Sunderland
28 06 2007, 21:24
Widzałem trailer i zaraz po jego zakończeniu miałem ochote przecisnąć cojones reżysera przez imadło.Ja po prostu wymiękam, Boże ty widzisz, a nie grzmisz...
Ryj Olifanta to już wszyscy zauważyli, że jest porażką samą w sobie, ale to, co widać na filmiku to jakaś strzelanka z masą wybuchów.No i ja mam nadzieję, że to tam tylko wyglądało na wątek młosny, a w rzeczywistości nic takiego się nie wydarzy.Inaczej chyba (pipi)nę w ekran w kinie i wyjdę.Jak można było ośmieszyć jedną z najbardziej charakterystycznych postaci w historii elektronicznej rozrywki?
http://video.google.pl/videoplay?docid=-19...h&plindex=0 - jedyny prawdziwy Hitman.
Sunderland - uspokoj sie. Co to? Pierwsza ekranizacja gry jaka widziales czy co? Obejrzyj sobie Street Fighter, albo jakis klasyk Uwe Bolla to zobaczysz co to znaczy ekranizacja:P.
Alpha Trion
29 06 2007, 19:14
dobrze ze zostawili motywy Kyda , punkt dla nich , strzal w morde sie nalezy za watek milosny (agent nie lubil kobiet) , za mlodego olyphanta (agent byl gosciem w poznych latach trzydziestki i taki aktor by pasowal) , za watek good guya (wtf? , agent mial w (pipi)e dobro swiata interesowala go tylko kasa , jak nie dostawal przelewu na konto nie zabieral sie do roboty) , ale cala reszta nie wyglada tak zle
Sunderland
30 06 2007, 10:49
Unoszę się, ponieważ dla mnie Hitman jest dość ważną pozycją i naprawdę najarałem się na kawał porządnego filmu, a jak narazie wszystko jest wątpliwe.Jedyne co mnie naprawdę cieszy to scena z odziałami specjalnymi.Musi być jakaś rozkmina z czarnymi jak nic.
CYTAT(Alpha Trion @ 29 06 2007, 20:14)

agent mial w (pipi)e dobro swiata interesowala go tylko kasa , jak nie dostawal przelewu na konto nie zabieral sie do roboty)
Eee nie zgadzam się

Hitmanem potrafiło szargać sumienie, najlepiej to widać w "Silent Assassin".
---
Ja tego filmu nie będę oglądał, dajcie spokój. Im bardziej świat idzie do przodu tym więcej ignorancji ze strony producentów filmów na podstawie gier. Teraz to już chyba tylko wystarczy hasło samo "Hitman" i to praktycznie jedyny punkt wspólny z "inspiracją", a za kilka lat rzucą hasło "Snake" i wyskoczy chuderlawy chińczyk w tlenionych włosach i z aparatem nazębnym pracujący dla Gestapo.
il capitano
30 06 2007, 11:17
Za dużo wybuchów i innego typu "jestem Rambo". Co prawda to tylko zwiastun ale nie jestem przekonany co do wzorowej adaptacji słynnej serii, BA nawet nikt tego nie gwarantował lecz, ja weteran i miłośnik łysego mogę dostać palpitacji podczas seansu. Chciałbym się mylić, bardzo.
CYTAT(Sunderland @ 30 06 2007, 11:49)

Unoszę się, ponieważ dla mnie Hitman jest dość ważną pozycją i naprawdę najarałem się na kawał porządnego filmu, a jak narazie wszystko jest wątpliwe.Jedyne co mnie naprawdę cieszy to scena z odziałami specjalnymi.Musi być jakaś rozkmina z czarnymi jak nic.
Taki film nie moze byc. Hitman to "cicha" gra. Przekradanie sie, ciche eliminwanie. Jak wyobrazasz to sobie na ekranie? Raz ze sie nie da, dwa ze ludzie tego nie chca. Gra to nie ksiazka - po przeniesieniu "kubek w kubek" nie daloby sie tego ogladac.
il capitano
30 06 2007, 11:53
To prawda, rzadko kto bierze sie za ekranizację w taki sposób by pasowała tym którzy mają do czynienia z grami, czyli my gracze. Film będzie przejaskrawiony efektami klasy "zwalniamy tempo", kretyńskimi odzywkami w akompaniamencie totalnej rozpierduchy "heh uwielbiam pokazy fajerwerków na moją cześć" :f.
Cóż zobaczymy, wierzę do końca - reszty trailerów nie oglądam. Jeśli się zawiodę to na seansie.
etam moze byc, gry nawet nie widziałem wiec powiewa mi czy rezyser w to grał czy nie i jak bardzo zboczy z lini fabularnej gry
obojetnie
a trailer był fajny. zachecił mnie nawet do przejscia gry
Sunderland
30 06 2007, 15:00
Ja wiem, że Hitman to gra "cicha" i za to się ją właśnie kocha, ale taka akcja jak ta w pierwszej misji Contracts by pasowała.Co prawda mieliśmy podobną scenę w Leonie, ale i tak chętnie ujrzałbym to w wydaniu pana łysego.
1 trailer
http://www.youtube.com/watch?v=CHjfLG21HH82 trailer
http://miniurl.pl/hitmannewskoro zwalili agenta 47 oby wiecej nic nie zwalili to sie do kina wybiore

