elsaint360
16 03 2008, 19:25
No to kupa, trza będzie czekać aż gry stanieją poniżej 50$, a wtedy pewnie lepiej będzie kupić na znanym serwisie.

cholrene cło, a na jakiej podstawie mogą mi doliczyć podatek, bo cło to wiem, że jak paczka ma 50$ to napewno mam cło
lepiej faktycznie sobie odpuść jak masz się tym tak stresować
to co doliczają do paczki to podatek, przy 60 dolarach zapłaciłem ostatnio 27zł a czy Cię złapią czy nie to już zależy od humoru celnika, nie raz kilka paczek po 60 dolców przechodziło bez problemu...
elsaint360
16 03 2008, 19:33
CYTAT(ping @ 16 03 2008, 19:28)

lepiej faktycznie sobie odpuść jak masz się tym tak stresować

Ale ja nie chcem przepłacać 100zł, zawsze ten podatek jest doliczany? Tak po prostu, czy o co tu kaman?
jak to przepłacać 100zł?
jak już pisałem wszystko zależy od szczęścia raz Ci doliczą raz dopuszczą do obrotu bez gadania.
gra kosztuje 49,90$+3,10$ przesyłka = 53*2,21=117,13 za grę, jak będziesz miał pecha i doliczą Ci 27 zł podatku to zapłacisz 144,13zł, znajdź mi miejsce gdzie kupię Vegasa za 44zł to ozłocę

.
Zresztą mogą Ci obniżyć wartość paczki o połowę, wtedy nie sądzę żebyś miał problemy z urzędem celnym.
elsaint360
16 03 2008, 19:43
CYTAT(ping @ 16 03 2008, 19:39)

jak to przepłacać 100zł?
jak już pisałem wszystko zależy od szczęścia raz Ci doliczą raz dopuszczą do obrotu bez gadania.
gra kosztuje 49,90$+3,10$ przesyłka = 53*2,21=117,13 za grę, jak będziesz miał pecha i doliczą Ci 27 zł podatku to zapłacisz 144,13zł, znajdź mi miejsce gdzie kupię Vegasa za 44zł to ozłocę

.
Zresztą mogą Ci obniżyć wartość paczki o połowę, wtedy nie sądzę żebyś miał problemy z urzędem celnym.
Jakiego vegasa? O co Ci chodzi? Sprobuję do nich napisać czy zaniżą grę. PM poszło do Ciebie ping
zrozumiałem że chcesz wciągnąć R6: Vegas 2

resztę pytań rzuć na PM bo burdel mały tu robimy.
Master_Lukas
16 03 2008, 21:53
Zamawial ktos juz gre z game.co.uk? Zastanawiam sie nad GTA IV (40 funciakow + 3 przesylka). Dochodzi do tego jakis podatek czy cos?
Kupujac gry z Anglii o clo nie musisz sie obawiac, o innych podatkach, prowizjach mi nie wiadomo. Tez mysle, zeby zlozyc preorder w jakims angielskim sklepie, zwlaszcza, ze gre pewnie beda mieli przed premiera, a wysylka to okolo 3 dni, wiec nie jest zle.
Mozna smialo zamawiac, nic nie bedzie doliczone poniewaz jestesmy w UE.
Mozesz poszukac w innych sklepachnp. zavvi,hmv,blockbuster,gamestation, nie tylko w "game" z mojego doswiadczenia to oni maja zawsze najdrozej, ostatnio sprzedawali Army Of Two po 50funtow jak wszedzie bylo po 39.99,.(do dzisiaj leza u nich np gearsy lub forza2 po 40-50 funtow...lol...normalnie jak kiedys u nas w sieci Ducat Service z grami na psx sytuacja...)
Mozesz tez kupic z ebay.co.uk
Tyle, ze w game zdarzaja sie rozne ciekawe obnizki i wtedy naprawde warto tam kupowac.
czasem tak ale przewaznie nie

ale i tak maja nalepsze ceny na pierwszego X-a i GC kolejno 19.99 i 12.99 funtow za konsolke z roczna gwarancja...ok koniec ofa w koncu to temat region-friee
ocelot1
17 03 2008, 17:32
Ja tylko dodam, że jest fajny sklep dvd.co.uk, tyle że przesyłka idzie dłuuuugo... 2 tygodnie. No i liczą funta od każdej sztuki za przesyłkę. W sumie się opłaca jak ktoś zamawia do trzech sztuk.
elsaint360
17 03 2008, 21:53
czy kupujac gre z uk unikne cla i podatkow?
kilka postów nad Tobą jest wszystko wyjaśnione. Nie mogą dowalić Ci podatku bo jesteśmy w unii Europejskiej
ocelot1
17 03 2008, 22:05
CYTAT(elsaint360 @ 17 03 2008, 21:53)

czy kupujac gre z uk unikne cla i podatkow?
Płacisz tylko za koszty wysyłki. W Gameplay i Game.co.uk około 15zł. Dlatego opłaca się zamówic więcej gier. Przesyłka idzie 3-4 dni.
elsaint360
17 03 2008, 22:23
CYTAT(ping @ 17 03 2008, 21:56)

kilka postłw nad TobŃ jest wszystko wyjaÖnione. Nie mogŃ dowaliŚ Ci podatku bo jesteÖmy w unii Europejskiej

