Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Podlaczanie Xboxa 360 do netu
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
_Blaze_
Mam jedno pytanie.... Czy mozna podlaczyc Xboxa 360 do modemu przez usb czy tylko przez kabel sieciowy?? dry.gif Mam problemy z podlaczeniem go przez kabel sieciowy dlatego pytam a nie chce nic spieprzyc w konsoli cool.gif
Jędrek
Tylko przez kabel siec.
MAC 1100
A JA MAM TAKIE PYTANIE : MAM SIEC OSIEDLOWA I CZY PODLACZENIE XBOXA DO NETA WYMAGA JAKICHS DODATKOWYCH USTAWIEN? CZY BEDE MUSIAL U ADMINA ZAGOSCIC??
Jędrek
Moze tak, moze nie.
To zalezy jaki problem/blad Ci wyskoczy w Xie.
Apollo302
Ja własnie probuje podlaczyc sie do live od paru godzin i wyskakuje mi MTU error. Czyli cos z wielkoscia pakietow nie tak. Dodam ze mam radiowke okolo 1 mbita w porywach do 3 w zaleznosci od obciazenia sieci. MTU na sieci jest 1510-30 taki przynajmniej jest ustyawiony na glownym serwie.Probowlem juz wszystkiego lacznie z programami ktore zminiaja dlugosc pakietu i nic dalej ten bład. Najgorsze jest to ze na glownym serwie nic nie mozna zmieniac bo siec siadzie wiec zostaja mi tylko kombinacie na kompie bo przez niego udostepniam lacze dla 360 tki. Moze ktos swieci w temacie i pomoze?
ememiks
QUOTE(Jędrek @ 30 01 2006, 14:39) *

Moze tak, moze nie.
To zalezy jaki problem/blad Ci wyskoczy w Xie.

Zgadza sie!

QUOTE(Apollo302 @ 5 03 2006, 00:24) *

Ja własnie probuje podlaczyc sie do live od paru godzin i wyskakuje mi MTU error. Czyli cos z wielkoscia pakietow nie tak. Dodam ze mam radiowke okolo 1 mbita w porywach do 3 w zaleznosci od obciazenia sieci. MTU na sieci jest 1510-30 taki przynajmniej jest ustyawiony na glownym serwie.Probowlem juz wszystkiego lacznie z programami ktore zminiaja dlugosc pakietu i nic dalej ten bład. Najgorsze jest to ze na glownym serwie nic nie mozna zmieniac bo siec siadzie wiec zostaja mi tylko kombinacie na kompie bo przez niego udostepniam lacze dla 360 tki. Moze ktos swieci w temacie i pomoze?

Wiec tak ja wlasnie zaliczylem ten sam blad i szukalem winy po mojej stronie tez mam lacze radiowe i po dlugich walkach z moim operatorem w koncu mi sie udalo. Ale los nie chcial mnie sluchac a ze mam 2 kolegow co tez udostepniaja lacza radiowe wiec zagoscilem sie u jednego z nich z x360 a zeby sprawdzic czy to wina lacza radiowego czy co innego. Ale net bez problemu dzialal u kolegi wiec zaczolem cisnac zenona ze tylko u nich nie dziala i w koncu dal za wygrana i problem moj z MTU zniknol az do dzis:)
Mieli zmiane serwera i mieli ch.u.j.e spowrotem skonfigurowac zeby mi MTU test przehodzil i (pipi)aki na weekend mnie zalatwili bez netu w 360!
Wiec wina lezy tylko i wylacznie u twojego operatora sieci! Zycze powodzenia gdyz oni maja w d...e nas. A mtu tez u nich bylo ustawione dobrze a problem mialem z MTU wiec wina lezy w zlej konfiguracji serwera!
Gdyby nie to ze tylko ci losie maja mnie w zasiegu to dawno bym odszedl do kumpla ale coz narazie musze sie z niemotami meczyc a Telekomuchy nie chca mi lini telefonicznej podlaczyc bo ich zdaniem jest zadaleko (100m sasiad ma telefon) bo bym neostrade zapodal i spokoj.
Apollo302
Podobało mi sie..smile.gif Ale tak sie składa ze to jest moja siec smile.gif smile.gif wink.gif , wiec niestety nie mam do kogo miec pretensji, chodzi o to zebym nie musial z powodu LIVE zmieniac parametrow po stronie serwa bo moj informatyk twierdzi ze bedzie zle chodzilo. Chcialem wiec zasiegnac opini bo w Zielonej z Xboxem 360 bardzo niewielu ma do czynienia, nie mam wiec kogo sie poradzic..smile.gif Mialbym do ciebie prosbe Ememkis gdybys mogl sie spytac swojego Zenona co zmieniw w ustawieniach serwa ze MTU przeszlo i gdybys dal znac na forum bylbym wdzieczny..smile.gif Pozdrawiam....
ememiks
QUOTE(Apollo302 @ 5 03 2006, 08:46) *

