Nie wiem jak wam,ale mnie się wydaje,że to naprawdę koniec tej generacji,noi koniec Gacka czas na jakieś podsumowania oczywiście jeszcze wyjdzie taka Zelda,ale czas zacząć,Gamecube nie był najlepsza konsolą z tych trzech,bo był zbyt infantylny,ale ujął mnie poziomem swoich gier których podstawowy tryb można zakończyc w dwa wieczory,a gdy się rozejrzeć są cholernymi gigantosami,a wszystkie elementy są po coś wykonane (vide Super Mario Sunshine),ponadto ujał mnie najlepiej wykonanym(jak na ten czas) z najlepszą muzyką klimatem grą Metroid Prime,która na poczatku mnie odrzuciła ((pipi) kosmos nie lubię tych klimatów poczatek gry),a także urzekł mnie takim jednym jurkiem (nie exclusive),a szkoda noi Re 4 intensywne i wiele wiele innych gier a czym was on ujął a w czym zawiódł ?A i nie był najgorszą z trzech.
Albert Wesker
4 02 2006, 21:04
za wczesnie, zdecydowanie za wczesnie, jeden tytul moze WSZYSTKO odmienic
No właśnie...daj se spokój
Temat do zostawienia na jakiś czas i do odkurzenia za jakieś pół roku - wtedy będziemy mogli powspominać
ja dopiero niedawno zakupilem i tego nie załuje

zawsze lubilem konsole gig n i tyle
Nom

, ja też. Proponuje pisać tutaj jak zniknie konsolometr GaCka.
nie opadnie tak szybko bo ta konsola ma dusze ktorej moim zdaniem brak innym z jej generacji... x to komp w obrzydliwej obudowie

ps2 taki niesmak mi zostawia, nie czuje sie dobrze z nia w kontakcie :
zamknac ten temat bo gc rlz
crash555
7 02 2006, 19:50
Cała nadzieja w dalszym suporcie nintendo anuż coś może jeszcze wykombinują.
Junkhead
8 02 2006, 00:55
No dokładnie kostucha jeszcze żyje i nie ma co jeszcze polemizować.
Witek.bielsko
8 02 2006, 15:45
Zdecydowanie temat do zostawienia na jakieś kilkanaście miechów. GaCek ciągle jest żywy i ostatnio osiąga całkiem niezłe wyniki sprzedaży. Powód oczywisty- cena, ludzie którzy do tej pory nie kupili jeszcze konsoli obecnej generacji, choćby z braku funduszy często decydują się właśnie na tą maszynkę. Wystarczy spojrzeć na serwisy aukcyjne- myślę że 300 złotych za tak wspaniałą konsolę z osprzętem i nierzadko grami nie pozostawia obojętnym (mnie by przynajmniej nie pozostawiło

) Ja około dwóch miesięcy temu, kiedy mój stary GameCube odmówił współpracy(laser

) stanąłem po raz kolejny przed dylematem co kupić. Tfu, co ja gadam, dylematu nie było, była tylko szybka decyzja i nowy, piękny GC stoi już dawno pod moim TV. Rozpisałem się trochę chaotycznie, ale mam nadzieję, że da się skapować o co chodzi- Ja GC nie zamieniłbym za nic ani na superawaryjne PS2(miałem kiedyś i padło), ani na beznadziejnego X-Boxa.
Czas podsumowań jeszcze przyjdzie, nie ma się co z tym śpieszyć...
Powiem krótko! Nie dziel Skóry na żywym niedźwiedziu, a raczej gacku
Cacek jeszcze żyje ale nie pociągnie już długo bez jakiegoś potężnego uderzenia. Wszyscy chyba wiedzą o jaki tytuł chodzi.
Czy juz wiecie,gdzie zostanie pochowany ? Japonia moze pochwalic sie wspanialymi konsolami,USA,a co z Europa dlaczego dotychczas nnic nie wymyslili?
fajnie się ogląda temat który się kiedyś założyło specjalnie założyłem go przed Zeldą bo niedługo nadejdzie dzień w którym Zelde się przejdzie i będzie podsumowanie ale trzeba nawkręcać ludzi przed, oprócz Zeldy nie bedzie nic ciekawego w ostatnich dniach jest nędza jakięś fify street 2 narruro vfx battle to gry takie nijakie TAKIE wątpie żeby pojawił sięjakiś inny hicior
W pewnym sensie masz racje!!, a nawet na pewno. W końcu każda konsola na rynku umrze i jest to nieuniknione i wtedy gdy nasza konsolka będzie od dawna leżeć do góry grzuchem my móśimy ją nadal mieć w głęboko w sercu i w pamięci. Bredze? Może tak!

