pewnie ze mozna sprawdzic MAC - w zakladce network settings
mozna tez uzyc opcji alternative mac - wpisujesz tam maca ktorego ma x360 udawac i po sprawie

nie bedziesz musial za kazdym razem zmieniac tego numeru w panelu.
sprawdzane u kumpla ktory ma ograniczenie do 1 maca na laczu i dziala
kent200
24 12 2006, 21:50
Witam Mam neta osiedlowego dostarczanego metoda WIFI antena jest na dachu no i sygnał idzie do karty wifi na złączy PCI w kompie a z kompa karta sieciową połączylem z X360 wszystko jest ok do momentu dns wyskakuje mi na konsoli ze fail siedze juz drugi dzien nad tym i dalej to samo aha w sieci mam wewnetrzne IP POMOCY
elektro
30 12 2006, 11:41
Witam!
Wczoraj przytachalem 360'tke na chacjende, podlaczylem sobie wsio, zapodalem kabel sieciowy(prosto z tego pseudo-czegos przypominajacego modem:) i teraz tak... Robie test, wszystko jest ok jak sadze po opisach. Jade z koksem dalej i wyskakuje, ze jest dostepny update to robie zeby zassal. No i tu sie kasztani po po kilu sekudach pisze, ze nie moze sciagnac update i ze mam sprawdzic swoje polaczenie sieciowe(ktore jest ok). Moze lepiej zakupic siciowke do kompa i polaczyc sie tak ?
Sorki, bo moze temat byl ale mam od kilku dni cos z galkamy i nie jestem w stanie wszystkiego doczytac na forum. ;[
Jakie masz lacze? Moze masz ograniczenie do jednego MACa? ;]
elektro
30 12 2006, 14:08
QUOTE(c1n3k @ 30 12 2006, 11:56)

Jakie masz lacze? Moze masz ograniczenie do jednego MACa? ;]
Chlopie, nie mam pojecia... oprocz tego, ze to lacze stale i mam limit 16gb na download w miesiacu. Numer IP mam staly. IKS wypisuje przy testach takie cus "WIRE". No i kabel lezie prosto z modemu do IKSA. Dodam, ze trzy kompy chodza na tym modemie i jest git. Wiec moze sprobowac przez kompa ? Nie mam zielonego pojecia co z tym fantem uczynic.
Rozumiem ze wszystko masz ustawione na auto tak? sproboj wpisac recznie (co wpisac to znajdziesz we wlasciwosciach polaczenia w pc) z tymze do ip dodaj 1 na koncu jak w pc bylo np 192.168.0.3 to wpisz 192.168.0.4, DNSy, Gateway i maske podsieci wpisz te sama. Nie wiem czy to pomoze ale warto sprobowac
A zauważyłeś cinek, że on może się z Live połączyć i jedynie update'u ściągnąć nie idzie? To wina konsoli, nie łącza.
Warning When you delete game data, you lose any saved game information.
Note Copy the saved game data to a separate memory source so that you can restore the data if this step does not resolve the issue. To delete game data, follow these steps:
a. Sign in by using your gamertag.
b. Move to the System section.
c. Select Memory, and then press the A button.
d. Select Hard Drive, and then press the A button.
e. Select Games, and then press the A button.
f. Select the profile that you want to view, and then press the A button.
g. On the Select Game screen, select the game for which the update will not download, and then press the Y button.
h. On the Game screen, press the A button to delete the game.
Note The Delete option is the only option that is available on the Game screen.
i. On the Delete Item screen, select Yes, and then press the A button to confirm the deletion.
j. Press the B button four times to return to the System section.
k. Start the game, and then sign in to Xbox Live to download the update again.
http://support.microsoft.com/kb/916663/en-usJeśli to nie pomoże elektro, to na forum xbox.com pracownik MS prosił o kontakt:
If you are having update issues, can't get the update or stuck in some phase of the update, just use the little PM button at the bottom of the post and let me know the following:
Where you are stuck i.e. how far into the progress bar did you get (don't forget the progress bar does two passes).
Your console serial number <located on the back of the console>
An email address where I can contact you.
http://forums.xbox.com/18/8450296/ShowPost.aspx#8450296 - GT: Dark Clown
Zawsze możesz też wymienić konsolę, jeśli jest taka możliwość.
elektro
30 12 2006, 21:43
No wlasnie Wrogu(hehe)dobrze trafiles. Laczyc laczy, ale zwies przy update mnie juz dobija. Drugi dzien kombinuje co z tym fantem zrobic. Stestuje ta/te metode a jesli nadal bedzie to samo, to leja na cuga z MalegoMiekkiego i bije po nowym roku wymienic sprzet - na szczescie taka opcja istnieje zawsze