Podobało mi sie..smile.gif Ale tak sie składa ze to jest moja siec smile.gif smile.gif wink.gif , wiec niestety nie mam do kogo miec pretensji, chodzi o to zebym nie musial z powodu LIVE zmieniac parametrow po stronie serwa bo moj informatyk twierdzi ze bedzie zle chodzilo. Chcialem wiec zasiegnac opini bo w Zielonej z Xboxem 360 bardzo niewielu ma do czynienia, nie mam wiec kogo sie poradzic..smile.gif Mialbym do ciebie prosbe Ememkis gdybys mogl sie spytac swojego Zenona co zmieniw w ustawieniach serwa ze MTU przeszlo i gdybys dal znac na forum bylbym wdzieczny..smile.gif Pozdrawiam....

OK raz sie pytalem wiec pan zenon nie udzielil mi informacji ale ok bo bede dzwonil w poniedzialek do niego znastawieniem bardzo groznyn bo zostawili mnie bez netu w 360.
maniax
Czy orientuje się ktoś czy xbox360 obsługuje PPPoE, takie pytanie zadał mi dostawca Internetu, gdy chciałem założyć sobie AccessPoita a ja mniemam pojęcia.
Ryo-San
tak obsluguje..a temat przenosze do dzialu online
kermit
Sprawa wygląda tak:
Mamy sieć Neostrada 512 rozdzieloną w budynku przez informatyka, sprawa wygląda chyba tak:

SĄSIAD
|
|
|
ROUTER
|_______
|
|
SWITCH
|
JA

Po drodze jest jeszcze rozgałęzienie na jeszcze jeden komp. Wszystkie ustawienia XP wyczuwa domyślnie, bez żadnych modemów TP, więc jak sądze X360 będzie LIVE bez problemu (?)
Jędrek
Powinno dzialac.
Baraba
Podczas próby podłączenia X360 do netu nie wykrywa mi adresu IP, wiecie może dlaczego tak sie dzieje?? smile.gif
Jędrek
No, ale co to znaczy nie wykrywa ? Konsola nie widzi Ip sieciowki ? Podlaczasz do routera/modemu od Neo/sieciowki ? Opisz cos wiecej to cos poradzimy wink.gif
YETI
Sprawdz czy wszytsko wpisałes dobrze (IP, MAC, itd.)
majonez
Witam.

Udało mi się uporać z podłaczeniem Xboxa 360 do Xbox Live! przez radiówkę. Nie wyskakują mi żadne błędy ani inne takie. Z tym, że mam problem innej natury. Chodzi mianowicie o predkość ściagania stuffu z Marketplace.

Moje łącze to powiedzmy jakieś 800 kbps'ów (sprawdzane na dsl.cz), więc chyba nie jest źle. Natomiast ściągniecie 20-to megowego trailera COD2 to już nie lada wyczyn. Nie dość, że trwa to jakieś pół godziny to jeszcze zdażają się przerywania w połączeniu. O demkach grywalnych już nawet nie piszę - ponad 1 GB w przypadku PGR'a 3 blink.gif

Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Może poprosić admina o zewnetrzne IP? Może wpisać jakieś inne ustawienia w samej konsoli lub też w karcie sieciowej?unsure.gif

