Ostatnio dorwalem nowego Ridge'a 6 i przyznam, ze calkiem fajna gierka. Nic ambitnego

, raczej czysta przyjemnosc arcadowej zabawy. Graficznie bardzo ladnie, rzeklbym nawet, ze ta gra ma najbardziej realistycznie wygladajacy asfalt w grach jakie do tej pory widzialem. Poza tym rozgrywka bardzo przypomina te z PSP, kilka dodatkowych trybow, tras i aut. Chlopcy z NAMCO nie chcieli sie przemeczac
pozdrawiam
Własnie za to kocham RR za prosty model jazdy. Jak tylko gra stannieje to ją łykam
Hacik napisz coś wiecej, live itp
QUOTE(MaidenPL @ 30 01 2006, 15:09)

Hacik napisz coś wiecej, live itp
Na Live! moze grac do 14 osob. Nie jest to co prawda PGR3

ale gra sie calkiem przyjemnie, raczej sa tylko standardowe tryby wyscigow + ranking online. Jedynym minusem wg mnie jest to, ze zaczynajacy wyscig na pierwszej pozycji jest juz w znacznej odleglosci przed tym, ktory jest na koncu, co daje mu juz na starcie wieksze szanse na wygrana.
Rozgrywka nie rozni sie chyba niczym od tej z PSP, jest oczywiscie duzo wieksza ilosc trac do przejechania w World Xplorer. Jezdzimy oczywiscie "bokami", bez realistycznej fizyki jazdy czy zniszczen

Dla mnie ta gra daje rade i potrafie sie przy niej niezle odstresowac po ciezkim dniu w pracy.
pozdrawiam
zawitali wczoraj znajomi, w tym jeden fan RR
no i odpaliliśmy demo - 2h na jednej trasie O_o
gra wygląda schludnie i wręcz ślicznie, wsio popyla jak dzikie, dookoła często coś się dzieje
nie no, muszę to sobie sprezentować - tak jak pisze hacik - na odstresowanie
od siebie dodam ,że gra jest bardzo długa i w trybie online trzeba wygrać około 230wyścigów aby zdobyć wszystkie dostępne samochody
plusem jest tez to ,że dużo osób gra w RR6 przez live więc nie ma problemu ze znalezieniem chętnego do gry...
QUOTE(_Diabeu_ @ 5 06 2006, 11:00)

zawitali wczoraj znajomi, w tym jeden fan RR
no i odpaliliśmy demo - 2h na jednej trasie O_o
gra wygląda schludnie i wręcz ślicznie, wsio popyla jak dzikie, dookoła często coś się dzieje
nie no, muszę to sobie sprezentować - tak jak pisze hacik - na odstresowanie
Raczej na wkur.wienie gra jest mega długa a przy końcu to jest 100% oszustwa konsoli ;-)
Ja wytrwałem do końca - 100% wszystkie auta i ponad 50H na liczniku ;]
etam, jak coś będzie sick shit to poczekam aż kumpel zawita i jemu dam pada - czub nie odpuści
Piasecznik
5 06 2006, 19:39
Ja zacząłem sobie odpuszczać RR6 po wyścigu No NITROUS, gdzie oczywiście AI napina z NITRO nonstop.
Niecierpię kiedy niedostatki w umiejętności programistycznych przy robieniu AI rekompensuje się przez oszustwa.
tu nie o umiejętności chodzi. Po prostu wyścig jest no nitrous dla Ciebie, nigdzie nie jest zaznaczone że rywale nie mogą go używać

. Ale fakt mnie też to wkurzało - dopóki nie zobaczyłem ostatnich race'ów
Piasecznik
6 06 2006, 11:03
QUOTE(ping182 @ 5 06 2006, 21:44)

tu nie o umiejętności chodzi. Po prostu wyścig jest no nitrous dla Ciebie, nigdzie nie jest zaznaczone że rywale nie mogą go używać