, ale może i nie!
marmaks
29 04 2006, 21:22
nie bredzisz cały czas szukam gier na n64 , które stoi w szafce i ciężko grać na 32 calach - nie ta epoka . lecz w sercu mym głęboko mario tkwi
Na GC kolejnych wielkich hitów po Zeldzie już nie będzie - wydaje mi sie to pewne.
Jedna gra może wszystko zmienić... mogła. Zwłaszcza jeśli Wii będzietani, to Twilight Princess na gacka zejdzie na dalszy plan. Co to za pomysł! Wypuszczać jednocześnie wersję dla biedaków (gc) i dopakowaną wersję na wii! Twilight Princess powinien wyjść wtedy, gdy był gotowy - rok temu. A zespól Aonumy porzucił projekt - i teraz już wiadomo dlaczego - żeby na szybko zmontować Phantom Hourglass i wersję na wii. Pewnie, grafika zapowiada się na szczyt current-genów, a klimat, rozbudowanie itp. dadzą jej tytuł najlepzej gry tej generacji - ale co to będzie warte, gdy na rynku będzie Wii? Zresztą porównanie promocji gacka i wii mówi samo za siebie. Dziękujemy już, gacławie. Do widzenia.
Hej!
A ja mam taki oto dylemacik : są teraz wakacje (heh, nie ma to jak matura;) ) i zastanawiam sie czy nie kupic sobie GC. Mialem juz PS2 i XBOXa i gralem we wszystkie najwieksze hity tyych konsol, ale na GaCku jeszcze nie położyłem swych rączek

Opłaca się zainwestować te 400 zł (a jeśli tak, to dlaczego)? Czy może lepiej kupić kilka gier na DSa ?
MasterShake
23 05 2006, 18:09
i w co pograsz?Zelda,Mario i Metroid. Dostępność tytułów zerowa, z nowości na wakacje wyjdzie tomb raider który cudem nie jest, a jak chcesz jakiś mniej popularny tytuł to powodzenia w szukaniu
lepiej kup gry na nds imo
QUOTE(MastesShake @ 23 05 2006, 19:09)

