Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekran od PSP
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
K.N.D.J.
Chce kupić folie na ekranik tylko gdzieś czytałem że przed załorzeniem jej musi być on dokładnie wyczyszczony i właśnie tu mam problem na ekranie mam troche rysek i są jakieś smugi niemoge ich wytrzeć próbowałem ściereczką z VALUE PACK i niemoge, można czymś takim co jest do czyszczenia monitorów albo czymś innym ??
IzzY
Spróbuj wodą. Przed nałożeniem folii ekran powinien być dokładnie oczyszczony i nie powinien mieć drobinek kurzu, ze względów estetycznych. Najlepszym na to sposobem jest łazienka, a mianowicie, do wanny/prysznicu lejesz dużo ukropu, w tenm sposób wytworzy się para, która wraz z kurzem osadza się na ścianach itp. wtedy przecierasz ekran i nakładasz folie. Proste? wink.gif
daelk
jeszcze dodaj troche plynu do kapieli,albo zwyklej soli jodowanej(tylko nie z wieliczki-w temp powyzej39 stopni wszystkie makroelementy ulegna rozpadowi)pamietaj o stalej temperaturze w lazience(pow 39)kurz nie daje tak latwo za wygrana,i o czasie ,to najwazniejsze,musisz miec go duzo,popros domownikow o zrozumienie,taki sprzet wciaz nie jest tani...
Mszczuj
Probowałem zastosować ten sposób i przyznam że pzrzestraszylm się nieźle jak na konsolce w pół sekundy osadziło się mnóstwo pary. Czy ta wilgoć nie wnika do środka? Przez następny dzień nie uruchamiałem mojej maszynki bo bałem się zwarcia. Myślicie że jest możliwe uskodzenie PSP w ten sposób question.gif
IzzY
Musisz położyć konsolkę ghdzie indziej, lub obniżyć temperaturę wody. cho tylko o odparowaniu kurzu.
Mizzrym
po co tak kombinowac, zamiast pary wodnej chuchnij kilka razy na ekranik i efekt taki sam tongue.gif stosowac najlepiej z tic-tacami:D
Yano
lol ja ni ejestem jakims elektrykiem ale zaparowywanie specjalnie rzeczy typu psp , aparaty cyfrowe itp to jedna z gorszych rzeczy jakie mozna z nimi robic tongue.gif jak para skropli sie w srodku to duza szansa na zgon tongue.gif

btw jak zaczynalem czytac "nalej wody do wanny" to juz mysalem ze bedzie musial uprac psp w wannie biggrin.gif
K.N.D.J.
ja już tak zrobiłem i wszstko jest ok
bartiz
Ja myje pod bierzącą wodą
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.