Transfer mogę jeszcze przeboleć, ale częste przerywania połączenia praktycznie uniemożliwiają zassania czegoś z MP. Ma ktoś problemy z częstym connection lost?
matek_79
Dobra. Mam problema. Kupilem 360 razem z wireless adapter (wlasciciel netu w domu gdzie obecnie mieszkam ma router tylko na Wirlessy + jedno wyjscie na RJ45 do ktorego podlaczony jest jego komp, wiec innej mozliwosci podlaczenia sie do netu jak przez ten nieszczesny wireless adapter odpadaja). Odpalam na iksie "sprawdz polaczenie" wszystko idzie ladnie pieknie. Ip sie pobiera automatycznie, brama jest, dnsy sresy sa, sygnal swietny (widzi ten router, wywala mi jego numer czy co on tam ma, wogle nie zabezpieczony). No i narafia na MTU. Failed confused.gif Co to jest? Skad to wziasc?
Edit:
MTU pojawia sie i znika confused.gif Dwie godz. temu mialem, teraz znowu nie mam. Bynajmniej, jak ma to dalej idzie mi ICMP (ok) dochodzi do xboxlive i dupa, nie chce mi sie polaczyc. To problem u mnie czy wszyscy dzisiaj tak maja? (bo probuje sie wbic na stornke www.xbox.com i dupa, w przebudowie).
Edit 2: problem sie rozwiazal. Poszperalem, dowiedzialem sie co to MTU i dlaczego mi sie konsolka nie chce polaczyc z xlive (akurat dzisiaj musieli wylaczyc serwery confused.gif). Zobaczymy jak bedzie z NAtem tongue.gif
Link-in
A ja mam dość istotne pytanie. Dotyczące optymalnego transferu. Jaką trza mieć szybkość neta by grać sobie bez większych lagów, dość komfortowo z całym światem w takiego np. Perfecta czy Burnouta. Do wakacji planuję sobie zakupić X-boxa 360, a ponieważ na dniach będziemy wymieniali naszą radiówkę i podłanczali się prawdopodopnie pod neostrade, nie wiem czy pakiet 512 będzie wystarczał.
Ryo-San
QUOTE(Link-in @ 3 05 2006, 11:55) *

nie wiem czy pakiet 512 będzie wystarczał.

jak najbardziej
erbosss
QUOTE(matek_79 @ 2 05 2006, 12:25) *

Edit 2: problem sie rozwiazal. Poszperalem, dowiedzialem sie co to MTU i dlaczego mi sie konsolka nie chce polaczyc z xlive (akurat dzisiaj musieli wylaczyc serwery confused.gif). Zobaczymy jak bedzie z NAtem tongue.gif

Hej, to moze napiszesz jak to rozwiązałeś?!?!? Bardzo bym cie prosił, bo mam to samo MTU failed i nie wiem co dalej z tym zrobic, a chciałoby sie posiedziec na xbox live. Jak ktos wie to niech napisze o co tu chodzi closedeyes.gif
Diabeu
QUOTE(Ryo-San @ 3 05 2006, 12:34) *

jak najbardziej

wystarczał będzie, ale nie jak najbardziej - jak myślisz o hostowaniu to min. 1 mb
Arek_
QUOTE(erbosss @ 6 05 2006, 11:31) *

QUOTE(matek_79 @ 2 05 2006, 12:25) *

Hej, to moze napiszesz jak to rozwiązałeś?!?!? Bardzo bym cie prosił, bo mam to samo MTU failed i nie wiem co dalej z tym zrobic, a chciałoby sie posiedziec na xbox live. Jak ktos wie to niech napisze o co tu chodzi closedeyes.gif

Problem się rozwiązał sam, bo to była wina wyłączonych serwerów niemal cały dzień, no jedynie do 01:00 sad.gif Nie pograłem sobie sad.gif
QUOTE(_Diabeu_ @ 6 05 2006, 12:45) *

QUOTE(Ryo-San @ 3 05 2006, 12:34) *

jak najbardziej

wystarczał będzie, ale nie jak najbardziej - jak myślisz o hostowaniu to min. 1 mb

UPLOAD!!!
Upload to podstawa, download to śmieć niewarty uwagi! Dlatego, że zawsze down jest>=up u providerów. A przy graniu online jest niemal up=down, bo musisz tyle samo wysłać ludziom co od nich pobrać. No są wyjątki, Burnout żre trochę więcej uploadu, ponadto np. w NFSU jest 30/20 (PS2&PC) więc przy hostowaniu jest 3x20/3x30, czyli gdyby dało się grać w takie NFSU na 16 osób trzeba by mieć 15x30kbps=450kbps uploadu, więc i neostrada 6Mb wymięka ze swoim 256kbps sad.gif Tyle, że zwykle gry na tyle osób nie są typu p2p jak Burnout czy NFS, ale serwerowe. Krótko neo 512/128=neo 256/128 (no trochę gorszy ping).
*-dka
czesc ja ma podobny problem podlaczylem x360 do modemu i nic nie wykrywa to znaczy wykrywa mi modem cos tam WIRRED a jak dochodzi do IP to ZONK sad.gif moze powinienem podlczyc neta do kompa a pozniej przez karte sieciowa do x360 ??
szkieli
JA MAM PYTANIE A MIANOWICIE : CHODZI MI O TO ,ŻE NIE WIEM CO MAM WPISAĆ PRZY REJESTRACJI W POSTAL KODE. WPISUJE RÓŻNE CYFRY A TU NIC NIE MOGE SIE PRZEBIC DALEJ.CO JA MAM WPISAĆ?
wrog
1. Pisz normalnie.
2. Wpisz prawdziwy kod z kraju, który wybrałeś. Google na pewno pomoże.
szkieli
Dzieki za pomoc. Juz się bawie na serwerach microsoftu.
kubson
mam pytanie nie wiem gdzie je dac chyba tu smile.gif na poczatku czerwca planuje zakup x360 pytanie brzmi czy nie bede mial problemu z podpieciem go do netu posiadam chello 1mb ? gdzies czyhtalme ale nie moge teraz znalesc ze moga byc problemy itd wiec jak ktos ma chello i x360 niech pisze wink.gif
wrog
Heh temat niżej jest o Chello i graniu na konsolach w sieci. Butcher jak na razie chyba nie narzeka smile.gif
shinian
Witam, piszę tu pierwszy raz, więc prosiłbym o nie mieszanie mnie z błotem gdyby był jakiś odpowiedniejszy topic do tych dwóch pytań.

