Marsjannno^
26 11 2007, 19:44
Wireless adapter dosyć drogi jest, a czy wiecei jak można troche oszczęgdzić? Na pewno są jakieś urządzenia które mogą zebrać sygnał i go po kablu podać. Orientuje się ktoś?
Laptop, pecet z WiFi i udostępnienie łącza.
Marsjannno^
26 11 2007, 21:17
no tak, a powiedzcie mi jeszcze jedno. Z xboxa korzystam razem z bratem. Czy w xbox live jakoś oddzielnie należy się rejestrować żeby mieć osobne profile, czy tzreba 2 abonamenty kupć?
Profile można mieć oddzielne i będziecie mieli własne Gamertagi, Gamerscore i stany zapisu. Ale za granie na Live będzie trzeba opłacać każdy profil osobno. Na pocieszenie można dodać, że chociaż gry Arcade będą wspólne.
McDriv3r
3 12 2007, 17:57
Mam chello 2 mb easy.Wyczytalem ze mozna przypisac tylko jedno urzadzenie....Super ale na poczatku neta mialem w ixie i w kompie.Co mam teraz zrobic?
Gonzitto
4 12 2007, 12:59
Mam problem bo przy odpaleniu konsoli automatycznie nie zalogowała się do XBL. To ja dałem 'Połącz z usługą XBL' i mi wyskoczyło:
''NIE MOŻNA BYŁO ZALOGOWAĆ SIĘ DO USŁUGI XBL. MÓGŁ WYSTĄPIĆ PROBLEM Z SIECIĄ LUB NIEPRAWIDŁOWYM PROFILEM.
PRZETESTUJ POŁĄCZENIE LUB ODZYSKAJ PROFIL Z USŁUGI XBL.''
No to ja w szał, dałem przetestuj połączenie i mi wyszło: ADRES IP - NIEUDANY.
Na kompie na ikonce ''Połączenie lokalne'' mi wyskoczyło STAN: OGRANICZENIE LUB BRAK ŁĄCZNOŚCI
Nie wiem o co biega, wyłączałęm parę razy NEO i nic... kabel też sprawdzałem i jest OK. Porównałem adresy IP w Ustawieniach Sieci > Edytuj ustawienia (w xboxie) i w konsoli adres różni się od tego, którego mam kiedy kliknę połączenie lokalne > więcej informacji (na kompie) Nie chcę za bardzo z tym grzebać bo jeszce coś spierniczę.
proszę o szybką pomoc.
Gonzitto
4 12 2007, 15:28
Sory ale nie widzę tam opcji KABLE ETHERNET, bo ja mam tak podpiętego X360...
Sorry, ale nie podales zadnych konkretnych informacji, ktore pomoglyby ustalic problem.
hellspawn81
5 12 2007, 00:59
CYTAT(Gonzitto @ 4 12 2007, 12:59)

Mam problem bo przy odpaleniu konsoli automatycznie nie zalogowała się do XBL. To ja dałem 'Połącz z usługą XBL' i mi wyskoczyło:
''NIE MOŻNA BYŁO ZALOGOWAĆ SIĘ DO USŁUGI XBL. MÓGŁ WYSTĄPIĆ PROBLEM Z SIECIĄ LUB NIEPRAWIDŁOWYM PROFILEM.
PRZETESTUJ POŁĄCZENIE LUB ODZYSKAJ PROFIL Z USŁUGI XBL.''
No to ja w szał, dałem przetestuj połączenie i mi wyszło: ADRES IP - NIEUDANY.
Na kompie na ikonce ''Połączenie lokalne'' mi wyskoczyło STAN: OGRANICZENIE LUB BRAK ŁĄCZNOŚCI
Nie wiem o co biega, wyłączałęm parę razy NEO i nic... kabel też sprawdzałem i jest OK. Porównałem adresy IP w Ustawieniach Sieci > Edytuj ustawienia (w xboxie) i w konsoli adres różni się od tego, którego mam kiedy kliknę połączenie lokalne > więcej informacji (na kompie) Nie chcę za bardzo z tym grzebać bo jeszce coś spierniczę.
proszę o szybką pomoc.
Miałem tą samą sytuacje, dziwna sprawa. Wyłączyłem kompa po czym odpaliłem go po dwóch godzinach w celu ponownego skonfigurowania połączenia i wszystko było ok. Przy pierwszej próbie połączenia strasznie dłuo sie logował, wyskoczyłem na peta na balkon i po powrocie zalogował. O co chodzi???
Mysle ze ogolnie jest problem z xlive,nie moge sam sprawdzic bo ma konsola leczy sie w czechach na rod

