Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: DJMAX Portable
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4
XM16E1
A gdzie zamówiłeś?
Mikes
Na allegro jakiś koleś(Yu) wystawił nówkę w folii.

Mikes
Dobra, 4B zaliczone(brainstorm z lvl 12 zdecydowanie najciezsze), teraz wziałem sie za %b które kompletnie mi sie nie podoba. Nieparzystosc powoduje z epiosenki są troche dziwne, a 2 buttony podpiete pod jedną nutke troche dezorientują
Plusem jest to ze w tym trybie są piosenki z jedynki któych nie było na 4b(m.in. blivion) wie ktoś czy są one na 6b?

btw. czy zeby zdobyc wszystkie disci w albumie trzeba uzywac opcji link disc?
Mikes
hmm mam chyba dziwny bug ze score'ami. Założmy ze zrobie wszystkie 4 Stage i nawet jesli nie miałem nowego rekordu w piosenkach i w ogólnym wyniku gra wszedzie pokazuje New Record!, i odwrotnie, jak we Free Play pobije jakiś swoj wynik gra nie pokazuje mi New Record pomimo ze wynik był wyzszy niz poprzedni

wtf O_o
yasiekk
Pogralbym sobie w to, gdyby muzyka nie byla taka chu.jowa. Kompletnie mi nie pasuje wiekszosc. A dla paru utworow grac mi sie nie chce.
Mikes
http://pl.youtube.com/watch?v=knXxyhopd4Q
Mój filmik, fentanest 5B na max combo, ale ja jestem poczatkujacy xD
Freezer
CYTAT(Mikes @ 24 08 2007, 08:20) *

Nom widać, jak chcesz lv podbić to zmień na normal albo hard a nie ciśniesz na easy.
Mikes
CYTAT(Freezer @ 13 12 2007, 15:00) *
CYTAT(Mikes @ 24 08 2007, 08:20) *

Nom widać, jak chcesz lv podbić to zmień na normal albo hard a nie ciśniesz na easy.

To był normal "znawco"
Figlarz
jak dla mnie incredible... ja się w to na demku bawiłem, ale nie umiem tak szybko nawalać w guziki:D poza tym słyszałem, że po pewnym czasie intensywnego grania geometryczne guziki są do niczego biggrin.gif
Coati
u mnie jeszcze dzialaja smile.gif

wszystko zalezy od tego jak mocno nawalasz w przyciski wink.gif ja gram raczej spokojnie, nie nerwowo.. ale za to kiedy moj kumpel gra w tekkena[on tylko w to gra, na psp] to az konsola trzeszczy xD
Mikes
Odświeże staaary topic.

To co, robimy te Point Challenge? Nudze się a ze wróciłem do Dj Maxa dzisiaj to chce sie pobawic troche. Z Beats niewypaliłio, moze tutaj.

A przy okazji, filmik nagrałem. STALKER, 8 batów, max combo, dobra jakosc, polecam obczaić http://pl.youtube.com/watch?v=_-VYAm8xqy0
Rondel
Ja moglbym sprobowac, ale nie jestem zbyt dobry w djmp2. 3 Challange jest dla mnie jak narazie nie do przejscia smile.gif.
Coati
dawno nie gralem w to na psp... wole beatmanie na kontrolerze do niej chytry_.gif
i jak cos to na psp potrafie tylko grac 4b... bo na 6b konsola wypada mi z rąk xD
Dark Serge
ja moge połupac na 4/5B na 6 b jeszcze nie jestem na tyle dobry wink.gif
Mikes
Cokolwiek, byle pograć.

Gramy 4 piosenki czy jedną i kto wyzszy wynik?
Dark Serge
na początek może byc jedna - później można cały set oceniać.
To ja na karte musze zrzucić to bo ostatnio ze 3 mce temu w to grałem xD
Coati
to moze na poczatek cos prostego?
hmmm Fallen Angel?
Qjon
Fallen Angel na 4B - zgadzam się biggrin.gif

Wyrabiam na nim 99,9% celności trafień chytry_.gif
Mikes
Ja miałem na niej 100%.

Teraz gorzej, ale nie chce juz mi sie przekraczac granicy 99%, zagrajmy Brain Storma, co?

