Nie chcialem zakladac nowego tematu coby nie zasmiecac...
Odpowiadajac na pytanie zawarte w innym topicu moim ulubionym rodzajem ksiazki sa opowiadania sf - mam to zapewne po ojcu gdyz On tez to lubi i od jego kolekcji wszystko sie zaczelo - kolekcja jest na tyle wielka, ze na tym tez sie na razie zakonczylo

A posta pisze aby zadac pytanko, a mianowicie:
Poszukuje antologi SF - czy wiadomo gdzie w warszawie najlatwiej takowe zakupic ? "Odnalazlem" na wikipedii liste opowiadan zwyciezcow i nominowanych do nagrody Hugo i Nebula (czesto te same tytuly) i chcialbym przeczytac wszystkie - czy wydaje wam sie, ze wszystkie beda wydane po polsku ? Do tego poluje na Noteke2015 (cala antologie nie tylko to opowiadanko) ale to juz latwa sprawa - da sie przez net ale nie mam karty odpowiedniej - jakas ksiegarnia w wawie, ktora na 100% by to miala ? (cos w rodzaju tematycznych ksiegarn jak historyczne itp)?.
Widzialem tez topic o Panu Kurt Vonnegut - o ktorym kilka godzin wczesniej czytalem na wiki, nie chce sklamac, ale ktores z jego opowiadan na pewno czytalem (stad na niego natrafiem) - polecacie ksiazke Kocia kolyska ? sprawdze

mam zamiar zakupic "Welcome to the Monkey House".
A osobiscie polecam (z listy nominowanych i zwyciezcow Hugo i Nebula) - "Fale na morzu Diraca" i "9 miliardow imion Boga".
v
PS. Przepraszam za dosc haotycznego posta, mam nadzieje, ze bedziecie w stanie pomoc.
PS2
http://www.allegro.pl/item230668320_najlep...ion_.html#photopolecam takze Kociatko schrodingera