Bret Hart
23 02 2006, 13:13
nie rozumie takiego podejscia do sprawy. To chyba cecha jedynie naszego narodu. Tutaj w Anglii (a mieszkalem i w Niemczech i we Włoszech) na Nottingham Forrest mimo tego ze ciagle przegrywaja przychodzi dalej 15-20 tys widzow i nawet kiedy jamajczyk Johnson pudluje za kazdym razem z 3 metrow oni mowia ze jest dobry tylko ma slabszy dzien. Zachwalaja kazdego angola nawet takiego ktory w 2 lidze sie paleta. Nie zawracaja sobie głowy zawodnikami z Bułgarii i innych krajow. Tutaj nikt o Rasiaku nie słyszał i Olisadebe również choc w gazetach czesto aktykuly o nich widzialem. Postac Petrova czy Zurawskiego jest dla nich anonimowa. A od ciebie słysze ze Dudek przecietny ( na wyspach uwazaja go za klasowego gracza trust me! ) Smolarek musi zmienic klub ? A to Borussia Dortmund jest mało znanym? Niedawno ktos mi zarzucil na forum ze jade na wszystko co polskie (football) no ale Maiden przebijasz mnie o głowe deklasujac Malysza i Dudka. fair enough! Dla mnie Dudek jest klasowym graczem podobnie jak dla wiekszosci kibicow Premiership. Ciesze sie, ze wreszcie nasz rodak cos osiągnął w Champions League i był postacią pierwszoplanową w wielkim finale, na który cały swiat piłki patrzył, że Małysz wygrał tak wiele waznych zawodow . "Dżerzy" w tej chwili nie ma szans na udowodnienie swojej klasy bo jest w podobnej sytuacji jak wspomniany przez kogoś Recoba. Chyba kazdy na miejscu Adama M. by zgłupiał jakby co 5 minut mial innego doradce, trenera, 3 grosze prezesow, zwiazkowcow i $%^& wie kogo jeszcze,przepychanki o psychologa, transmisje z udzialem calej rodziny - przeciez to byla szajba na całego.
To tyle.
nie rozumie takiego podejscia do sprawy
Nie rozum
iem jeśli już.
To chyba cecha jedynie naszego narodu. Tutaj w Anglii
Sam mieszkałem 15 (

) lat za granicą więc nie jest to dla mnie żaden arguement. Kocham Polske bardziej niż myslisz ale na boga w zwiazku z tym mam slepo wychwalac naszych kopaczy ?
Idąc tym tokiem rozumowania zapewne twierdzisz że Polska jest też swiatową potegą Rubgy ?
Nie zawracaja sobie głowy zawodnikami z Bułgarii i innych krajow. Tutaj nikt o Rasiaku nie słyszał i Olisadebe również choc w gazetach czesto aktykuly o nich widzialem. Postac Petrova czy Zurawskiego jest dla nich anonimowa
Co mnie obchodzi zdanie jakiegoś przeciętnego puddinga, kibica nothingham forest

?
Smolarek musi zmienic klub ? A to Borussia Dortmund jest mało znanym?
Southampton też jest znanym klubem i co z tego ?
Gra w Coca-Cola ( 8 ) ) championship. Uwierz mi że Ebi mógłby z powodzeniem świetnie sobie poradzić np Werderze...Musiałby tylko utrzymać dotychczasową forme. Ten chłopak zasługuje...inaczej powinien grać w LM żeby sie jescze bardziej rozwinąc.
football
Już sie bałem że powiesz SOCCER
Bret Hart
23 02 2006, 13:26
Forrest to tylko przyklad jeden z wielu , no ta ... powinienem przewidziec że nie zrozumiesz ...
Rozbrajsz mnie 0_0.
"Co mnie obchodzi zdanie jakiegoś przeciętnego puddinga, kibica nothingham forest ?"
( Równie dobrze mógłby kibicować Creve czy MU). Rozumiesz ?
Czy nie ?
Bret Hart
23 02 2006, 13:53
QUOTE(Maiden @ 23 02 2006, 12:22)