Wasz ruch.
Qjon
Fallen Angel na 4B ma aż tyle batów: 1114? chytry_.gif tongue.gif

Poza tym - nie ustaliliśmy czy gramy Normal czy Hard Mode sweat.gif

Ale po twoim pierwszym wyniku zgaduję że Normal

///EDIT: na razie mam tyle:

Ale jeszcze powalczę, choć pewnie i tak nikt z nas nie ma szans sweat.gif
stabik
4b to lipa. Sugeruję 6b/8b na normalu i jak leci wszystkie od 7lvl no i pewnie mx sobie odpuscimy. Może na początek Chain of Gravity 6b normal 10lvl?
Qjon
To ja już wpisuję swój wynik: 0pkt.
Bo nie jestem jeszcze w stanie nawet ukończyć całej tej piosenki confused.gif
=PiT=
kolega ma racje

lepiej nie zawracac sobie glowy 4b i 5b. Najlepiej od razu zacisnac zeby i zaczac od 6b, bo potem sie zle nawyki robia i ciezko sie przerzucic ;]
Coati
to ja wypadam calkowicie z gry smile.gif no nie daje rady... confused.gif
to sa skutki bycia piratem i nie masterowania tych kilku posiadanych gier xD
=PiT=
ja tez odpalam z iso a jednak daje rade ;]

jak juz nauczysz umsyl "widziec" te nutki to idzie jak z platka, tylko trzeba sie uzbroic w cierpliwosc.

Proponuje do nauki Divine Service - jak juz przejdziesz to cale (co sie uda pewnie po 30 probie albo i lepiej) to juz w reszte bedzie sie gralo lajtowo ;]
Coati
ja sobie dobrze daje rade na 4b ale juz 5/6b to dla mnie bariera nie do przejscia... raz, ze nie potrafie wygodnie chwycic konsoli podczas grania, a dwa, ze przyzwyczailem sie do grania na kontrolerze do beatmanii i w to tez o wiele wiecej gram...

ps. dzieki za porade wink.gif
Qjon
E tam - bawcie się sami, ja wolę coś mniej stresującego - np. Taiko no Tatsujin biggrin.gif

Na 5b dałbym radę spokojnie, 6 to jeszcze dla mnie za wiele...
=PiT=
Ja staram sie wymasterowac Blythe na 6b ale ciezko jest. Piosenka jest mega-kwasna xD
Mikes
CYTAT(Qjon @ 19 05 2008, 21:53) *
Fallen Angel na 4B ma aż tyle batów: 1114? chytry_.gif tongue.gif

Poza tym - nie ustaliliśmy czy gramy Normal czy Hard Mode sweat.gif

Ale po twoim pierwszym wyniku zgaduję że Normal

///EDIT: na razie mam tyle:

Ale jeszcze powalczę, choć pewnie i tak nikt z nas nie ma szans sweat.gif

Nie ma, grałem we freestyle i przeszedlem ją kilka razy wiec sie nazbierało.

To co, wygrałem walkoverem? xD

4 były, ja proponuje cos n 5. Oblivion, anyone?

CYTAT(stabik @ 19 05 2008, 22:35) *
4b to lipa. Sugeruję 6b/8b na normalu i jak leci wszystkie od 7lvl no i pewnie mx sobie odpuscimy. Może na początek Chain of Gravity 6b normal 10lvl?

10 lvl CoG to jest chyba HD, na normalu ta piosenka ma 4 albo 6 level, nie pamietam.
Qjon
Oblivion na 5b - tak ^^ Bo i piosnka ładna i potrafię ją przejśćbiggrin.gif
stabik
Divine Service to bardzo ladna piosenka a na hd mode ma tylko jeden trudniejszy moment. Nie widzialem ze idzie wam troche gorzej, wiec takie cos zaproponowalem. NIE GRAJCIE NA 5B, ja zaluje ze zaczalem na 4 a nie odrazu na 6 a co dopiero jeszcze 5 ;/ Obecnie masteruje 8b na normalu(niestety trzeba zagrac 300piosenk bo inaczej trzeba grac na hardzie) Do dj maxa musisz miec odpowiednio nagrzane i rozciagniete palce, a pot w malych ilosciach jest bardzo pomocny ze wzgledu na to ze mozna szybciej i mniej bolesnie przesuwac sie miedzy klawiszami. Starajcie sie ustawic palce na klawiszach by wykonywac nim jak najmniejsze ruchy a nie ze do kazdej "note" ruszacie calym palcem
Mikes
Ja się nie zgodzę. Zaczęćie od 4 buttonów jest wskazane. Raz, ze pozwala to się zadomowić z systemem, 2 ze nawet na 4b bywają piosenki trudne. 5b faktycznie jest lekkim nieporozumieniem ale tylko on ma obliviona, wiec gramy obliviona xD