-Po pierwsze czy achievments zdobyte gdy byłem odłączony od sieci nie zostaną naruszone podczas podłączania do x-live?
-Próbuję podłączyć się do x-live. Mi również wyskakuje błąd MTU. Czy rozmowa z administratorem sieci to jedyne rozwiązanie? (konsole mam bezposrednio podlączoną do gniazdka sieciowego).
el ZAX
ad 1. Nie, cały czas będziesz miał te achievementy.

ad 2. Rozmowa byłaby najlepszym wyjsciem:), ale wczesniej spróbuj innych konfiguracji, np. gniazdko sieciowe -> Win XP (udostępnianie połączenia) -> X360. Bardzo wątpliwe jest, żebys miał Net w konsoli podłączając ją bezpośrednio do gniazdka (karta w kompie pewnie jest na stałe przypisana do Twojego kompa i nie zatwierdza karty z X360, mówiąc łopatologicznie).
kubson
hmm mam troche inny problem bo jednak chyba rezygnuje z chello bo znalalzlem lepsza alternatywe z laczem symetrycznym smile.gif i teraz pytanie brzmi czy bede musial zaopatrzyc sie w zewnetrzyn adres ip ?
shinian
Gdyby ktoś jednak miał jakieś pojęcie co jest z tym MTU to prosiłbym o wsparcie:P Dzisiaj byłem u mojego dostawcy internetowego, siedział tam jakiś nowy pracownik. Powiedziałem mu, że kupiłem x360 i chciałbym aby zwiększono mi MTU, on na to odpowiedział: Części zapasowych do konsol nie sprzedajemy... Muszę poczekać na kogoś bardziej zorientowanego:P Po moim tłumaczeniu co to jest, zadzwonił do administratora i dowiedział się, że ta cecha jest ustawiona na 1500 (do X-Live potrzeba teoretycznie 1364). Jedyny fragment FAQ na xbox.com jaki mi odpowiada to ta strona: http://support.microsoft.com/kb/908882/en-us?sd=xbox. Problem w tym, że link podany w paragrafie Things to Try nie działa. Czy jest jakiś program, żeby sprawdzić te MTU, ewentualnie zgodność ustawienia sieci z X-Live? W najgorszym wypadku zmienię dostawcę internetowego. Chciałbym się dowiedzieć, na jakiej Neo da się grać.
szkieli
Mam pytanie: Czy można grać w Halo 1 online na x- box 360?
Pytanie drugie: Czy gra onimusha na x -boxa chodzi na x- boxa 360?
Jeśli ktoś posiada liste gier ze starego xa, które pasują na 360 niech poda link.
Z góry dziękuje.
Ps:Jestem tu nowy więc nie wiem gdzie mam zadać te pytania , które mnie tak dręczą.
Ps:Jakim kablem i wogóle jak mam podłączyć x- boxa 360 do pc ,żeby przesłać dane na niego
*-dka
narazie nie mozna grac w halo 1 na livie na 360 al;e cos slyszalem ze bedzie taka opcja smile.gif ale to tylko plotki smile.gif
el ZAX
Pytanie drugie: Czy gra onimusha na x -boxa chodzi na x- boxa 360?
Jeśli ktoś posiada liste gier ze starego xa, które pasują na 360 niech poda link.