Sam mieszkałem 15 (

) lat za granicą
taaa...chyba w Bułgarii

sprzątałes kible w domu Petrova i spółki
Kolego...Obrazasz mnie, spamujesz. Jeśli nie umiesz prowadzić kulturalnej rozmowy na poziomie to po prostu nie pisz postów.
Jak coś jescze chcesz dodac zapraszam na PM. EOT.
Tutaj nikt o Rasiaku nie słyszał
bo niby i dlaczego mieliby słyszeć
QUOTE(lukasz @ 23 02 2006, 16:21)

Tutaj nikt o Rasiaku nie słyszał
bo niby i dlaczego mieliby słyszeć

pewnie dlatego...:
[...]choc w gazetach czesto aktykuly o nich widzialem[...]
;]
Bret Hart chciałem powiedzieć ,że miło sie z tobą dyskutuje bo masz zupełnie inne poglądy ale jeśli jeszcze raz w kąciku sportowym obrazisz kogoś jak maidana to nie będzie drugiego warna do 40% tylko do 100% bo nie znosze dwóch rzeczy: chamstwa w takiej postaci i góralskiej muzyki.
EOT
Bret Hart
23 02 2006, 21:46
QUOTE(lukasz @ 23 02 2006, 20:43)

Bret Hart chciałem powiedzieć ,że miło sie z tobą dyskutuje bo masz zupełnie inne poglądy ale jeśli jeszcze raz w kąciku sportowym obrazisz kogoś jak maidana to nie będzie drugiego warna do 40% tylko do 100% bo nie znosze dwóch rzeczy: chamstwa w takiej postaci i góralskiej muzyki.
EOT
fair enough!
Cheers
Bret Hart
19 03 2006, 17:44
Wreszcie dorwałem książke Jerzego Dudka. Ciekawa lektura, mnie szczególnie ciekawił rozdział "Engel" oraz "Boniek". Oto co mowil na temat Bonka
"Paradoks polegał na tym że jedynym liderem pozostał trener! Wydaje mi sie, że swoją osobowością przycmił wszystkich. Nikt za bardzo nie chciał sie odzywać, dyskutować na temat taktyki."
"...Po prostu Boniek był dla nas za wielki. Nie pasowaliśmy abslutnie do rozmiaru jego kapelusza."
"...wszystkie małe gwiazdeczki, które miał pod sobą, szybko przygasły. A jego gwiazda w naszych oczach ciągle świeciła"
Czytał ktoś z was tą książke???
Saunter
21 03 2006, 22:05
Ja czytałem. Z Gazety Wyborczej wnioskowałem, że coś DUdek pojechał po Bońku, ale moim zdaniem wypowiedział się o nim pozytywnie.
Bret Hart
25 03 2006, 23:34
QUOTE(Saunter @ 21 03 2006, 21:05)

Ja czytałem. Z Gazety Wyborczej wnioskowałem, że coś DUdek pojechał po Bońku, ale moim zdaniem wypowiedział się o nim pozytywnie.
W ogóle niby miał wielu tam obrazić, skompromitować a raczej z tego co do tej pory czytałem wszystkim wchodzi w d.u.p.e
Bret Hart
27 04 2006, 07:15
Jerzy Dudek zagrał w bramce Liverpoolu w zaległym meczu 36. kolejki Premiership z West Ham United. Polskiego bramkarza piłkarze "Młotów" pokonali raz, a jego drużyna wygrała 2:1 (1:0).
Menedżer Liverpoolu, Rafael Benitez, przed meczem zapowiedział, że da odpocząć podstawowym zawodnikom. Dlatego też między słupkami zamiast Jose Reiny zagrał Dudek.
Dudek rozegrał pierwsze spotkanie w ekipie Liverpoolu od 14 lutego (zwycięstwo nad Arsenalem Londyn 1:0). Był to jego piąty występ w Premiership w bieżącym sezonie.
Liverpool jeszcze przed meczem z WHU był pewien trzeciego miejsca w Premiership. Szanse na zdystansowanie drugiego, MU, były minimalne. Wynik konfrontacji z West Ham United nie miał zatem większego znaczenia dla piłkarzy z Anfield Road. Dla menedżera Rafaela Beniteza dużo ważniejszy będzie finałowy mecz Pucharu Anglii z "Młotami", który odbędzie się 13 maja.
W środowym meczu prowadzenie dla Liverpoolu zdobył w 19. minucie Djibrill Cisse. Tuż po zmianie stron wyrównał po świetnym podaniu Bobby'ego Zamory Nigel Reo-Coker, któremu nie pozostało nic innego, jak dopełnić formalności i umieścić piłkę w siatce. Pięć minut później drugą bramkę dla Liverpoolu zdobył i wynik spotkania ustalił Cisse.
czyli udział w World Cup tym występem sobie zapewnił
QUOTE(Saunter @ 21 03 2006, 23:05)