Hiâ MAN
Ch ujowo wygladaja dwa Glocki z tlumikiem w logo Hitman. Gdzie sie podzialy czterdziestkipiatki ?
Poza tym odnosze wrazenie, ze producenci grajac w gre nie potrafili przejsc misji inaczej jak tylko na jana tak wiec w filmie bedzie rozpier ducha. Nic dobrego z tego nie bedzie.
mord00k
31 08 2007, 11:09
CYTAT(Yacek @ 31 08 2007, 10:07)

Ch ujowo wygladaja dwa Glocki z tlumikiem w logo Hitman. Gdzie sie podzialy czterdziestkipiatki ?
Poza tym odnosze wrazenie, ze producenci grajac w gre nie potrafili przejsc misji inaczej jak tylko na jana tak wiec w filmie bedzie rozpier ducha. Nic dobrego z tego nie bedzie.
I tu i tu się zgadzam. Co jest? Gdzie 45 towarzyszące serii i będące jednym z znaków rozpoznawczych?
A zrobienie z niego Rambo to już jest porażka.
oni chyba robia film nie dla fanow 47 lecz dla "przypadkowtych osob"
mord00k
31 08 2007, 21:28
Z tego co widać to niestety.
No ale wiadomo, rozpierducha sprzeda się lepiej niż prawdziwy styl Hitmana. Ot co.
CYTAT(signap @ 31 08 2007, 20:35)

oni chyba robia film nie dla fanow 47 lecz dla "przypadkowtych osob"
wiadomix, tak jest przy większości takich produkcji, kasiorka się liczy, resztę to się olewa, niech się cieszą że w ogóle coś mają ;]
Być może nie śledzę tematu tego filmu tak jak zapaleni fani gry, ale polecam trailer Hitman Movie dostępny od niedawna na US PS Store. Jak dla mnie bomba - i klimacik, i akcja - nawet Ave Maria jest...
Faktycznie A47 trochę nie teges, ale mam nadzieję, że dzięki całej reszcie przymkniemy na niego oko...
Jakos tak nie za bardzo czekałem na ten film, ale gdy tylko wyczytałem, że chcą go "zedystowac" aby podpasować pod "gimnazjalną" widownię no to sorry, ale ja wysiadam z tego statku:/
Mam tylko nadzieję, że te producenckie głąby nie zeszmacą nam ekranizacji "Metal Gear Solid".
Hmm ciekawe jak by wyglądała "Piła IV" w kategorii "od 13 lat"?
Ja tez jakos specjalnie na ten film nie czekam.
Morda tego kolesia jakas zbyt lalusiowata. Nie mam nic do lalusiow

, ale w tej roli chcialbym zobaczyc kogos z bardziej mroczna facjata.
Oczywiscie jako fan gier, na ten film sie na pewno wybiore, ale nie oczekuje od niego zadnych fajerwerkow.
CYTAT(Ceglash @ 9 11 2007, 19:30)

Hmm ciekawe jak by wyglądała "Piła IV" w kategorii "od 13 lat"?