ALE Wojtek nie byl do konca pewiem.
Czy 184zl za vegas 2 to duzo? Czy z uk jest sens kupowac za pobraniem?
Nie kupisz za pobraniem platnosc tylko karta lub paypal
jasne że dużo zwłaszcza że na play-asia wciągniesz tą samą grę za 117zł. Chyba że celnicy Cię drapną, wtedy koszt wzrośnie do 144 zł a to i tak o 4 dychy mniej. Ogólnie to strasznie trzęsiesz tyłkiem - to tylko kupno gry przez internet

.
a czy Vegas2 jest region free??
ocelot1
17 03 2008, 23:36
Raczej tak, bo to jest gra Ubi Softu.
tak, jest region free. Pewne info.
elsaint360
18 03 2008, 12:57
no właśnie tez to widziałem, zatem jest region free czy nie ?
Jest Region Free... Na Play-Asia nie będziesz miał oznaczenia co najmniej do dnia premiery.
elsaint360
20 03 2008, 12:26
O co chodzi jak w play-asia przed region free jest us lub jap? btw-vegas zamowiony, yeeah!
słuszna decyzja

Flaga oznacza pochodzenie gry, wszystkie vegasy są region free więc jedyna różnica to kraj pochodzenia. Swoją drogą kto zamawiał vegasa z PA pewnie dostanie wersje PAL.
mario87
20 03 2008, 13:16
CYTAT(ping @ 20 03 2008, 12:30)

Swoją drogą kto zamawiał vegasa z PA pewnie dostanie wersje PAL.
Jakto? Hong Kong nie ma systemu NTSC?
elsaint360
20 03 2008, 13:16
ale one roznia sie cena,czemu?
mario87
20 03 2008, 13:21
To pewnie przez podatki w danym kraju. Przedstawia się to mniej więcej tak Japonia(HK czy po prostu azja)<USA<Europa, jeśli się mylę proszę poprawić
Owszem, Hong Kong ma system NTSC ale play-asia często zamiast wersji NTSC wysyła wersje PALowską, przynajmniej ja tak mam w przypadku gier region free

Ponadto niektóre gry w wersji Japońskiej (nie azjatyckiej) które zwykle są region free, mają blokadę regionalną vide mój drugi egzemplarz THP8 którego na europejskiej konsoli nie idzie odpalić bądź Gears of War.
mario87
20 03 2008, 13:24
Ale narazie nie widać tam wersji Europejskiej i właśnie ceny się będą różnią(powinny). Jakoś wątpie żeby nawet najlepszy sklep dopłacał do gier klienta.
?
wszystko jedno, jak jest napisane region free to trzeba brać

a dopłacać na pewno nie dopłacają, w hurcie taka gierka kosztuje około 18-20 dolarów.
elsaint360
22 03 2008, 17:50
Oto wiadomość jaką dostałem od Play-Asia:
Dear Mariusz,
Thank you for contacting Play-Asia.com
Sure, we can put half price on your future invoices if you like. Please be
reminded that you will not be compensated in full in case the parcel is
lost or damaged during transit. Further in case customs do not believe the
value and seize the goods, it will be out of our control and we will not
replace the parcel. Please confirm if you still wish us to go ahead.
If you have any further question, please do not hesitate to ask.
Oprócz tego,że mogą mi obniżyć cenę napisaną na kopercie to nic nie kapce
A dalej informuja cie ze jesli paczka zostanie uszkodzona lub zaginie nie dostaniesz rekompensaty za faktyczna wartosc tylko za tyle na ile zanizyles cene no i jesli celnicy stwierdza ze cena na paczce z faktyczna sie nie zgadza mozesz sie pozegnac z paczka i oni za to nie odpowiadaja, no i na koniec pytanie czy jestes nadal w zwiazku z powyzszym pewien co do zanizenia wartosci paczki.
elsaint360
22 03 2008, 21:41
To celnicy mają do tego prawo? Wysytarczy, że jakiś koleś powie: Ta paczka napewno nie jest tyle warta, to mogę jej nie dostać?
BTW and OFFTOP- ustawilismy się na achievy slawunio , ty masz calaka, a ja nie

A kontakt z Tobą zniknął
Czlowieku jak ty smucisz... zamawialem wiele razy z Azji, Australii i Ameryki, a nigdy nie dostalem cla ani podatku, nigdy tez paczka nie zaginela, prawdopodobienswo, ze cos sie stanie jest takie samo jakbys zamowil cos w Polsce i poczta ja zgubila, jak zamawiasz cos w kraju to tez najpierw analizujesz wszystkie czarne scenariusze ??
CYTAT(elsaint360 @ 22 03 2008, 21:41)