Boniek sam po sobie jedzie występując w durnej reklamie
Bret Hart
27 04 2006, 09:38
QUOTE(_Diabeu_ @ 27 04 2006, 09:26)

Boniek sam po sobie jedzie występując w durnej reklamie
a co on teraz reklamuje bo nie jestem w temacie ?? stringi Triumpha?
alienator
27 04 2006, 15:02
Erę i mistrzostwa.
ja nie wiem co jest nie teges w tej reklamie.zresztą dla mnie to on mógłby reklamować i misie pluszowe za jego kariere to on ma u mnie dożywotni szacunek.
sir_ryszard
29 04 2006, 09:35
Napiszcie mi jedno Panowie. Czy może Dudek rozwiązać kontrakt z własnej inicjatywy, tym samym płacąc klubowi karę za jego rozwiązanie? Przecież taka możliwość wchodzi w rachubę. Jeżeli Dudkowi bardzo zależałoby na zmianie otoczenia z pewnością pokryłby to z własnej kieszeni. Stać go na to... Tylko nie wiem czy ma możliwość zrywania umowy:-\ Chyba tak, co?
_Globus_
1 05 2006, 18:06
QUOTE(sir_ryszard @ 29 04 2006, 10:35)

Napiszcie mi jedno Panowie. Czy może Dudek rozwiązać kontrakt z własnej inicjatywy, tym samym płacąc klubowi karę za jego rozwiązanie? Przecież taka możliwość wchodzi w rachubę. Jeżeli Dudkowi bardzo zależałoby na zmianie otoczenia z pewnością pokryłby to z własnej kieszeni. Stać go na to... Tylko nie wiem czy ma możliwość zrywania umowy:-\ Chyba tak, co?
Problem w tym, że właśnie chyba go nie stać...
moze i go stac, chociaz tez w to watpie. umowa (kontrakt) spisana jest raczej tak, zeby jej rozwiaznie zawodnikowi sie nie opłacało. wiadomo przeciez, ze piłkarz, ktory tygodniowke otrzymuje w wysoki 150 tys. zl, nie bedzie płacił jakis groszy kary za zerwanie kontraktu. poza tym, pewnie nie o samą kase tu chodzi. krotko mowiac - Dudek zyebal cała sprawe, trzeba bylo odejsc zaraz po wygraniu LM, teraz nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Poki co przegrywamy 0-1 z Litwą ; P ( 14 minuta )
"Superstar" na posterunku ; P
QUOTE(Maiden @ 2 05 2006, 20:14)

Poki co przegrywamy 0-1 z Litwą ; P ( 14 minuta )
"Superstar" na posterunku ; P
gola nie widziałem - błąd Dudzia czy 'fenomenalny' Boruc by to wyciągnął z ręką w kieszeni ?
Raczej błąd naszej kochanej obrony