Obejrzyj sobie "Alien", "Predator" , a zaraz po nich "Aliens vs Predator" (w USA dostał "13+")
Mam nadzieje, że producenci nie popełnią tego samego błędu, co w przypadku AvsP. Zresztą, zastanawiające jest to, że z gry, która jest przeznaczona tylko dla dorosłych chcą uczynić filmik dla gimnazjalistów. A później obserwować, jak rodzic, zaraz po wizycie w kinie, pójdzie z dzieciakiem do Empiku i kupi "Hitman: Blood Money". Już widzę te slogany reklamowe: " Przygody płatnego mordercy 47", "Superhiroł 47 wkracza na ekrany kin, by ostatecznie rozprawić się ze złem", "Przed obejrzeniem filmu, zagraj w grę"
Solidny (pan)
18 11 2007, 19:42
W takim Leonie Zawodowcu były zarówno sceny cichego jak i szumnego mordowania, może w Hitmanie też zobaczymy tego typu różnorodność.
mord00k
19 11 2007, 11:02
Polska wersja trailer'u :
http://pl.youtube.com/watch?v=8JGkPeLI8Okhelikopterem to oni sobie (pipi)a żarty robią;]
Ciekaw jestem czy usłyszymy słynne "Hello 47, Diana here"

.
Choć wstępne recenzje nie napawają optymizmem, na film wybiorę się bankowo i z ogromną ochotą.
PS. Jeszcze tydzień.
pierwsze recki wiekszych serwiskow jak rottentomatos dalo 3/10, ign 6/10,itp co jest jest za wiele

ale trzeba samemu sprawdzic
2razyjot
23 11 2007, 20:40
Nawet podobny! O_O
_Blaze_
26 11 2007, 05:53
Wlasnie wrocilem z kina i film byl.... Spoko ;] Nie liczac kilku totalnie bezsensownych i glupich momentow ktore byly po prostu ch****e film ogladalo mi sie naprawde spoko ;] Film jest brutalny (tutaj dostal R), sa akcje ciche i mniej ciche na ktorych jest totalna zadyma. Nie nastawilem sie na nic wiekszego, po prostu poszedlem na to do kina a w gre gralem kilka razy.... I sie nie zawiodlem, po prostu nie oczekujcie po filmie za duzo ;]
LegionPolski
27 11 2007, 19:02
CYTAT(2razyjot @ 23 11 2007, 20:40)

Nawet podobny! O_O

mi on bardziej janola przypomina aniżeli agenta 47. poje'bało ich i tyle, ale film i tak obejrzę, po prostu będę musiał się odpowiednio nastawić
CYTAT(2razyjot @ 23 11 2007, 20:40)

Nawet podobny! O_O

niewiem czemu ale przez to wysokie czolo kojarzi mi sie z filmem stozkoglowi

bonus
rkBrain
30 11 2007, 23:23
Byłem dzisiaj na seansie i się nie zawiodłem. Po przeczytaniu recenzji szedłem na film w przekonaniu, że będą to prawie dwie godziny katorgi. Jednak intuicja nie zawiodła. Jak zwykle żałośni recenzenci zjechali świetną ekranizację kultowej gry. Na wstępie od razu powiem, że film kosi grzywę. Fani serii wyłapią wiele nawiązań i smaczków. Duszenie, akcje z bombami i truciznami itp. Walka na miecze trochę nieprzypasowała. Olyphant się sprawdził. Przez większość filmu wygląda i zachowuje się jak agent 47. Świetnie wyreżyserowany. Jest wiele charakterystycznych ujęć. Jeśli ktoś ma wątpliwości niech nie zwleka bo na dużym ekranie wrażenie jest jeszcze lepsze. Dla osób, które nie miały styczności z serią film okaże się jednym z wielu ale to ich wina, że nie grały w tak świetną grę.
CYTAT(rkBrain @ 30 11 2007, 23:23)

Byłem dzisiaj na seansie i się nie zawiodłem. Po przeczytaniu recenzji szedłem na film w przekonaniu, że będą to prawie dwie godziny katorgi. Jednak intuicja nie zawiodła. Jak zwykle żałośni recenzenci zjechali świetną ekranizację kultowej gry. Na wstępie od razu powiem, że film kosi grzywę. Fani serii wyłapią wiele nawiązań i smaczków. Duszenie, akcje z bombami i truciznami itp. Walka na miecze trochę nieprzypasowała. Olyphant się sprawdził. Przez większość filmu wygląda i zachowuje się jak agent 47. Świetnie wyreżyserowany. Jest wiele charakterystycznych ujęć. Jeśli ktoś ma wątpliwości niech nie zwleka bo na dużym ekranie wrażenie jest jeszcze lepsze. Dla osób, które nie miały styczności z serią film okaże się jednym z wielu ale to ich wina, że nie grały w tak świetną grę.

