Ja używam Zyxel Prestige 660H czy jakoś tak, ma wszystko co mi potrzeba (Wi-Fi, 4xRJ45 i obsługę neo

).
QUOTE(white rabbit @ 13 09 2006, 19:41)

Diabeu, możesz napisać ten nr? bo chyba zapominałeś

oż fak, fucktycznie
Thomson, Speedtouch 510
Jutro kupuję sobie 360'tkę i mam pytanie czy ten router będzie działać na live w współpracy z neostradą 1mb:
http://www.allegro.pl/item126333705_router...pbialystok.htmlDzięki z góry za pomoc...
Działać z neo będzie, ale ty potrzebujesz routera z modemem jesli chcesz pozbyć się tego syfu pod USB z zestawu.
@Ocelot - ogolnie to radzilbym nie inwestowac w D-Linki bo z tego co pamietam to kilka/kilkanascie modeli mialo jakiegos buga w firmware'rze i nie mozna bylo grac online ani na xboxie, ani na ps2.
Pozatym, tak jak wczesniej napisal wrog, szukaj routera z modemem (np. ZyXEL 660HW - mam taki i dziala idealnie)
Poproszę jeszcze raz i bez pośpiechu Panowie

O co dokładnie 'kaman' z tym MTU, bo w sumie nie bardzo póki co to rozumiem, a taki właśnie błąd odpala mi się podczas testów połączenia.
Posiadaczem X360 jestem od dosłownie 3 dni i nie bardzo wiem jak to wszystko odpalić.
tak czy siak - proszę o support.
aha, necik zapodaje sobie dzięki Aster.
udostepniasz polaczenie przez kompa czy podlaczasz x0 bezposrednio do modemu?
konsola-modem (wszystko za pomocą patch kabla), ale naprawde póki co nie bardzo się na tym znam, więc...

jest jak jest.
@ cinek: Oki dzięki za poradę z tym routerem z modemem

Nawet znalazłem takowy:
http://www.allegro.pl/item130231815_neostr...am_gw_5lat.htmlI jeśli go kupię to chyba będzie ładnie śmigać?
@amer - konsola - modem i blad MTU? dziwne... ja nie wiem co moze byc nie tak, sproboj na xbox.com napisac
@ocelot - powinno dzialac bez problemu
aha, zgadza się - stąd właśnie moje 'wołanie o pomoc'
a może by tak jakiś inny patent na podłączenie tego? no i czym właściwie jest ten parametr MTU...?
A ma może ktoś podobny router? Bo jestem laikiem jeśli chodzi o takie urządzenia(chociaż na kompach jako tako się znam). Może zadam tutaj takie zgrubsze pytanie: Czy jeśli mam ten modem z routerem to mogę wywalić ten modem neostrady? I czy mam teraz możliwość korzystania z netu na Ixie bez potrzeby włączonego kompa?
@Ocelot - tak i tak
@Amer - ja nie mam pojecia co moze byc nie tak, nigdy nie widzialem na oczy tych modemow z tej firmy i nie wiem na jakiej zasadzie to dziala

sorry ale ja niestety nie pomoge
spoko - ważne są chęci
white rabbit
3 10 2006, 16:26
Czy jest ktoś kto może mi pomóc?. Mam modem Linksys AG241-EU, X0 i neo. Modem umiem sobie skonfigurować tak, że net chodzi bez problemu na kompie a na konsoli chodzi XL (tylko wtedy, gdy jest właczony PC). Ale nie potrafię zrobić tak, żeby XL działało bez właczonego kompa . Jak mam skonfigurować ten modem?
@white rabbit - tzn masz ustawione udostepnianie polaczenia w pc? sproboj wylaczyc kompa a w ustawieniach x0 wpisac takie same ip/dnsy/maske/brame co w pc
Wrog - kłania się modem Terayon TA-202, padaka straszliwa