.Wystarczy spojzec na gamercardy uzytkownikow z xbox.com-sa puste.To pewnie wina wielkiej akualizacji jesiennej.Mam nadzieje ze sie myle.
Pzdr
mylisz sie... Microsoft wylacza niektore feature strony xbox.com by odciazyc serwery Live a dniach takch jak ten... Live chodzi wolno, ale zadnych problemow nie ma.
McDriv3r
9 12 2007, 22:22
Dzis wziolem sobie Chello light zamiast easy aby podlaczyc sobie 3 urzadzenia.C**j.Komp wykrywa neta ale ix juz nie :|.
Mam problem:( nie wiem czy w odpowiednim miejscu zadaje pytanie, ale trudno. Moze mi ktos poradzic jaki ruter (poza liveboxem) wybrac do iksa. Mam neostrade 512. I co sadzicie o produktach pentagramu?
Panowie mam pytanko do osób które mają neostrade (tp) podłączoną prze USB ,a X360 pod kartę sieciową . Co mam zrobić ( jak skonfigurować, kartę sieciową i X0 ) żeby zalogować się do XBL'a , już na IP mi występuje błąd , naprawdę nie wiem jak się to robi . Wpisywałem maca adres do konsoli nic , na automatyczne tez nic , bawiłem się w manualu ale nic nie wy cudowałem :/ HELP!
kamson11
16 12 2007, 23:49
Thx !!! ;] bardzo mi pomogłeś ;)
panowie takie pytanko mam, nie moge połączyć sie do live'a a dokladnie przy testowaniu polaczenia mam:
Karta Sieciowa: Przewodowa
Adres IP: Potwierdz.
DNS: Potwierdz.
MTU: Potwierdz.
ICMP: Potwierz.
XBoxLIVE: Nieudany
to ze xbox live jest nieudany to wiem

ale w czym tkwi błąd ?
mike.mayers
17 12 2007, 23:09
CYTAT(BalloO @ 17 12 2007, 22:08)

panowie takie pytanko mam, nie moge połączyć sie do live'a a dokladnie przy testowaniu polaczenia mam:

ale w czym tkwi błąd ?
Błąd zapewne tkwi w tym że dostałeś bana za granie na kopiach zapasowych.
CYTAT(mike.mayers @ 18 12 2007, 01:09)

CYTAT(BalloO @ 17 12 2007, 22:08)

ale w czym tkwi błąd ?
Błąd zapewne tkwi w tym że dostałeś bana za granie na kopiach zapasowych.
a jak ktoś nigdy nie grał na kopiach zapasowych, nie przerabiał konsoli i wszystko cacy orginalne
to w czym tkwi problem?
Sztajniec
24 12 2007, 20:50
Problem jest, panie majster.
Otóż, chciałem podłączyć swojego Xklocka do internetu, no i pojawił się problem. Otóż, mam taką skrzyneczkę (nawet nie wiem jak to się 'fachowo' nazywa), którą przynieśli mi mili panowie z TriaxNet'u (mój dostawca = kablówka).

Zbliżenie na tył tej skrzyneczki i drugi kabelek, który idzie do PC.