... Silny strzał w długi róg z paru metrów raczej nie był do obrony...
Ale Maiden woli Boruca...
kuszczak by wyjął...juz kiedys pokazal ze nie jedna taka pilke bronil
Bret Hart
4 05 2006, 06:48
Gazeta Wyborcza: Ani silni, ani zwarci, ani gotowi
We wtorek problemem reprezentacji Polski był nie tylko Frankowski, ale właściwie wszyscy gracze poza Dudkiem. Na tle litewskich rezerw (nie był to termin FIFA więc trener Liubinskas mógł wystawić jedynie trzech graczy z pierwszego składu) Sebastian Mila potwierdził obawy skrajnych pesymistów. Po roku na ławce rezerwowych Austrii Wiedeń zupełnie nie jest przygotowany do takiej imprezy jak mundial.
Po raz kolejny przekonaliśmy się, że Polska ma zespół, który może z każdym powalczyć, ale też z wieloma rywalami przegrać. Nie najlepiej o polskiej drużynie świadczy fakt, że jednym z najlepszych zawodników na boisku był bramkarz Jerzy Dudek.
Jakoś Dudek nie jest obciążony za tą bramke
QUOTE(Saunter @ 4 05 2006, 00:32)

Ale Maiden woli Boruca...
Tia i wole Adriano od Fowlera, Carlosa od Risse czy Terrego od Hypii a Cole cenie sobie wyżej niz Pepsi

Dasz wiarę

?
Wole Boruca bo jest IMO leszy
QUOTE(Maiden @ 4 05 2006, 08:44)

Wole Boruca bo jest IMO leszy

... bo grał w Legii

No cóż - Dudzio znowu numerem jeden w bramce ?

jeśli będzie dobrze bronić - czemu nie... ;>
No widzisz a Saunter ceni dudka bo NIE gra w Liverpoolu

Co osiągnał Dudek w tym sezonie?
Co osiągnał Arczi w tym sezonie?
Next please.
QUOTE(Maiden @ 4 05 2006, 09:21)

Mistrzostwo Szkocji.
Puszczenie mnóstwa bramek w dość słabej lidze i jednej w reprezentacji po wyjściach do centr.
Powstrzymanie zozgromienia Polski w ostatnim meczy z Anglią.

Wyjął prawie wszystko, co było do wyjęcia, nie popełnił żadnego wielkiego błędu.
Przegrał rywalizację o miejsce w bramce z Reiną.
Jest w formie mimo rzadkich występów w klubie.
Next please?
P.S. Gdyby nie ostatni mecz z Tot'hamem to dla mnie Kuszczak byłby
Grał pewnie, często, nie schodził poniżej przyzwoitego poziomu, a zdarzały mu sie świetne występy. A i tak z powodzeniem mógłby być pierwszym w reprezentacji.
Jest jeszcze Kowalewski, ale cóż... w życiu nie widziałem meczu ligi rosyjskiej, więc nic 'mondrego' powiedzieć nie moge.
_Globus_
4 05 2006, 13:06

Co osiągnął Dudek w całej karierze?
Co osiągnął Arczi w całej karierze?
babciahania
4 05 2006, 13:20
_Globus_
a co to, za zasługi życia jedzie się na mundial?
była gadka: "kto nie gra, nie jedzie"
i tak powinno być
liczy się obecna forma, a nie że kiedyś to on był dobry (dudek nadal jest dobry, ale Boruc lepszy:P)
QUOTE(Sikor @ 4 05 2006, 14:06)

Puszczenie mnóstwa bramek w dość słabej lidze i jednej w reprezentacji po wyjściach do centr.
Wszystkie gole, to akurat nie jego wina. Obrońcy dopuszczali do takich sytuacji, gdzie łatwo było o gola i Boruc nie miał nic do powiedzenia. Błędy błędami, ale chyba widziałeś też jego świetne interwnecje, gdzie wydawało się, że będzie gol?
Mistrzostwo Szkocji.
Powstrzymanie zozgromienia Polski w ostatnim meczy z Anglią.
Yes i do tego zwyżka formy po bądz co bądz jak sam powiedziałes słabym "środku" sezonu.
Wyjął prawie wszystko, co było do wyjęcia , nie popełnił żadnego wielkiego błędu.
Ty, to dużo musiał tego wyciągać co?
Co osiągnął Dudek w całej karierze?
Co osiągnął Arczi w całej karierze?
Doooobre, typowo polskie iscie Janasowe. Nie bierzmy młodych, wykazujących sie ( ex Janczyk Błaszczykowski, Burkhardt ) wezmy starych pierników i zagrajmy jak w Korei.
To ja bym jescze na twoim miejscu Globusie powowałał Kowala i Zielka. No i na przykład Gęsiora.
( Bo skoro całkształt kariery ma decydować o powołaniach )
i tak powinno być
liczy się obecna forma, a nie że kiedyś to on był dobry (dudek nadal jest dobry, ale Boruc lepszy:P)
A wiesz, to tak żeby sobie pogadac ;f
Oczywiscie mozesz być pewien że w Germanii koło Żurawia wybiegnie Grigorij który zostanie zmieniony w przerwie przez Łowce Bramek Frania, będącego na dzień dziesiejszy w super formie ;f
A Sagan? Po co Sagan ;P
Zagra z wyspami owczymi zeby dzienikarze/kibice nie mieli pretensji do Janasa, zostanie w PL i zobaczy w TV jak Germańce Dudiemu 3 sztuki pakują ;f
QUOTE(Maiden @ 4 05 2006, 14:51)