Czas do jutra zebysmy nie przeciagali, potem zadamy cos z 6b.
Qjon
Nikt się nie kwapi, więc idę na pierwszy ogień - i tak mnie zmiażdżycie swoimi wynikami więc nawet specjalnie się nie starałem sweat.gif tongue.gif
Nie śmiać się tylko cwaniaczki!

stabik
Post do usuniecia
Dark Serge
nie grałem w DJ'a od stycznia - właczyłem Obliviona i jest max xD

MoniqaPS2PSP
wymiatacie chłopaki. ja się jakiś czas temu przestraszylam tej gry happy.gif ale jeszcze do niej wróce. Za bardzo mi sie spodobała zeby ją sobie odpuścić.
=PiT=
Jedna z lepszych gier na PSP. U mnie w rankingu zaraz po MHF2 ;]
Dark Serge
CYTAT(=PiT= @ 4 07 2008, 10:46) *
Jedna z lepszych gier na PSP. U mnie w rankingu zaraz po MHF2 ;]

same here biggrin.gif

Szkoda, że chłopki juz nie chca grac - jakby wiecej nas było to małą ligę DJMaxa można by zrobic - co prawda jakiś rzeźnik by nas zmiótl, ale zabawa by była ;p
Mikes
Wie ktoś czy da sie w to grac przez xlinka? byłby ktos chetny? Samemu juz mi sie nudzi, we dwójke pograc to masakra ;]

Wie ktoś czy da sie w to grac przez xlinka? byłby ktos chetny? Samemu juz mi sie nudzi, we dwójke pograc to masakra ;]
Mikes
Musze się pochwalic.

^^
Dark Serge
idź se dziadzie i nie wkurwiaj biggrin.gif
nie no, tez chce ;(
stabik
I czego tu zazdrościć? Dłuższych loadingów, szybszego rozładowywania baterii i ponad 100zł w plecy? ^ ^ Mikes dał swój wynik, teraz twoja kolej Dark Serge
Mikes
No i poczucia tego że ja wspomogłem Pentavision i mam 2 ładne pudełka na półce. Pierwszy raz słysze zeby ktos mi powiedział ze niepiracenie jest złe o__O

Stabik, ja wrzuciłem swój wynik.
Dark Serge
kurde ne wrzuce swojego wyniku chyba za szybko - nie chce mi sie kopiowac całości na memorke (2Gb) a z nowym softem 4.01 gry się w IRShellu nie uruchamiają to sobie nie pogram(zawsze po kablu smigam w DJMaxa)..
no ale dzisiaj chyba wrzuce sobie wink.gif
Arkady
Są w tych grach stopnie trudności? Pograłem w demo i nawet nawet, ale pod koniec to już same pudła XD, demo ustawione na hard? Bo nie wiem czy mam podchodzić do tego smile.gif
Dark Serge
kawałek Sunset Rider ? To normal jest tongue.gif
Tylko z tego co pamietam on na 5b był chyba to głupi tryb jest. A na poczatku tez nie mogłem ogarnąc OCB ale za3 razem poszło na perfect cały kawałek i da sie wciągnąć w to.

są 4 rodzaje gameplayu 4B/5B/6B/8B - oznacza to ilośc buttonów funkcyjnych (cos jak w guitar hero przeskok między easy/normal/hard gdzie z każdym nowym poziomem dochodzi jeden 'próg' więcej)
bierz i nie gadaj ;]
=PiT=
a ja niemam 8b ;q
Mikes
Musisz zagrać ileś tam piosenek żeby Ci sie odblokował, wpada sam po graniu w to przez dzień-dwa.

Jedynka rox, OST bardzo różny niż w 2, dużo więcej popu i wokalu, chyba trudniejsza, układy są ciezkie.

No i hardkor w robieniu combo bo mnie ma Fevera i auto break'ów, nie wyobrazam sobie zrobienia 99 999 huhuhuhuh
Mikes
lol, właczyłem dzisiaj dwójke, efekt:

156 w rankingu światowym jestem teraz xD Ponad milion pkt. na Hello Pinky, to mi sie podoba o_O
stabik
na ilu buttomsach bo nie poznaje dwoch piosenk w srodku?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.