Nie no, żartuję oczywiście

A może więc da się to podłączyć jakoś (inaczej) stwarzając tym samym szanse na prawidłowe logowanie?
Aster, czyli o ile mnie pamięć nie myli jeden MAC dla łącza. Odłącz modem od zasilania (chodzi o zresetowanie modemu), a potem dopiero podłącz Xa. Możesz też w dashboardzie wpisać pod alternative MAC address (czy jakoś tak) takiego MACa jak ma PC (ikonka połączenia koło zegara, zakładka szczegóły).
dzięki! sprawdze to w wolnej chwili i oczywiście dam znać!
problem aktualny - niestety.
macie jeszcze jakies pomysły na podłączenie x360 poprzez Aster?
sprawdzałem juz chyba wszystko: automatycznie uzyskaj IP, wpisywałem parametry ręcznie, a mimo to... zonk.
podpinam X'a do modemu za pomocą dołączonego do zestawu patch cabla, a dalej modem leci już bezpośrednio do gniazdka w ścianie.
jakies pomysły?
aha, sry za 2gi post.
dzwon do providera - inaczej raczej nic nie zdzialasz bo wszystkie znaki na niebie i ziemi mowia ze to od nich cos nie tak (oni tylko moga mtu zmienic afaik)
jiloo bodajże ciągnie net z Aster'a - jego zapytaj, może pomoże
napisz jaka masz taryfe. ja mam chyba 'moj dom' i moge miec kilka urzadzen podpietych. ale zalatwilem to inaczej. zarejestrowalem w modemie router i ten rodziela mi sygnal przez wi-fi (laptop, psp, ds) i kablem do xbox360.
Łukasz89
24 10 2006, 07:09
Dobra ja się wogóle nie znam na tych sprawach więc plz nie bijcie

3listopada chce kupić x360 i dlatego pytam.. Jak mam w domu internet (od kablówki Aster 2mbit) i postawiłem sobie router, od którego laptop odbiera net bez problemu bez kabli, to możliwe jest takie bezprzewodowe używanie x360 ? Czy cos musze dokupowac/kablować?
Nitro619
24 10 2006, 17:21
QUOTE(Łukasz89 @ 24 10 2006, 08:09)

Dobra ja się wogóle nie znam na tych sprawach więc plz nie bijcie

3listopada chce kupić x360 i dlatego pytam.. Jak mam w domu internet (od kablówki Aster 2mbit) i postawiłem sobie router, od którego laptop odbiera net bez problemu bez kabli, to możliwe jest takie bezprzewodowe używanie x360 ? Czy cos musze dokupowac/kablować?
Jest oczywiście możliwe, musisz dokupić do 360tki WIFI Connector(czy jakoś tak

)
Piechol_Jr
1 11 2006, 19:44
JA tez chcialbym zakosztowac zabawy z trzy-szóstką przez net, tylko nie wiem w ogole jak sie za to zabrac. Mam neostrade 2MB/sek. tylko jest taki problemik: mam internet na górze na korytarzu, a konsolke mam na dole w salonie, co mam zroobic zeby jakos sobie pograc przez siec? I jak to jest z tym placeniem? Jak bede mial silver to bede mogl grac w weekendy? Czy nie za bardzo?
Jak masz modem USB, to musisz udostępnić połączenie przez kompa (kabel od Xa podłączony do sieciówki w PC). Z Silver sobie online pograsz co najwyżej w MMORPG albo jak MS zrobi kolejny event.
Piechol_Jr
1 11 2006, 19:58
ok, czyli to rozumiem, a teraz ostatnie pytanie: kabel scrossowany czy nie? I jak sie placi za golda?
jezeli chcesz udostepniac przez kompa to skrosowany.
za golda mozna zaplacic karta lub kupujac zdrapke z kodem.
Witam
Ja mam taki "pol problem"

Podlaczylem 360 do neta i wszystko dziala.Problem w tym ze jak sciagam cos z Marketplace to strasznie wolno to idzie. Konsole mam od wczoraj i pierwsze dwa demka sciagnely sie nawet szybko.Od poludnia sciagam demko Carbona i mam dopiero 50%

Neta mam podlaczonego przez router.Na xie predkosc powinna byc 512/256 bo niemozna ustawic proxy.
Prosze o pomoc. Pozdrawiam.
Hej mam taki probelm. XO posiadam od wczoraj, no i chciałbym podłączyć go by móc korzystać z Live!...no i tu sie pojawia problem. Jak próbuje się łączyć z Live! to wyskakuje, ze nie może się połączyć z serverem. Robie ten test Network/Cośtam(zapomniało mi sie