Obra, wielkie dzieki pany... mam nadzieje, ze juz dziala
@wrog - niekoniecznie, ja mialem ten sam problem kiedys i wlasnie w ten sposob go rozwiazalem.
Mam 360 od 7 miesięcy i myślę o połączeniu jej ze światem, mam neo512 i narazie jedynie mogę połączyć przez pc. Mam 2 pytania :
1. Muszę kupić kabel rj45 20 metrów, czy musi być skrosowany ?
2. Co się stanie z konsolą jeśli w czasie update'u np. wyłączą światło ?
Za odpowiedź z góry dzieki.
ad1. jezeli ma to byc bezposrednie polaczenie xbox - pc to tak, musi byc skrosowany inaczej w ogole nie bedzie dzialac.
ad2.
Bedziesz mial ciemno w pokoju ;P
A tak na powaznie to nic, uruchamiasz konsole ponownie i update'ujesz
Cześć, mam pytanie a propos płatności
Jestem świeżym posiadaczem 360-tki, na razie jeszcze korzystam z trialowego golda i zastanawiam się jak to jest w końcu z tymi płatnościami kartą kredytową? Adres do xbox live mam oczywiście fikcyjny, amerykański, zaś do karty kredytowej, wiadomo, jest adres prawdziwy, polski. Powiedzcie mi proszę, czy będę miał odmowę, jak podczas płatności podam dane mojej karty kredytowej? Jeśli tak, to czy można to jakoś obejść (nie licząc zdrapek, bo chciałbym mimo wszystko zapłacić kartą)? Pls, odpowiedzcie biednemu noobowi bo się już trial golda powolutku kończy:)
Pozdrawiam
Nie bedziesz mial odmowy, podaj prawdziwe dane do karty i wszystko przejdzie, adres 'zamieszkania' nie ma tu nic do gadania ;P Powodzenia !
QUOTE(Jędrek @ 2 01 2007, 16:09)

Nie bedziesz mial odmowy, podaj prawdziwe dane do karty i wszystko przejdzie, adres 'zamieszkania' nie ma tu nic do gadania ;P Powodzenia !

Dzięki wielkie Jędrek:)
Teraz już nic mnie nie powstrzyma przed roztrwonieniem pensji
Pozdro i Szczęśliwego Nowego
Nurtuje mnie jedno pytanie
mam LAN sieć i keidy gram na Live są często dosyć zwiechy
czy zamówienie zewnętrznego IP pomoże??
Zwiechy to znaczy, ze rozlacza Cie z Live'em (laczy Cie zaraz automatycznie czy ogolnie wyrzuca Cie z uslugi?), czy po prostu konsola sie zawiesza ?
Lagi
jak gam z jednym to płynniutko a z innym 10 minut później ścina się jak ja ......
myślisz że zew. IP pomoże??
Imo to moze zalezec od wielu wzgledow, po pierwsze czy twoja predkosc lacza jest stala ? Chodzi o to czy nie jest uzalezniona od serwera itp. (czasami w sieciach osiedlowych, szczegolnie radiowych tak sie zdarza). Jaka masz predkosc swojego lacza ? W ile osob grasz na Live ? Z tego co pamietam to zewnetrzne IP nie pomaga jakos fantastycznie.
Najlepszym zawsze rozwiazaniem jest wziecie konsoli pod pache i udanie sie do kumpla, ktory ma net z zupelnie innego provider'a. :-)
afair to zewnetrzne ip pomaga jedynie wtedy gdy nie mozesz z kims zagrac w ogole - jezeli takowe posiadasz to masz nat open i mozesz grac ze wszystkimi.
oczywiscie nat open mozna miec nie tylko na zewnetrznym ip np. wystarczy miec odpowiednio przekierowane/pootwierane porty.
czy ktoś może mi pomóc jak mam podłaczyć Xboxa do netu jak mam stałe łącze w bloku i router jest u sąśiada który wszystko prowadzi niemoge sobie poradzić nawet niewiem gdzie podpiąć kabel
NAPISZE TO CO NAPISALEM W INNYM DZIALE ALE TU LEPIEJ PASUJE