Przekonałeś mnie, jutro wybieram się na seansik

.
Bartezoo
1 12 2007, 20:36
Troszkę zbyt pokombinowali z fabułą.Ogólnie film b.średni ale dla fanów gry lub graczy pozycja obowiązkowa.Napisze więcej jak się wyśpię.
Ale ta akcja z nożami skąd oni to wzięli. Dobra scena jak 47 wbija przez okno i dzieci grają w Blood Money,
ten ave maria theme co leci w trailerze filmu mozna gdzies dostac czy on jest zrobiony specialnie do Hitmana?
CYTAT(signap @ 1 12 2007, 22:59)

ten ave maria theme co leci w trailerze filmu mozna gdzies dostac czy on jest zrobiony specialnie do Hitmana?
bankowo jest na OST z gry
wiem ze jest bo to theme z H:BM ale chodzi mi w takiej postaci jaki jest na trailerze

(takie zaciecie plyty)
http://www.joemonster.org/filmy/5825/Hitman-film
CYTAT(signap @ 1 12 2007, 23:08)

wiem ze jest bo to theme z H:BM ale chodzi mi w takiej postaci jaki jest na trailerze

(takie zaciecie plyty)
http://www.joemonster.org/filmy/5825/Hitman-filmNie trudno się domyślić że utwór został nieco przerobiony na potrzeby trailera.
wiem ale moze gdzies jest on dostepny...
oj nvm
bylem wczoraj w kinie na Hitmanie - fanem serii sie nie nazywam ale gierke lubie jak i jej pomysl. Film w moich oczach wyszedl sredni - malo ma takiego stylu z Hitmana (ciche zabijanie, przebranie sie, obserwowanie,itp jak to bywalo na misjach) co prawda 2 czy 3 pojawia sie "prawdziwy hitman" ale tylko na chwile

. Szkoda ze pokazali jedynie 1 czy 2 misje 47 (w duzym skrocie) przed glowna fabula przydalo by sie wiecej motywow. Ogolnie koles ma wysokie czolo i jak widzimy jego twarz (
http://picozilla.com/files/144070l3.jpeg )to czesto smiac chce sie nam gdy porownamy go sobie z twarza postaci z gry dodatkowo jak on chodzi... jak panieka. Fabula na koniec stala sie troche pomieszana niewiedzielem o co chodzi. Ogolnie jak na film akcji to w filmie jest jej b. malutko (4-5 scen), jest pare smaczkow dla fanow. Ogolnie film tak na 6-7/10 spodziewalem sie czegos lepszego. Musze obejrzec jeszcez raz ale juz jak wyjdzie na DVD moze bedzie wersja unrated czy rozszerzona.
Bartezoo -
walka na miecze byla w 2 czesci - tak przynajmiej napisal mi fan gry
Bez rewelacji x[ Chociaz miło, że jest kilka akcji rodem z gry.
7-/10
Kubaa__
10 12 2007, 16:28
Na kino szkoda siana, ewentualnie mozna obczaic w chacie. Hitman z lekka taki troche ci,pek. Cudow nie oczekiwalem, ale troszke sie zawiodlem. 6 bym dal.
ha widać że każdy ma inny gust.
Wg mnie film jest bardzo dobry. Szedłem z nastawieniem - kolejna ekranizacja gry = kolejna porażka. I jeszcze żałosny aktor.
A tu miłe zaskoczenie.
Timothy wygląda świetnie. Bałem się o jego dziecinny ryj ale niepotrzebnie. I chodzi rewelacyjnie wg mnie właśnie tak typowo jak 47.
Idąc dalej. Jak widziałem te laskę ( fajna swoją drogą

) to bałem się że wprowadzą motyw miłości. Ale nieeeee

47 jest sobą i odpowiednio zareagował ( tzn odpowiednio jak na takiego mordercę

ja bym zrobił inaczej. I to ze 5 razy

)
Był cały czas zimnym i bezwzględnym mordercą. Zabijał a nie litował się.
Mam parę uwag.
Mianowicie, żałuję że Jesper Kyd nie robił muzyki to Hitmana. Była by lepsza chociaż ta nie jest zła.
Brakuje stealth killi. Mogłoby być ich więcej.
Na plus na pewno idzie brutalność. Krew tryska i oto chodziło.
Wg mnie akcji to tam było wystarczająco. Więc nie wiem
siqnap o co Ci chodzi.
Ja polecam film i nie żałuję ani złotówki.
Bartezoo
13 12 2007, 20:23
CYTAT(signap @ 3 12 2007, 13:34)