i w co pograsz?Zelda,Mario i Metroid. Dostępność tytułów zerowa, z nowości na wakacje wyjdzie tomb raider który cudem nie jest, a jak chcesz jakiś mniej popularny tytuł to powodzenia w szukaniu
lepiej kup gry na nds imo
eee nie sluchaj go
sam teraz kupowalem GC teraz mimo ze mialem PS2 i nie zaluje. GC ma naprawde wiecej niz 3 gry ow wyzej wymienione i naprawde dla kazdej z nich z osobna warto kupic GC, poprsotu same perelki! wprawdzie nic nowego juz raczej nie wyjdzie no jedynie nowa zelda ale i tak uwazam ze warto miec GC.
Haha ale głupek trzy gry oto gry warte świeczki ale pamiętaj że gry na GC w polsce giną szukaj na Allegro i imporuj warto
Plat
Company
Reviews
Avg.
Vote
Avg
Score
1. Metroid Prime GC Nintendo 88 8.8 96.2%
2. Resident Evil 4 GC Capcom 97 9.3 96.0%
3. The Legend of Zelda: The Wind Waker GC Nintendo 92 8.9 94.9%
4. Soul Calibur II GC Namco 68 9.0 92.8%
5. SSX 3 GC EA Sports Big 35 8.5 92.5%
6. Metroid Prime 2: Echoes GC Nintendo 69 8.7 91.8%
7. Prince of Persia: The Sands of Time GC Ubisoft 45 8.6 91.8%
8. Viewtiful Joe GC Capcom 74 8.6 91.4%
9. Tiger Woods PGA Tour 2003 GC Electronic Arts 22 7.9 91.2%
10. Super Mario Sunshine GC Nintendo 74 8.4 91.1%
11. Madden NFL 2004 GC EA Sports 27 7.9 91.0%
12. TimeSplitters 2 GC Eidos Interactive 37 8.6 90.6%
13. Madden NFL 2003 GC EA Sports 24 7.8 90.3%
14. Eternal Darkness: Sanity's Requiem GC Nintendo 83 8.7 89.9%
15. Star Wars Rogue Leader: Rogue Squadron II GC LucasArts 72 8.3 89.7%
16. Resident Evil GC Capcom 64 8.7 89.7%
17. NFL 2K3 GC Sega 22 7.2 89.7%
18. NCAA Football 2004 GC EA Sports 21 8.2 89.5%
19. Madden NFL 2005 GC EA Sports 30 7.6 89.5%
20. F-Zero GX GC Nintendo 73 8.6 89.5%
21. Madden NFL 2002 GC EA Sports 21 7.7 89.5%
22. Super Smash Bros. Melee GC Nintendo 66 9.0 89.2%
23. Pikmin 2 GC Nintendo 60 8.7 89.2%
24. Tony Hawk's Pro Skater 3 GC Activision 29 8.2 89.0%
25. NBA Street Vol. 2 GC Electronic Arts 23 8.6 89.0%
26. Burnout 2: Point of Impact GC Acclaim 44 8.3 88.7%
27. Super Monkey Ball GC Sega 56 8.2 88.5%
28. Tony Hawk's Pro Skater 4 GC Activision 42 8.2 88.3%
29. Paper Mario: The Thousand-Year Door GC Nintendo 68 8.6 88.1%
30. NBA Street V3 GC EA Sports Big 40 7.6 88.1%
31. Beyond Good & Evil GC Ubisoft 40 8.3 88.0%
32. MVP Baseball 2005 GC EA Sports 23 6.7 87.7%
33. Tiger Woods PGA Tour 2005 GC EA Sports 25 6.5 87.3%
34. MVP Baseball 2004 GC EA Sports 23 7.4 87.3%
35. Mario Kart: Double Dash!! GC Nintendo 75 8.7 87.0%
36. Tom Clancy's Splinter Cell GC Ubisoft 38 8.3 86.8%
37. SSX Tricky GC EA Sports Big 34 7.9 86.8%
38. Aggressive Inline GC Acclaim 29 7.5 86.6%
39. Tony Hawk's Underground GC Activision 26 8.2 86.5%
40. Fight Night Round 2 GC EA Sports 39 7.7 86.5%
41. Pikmin GC Nintendo 64 8.0 86.3%
42. Animal Crossing GC Nintendo 70 8.4 86.0%
43. The Sims GC EA Games 24 7.2 85.8%
44. TimeSplitters: Future Perfect GC EA Games 41 8.7 85.7%
45. Ikaruga GC Atari 63 8.3 85.5%
46. Fire Emblem: Path of Radiance GC Nintendo 45 8.7 85.5%
47. Viewtiful Joe 2 GC Capcom 41 7.9 85.4%
48. NBA Street GC EA Sports 22 7.8 85.4%
49. Metal Gear Solid: The Twin Snakes GC Konami 70 8.8 85.3%
50. Skies of Arcadia Legends
MasterShake
24 05 2006, 17:49
QUOTE(cezi17 @ 24 05 2006, 18:23)

