Dlaczego wychodzi tak mało innowacyjnych gier -hmmm,ano dlatego że twórcom łatwiej i korzystniej wypuścić jest seqela.Nad tym problemem trzeba się zastanowić,bo jeżeli na nextgenach będą wychodziły
seqele to można pomyśleć-Jezu,ile tak można!
Ano można i tak będzie-nikt tego nie zmieni i dojdzie do tego,że będą nowe FIFY,Tony Hawki i Tekkeny.
Fakt,ludzie nadal to kupują,ale..........no właśnie wypowiedz się co sądzisz na ten temat?
to graj w fife w ktorej masz nie aktualne sklady... moze tez jakas nowosc wyszla w sprzecie w pomyslach ? sam sie zastanow... ja lubie nowe czesci gierek w ktore sie zagrywalem jak bylem mniejszy ^^
dzis stara sie ze smiechu posikala prawie jak zobaczyla ze gram w mario sunshine a na twarzy usmiech jak za czasow jak na snesie w yoshi island zasuwalem calymi dniami

ja jestem za
crash555
31 01 2006, 15:50
ja też jestem za warto szczegulnie jeżeli jest to zelda, metroid lub kolejne GTA
Spojrz na to z innej strony ,gdyby nie te sequele nie miałbyś w co ciorać.Nowy PES, nowa Fifa itd.Każda wprowadza coś nowego.Co roku cieszy na jakiś nowy motyw.No i nie dokońca powiedziałbym ze nie wychodzą swieże gry.Katamari ,Okami(które dopiero zobaczymy), no a jeszcze zalezy o jakiej konsoli mówisz.Na dsa kilka innowacji ciekawych mozna dorwać.No oczywiscie czekamy na revo moze ono Cię zadowoli
konstant
31 01 2006, 22:30
Mnie tam sequele nie przeszkadzaja, ale wolalbym zeby jakas seria zatrzymala sie, a w jej miejsce powstala nowa. Ta zatrzymana seria odrodzila by sie po kilku latach i bylo by piknie.
Jejku oczywiście że lubię sequele jeśli są one jeszcze lepsze od pierwowzoru przykłady:Def Jam Vendetta a Fight for New York,RE4 to znakomity sequel ale mógł mieć już inny tytuł a innowacyjne nowe gry zawsze będą powstawać przykład :Black ,Shadow of Colossus(to już taki niby sequel ICO,ale jaki ),RE 4,SSX 3 przebił 1 i 2 ale już ssx on tour pokazał tendencje zniżkową,ale moim zdaniem najlepszym przykładem sequela który pobił swój pierwowzór na łopatki to THPS 2 do THPS,ale te undergroundy i inne to już nabijacze kasy,ale nic nie trwa wiecznie,nowe innowacyjne gry zawsze będą powstawały,ale ju ż mniej niż kiedyś bo przemysł gier się już zestarzał,ale kiedyś te serie się znudzą i nie będą trwały w nieskączoność i powstaną nowe tytuły.
dla nowego pokolenia graczy
Nightmare90
14 03 2006, 18:54
To zalezy kto i jak patrzy na te gry ja osobiscie wole szpilac na nowszych wersjach tych samych gier np Tekken 5 ja jestem ZA.
Odpowiedz brzmi tak i nie. Tak jeśli tą gre robi capcom, bądz konami. Nie jeśli robi EA(poza EA Big)

.A tak na serio to popieram kontynułacje tylko dobrych i sprawdzonych tytułów w które z chęcią zagram, bo po co mi kolejna część worms jeśli nawet na nią nie spojrze!! Nie wiem jak by to powiedzieć więc powiedzmy to tak, popieram kontynułacje jeśli mam gwarancje, że producent przyłoży się do roboty i zrobi kawał dobrego softu, a nie kolejny wyciągacz kasy! Grę innowacyjną, ale nie odcinającą się od korzeni. Czy tak wiele mi potrzeba? Niestety wydaje się, że dla wielu firm jest to nie możliwe!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.