No i teraz chciałbym tego swojego Xbox'a podłączyć do internetu, co muszę zrobić?
Wpiąć kabelek od konsoli do tej skrzynki? A może od konsoli do PC? Od skrzynki do konsoli? Czy może jeszcze jakoś inaczej? Proszę o pomoc, bo w tym temacie jestem kompletnym laikiem, kilka razy już próbowałem dziś podłączyć konsolę, no ale niestety się nie udało.
Wojtusior - tak zrobiłem na samym początku, pisało, że internet jest wired, niestety wyskoczył błąd przy testowaniu adresu IP. Sprawdzę to jeszcze niedługo ;]
Wojtusior
24 12 2007, 23:40
Do skrzynki wepnij kabel od konsoli
Sztajniec
24 12 2007, 23:57
Tak zrobiłem zaraz na samym początku, ale niestety nic nie dało :< Próbowałem też od konsoli do PC (tak, byłem zdesperowany ;). Próbowałem tymi kabelkami co miałem zawsze, próbowałem Microsoft'owymi ale niestety, ciągle IP Adress Failed :<
Edit - dobra, udało się. Podłączyłem XO->Skrzynka, z tym, że wcześniej użyłem małego przycisku reset (z tyłu tej skrzynki) ;]
Witam, mam spory problem - dziś włączyłem X360, połaziłem chwilę po Marketplace, potem włączyłem Cod4. Nie mogłem się za cholerę połączyć z żadną grą (mój pierwszy raz w tej grze online), więc wyszedłem do dashboardu. Tam widzę, że nie jestem podłączony do Live'a. Więc klikam "Connect to Xbox Live" (tak, mam po ang. dashboard) i wszystko ok, dashboard się ładuje, a tam znowu napis "Connect...". Resetuję konsolę - to samo. Resetuję kompa - to samo. Wchodzę w ustawienia> test xbox live connection, a tam się okazuje że mam NAT Strict. Pierwszy raz mi się to zdarzyło (neostrada). Szukam w necie porady co i jak, zmieniłem porty w kompie na 80 i chyba 3740, włączam konsolę, a tu znowu co innego - niby podłączyło mi się do Live, ale w dashboardzie jest jak poprzednio "Connect..." albo ładuje się, ładuje z 15min. Robię próbę podłączenia - NAT Open. Co jest? Gdy wchodzę do gry, dalej nie mogę się podłączyć z żadną grą online, mimo że guide działa i mam listę friendów itp. W Skate podłącza się do EA, jest lista gier, ale zagrać już nie mogę... To samo dzieje się po przywróceniu ustawień domyślnych, wstukaniu IP 192.168.0.2 i olaniu portów 80 i 3740. NAT Open, gry online i połowa dasha nie działa...
Jeszcze jedna dziwna rzecz - przy testowaniu połączenia nie dzieje się jak zwykle, tj. nie pisze "Kajetano signed out", ale "Xbox Live Disconnected", "Kajetano signed out", a w połowie testu, przy IP/TCMP wyskakuje "Kajetano signed in"...
Po wylogowaniu konta gdy ładuje się dashboard, konta nie wylogowuje, tylko wskakuje to menu z moim kontem i napisem "Connect..."
Ja się pytam co się dzieje