Haha ale głupek trzy gry oto gry warte świeczki ale pamiętaj że gry na GC w polsce giną szukaj na Allegro i imporuj warto
Plat
taki jesteś mądry? To zdobądź te gry
tak poza tym-nie nazywaj mnie głupkiem, nie umiesz prowadzić rozmowy to się zamknij
pomijam fakt że dużo z tych tytułów wyszło na inne platformy
Ale gupi jesteś dla chcącego nic trudnego na allegro jest 90% tytułów ja podaje fakt a ty po prostu liczby z marsa
Tytuły tylko na gacka to(musisz mieć):
Metroid Prime GC
The Legend of Zelda: The Wind Waker
Metroid Prime 2: Echoes
Super Mario Sunshine
Eternal Darkness: Sanity's Requiem
Star Wars Rogue Leader: Rogue Squadron II
Resident Evil GC
F-Zero GX
Super Smash Bros. Melee
Pikmin 2
Super Monkey Ball
Paper Mario: The Thousand-Year
Mario Kart: Double Dash!!
Pikmin
Animal Crossing
Ikaruga
Fire Emblem: Path of Radiance
Metal Gear Solid: The Twin Snakes
Skies of Arcadia Legends
Noi oczywiście te gry co są jeszcze na innych kinsolach i te exclusivy których nie wymieniłem zatkało kakało (trzy gry)buahahaha
Miałeś wogóle gacka bo boje się że nie i ot tak pitolisz albo chodziłeś tylko do jakiejś ultimy lub empiku sorry za ataki shake dyskusja jest ostra ale nie jestem mimo wszystko fanbojem ninny ale ich gry mają drugie dno(sorry za interpunkcję)
MasterShake
25 05 2006, 06:26
nie umiesz normalnie rozmawiać? :|
NGC miałem 2 razy i zrezygnowałem z niego bo większość gier nie będących exclusive'ami jest niedostęna-hitman 2 albo bardzo droga- burnout 2 czy nowy tony hawk AW. Jeśli kogoś ciągnie do geir tylko na gacka-niech bierze śmiało, ale jeśli do kogoś nie trafia klimat nintendo a szuka taniego current gena to się zawiedzie i o to mi czas cały chodzi.
Marylin
25 05 2006, 09:04
keetiv - kupuj śmiało GC. Miałem 3x ps2 (nie mam żadnego, jakoś mi nie pasuje) 2 X-Boxy (jeden cały czas jest i będzie) i teraz zawitał całkiem niedawno w moim domu Gacek.
Nie słuchaj wypowiedzi MasterShake w stylu " w co będziesz grał", lub "to zdobądź te gry" bo on chyba żyje w "średniowieczu", gdzie nie ma internetu aby cokolwiek załatwić.Chłopie to nie te czasy, gdzie nie ma gier.
Na GC może i nie ma za dużo gier, ale jest klika/kilkanaście w które warto zagrać min:
Zelda : Wind Waker
MGS (jeśli nie grałeś)
Resident Evil Zero
Resident Evil 1
Resident Evil 4
i wiele innych typu : Super Mario Sunshine, Eternal Darkness....
A poza tym istnieją przeróbki na GC i problem z grami znika całkowicie.
keetiv - 400zł bez problemu starczy na przeróbkę + obudowa na duże płyty
Więc nie zastanawiaj się - tylko bierz GC
MasterShake
25 05 2006, 10:13
nie każdy lubi piraty-kraść nie lubię, wybacz