Wyjął prawie wszystko, co było do wyjęcia , nie popełnił żadnego wielkiego błędu.
Ty, to dużo musiał tego wyciągać co?
W lidze zawalił troche jedną bramkę w meczu z Charltonem, nie był to jakiś katastroflany błąd, poza tym grał dobrze w Angli w tych kilku meczach i drużynie narodowej. A w ogóle to chyba nie do końca rozumiem o co ci chodzi z tymi moimi cytatami... Że grał tak mało, że nie mial kiedy czegoś spiepzyć??
QUOTE(Sado @ 4 05 2006, 14:44)

QUOTE(Sikor @ 4 05 2006, 14:06)

Wszystkie gole, to akurat nie jego wina. Obrońcy dopuszczali do takich sytuacji, gdzie łatwo było o gola i Boruc nie miał nic do powiedzenia. Błędy błędami, ale chyba widziałeś też jego świetne interwnecje, gdzie wydawało się, że będzie gol?
Widziałem. Stojąc w bramce Boruc jest dużo lepszy od Jurka. 1 na 1 na przedpolu Dudek jest minimalnie lepszy. Ale próba wyłapania dośrokowania przez Artura to potencjalny gol
QUOTE(babciahania @ 4 05 2006, 14:20)

_Globus_
i tak powinno być
a wiesz co to jest doświadczenie ? Myślisz że dlaczego 'kostakurta' gra w Milanie ? Bo szybki jest ?

DOŚWIADCZENIE. Dlatego ja osobiście wole mieć w bramce doświadczonego bramkarza na takich imprezach jak Mistrzostwa Świata. Młodzik może sie spalić psychicznie czy czasem zrobić głupi błąd..
Nie no Costacurta zachrzania jak dziki, drybluje jak Ronaldinho - dlatego gra.
QUOTE(Odin91 @ 4 05 2006, 15:42)

QUOTE(babciahania @ 4 05 2006, 14:20)

_Globus_
i tak powinno być
a wiesz co to jest doświadczenie ? Myślisz że dlaczego 'kostakurta' gra w Milanie ? Bo szybki jest ?

DOŚWIADCZENIE. Dlatego ja osobiście wole mieć w bramce doświadczonego bramkarza na takich imprezach jak Mistrzostwa Świata. Młodzik może sie spalić psychicznie czy czasem zrobić głupi błąd..
Dudek broni co da sie wybronić i ostatnio nie robi błędów.
Boruc broni nawet to czego nie da sie obronić, ale ostatnio popełnia błędy w sytuacjach prostych dla konkurenta.
Pierwszego wystawił bym w meczu z amerykańskimi drużynami na mundialu, a drugiego w meczu z gospodarzami
Bret Hart
8 05 2006, 12:28
Angielska gazeta: Pożegnalny mecz Dudka
Jedna z angielskich gazet napisała, że Liverpoolowi bardziej zależy na wygranej w finale Pucharu Anglii niż na zdobyciu wicemistrzostwa Anglii.
Dlatego też trener Benitez w wygranym meczu wyjazdowym z Portsmouth (3:1) dał odpocząć Reinie i wstawił do bramki Jerzego Dudka, choć nie było żadnych informacji, że hiszpański bramkarz jest kontuzjowany lub potrzebuje odpoczynku po ciężkim sezonie.
Gazeta wnioskuje więc, że trener dał szansę występu Polakowi „na pożegnanie”, ponieważ mało prawdopodobne jest, by Dudek pozostał w Liverpoolu na kolejny sezon.
Zobaczymy jak to się rozwinie, nie przesądzałbym, że Jerzey odejdzie z LFC.
Olafelum delfin Um
10 05 2006, 21:53
Dudek powiedzial,ze jakby nie byl pilkarzem to to kopalby wegiel,a Boruc chcialby tanczyc.
Saunter
10 05 2006, 22:14
Z Dudkiem Ameryki to Ty nie odkryłeś...
Olafelum delfin Um
11 05 2006, 02:34
Daje sobie glowe uciac,ze nie wszyscy wiedza o tym
.. szymkowiak by został aktorem a Frankowski stolarzem