To celnicy mają do tego prawo? Wysytarczy, że jakiś koleś powie: Ta paczka napewno nie jest tyle warta, to mogę jej nie dostać?
moze nie tyle, ze nie dostac. ale moga sprawdzic ile dany artykul faktycznie kosztuje i dolicza Ci clo wg. ceny wlasciwej.
mialem taka przygode, ze kupilem na wyrzedazy w USA troche ciucha (online). na fakturze byly ceny po 30% znizce, ale na metkach przy ciuchach byly ceny przed obnizka. cely stwierdzil, ze cos tu nie pasuje i clo policzyli od 150$, a nie od 112$ ktore faktycznie zaplacilem.
CYTAT(Matrox @ 22 03 2008, 21:51)

Czlowieku jak ty smucisz... zamawialem wiele razy z Azji, Australii i Ameryki, a nigdy nie dostalem cla ani podatku, nigdy tez paczka nie zaginela.
jesli Ciebie nic takiego nie spotkalo, nie znaczy ze wszyscy maja tyle samo szczecia.
osobiscie clo doplacam do co trzeciej paczki (zamawiam z USA, Hong Kong, Japonia). dlatego zaczalem wiecej kupowac w UK. napewno drozej, ale za to szybciej i nie ma ryzyka, ze zatrzymaja na cle.
ponadto dwa razy przesylka zaginela. na szczescie jedna byla ubezpieczona. w drugim przypadku trafilem na dobrodusznego ebay'owicza. paczka zaginela wiec oddal mi polowe wartosci towaru. chcial oddac calosc, ale bylo mi glupio, bo koles tez na tym stracil, a to w koncu nie jego wina.
CYTAT(jiloo @ 23 03 2008, 00:19)

CYTAT(Matrox @ 22 03 2008, 21:51)

Czlowieku jak ty smucisz... zamawialem wiele razy z Azji, Australii i Ameryki, a nigdy nie dostalem cla ani podatku, nigdy tez paczka nie zaginela.
jesli Ciebie nic takiego nie spotkalo, nie znaczy ze wszyscy maja tyle samo szczecia.
osobiscie clo doplacam do co trzeciej paczki (zamawiam z USA, Hong Kong, Japonia). dlatego zaczalem wiecej kupowac w UK. napewno drozej, ale za to szybciej i nie ma ryzyka, ze zatrzymaja na cle.
ponadto dwa razy przesylka zaginela. na szczescie jedna byla ubezpieczona. w drugim przypadku trafilem na dobrodusznego ebay'owicza. paczka zaginela wiec oddal mi polowe wartosci towaru. chcial oddac calosc, ale bylo mi glupio, bo koles tez na tym stracil, a to w koncu nie jego wina.
Ale prawda jest taka, ze rownie dobrze cos moze sie stac z paczka w kraju i nie trzeba zaraz przewidywac najgorszego scenariusza, co to komu da, ze wypadna mu wszystkie wlosy z nerwow o przesylke, jak to i tak w niczym nie pomoze.
Orientuje sie ktos czy gra Dynasty Warriors:Gundam pojawila/pojawi sie w europie?a jesli nie to czy jest ona region free?
czy jest region free to nie wiem, a pojawic sie pojawila w europie juz dawno i lezy na polkach sklepowych
elsaint360
24 03 2008, 18:51
Play-Asia ,,przyjmuje'' Inteligo?
Karty nie, ale PayPalem możesz zapłacić.
Dobra ,a jak na tego paypala wplaca sie kase nie liczac pinga? xD
Dodajesz do konta PayPal swoja kartę z Inteligo...
Kroolik
28 03 2008, 11:45
Ping jak masz czas i siedzisz na play asia wypisz może 10 najtańszych tytułów region free.
Grywalnych oczywiście, nie mówię o Avatarach, King Kongach i innych syfach co lamerzy dla GS grają
Wejdź w discounty gier na X360 po kolei począwszy od 10 do 20$ w górę na powyżej 30$ kończąc. Teraz jest niezła promocja trwająca przez dwa dni - wszystkie przedmioty w stocku (czyli dostępne w 24 godziny) są tańsze o 20%, sam zrobiłem wczoraj gigantyczne zakupy. Od siebie bym polecił (ceny już z discountem):
Call of Juarez - 19.92$Table Tennis - 24.90$ (egzemplarze po 19$ już wykupili
)Kane & Lynch - 31.92$Import Tuner Challenge - 19.92$ - wbrew pozorom za taką cenę dobra gierka, zwłaszcza jeśli kręcił Cię tokyo extreme racer i śmiganie po shutokou (autostrada otaczająca Tokyo)
Blazing Angels 2: Secret Missions of WWII - 27.92$Lost Planet - 27.92$Reszty okazji nie wypisywałem bo nie interesują Cię gry do nabijania punktów i darowałem sobie tytuły powyżej 35$ warto jeszcze przejrzeć sklep na własną rękę - może wpadnie Ci coś w oko.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.