witam mam pytanie mam radiowke w pc i kupilem sieciowke,
wywala mi sie na mtu pisze ze feild
mtu mam 1271 ze strata 0% i 1272 ze strata 25% wiecej nie pusci

i co teraz ?
Wiem, wyjdę na noobka, ale p.ierdolę to, męczę się już jakieś 2h i mam dość... co po kolei zrobić? mam neo w kompie, podpiąłem x'a do sieciówki. I od tej pory próbowałem wbijać w ustawieniach ip i te inne pierdoły... nie mam zielonego pojęcia co zrobić. z instrukcji to najwyżej można origami zrobić

"connected" jest, tylko na "ip" pisze failed... cholery dostaję już.
Odostepniles polaczenie ? Swego czasu tylko IP w sieciowce w kompie ustawilem, konsola automatycznie(nic nie ustawiaj).
na www.xbox.com jest jak udostepnic i podlaczyc.
Masz Neo na USB czy Ethernet ? Mi na modemie USB tez nic nie dzialalo, ale to byla wina kompa.
niestety jestem dzieckiem z neostradą
ta... w TCP/IP daję na automatic, albo sam wbijam ip xboxa i mowi ze urzadzenie z takim ip jest juz w sieci.
Sprawdź takie ustawienia.
PC
# Adres IP: 192.168.0.1
# Maska podsieci: 255.255.255.0
# Brama domyślna: 192.168.0.1
Xbox 360
# IP: 192.168.0.2
# Netmask: 255.255.255.0
# Gateway: 192.168.0.1
Poza tym wyłącz firewalla, a w opcjach połączenia internetowego (zakładka Zaawansowane) w Udostępnianiu połączenia internetowego zaznacz wszystkie opcje.
wrog, u r the mastah normalnie ^^
ok wywalilem radiowke i przytachalem live boxa z 1mb neo ,skafigurowalem i...
i wywala mi blad na mtu WTF ?
Mnie nie pytaj, mialem tylko blad na DNS i wpisalem jedno z tych od TP. Spróbuj wylaczyc zapore systemowa.
QUOTE(Fab3r @ 5 01 2007, 14:41)

Mnie nie pytaj
On Ciebie nie pyta.
Podlaczasz bezposrednio do box'a czy przez PC ? Jesli przez PC to sprawdz wszytsko dokladnie, porobuj kilku roznych ustawien, ja tez mialem taki problem i dopiero za 3 razem zaskoczylo. Polecam tez podlaczyc drugiego kompa, jak pojdzie to zamiast niego podlaczyc 360-tke. Bedzie dzialac na 100%. Problem w tym, ze trzeba miec 2 kompy

Jesli podlaczasz bezposrednio do box'a to niepowinno byc takich problemow, powinno lapac Ci bez problemow. Podlacz 360-tke, odpal, jak nie bedzie dzialac to zresetuj box'a i konsole. Ahh... pewnie i tak to robiles...
podlaczylem to livebox bezposrednio i poszlo ,natomiast przez komp ni cholery
Ustaw w sieciowce IP 192.168.0.1 i nic wiecej, w 360-tce daj automatycznie, powinno zadzialac.
QUOTE(qazar @ 5 01 2007, 20:04)