. Ale fakt mnie też to wkurzało - dopóki nie zobaczyłem ostatnich race'ów
Czyżby ostatni wyścig był "Reverse Gear only" - stosowany jak w No Nitrous, tylko do gracza?
Może "No engine" albo "Sqare wheels", ciekawie może zapowiadać się np. "Black windshield" albo "No steering wheel".
nie no bez przesady

ale gra potrafi naprawde wkurzyć, to fakt, i trzeba dużo samozaparcia, ja robie sobie często długie przerwy od tej gry żeby nie zwariować.
gierca jest kapitalna, wykonana schludnie - nie ma może fajerwerków graficznych ale i tak jest ładnie a na torach jest dużo i dużo się dzieje (lotnisko rulz) uwielbiam tłuc bączki na prostych - 3 pod rząd to norma

a jak jeszcze się to dopali nitro to już czysta radocha
jest w co grać, czy to single race czy "kariera" czy global time attack (btw mają piwo za ten pomysł)
aż mnie paluch boli od wciskania gazu
Beregond
5 12 2006, 20:49
Zrządzeniem losu stanę się posiadaczem rzeczonego pierwszego tytułu Namco na drugiego X-a. (przy okazji, dodajmy- zakupiłem w zestawie razem X-em) Recenzji w Extrimie nie czytałem (przeoczyłem ten numer) ale po opisach wydaje się całkiem sympatyczna (i żywotna) pomimo arcade'owej rozgrywki i łatwych przeciwników. Zresztą mnie to osobiście nie zraża, gdyż jestem kiepski w samochodówkach. Ponadto dostał notę wyższą niż taki PGR3, zastanawiam się czy to tylko dlatego że trójeczka jest tak podobna do poprzedniczki? Anyway, czy posiada ktoś tę grę i może podzielić się wrażeniami na jej temat?
mastah:
Używaj funkcji Szukaj, bo na drugi raz temat po prostu zamknę i nie będę bawił się w łączenie.
Wybacz, oczywiście użyłem opcji szukaj z tym że nie znalazł takiego tematu nie wiedzieć czemu.
czy RIDGE RACER 6 NTSC jest REGION FREE i pojdzie mi na PALowskiej konsolce? pytam bo mam zafoliowanego jeszcze i nie wiem czy otwierac:/
THX

na tej stronce co podales wychodzi ze odpowiedz na moje pytanie brzmi NIE a jak sie okazuje moje wersja NTSC smiga na PALowskiej konsoli jak szalona
Zeratul
25 12 2006, 02:59
zachcialo mi sie jakis wyscigow ostatnio... i postanowilem kupic wlasnie Ridge Racera 6... dlatego ze wole arcade... a burnout revenge rozpykalem na pierwszego x...gra sie przyjemnie, poki co mam za soba chyba z 16 wyscigow... i jest latwo... graficznie zadna rewelka, ale gierka ma w koncu rok... taki mily odstresowywacz
neopb20
30 12 2006, 23:21
Witam,
Co mozecie powiedziec o RR6 wzgledem:
- graficznym do PGR3
- grywalnością do TDU
- Warto kupic? Zaznaczam, ze lubie samochodowki, TDU dla mnie wymiata, PGR3 za to srednio mi przypadl do gustu, a lubie arcade...
Ile jest tam wyscigow (torow) - lubie jak jest ich pelno i do tego max zroznicowane...? Jak jest z gra na multi?
Pozdrawiam .
FeelTheGame
31 12 2006, 00:16
QUOTE(neopb20 @ 30 12 2006, 23:21)

Witam,
Co mozecie powiedziec o RR6 wzgledem:
- graficznym do PGR3
- grywalnością do TDU
- Warto kupic? Zaznaczam, ze lubie samochodowki, TDU dla mnie wymiata, PGR3 za to srednio mi przypadl do gustu, a lubie arcade...
Ile jest tam wyscigow (torow) - lubie jak jest ich pelno i do tego max zroznicowane...? Jak jest z gra na multi?
Pozdrawiam .
W takim razie nie rozumiem skad te watpliwosci ? Bierz ten tytul i cioraj !!!!!!
Graficznie calkiem przyzwoicie - premiera miala miejsce ponad rok temu ! Grywalnosc jak w kazdym RR, napewno grales w poprzednie wersje na ps2 lub psp...
polecam
A ja właśnie skończyłem Xploration Mode

Ciężkawo czasami było ale mam satysfakcje niesamowitą
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.