzenia oraz bez ubezp.
Napisz moze to play-asia, ale watpie zeby to cos dalo sad.gif

Moze zwyczajnie sie gdzies zapodzial ew. po(pipi)ali cos i przyjdzie z "poslizgiem" (mialem tak kilka razy z paczkami od DHL) .
ping
sprawdź wcześniej na poczcie, mój listonosz nie zabardzo kwapił się do awizowania przesyłek
Diabeu
QUOTE(ping182 @ 9 10 2006, 22:34) *

jak paczka jest w urzędzie celnym to powinienneś dostać pismo z UC. Jeżeli faktycznie zginęła i play-asia to sprawdzi to słyszałem że jest taka możliwość tyle że strasznie rozciąga się w czasie

bodajże 2 miesiące czekania zanim zaczną rozpatrywać reklamację
buzra102
Dzięki za rady, ale obejdzie się bez reklamacji, gdyż właśnie przed chwilą znalazłem w swojej skrzynce paczkę od Play-Asia :-) U już się bałem. Paczkę przynosi listonosz, czyli idzie ona ze zwykłymi listami, dlatego zamwianie ze sklepu internetowego z tą formą wysyłki jest bardzo ryzykowne. Wiem, co się dzieje z listami zwykłymi, gdyż w wakacje pracowałem na poczcie.
ping
pochwal się, co się dzieje z listami zwykłymi? lik-sang chociaż poleconym puszcza confused.gif
buzra102
W dobie piorytetów i listów poleconych, zwykła poczta jest na drugim planie. Przykro mi, ale nie mogę więcej powiedzieć. Bardziej wartościowe rzeczy polecam wysyłać piorytetem.
blinG
QUOTE(buzra102 @ 10 10 2006, 19:49) *

Bardziej wartościowe rzeczy polecam wysyłać piorytetem.

Ubezp. chociaz na 50 zl ( +3 zl bodajze ) lub kurier.
buzra102
Jest taka opcja na Play-asia ?? Gdzie można to zaznaczyć i ile to kosztuje extra ??
blinG
Mialem na mysli poczte polska ...
ping
kurier to w granicach 40-50 dolców (na play-asia)
Butcher
Hmm... trochę dziwne, ze co do pewnych gier nie wiadomo do premiery czy będa region free, tymczasem o Assassin's Creed wiadomo to już pół roku wcześniej. Widocznie Ubi nie kryje, że tak ma być.
Figurka to na razie render koncepcyjny, ciekaw jestem finalnej wersji...
Diabeu
12 cali to 30 cm, niezła krowa - ale bałbym się zamawiać ze zwykłą wysyłką
blinG
30 tongue.gif
Diabeu
tiaaa, durna klawiera hyh.gif jasne że 30 cm
blinG
QUOTE(Diabeu @ 20 10 2006, 10:30) *

ale bałbym się zamawiać ze zwykłą wysyłką

Wysylaja chyba dobrze opakowane itd (0,5 kg folii bombelkowej tongue.gif + kartonik).
Zauwaz ze najtansza wysylka 15 $.
buzra102
Nowy free region na PlayAsia -> http://www.play-asia.com/paOS-13-71-fc-49-en-70-1mkw.html . Jeżeli ktoś lubi klimaty komiksów.
Jakuza
A ja mam takie mega-noobiaste pytanie czy jeśli gra jest Region Free...to dotyczy to gier NTSC/J czy również NTSC/U ( chodzi o gry z USA tongue.gif ) - no i czy będą działały na PAL-owskiej konsoli i czy są jakieś zastrzeżenie typu obsługa 60hz przez TV or sth ??
Butcher
Gra Region Free z Play-Asia działa po prostu na każdym X360 - nieważne z jakiego regionu świata. Zawsze na dole prosuktu masz trzy graficzne ikony. Nie ma też żadnych ograniczeń w kwestiach techniczno-sprzętowych afaik...
sentinel
na play-asia.com mają ładne zestawienie kompatybilnych z różnymi regionami tytułów.
Diabeu
QUOTE(Butcher @ 27 10 2006, 07:55) *

Gra Region Free z Play-Asia działa po prostu na każdym X360 - nieważne z jakiego regionu świata. Zawsze na dole prosuktu masz trzy graficzne ikony. Nie ma też żadnych ograniczeń w kwestiach techniczno-sprzętowych afaik...

i z założenia region-free jest 3xAngol
atlas
Niestety w liksangu juz nic nie kupimy. Sony wygralo sprawe przed londynskim sadem i liksang zostal zamkniety... Poszlo min. o importy konsol z liksangu, ktore wg sony nie spelniaja norm bezpieczenstwa w europie. Taka jest przynajmniej oficjalna wersja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.