? Zawsze jak mam wolne parę dni to coś się musi zdu.pcyć, ale zawsze mogłem sobie poradzić i był to normalny problem...
Konsola jest podłączona do karty sieciowej w kompie.
////////
Hmm poszukałem jeszcze na forach i wielu ludzi pisze że od dzisiaj dzieje im się tak samo :| Widocznie wina leży po stronie MS. Jak u was?
pudło podłączone do neta bezpośrednio przez modem, dsl 2mb w dialogu, test przechodzi sprawnie aż do pola "xbox live" i wyświetla przy nim błąd:
W: 0000 - 000B
X: 0000 - F001
Y: 00A8 - E8E0
Z: 0000 - 0000
do nata nawet nie dochodzi. używam kabla skrossowanego co wcześniej nim łączyłem pierwszego x'a przez pc'ta, przed chwilą podpiąłem nim net do laptopa i wszystko hulało. co może być przyczyną problemu?
wcześniej jeszcze próbowałem przez pc'ta przeprowadzic, ale nawet nie mohłem udostępnić połączenia o_O, błąd był taki:
"nie można włączyć usługi udostępnianie połączenia internetowego. połączenie przez sieć lokalną LAN jest już skonfigurowane z adresem IP wyaganym do automatycznego adresowania IP".
w każdym razie preferowałbym pierwszą opcje.
a no i jeszcze takie małe pytanko: jak sobie zarejerstruje silvera'a a mam 30 dniowego triala golda (razem ze świeżutkim jeszcze gorącym arcadem) to uaktywni on się od razu czy jakoś moge o tym zadecydować?
kuuu.rwa to lipa bo nie mam ani gry, ani czasu teraz ciorać po necie a silvera bym sobie uaktywnił...
to jeszcze co z tym netem, gdyby ktoś był łaskawy pomóc.
Live jest przeciazony ostatnio, to moze dlatego. Bartek - nie panikuj z tym goldem, zalozysz ew kolejne konto
To załóż sobie konto tymczasowe i pościągaj z niego dema i co tam jeszcze chcesz, a kiedy będziesz chciał załóż "prawdziwe" konto do grania - Gold na miesiąc jest aktywny na 3 nowe konta (a przynajmniej kiedyś tak było).
Witam wszystkich , z gory przepraszam za brak polskich znakow , ale jeszcze w pelni nie skonfigurowalem swojego ubuntu , do rzeczy , podlaczal ktos juz swoja 360tke na linuxie do x live ??, jesli tak to prosze o pomoc wydaje mi sie ze opis wystarczy , jednakze jesli ktos sie pofatyguje o maly poradnik ze zdjeciami bede wdzieczny , zreszta pewnie nie tylko ja . z gory dziekuje za pomoc .
gomez_2006
13 01 2008, 23:42
Ma ktoś 360 podpiętą do internetu w multimedi? Jeśli tak to niech powie jak to zrobił
pspkowiec
14 01 2008, 18:30
witam , mam x 360 i chcialbym go podlaczyc do neta zebym mogl grac z innymi graczami. mam tylko mo9zliwosc podlaczenia go do internetu radiowego. czy bedzie dzialal i jak mam go podlaczyc ? mam kabel ktory dostalem z x-em. mam go podlaczyc do konsoli i do komputera czy gdzie?co musze dalej zrobic zeby mi dzialal live? tzn ustawienia w konsoli i kompie? prosze o odpowiedz pozdrawiam:D
CYTAT(gomez_2006 @ 13 01 2008, 23:42)

Ma ktoś 360 podpiętą do internetu w multimedi? Jeśli tak to niech powie jak to zrobił