) i przy Ip jest ok(znaczy confirmed) ale przy DNS robi już Filed ...I za chiny nie wiem co moze byc nie tak. Neta mam z Multimedi a modem jest Motorolli. X jest podłączony bezpośrednio do modemu a ten, idzie prosto do gniazda. Liczę na waszą pomoc ;]
Aha i jeżeli to jest ważne, to prędkość łącza to 256kb/s (wiem, mało

)
EDIT:
Problem już nie aktualny

Rozwiązał sie...sam. Po napisaniu tego posta poszedłem sprawdzić jeszcze raz.
Teraz jest inny problem...Wszystko jest ok, ale przy testowaniu połączenia z Xbox Live wyskakuje...jak poprzednio, filed...
EDIT2:
Problem całkowicie nieaktualny ;]...Jest już ok

Wszystko się łączy bezproblemowo
posiada ktos moze lacze Dialog'u ? Bo kombinowałem już na wszystkie sposoby z podlaczeniem 360 do netu i nie daje rady. Wywala sie na testowaniu IP. Probowalem podlaczyc bezposrednio przed modem oraz przez ruter i za kazdym razem IP -> Failed.
Błagam pomocy. Mam liveboxa i jestem w temacie podłączanie czegokolwiek kompletny noob. Proszę pomóżcie krok po kroku (podłączyłe x-a by ethernet kabel

)
Weź kabel z zestawu i podłącz pod gniazdo RJ-45 modemu (tylko do takiego będzie kabel pasował

), ot cała filozofia.
maciek88
6 11 2006, 22:40
wpisuje maske, ip ale nie wiem co mam wpisac w zakladce "getaway". help!
A mi cały czas przy IP wyskakuje failed. Ustawienia mam wszystkie na automaticu. Co jest

?
Czy do polaczenia sie z live! konieczne jest zewnetrzne ip?
Piechol_Jr
20 11 2006, 22:06
Sorry, że tutaj to pisze, ale nie moglem znalezc tematu o chello wiec spytam tutaj: Czy chello moge miec nawet poza wielkimi aglomeracjami miejskimi? np. na wsi?
Zeratul
22 11 2006, 19:52
a szukales w ogole... to jest forum magazynu PSX Extreme, a nie chello... poza tym forum... istnieja jeszcze inne strony, SERIO!
http://pytania.chello.pl/chellopl/supportk...FB=-1&FC=-1http://www.upc.pl/index.php?PageID=2048
maciek88
24 11 2006, 22:53
test live przechodzi wporzadku do zakladki NAT przy ktorej widnieje napis "moderate". ocb? problem pojawia sie w przy rejestracji gamertaga. wsykakuje mi info ze polaczenie jest teraz niemozliwe, prosze sprobowac pozniej. co trzeba zrobic?
opanowalem sytuacje. wszystko gra
Graciuch
25 11 2006, 12:34
mam wielką prosbe....mam neo 512..powiedzcie mi czy starzy to na spokojne szpilanie??..jaki rounter kupic? jezeli ktos moze podac jakie konkretny model(e) będzie super. pozdro i z góry dzieki...oczywiście chodzi mi o x360 i XL
SniperWolf
1 12 2006, 19:13
Mi ten opis sie przydał, więc zamieszczam go na tej stronie
1. Panel Sterowania
2. Polaczenia sieciowe
3. Klikasz na swoje polaczenie z netem i klikasz na wlasciwosci
4. Zakladka Zaawansowane - > udostepnianie polaczenia internetowego -> haczyk przy zezwalaj
-> wybierasz z listy polczaenie z XO
5. Jesli robisz to pierwszy raz, to IP polaczenia dla X'a powinno zostac ustawione na
192.168.0.1, jesli masz juz inne polaczenia tego typu, sprawdz we wlasciwosciach jakie IP
zostalo przydzielone (2,..3... - bede podawal na przykladzie 1)
6. Jeszcze raz polaczenia sieciowe -> prawym myszki i wybierasz stan -> zakladka obsluga
7. spisujesz wartosc bramki domyslnej (lub obu bramek)
8. Wlacz XO i przejdz do ustawien sieciowych
9. Jako IP wpisz 192.168.0.2 (lub odpowiednio inny). Wprowadz takie wartosci:
IP Address : 192.168.0.2
Subnet Mask : 255.255.255.0
Gateway : 192.168.0.1
10. Przejdz do zakladki z danymi DNS i wpisz spisane wczesniej dane 1 lub 2 bramek
X360 do sieci
PC
* Adres IP: 192.168.0.1
* Maska podsieci: 255.255.255.0
* Brama domyślna: 192.168.0.1
* Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34
* Alternatywny DNS: 217.98.63.164
Konsola
* IP: 192.168.0.2
* Netmask: 255.255.255.0
* Gateway: 192.168.0.1
* Primary DNS: 194.204.152.34
* Secondary DNS: 217.98.63.164
Korci mnie X360 (jestem zwolennikiem sony).. więc mam takie pytania:
-Czy w wersji Core będę mógł też grać prze internet?
-Mam chello 1mbps.. rozdzielone w domu przez router.. będzie normalnie działać?
-Czy jeżeli chcę w coś pograć.. to muszę płacić? Bo widzę,że jakieś pakiety xbox live itp. itd. jeśli tak to jakie są koszta?
QUOTE(uhr @ 3 12 2006, 14:15)

