Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: DS czy SP - co wybrać ?
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
Kubol
Witam ;]
To mój pierwszy post więc nie krzyczeć heh... Jestem także nowy jeśli chodzi o konsole rolleyes.gif .

Więc mam zamiar kupić DS'a, myślałem też o SP i tu moje pytanie co lepsze ? Głównie chodzi mi o grafike, gry, czas grania, dodatkowe akcesoria i inne bajerki w konsolce do "szpanowania" laugh.gif. DS jest ok. 100-120zł droższy od SP-ka, warto dać stówe więcej na to cacko DS ?
I mam jeszcze takie pytanie gdzie można kupić tą konsole (nową raczej) za nie wugórowaną cene ? wink.gif Da się gdzieś kupić taniej niz allego (ok. 470zł) ?

p.s.- Słyszałem o tym sklepie DVDcrave.com i tam pod ceną w $ jest napisane cena w PLZ, czy to cena w pln unsure.gif ?

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, jak były takie tematy to bardzo przepraszam sad.gif szukałem i nic heh.. może nie te wyrazy wpisywałem...pozdrawiam ;]
n-name
według mnie warto dać więcej, zadziałają gry z GBA i z DS, a te PLZ to pln, tam mają jedne z najtańszych ds'ów.
Kubol
Dobra postanowaiłem, że kupuje DS'a smile.gif A czy w polsce są jakieś sklepy z takimi cenami jak na DVDcrave ? pozdrawiam wink.gif

p.s.- czy na DS's są jakieś gierki typu Tekken advence i MK ? Chodzi mi o nowsze wersje ;D
Mithos
2 marca wychodzi DS Lite, czyli DS w nowej obudowie (mniejszy, lzejszy). Ma kosztowac 169 $. Moze warto zaczekac ?

W PL zapomnij o takich cenach jak na dvdcrave.
KopEr
tak myśle że warto zaczekać na DSlite ale z drugiej strony walną mu cenę 599zł(jestem pewien w 99.9%) a na allegro powiedzmy 549 za taką cenę można kupić DSa z 2 porządnymi gierkami i jeszcze sprawa polskiej premiery myśle że ona będzie "trochę później" (chyba że czegoś nie wiem?) co do mortala i tekena- nintendo nie zajmuję się z reguły takimi gierami był teken advance i chyba jakiś mortal więcej o tkaich gierach na nitendowskie kieszonki nie słyszałem
Kubol
Hmm... W sumie to chciałbym nowego Ds'a, ale z drugiej strony to ponad miesiąc czekania- niestety ;/ . A myśle, że gdyby kosztowął ok. 550zł na allegro to można rzec, że to dobra cena chyba... ? Nie wiem zobaczę co i jak i może kupię Lite'go (tongue.gif). A co do premiery to 2 marca będzie w USA czy w Eruopie ?

p.s.- co do DVDcarve to nawet nawet nie posiadam karty, którą można zapłacić przez neta (do tego potrzeba kredytową tak ?)... Mama ma jakąś z PZU a tata z Citibanku czy jakoś tak ;p
Mithos
Na cene 550 zl w PL za DS Lite bym nie liczyl. Skoro sprzet kosztuje 169 $ + przesylka to juz wychodzi to drozej. A trudno oczekiwac, aby ktos sprowadzal ten sprzet za free. Ponad to jest SPORE ryzyko zaplacenia cla i VAT.

Co do platnosci to bylo o tym juz wiele napisane - polecam watek w pchlim targu o zakupach w sklepach wysylkowych (jest gdzies wsrod przyklejonych).
Kubol
Może jak wejdzie Lite to starszy model stanieje - wg. mnie napewno tongue.gif
Dobra ide poczytać do phli targu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.