wiele starszych gier jest ciężko dostępnych albo są drogie(no sorry, 90 zł na burnout 2?Revenge chodzi taniej ). NGC warto mieć ale jako drugą konsolę - ale to moje zdanie. Jak ktoś nie potrafi tego zrozumieć to jego problem
Marylin
25 05 2006, 13:44
Nikt nie każe Tobie grać na piratach, a tymbardziej nikt nie każe grać w Burnout 2 - co się tej gry tak uczepiłeś, jakby to była jedyna gra na konsolę (pewnie każdy już ją przeszedł, lub grał).Masz trochę racji, że GC warto mieć jako drugą konsolę, ale keetiv miał już ps2 i x-a, więc teraz kolej na GC.
Spędzisz trochę czasu z GC (przejdziesz gry, które Cię interesują) i sprzedasz - i po problemie
MasterShake
25 05 2006, 13:55
burnout się czepiłem bo lubię wyścigi

przejść,sprzedać-tak zrobiłem i nie narzekam, po prostu moim zdaniem konsola ma potencjał który nie do koca został wykorzystany i tyle
MasterShake może troche ma racje,można było troche bardziej wykorzystać jej potencjał m.in. żeby łaczenie z Game Boyem Advance(nie tylko jakieś mapki i pad) może więcej fanbojów by się zdecydowało na Gacka ale ja podam ci jeden argument do zakupu Gacka
THE LEGEND OF ZELDA:THE TWILIGHT PRINCESS
-swietna grafa
-100 h grania
-drugie dno gier ninny
MasterShake
26 05 2006, 13:02
a na linkowaniu to się akurat nie zawiodłem, ale faktycznie mało gier to miało-w zeldzie było miłe i przyjemne

Tylko żę np. sticky bombs w splinter cell - możę i fajne ale jak grałem nie miałem linka i nie mogłem użyć-troche nie fair, nie każdego stać na pełen zestaw od Big N.
To tyle w mojej kwestii w ty temacie

Jak już kupisz,powiedz czy się podoba
QUOTE(MasterShake @ 26 05 2006, 13:02)

a na linkowaniu to się akurat nie zawiodłem, ale faktycznie mało gier to miało-w zeldzie było miłe i przyjemne

Tylko żę np. sticky bombs w splinter cell - możę i fajne ale jak grałem nie miałem linka i nie mogłem użyć-troche nie fair, nie każdego stać na pełen zestaw od Big N.
To tyle w mojej kwestii w ty temacie

Jak już kupisz,powiedz czy się podoba

Noi niestety już te gry co wyszły teraz w tym miesiacu można uznać za ostatnią agonię Ninny.
Pomijajac fakt,ze rzeczywiscie jest ich calkiem sporo jak na inne miesiące i jeszcze pare pojawi sie w grudniu w recenzjach ,to nie są to jakieś rewelacje(ot siódemki co najwyzej,a do tego skopana wersja Splitera).
Do tego dystrybutor olał nas troche(na szczęście jest Allegro).
Więc tak ,Gamecube kończy marnie w porównaniu z innymi konsolami,ale powoli czuję Legend of Zeldę oceny mówia same za siebie na Gamerankings 95,8%.Jeżeli ta gra tak zamiecie to pomimo iz Lineaup tytułów w tym roku był najlepszy z tych konsol to chociaż będzie etykietka iz jedna z ostatnich gier na Gamecube'a jest jednaz najlepszych na odchodząca generację.
PS.Oni na tym Gamespot o(pipi).eli?U nich zawsze Zeldy i Marianki maja jakies takie gorsze oceny,ale Legend of Zelda 8.8 to skandal(biorąc inne oceny),a zresztą trza samemu zobaczyć....
Ja osobiście żałuje, że na GC-a nie wyjdzie już Metroid 3

Jak sobie przypomnę kiedy to całymi wieczorami siekałem w drugą odsłonę tej kultowej gry to mi aż łzy prawie lecą

Cóż... pozostaje nam chyba zbierać pieniądze na Wii i mieć nadzieję, że ten "Next Gen" okaże się większym konkurentem dla X360 czy PS3 niż GC dla X-boxa bądź PS2...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.