Korci mnie X360 (jestem zwolennikiem sony).. więc mam takie pytania:
-Czy w wersji Core będę mógł też grać prze internet?
-Mam chello 1mbps.. rozdzielone w domu przez router.. będzie normalnie działać?
-Czy jeżeli chcę w coś pograć.. to muszę płacić? Bo widzę,że jakieś pakiety xbox live itp. itd. jeśli tak to jakie są koszta?
Tez jestem zwolennikiem sony,a jednak zakupilem xbox 360 bo postawilem na rozrywke,a nie przyzwyczajenia i nie zaluje,bawie sie przednio,gry znowu sprawiaja mi kupe frajdy bo za next-gen uwazam xbox live i tryby gier,niz sama wypasiona grafe,a teraz do rzeczy:
1)Jezeli myslisz o grze przez net,kupuj premium bez dwoch zdan,zaoszczedzisz wiecej kasy,dostaniesz wszystkie niezbedne akcesoria i podobno premium jest mniej wadliwa(nie wiem jak nowsze modele core,stare czesto padaly).
2)Bedzie normalnie dzialac,tak mysle,kolega ma o wiele slabszy net a gra bez problemow,wiec nie widze przeciwskazan
3)Dostep do grania w multi poprzez xbox live,opiera sie na oplaceniu czasu gry.Mozesz to zrobic za pomoca karty kredytowej,lub wskoczyc na allegro i kupic zdrapke(cos jak tak tak do uzupelniania konta).XBL dzieli sie na silver(masz swoje konto w necie ktore Ci sie updatuje samo,ale nie mozesz grac z ludzmi przez net) i gold(mozliwosc gry online z innymi).Ceny sa naprawde niskie,juz za oplacenie 12 miesiecy z gory wybulisz tylko okolo 100 zl i masz spokoj na calyy rok,tak wiec oplaty sa naprawde niskie,a zabawa PRZEDNIA.
Serdecznie polecam Ci ta konsole jezeli stawiasz na mase zabawy i granie z innymi ludzmi
Czy za przeglądanie internetu czy coś.. też trzeba xbox live wykupić?
narazie nie ma przegladarki
Suikoden
4 12 2006, 02:37
Mozecie mi powiedziec jak to jest z x-em?on ma swoja wlasna karte sieciowa z oddzielnym numerem?bo moj provider przy kazdym podpieciu innej karty sieciowej wymaga zmiany adresu MAC karty w panelu kontrolnym.
na poczatku sadzilem ze jest to nie mozliwe zmienenie macu Xa, ale MS dobrze zrobilo bo w opcjach (niepamietam gdzie) jest mozliwosc wybrania alternatywnego MAC ADRESu (niedlugo byc moze to przetesuje u kumpla)
Suikoden
4 12 2006, 14:05
to jak jest z 360-tka? da sie jakos w nim sprawdzic MAC?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.