tutaj masz liste
http://www.xbox.com/en-US/games/backwardco...tygameslist.htm

Z tego wychodzi ze Onimusha Ci sie nie uruchomi na X360...
barcaFan
Siema chłopaki widze że się troche znacie więc proszę bardzo o pomoc. Mam problem z xlinkiem (xbox). Otóż moja konsola nie widzi gry. Jak gram na xbconnect to wszystko jest ok, ale gdy włączam xlinka, podłączam się do jakiegoś serva (wszystko na pewno robie dobrze bo u ziomka robie tak samo działa bez problemu), włączam np. Halo albo Moto GP i moja konsola nie widzi gry. Ale w kaiu jest napisane że niby wszystko jest ok (console configured succesfully). Próbowałem właczać kaia przez xbox media center i "normalnie", tzn. po prostu właczyć gre i odpalic xlinka na kompie. Możecie mi pomóc?
D.H.U.
Mam challo 1mb/s , dostałem już przesyłke od sony, ale nie wiem jak skonfigurowac PieCa ,jak podłączyc wszytko i,i no lewy jestem dzięki za odpowidzi (jak będą) .
Mikes
Jaka minimum brać Neo żeby sobie w miarę dobrze pograć na 360. Teraz w Teleshtu 512MB za 30zł więc się zastanaawiam
wrog
Im więcej tym lepiej, ale poniżej 512 bym nie schodził.
Hela
Lamerskie pytanie:
Mozna podlaczyc XO do zwyklej karty sieciowej i w jakis sposob udostepnic mu net? Jak tak gdzie znajde jakis tutorial, czy cos w tym stylu.
wrog
http://www.onlinecenter.pl/forum/viewtopic.php?t=1364
Możesz skorzystać z tego, opis co prawda do PS2, ale to nie ma znaczenia. Jedna różnica, nic nie musisz wpisywać, wszystkie IP i inne pierdoły samo powinno wykryć.
Hela
Dzieki za pomoc.
grykom
Dołacze sie do tematu, bo nie chcialbym denerwowac moderatorow zakladniem nowego wink.gif
Otoz planuje zakup Xboxa 360. Niestety, lub stety jestem podlaczony do interenetu w sieci lokalnej, mam zewnetrzne IP itp.
ALe nie chce kupowac w ciemno - admin z sieci jest kumaty i odpowiedzialby mi czy internetw x'ie bedzie dzialal, lecz nie wiem co mam mu powiedziec, co jest potrzebne.
Tak wiec :
bardzo prosze o podanie wymagan jakie musi spelnic dostawca aby internet dzialal na 100% i nie bylo zadnych problemow. Czyli fachowe konrety co i jak ma byc ustawione.
el ZAX
bardzo prosze o podanie wymagan jakie musi spelnic dostawca aby internet dzialal na 100% i nie bylo zadnych problemow

- szybkosc łącza - najlepiej min. 512/128 kbps
- MTU w sieci ustawone na conajmniej 1364
- najlepiej jakbys miał mozliwosc uzywania routera
- dobrze, ze jest zewn. IP, bo to ważne

to chyba wszystko, ale moze ktos jeszcze jakąs uwagę dopisze.
Meser
jak wygląda sprawa z xbox live przy korzystani z livebox'em tp?? Połączenie przez wi-fi wiem że musze dokupi taką karte do x'a ale co dalej czy wsdzystko jest plug & play czy trzeba sie przebijać przez jakieś tajemnicze konfiguracje??
nintendowii
Witam smile.gif . Mam pytanie. Mianowicie zakupiłem właśnie Neo 512, laczenie w tym przypadku to USB. Moge podpiąć USB z Neo 512 pod X360 i bede mial internet, bez obawy ze cos sie zrypie question.gif
white rabbit
Od dłuższego czasu planuje podpiąć X0 pod neta. Patrzyłem się na stronie M$ jakie routery byłyby odpowiednie. No i tu mały pstryczek w nos. Na Allegro nie ma żadnego routera, z tej podanej listy, który obsługiwałby Neostrade( jedynie to chyba DI-614+ ale nikt takiego nie sprzedaje )! Mam prośbę, czy ktoś kto ma neo i ma routera kompatybilnego z X0, i wszytko jest w porządku, może podać mi jego nazwę?
el ZAX
mam D-Link 604 i XBL chodzi bez problemu, ale nie mam pojecia czy ten router nadaje sie do Neo...
Diabeu
mam Speedtouch'a od Telekompromitacji i działa zacnie na automacie
seria 500, jak nie zapomnę to po powrocie do domu sprawdzę numer
white rabbit
Diabeu, możesz napisać ten nr? bo chyba zapominałeś blush.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.