Mam internet w multimedii i do niego podlaczonego xboxa. Czego dokladnie nie rozumiesz? Moje podlaczenie wyglada w sposob nastepujacay : modem kablowy ktory otrzymalem od mm wpiety do routera Linksys WRT54G. Router ma ustawione kopiowanie adresu mac komputera ktory jest podlaczony internet. Jako zmultimedia ogranicza dostep do internetu jednemu adresowi MAC. Dalej juz xboxa podpinamy do routera kablem, ustawiamy forwardowanie portow, aby nie miec problemow z NATem i wsio smiga.
Jezeli nadal czegosz nie rozumiesz - pytaj
Podłączyłem X360 do komputera przez kartę sieciową, internet mam z kablówki. Wszystko w karcie i w konsoli powpisywałem tak jak jest to pokazane na tutorialach i nic. Podczas testowania połączenia wyskakuje mi błąd przy DNSach. Z X1 nie było żadnych problemów. Co może być nie tak?
Yahoosh
16 01 2008, 15:18
- firewall
- przestaw DNS na inny niż podają w tutorialach
- jeśli masz dostawcę "blokowego" jakiegoś to moze admin zablokował ci porty potrzebne do łaczenia się. Pwiedz mu że chcesz podłaczyć drugiego kompa (chyba że jest to przeciwko regulaminowi twojego dostawqcy, wtedy go nie namówisz...za darmo)
- masz wirusa/ aware/ cokolwiek nieprzjaznego dla łącza
- sprawdź kabel czy jest poprawnie skrosowany (jesli to nieoryginy kabel. np. cross'owany w sklepie komputerowym) i czy nie jest pogięt za bardz, zniszczony, nagryziony itd
Najlepiej sprawdzic wszyko jeszcze razm, niestety dalej gmerac na stronach, albo najlepiej za wszyskiego spytać się kogoś znajomego co ma też to łącze jak on podłaczył. Łaczenie PC & X360 niczym się nie rożni od łączenia PC & PC.
Najlepiej poszukaj na stronach co ludzie robili też, ale sam o tym wiesz. Pozdr, w końcu ci się uda napewno.
Radiell
19 01 2008, 03:59
WItam jestem niestety wlascicielem liveboxa Tp od Neostrady i mam taki problem a mianowicie Xbox 360 jest podlaczony kablem do Liveboxa, Komp tak samo. Na xklocku net smiga nat otwarte ale mam problem z udostepnieniem plikow z pc na xboxa (chodzi mi np o playlisty z WMP 11). Porty odpowiednie mam otwarte statyczne IP nadane w WMP 11 udostepnianie wlaczone wiec w czym moze byc problem?
Nie wiem czemu tak jest, ale zawsze możesz spróbować pobrać program Windows Media Connect. Niestety jest on trudny do znalezienia, swego czasu udało mi się zdobyć niemiecką wersję. Nie mniej z nim wszystko dział jak powinno, a z WMP też miałem problemy.
gomez_2006
19 01 2008, 11:52
CYTAT(pspkowiec @ 14 01 2008, 18:30)

witam , mam x 360 i chcialbym go podlaczyc do neta zebym mogl grac z innymi graczami. mam tylko mo9zliwosc podlaczenia go do internetu radiowego. czy bedzie dzialal i jak mam go podlaczyc ? mam kabel ktory dostalem z x-em. mam go podlaczyc do konsoli i do komputera czy gdzie?co musze dalej zrobic zeby mi dzialal live? tzn ustawienia w konsoli i kompie? prosze o odpowiedz pozdrawiam:D
Już sobie poradziłem^^
zolwik777
23 01 2008, 12:43
Mam problem jakiś czas temu spalił mi się komp, kupiłem nowy, takie używane gowienko. Mam neta przez neo i modem speedtouch 330 i gdy wkładam kabel ethernet do karty sieciowej zaczyna wariowac. Zaswieca sie dwa razy czerwone swiatelko przy usb pozniej na chwile zielone i tak w kolko, poza tym komputer wyswietla mi ze nie rozpoznano urzadzenia usb i ze kabel sieciowy nie jest podlaczony. wtf? ;( Pomoz mi ktos.
Dobry,
jadę z problemem bo już mnie to wnerwia.
Otóż XBOX360 podłączony mam do Live przez modem zewnętrzny za pomocą kabla ethernetowego a tenże modem podłączony jest z kolei do kompa poprzez USB. Wszystko hula elegancko, ale jest jedno..ALE.
Chciałbym móc korzystać jednocześnie z netu na kompie i xklocku a tymczasem wygląda to tak, że jak pracuje na kompie i chce pograć na X-sie to muszę wyłączyć komputer i dodatkowo odłączyć z zasilania modem co by się zresetowały ustawienia w pamięci. W drugą stronę wygląda to tak samo.
Jak to podłączyć żebym nie musiał się z tym tak pieprzyć? Czy zakup routera jest koniecznością?
I tak jeszcze trochę z innej beczki.
Czytam o Windows Media Center, że to fajna rzecz i w ogóle. Ale co to jest tak naprawdę? Mogę to ściągnąć i normalnie zainstalować czy jak? Czy jest to jakiś system operacyjny? I jak później z tego korzystać? Poprzez połączenie kompa i konsoli po porcie USB?
Wybaczcie za być może proste pytania, ale nie kumam bazy w ogóle.
Pzdr
McDriv3r
23 01 2008, 17:21
Gesior masz ten sam problem co ja.Musisz kupic router.Polecili mi router D-link Dir 100.Jak zgaduje masz pewnie chello wiec musi byc git.Mowili mi ze wystarczy ze zainstaluje router i wszystko bedzie golowac na auto
Dokładnie. Mam Chello z UPC. I tylko przez router mogę?. Ile taki sprzęt stoi?
QUOTE(Gęsior @ 23 01 2008, 22:13)