tak, też widziałem tą reklame

czekam aż na oficjalnej stronie wreszcie wrzucą ten clip ;>
Bret Hart
12 05 2006, 08:31
QUOTE(Saunter @ 8 05 2006, 17:42)

Zobaczymy jak to się rozwinie, nie przesądzałbym, że Jerzey odejdzie z LFC.
Tak jakby na potwierdzenie twoich słów...
Angielskie gazety spekulują, że mecz z Portsmouth (wygrany 3:1) był pożegnaniem Jerzego Dudka z Liverpoolem.
- To ciekawe, bo... ja na razie nigdzie się nie wybieram - dziwi się reprezentant Polski w rozmowie z „SuperExpressem”.
- Jeżeli już, to po mundialu, bo zdaję sobie sprawę, że bramkarz z moimi umiejętnościami nie może sobie pozwolić na spędzenie kolejnego sezonu w roli rezerwowego.
"Dudi" zdradza, że swojemu menedżerowi, Janowi de Zeeuw, powiedział, żeby do mistrzostw nie zawracał mu głowy żadnymi propozycjami transferowymi.
W przyszłym tygodniu przyjeżdża do Polski. Nie tylko na zgrupowanie kadry. Jeszcze w maju chce otworzyć pierwsze boisko zbudowane przez jego fundację "Dobry start". Powstaje w Szczygłowicach, dzielnicy Knurowa, gdzie się wychował. Powstaje z pieniędzy, jakie zarabia na reklamie piwa.
- Ostatnio przestałem się pojawiać w spotach reklamowych - mówi rozgoryczony. - Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji bez żadnego prawnego uzasadnienia stwierdziła, że jestem wielkim autorytetem dla młodzieży i nie powinienem w nich występować. Tylko, że ja nie rozpijam młodzieży, ale buduję dla niej boiska – tłumaczy Dudek.
Olafelum delfin Um
13 05 2006, 17:09
Ptaszki swiergotaja,ze podobno po MS Jerzy Dudek Superstar ma wrocic na stare smieci do holenderskiego klubu Feynoordu Roterdam
Bret Hart
15 05 2006, 19:43
no to Dudek idze w odstawke od repry bo nie zabranie go na MŚ tylko tak można odczytać
Bret Hart
26 05 2006, 07:57
Wyglada na to ze Dudek znowu bedzie co chwile w innym klubie w letnim oknie transferowym...
Angielski dziennikarz: Marne szanse na transfer Dudka
- Szanse na przejście Jerzego Dudka do Portsmouth oceniam na 20 procent - powiedział" Gazecie Wyborczej" angielski dziennikarz.
Czwartkowe "Daily Mirror" podało, że Portsmouth chce zapłacić Liverpoolowi za Dudka 1,5 miliona funtów.
- Portsmouth szuka bramkarza, ale wątpię by Dudek był na tej liście. Większe szanse ma np. Robert Green z Norwich, który teraz przygotowuje się z reprezentacją Anglii do mundialu - powiedział "Gazecie" Jordan Cross z lokalnego "The News".
Więcej w "Gazecie Wyborczej"
tylko ze ten green zlapal powazna kontuzje na meczu kadry,wiec moze szanse dudka rosna
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.