Bartezoo - walka na miecze byla w 2 czesci - tak przynajmiej napisal mi fan gry
Być była ale na katany a nie jakieś tam koziki x2 za pleców wyciągane.
na n24 w dziale tlumaczenia jest blisko 100% ale to juz od kilku dni
niewiem jak wam ale mi ci zolnierze specnazu [?] za bardzo byli podobni od tych z Killzone
Solidny (pan)
17 12 2007, 21:26
CYTAT(signap @ 17 12 2007, 14:01)

na n24 w dziale tlumaczenia jest blisko 100% ale to juz od kilku dni
niewiem jak wam ale mi ci zolnierze specnazu [?] za bardzo byli podobni od tych z Killzone
To było moje pierwsze skojarzenie
Recenzja z pewnego tygodnika:
"Kolejna kultowa (czytaj: kretyńska) gra komputerowa "Hitman" znalazła drogę na kinowy ekran. Przez ponad 100 minut Agent 47 (czytaj: łysy palant z wytatuowanym kodem kreskowym z tyłu łba), zaprogramowany oczywiście przez supertajną Organizację, zabija każdego, kogo ona mu wskaże. Wszyscy chcą dopaść i unicestwić maszynę do zabijania, ale im to nie wychodzi. Za słaby jest Interpol, za słabe specsłużby wielu państw. Hitman górą, to on zabija, a nie jego. I tak by nasz kretyn mordował do ostatniej minuty filmu, gdyby w Petersburgu nagle nie przyszło mu do głowy pytanie, po jakiego grzyba to całe zabijanie. Od tego momentu "Hitman" poraża już nie tylko głupotą, ale i śmiechem."
Nie wiem jak wy ale ja uśmiałem się jak nigdy czytając to dzieło
ten krytyk z angory jest dziwny - 99% filmow mu sie nie podoba albo uwaza je za denne
LiSoQuan
25 12 2007, 21:49
Własnie wróciłem z seansu (z mnaratonu hitman i AvP2). Film lepszy niez sie psodziewałem... nawet ten aktor, ktorego sie tak wszyscy obawiali.. Baby Face Killer :) dosłownie ale pasował.. udało sie .. film ma klimat. Polecam
kotlet_schabowy
28 12 2007, 01:16
Do Angory to nawet list w tej sprawie napisałem, ale wątpię, żeby był jakiś odzew, bo w skrzynce mailowej, a tym bardziej w nowym numerze nic w tym temacie nie widać. Cóż, przykład ignorancji, i nie chodzi mi nawet o film (bo może się nie podobać), ile o podejście do świata gier.
2razyjot
2 01 2008, 09:17
Hitman - ja najmocniej przepraszam ale niestety Uwe Boll nakrecil by to lepiej.
* Tragicznie skiepszczony casting na gl. bohatera, ten lysy staruch,
ktory polowal na hitmana w filmie (akcja na przystanku metra) nadawal by sie juz o wiele lepiej.
* Charyzma rumunskiego killera i charakterystyczny chlod ulotnila sie gdzies w polowie (beznadziejne gadki z ta panna co wymachiwala malymi cyckami i calkiem niezlym tylkiem i kontakt jaki sie miedzy nia a 47 nawiazal to farsa!), szkoda.
* Akcja na poczatku i dzieciaki grajace w pewna gre na konsoli odjela mi mowe - co za debil na to wpadl?
* Fabula to jakas pomylka. Wielki spisek mial chyba w zalozeniach byc zaskakujacy i spojny, niestety nie wypalilo.
Na plus zaliczam:
* Przebierankowe akcje
* Strzelanine w barze na koncu filmu
* Ze jednak
nie puknal tej babeczki, nie przezylbym tego!Podsumowujac bardzo cienka ekranizacja, nie jestem jakims uprzedzonym sceptykiem ale ekranizacja Residenta wypadla 100 razy lepiej. Nie czepiam sie inwencji autora skryptu zupelnie innej niz klonowanie znanej z gry, chodzi zwyczajnie o klimat i profesjonalizm bijacy od 47-ki, to po prostu parodia.
http://www.joemonster.org/filmy/5825/Hitman-filmwczoraj ponownie obejrzalem Hitman a teraz polski trailer w ktorym widac kilka scen ktore nie znalazly sie w filmie (np. 47 ubrany w szmaty ktory stoi tylem do miasta, oraz jak pamietam nie pokazali jak zabija gosci w windzie) albo zostaly wyciete i nie powroca albo jak sie pojawi na DVD to bedzie dluzszy o pare minut (jak np. Crank) z tego co widzialem to na DVD ma byc alternatywne zakonczenie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.