Dokładnie. Mam Chello z UPC. I tylko przez router mogę?. Ile taki sprzęt stoi?
w granicy od 50zl<uzywka> nawet do 400zl nowka<full opcja>
McDriv3r
24 01 2008, 12:16
Mam router Asmax br 604 i nie moge skonfigurowac pod xboxa.Zna sie ktos na tym?
(Zly)Seba
8 02 2008, 14:19
kurde a ja jestem zielony mam kabelek do netu od premiuma i podlanczam tym mojego ixa do modemu ktory mam podpiety za pomoca usb do kompa i wyskakuje mi blad na sprawdzeniu adresu ip , gdzie kliknac i jak to skonfigurowac bo nie mam pomyslu , net mam z kablowki
alukard
14 02 2008, 22:58
Mam pytanie
Kupiłem Premium i będę podłączał X do netu
W skrzyni nie było żadnej zdrapki czyli rozumie ze ten darmowy miesiąc będę mieć od rejestracji czy logowania ?
Bojan_Zaw
15 02 2008, 02:11
Jak stworzysz konto i gamertaga.
P@cj3nt
15 02 2008, 20:39
Witam, mam problem. Mój internet to łącze lokalne kablowe 6 Mb/s. Przez wszystkie testy przechodzę gładko, aż dojdzie do testu Xbox Live. Pokazuje się okno aktualizacji, ale po chwili znika i pokazuje się błąd "Nie można pobrać aktualizacji. Sprawdź ustawienia w obszarze system, opcja ustawienia sieciowe, i spróbuj ponownie.Jeżeli problem będzie się powtarzał, odwiedź stronę www.xbox.com/support.". Jak mam skonfigurować Xboxa do tego łącza?
Może ktoś pomoże. Podłączyłem Premiuma kablem do karty sieciowej. Włączam w konsoli test podłączenia i nie wyszukuje adresu IP. W czym jest problem i jak to naprawić?
Mam Neostrade.
na jednym forum polcili mi skorzystac z tego:
http://www.onlinecenter.pl/index.php?optio...&Itemid=198Ale zaraz jest problem, ponieważ po zmianie IP internet nie chce mi się połączyć, a poza tym jest tam napisane:
CYTAT
Po podłączeniu konsoli z kartą sieciową w komputerze należy uruchomić właściwości TCP/IP połączenia lokalnego, z którego będziesz korzystał (Panel Sterowania -> Połączenia sieciowe -> Połączenie lokalne (lub inna, nada przez Ciebie nazwa) -> Właściwości -> Właściwości TCP/IP) i wpisać w nowym oknie poniższe ustawienia:
Adres IP: 192.168.0.1
Maska podsieci: 255.255.255.0
Brama domyślna: 192.168.0.1
Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34
Alternatywny DNS: 217.98.63.164
A ja nie mam gdzie wpisać maski podsieci i bramy domyślnej.
edit:
ale Już sobie z tym poradziłem, wpisałem wszystko jak trzeba, zgodnie z poradnikiem i znowu w konsoli mam IP "Niezaliczony" przy próbie połączenia z XBL. O co może chodzić?
edit2:
Kurde, udało mi się ustawić dobre IP (potwierdzone ale teraz z kolei nie działa DNS serwer. Co to tak w ogóle jest?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.