podlaczylem to livebox bezposrednio i poszlo ,natomiast przez komp ni cholery

To chyba jasne. Co?
Przecież napisałeś, że masz MTU w kompie 1272, gdy wyraźnie przy teście połączenia masz, że MTU musi być minimum ... hmmmm... nie wiem dokładnie i X-a nie chce mi się włączać-sam zobacz ale chyba min to 1384.
mtu ustawilem na 1500 :-) nic to nie dalo %-)
Xbox Live requires a minimum MTU setting of 1364, so your router or gateway's MTU must be greater than or equal to 1365. If it's less than 1365 you won't be able to connect to Xbox Live.
wiem to stad tez w rejestrze ustawielm na 1500 a onkno tc/ip na 1500-40x4 ale nic to nie dalo ,stad tez bede zmuszaony ciagnac kabel po calym domu :-(
No to co, ja uzywam 30-sto metrowego
Witam, mam problem z podłączeniem xboxa do netu. Po tym jak wykrywa Network Adapter "wired", nie potrafi znaleźć IP Address "failed", mial ktos podobny problem?
Jakbyś łaskawie napisał, co za łącze posiadasz i w jaki sposób podłączyłeś Xboksa to może ktoś byłby Ci w stanie pomóc.
neo640, polaczenie: neo do kompa (usb), iks do kompa sieciowy
Wystarczy zajrzeć na poprzednią
stronę, masz tam wszystko.
jan szabrownik
13 01 2007, 01:17
witam wszystkich
mam kilka pytań, bylbym wdzieczny za odpowiedzi:)
1-czy mozna grac na x360 w tytuly z pierwszego xbox'a poprzez xbox live?
2-czy jak przy rejestracji podam kogos dane to go w jakis sposob czyms obciaze, czy one sa tylko tak zeby byly?
3-jezeli w tescie polaczenia z netem wszystko jest ok, to czy pozniej cos sie moze popsuc?
PS:mam x360 drugi dzien:)
1 tak
2 nikogo niczym nie obciazysz
3 popsuc zawsze sie cos moze

ale raczej nie powinno byc problemow
jan szabrownik
13 01 2007, 15:01
dzieki za odpowiedz
Dzisiaj włączam konsolę i wywala mi błąd "niektóre profile i IP nie mogą... blabla, sprawdź połączenie...". W komputerze w ustawieniach połączeń pisze, że IP jest nieprawidłowe, tak samo w konsoli. Może mi ktoś pomóc? Ustawienia wbijałem takie (mam neostradę):
PC
# Adres IP: 192.168.0.1
# Maska podsieci: 255.255.255.0
# Brama domyślna: 192.168.0.1
Xbox 360
# IP: 192.168.0.2
# Netmask: 255.255.255.0
# Gateway: 192.168.0.1
////Edit:
Ok, IP wbiłem na nowo i potwierdziło, teraz mam kłopot z DNS

Zauważyłem że po włączeniu rano konsoli nagle adres IP był na "automatic". Więc wbiłem go od nowa. Teraz wbijam wszystkie 3 DNS'y TPSA po kolei i żaden nie działa:
194.204.159.1
212.191.132.126
194.204.152.34
Jeśli to ma jakieś znaczenie, to dam tu te cośtam codes (po kliknięciu Y przy szczegółach błędu NDS):
W:0000-000B
X:0000-000D
Y:0000-0000
Z:8015-1904
///
jupii! wszystko już super! to byl kolejny głupi błąd xD wylaczone udostepnianie polaczenia... ze tez na to nie wpadlem... eh, sorka za zawracanie tyłka, mozecie mnie zlinczowac
@up
Spróbuj zrobić tak:
Tam gdzie wpisywałeś IP na kompie zostaw tak jak wklepałeś i wpisz dodatkowo:
Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34
Alternatywny serwer DNS: 217.98.63.164
W Xboxie daj na Automatic config, zresetuj konsolę i odpal test.
Witam!
Od dłuzszego czasu mam problem z podłączeniem konsoli do sieci
Kiedyś było normalnie wkładałem kabel do Xboxa i działało wszystko pięknie:)
Ostatnio Xbox zaczoł wychodzić z XLive na jakiś czas. Pare dni temu kiedy próbowałem się połączyć wyskoczył mi bląd ze KABEL SIECIOWY nie jest podłączony. Robiłem rózne kombinacje i po 30 minutach szarpania sie z kablami mogłem grac przez neta - 15minut (!). Teraz internet w Xboxie zupełnie padł i nie moge się łączyć. Administracja powiedziała mi ze to nie ich wina wszystko poprawili i powiedzieli ze bedzie dobrze...
Dalej nic nie działa...
Mój internet to stałe łącze które podłączone jest z osiedlowym serverem. Połączenie idzie bezpośrednio do servera usługodawcy-prędkośc 512MB/s
Za jakąkolwiek odpowiedź z góry dziękuję
Zeratul
23 01 2007, 16:22
podlacz do kompa i sprawdz czy masz polaczenie z netem. zrob test connection w xbox'ie i napisz na jakim etapie ci sie zatrzymuje. Jezeli masz info, ze kabel sieciowy nie jest podlaczony, to nie jest wina kloca. Jak na mnie to admini sie bawia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.