Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: niespelnione nadzieje
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro > DC lives 4ever
vuoh
jakiej gry na dc-ka najbardziej wam szkoda (oczywiscie takiej ktora sie nie ukazala) moim zdaniem to geist force mogla by jeszcze zdeka namieszac i zdobyc uznanie hehe tak samo jak half life ktore hehe icon_wink.gif nie wyszlo nigdy oficjalnie

no ale jakie jest wasze zdanie w co chetnie byscie sobie jeszcze zagrali ??
Aem
W porządną piłeczke, która niestety nigdy sie na DC nie ukazała. Wszelkie Uefy czy VS to arcade jak sie patrzy, jakiejkolwiek symualcji brak.
vuoh
QUOTE(Am @ 11 02 2006, 21:15) *

W porządną piłeczke, która niestety nigdy sie na DC nie ukazała. Wszelkie Uefy czy VS to arcade jak sie patrzy, jakiejkolwiek symualcji brak.

no tak ale z tego co pamietam to co tam sie mialo ukazac hehe viva soccer i jakas chyba 2 czesc uefa-y i sadze ze dobrze ze sie ich nie wydali bo to nic by nie zmienilo sad.gif ale jest sposob na pileczke hehe bleem+pes lub jakis iss (da sie grac masa radochy tylko troche paluchy bola od dc-kowego krzyzaka hehe)
basbot11
propeller arena mogła nieżle namieszać ale niestety nigdy oficjalnie sie nie ukazała.
vuoh
QUOTE(basbot11 @ 12 02 2006, 23:32) *

propeller arena mogła nieżle namieszać ale niestety nigdy oficjalnie sie nie ukazała.

gralem nawet mam ale nie szczegolnie mnie to rusza hehe
basbot11
ja czekałem na ta gierke z zapartym tchem, a kilka dni przed tym jak miałem ją dostać od kumpla bo zasysal mi ją z netu laser w dc mi sie przekręcił i przestał czytać jakiekolwiek płyty. wtedy myślałem że sie pochlastam z rozpaczy bo na tą gierke czekałem kawałek czasu a tu taka kapa.
Radzik
Jesli chodzi o piłiki, to żałuje nawet że EA nie wydało Fifki ( chociaż oni w ogóle nie wydali żadnej gry na DC) a najbardziej nieodżałowaną grą jest chyba Max Payne, na którego czekałem
Martinex
GTA3 ciekaw jestem ja by wyglądał,jak by dobrze poszło to może by i wyszło GTAVC,wrzystko przez Segę.
Firekage
Tak tak...zabijmy ich.....
Martinex
Ja tam do Segi nic nie mam gdyby tylko nie olanie Dreamcasta mogłobyć naprawdę ciekawe.
A wiadomo może to by była dobra konkurencja dla current genów.
Grzehoo
Swego czasu miałem na DC jakąś piłkę, SEGA Worldwide Soccer, czy coś w ten deseń. Niezły crap był z tej gry, jednak śmiechu podczas gry w multi była cała kupa smile.gif.
lechu
Przedewszystkim to Sega nie olała DeCeka tylko ze względów finansowych była zmuszona do "zejścia ze sceny"
A do tematu: strasznie żal mi serii Shenmue. Najlepsza przygodówka na DC i jedna z najlepszych wogule w historii. Co prawda jak usłyszałem że planowane było nawet do kilkunastu częśći (rozdziałów) to prawie z krzesła spadłem niemniej jednak ta historia aż prosi się o dokończenie. Osobiście po porcie Shenmue 2 na xboxa liczyłem że coś z tego jeszcze będzie ale najwyraźniej niebiescy spisali serie na straty. Nawiasem mówiąc nawet nie wiem czy w tej chwili reaktywacja serii miała by sens. Sporo się zmieniło i wiele motywów które w Shenmue zachwycały teraz są na porządku dziennym w co drugim tytule.
condom
Ja chciałbym zagrać na Dc'ku w Black & White albo w Baldur's Gate'a...guhh...
Radzik
Co do piłek nożnych to Smilebit (ci od JSR) wypuścił gałe 90 Minutes po koniec ery DeCeka. Grafa nawet spoko jednak gra strasznie klatkuje. Animacje i fizyka sa niedopracowane, a sam gameplay jest też skopany, głównie przez sterowanie i zmianie piłkarzy podczas meczu, tak na dobrą sprawę trzeba przełączać sie pomiędzy nimi ręcznie. Kwiatków jest więcej, ale niechce mi się ich wymieniać. Jednak co jak co jest to jak narazie najlepsza gała w jaka grałem na DC.
Martinex
Ja grałem tylko w(mowa piłkach) w UEFA Dream Soccer i też nie zbyt podobała(jakbym oceniał dałbym 6+).
Grałeś Radzik w Dream Soccer?
Takiej konsoli jak Dream, już nie będzie.
Aem
Uefa Dream Soccer, Uefa Striker, Virtua Striker... te 3 piłki posiadałem i każda z nich w porównaniu chociazby ze starusienkim ISSem z PSXa wysiada...
Radzik
Owszem mam i grałem nawet sporo w Uefa Dream Soccer i tak samo jest z nią jak z innymi gałami na DC, gameplay jest sztywniacki, animacje strzałów, fizyka i brak licencj (Doodek, Beckum biggrin.gif ) wołaja o pomstę do nieba. Grafa jest nawet znośna, piłkarze podobni do siebie, mało szczegółowi, ale nawet dają radę biggrin.gif
Uefa Dream Soccer wg mnie jest na 5+

Grał ktos może w Uefa Striker ? Słyszałem, że całkiem znośna to piłeczka.
Shakka
QUOTE(lechu @ 19 06 2006, 21:39) *

Przedewszystkim to Sega nie olała DeCeka tylko ze względów finansowych była zmuszona do "zejścia ze sceny"
A do tematu: strasznie żal mi serii Shenmue. Najlepsza przygodówka na DC i jedna z najlepszych wogule w historii. Co prawda jak usłyszałem że planowane było nawet do kilkunastu częśći (rozdziałów) to prawie z krzesła spadłem niemniej jednak ta historia aż prosi się o dokończenie. Osobiście po porcie Shenmue 2 na xboxa liczyłem że coś z tego jeszcze będzie ale najwyraźniej niebiescy spisali serie na straty. Nawiasem mówiąc nawet nie wiem czy w tej chwili reaktywacja serii miała by sens. Sporo się zmieniło i wiele motywów które w Shenmue zachwycały teraz są na porządku dziennym w co drugim tytule.

Nie no, nie powiesz mi, że możliwość łażenia po sklepach i kupowania puszek tuńczyka jest w co drugim tytule:P Shenmue będzie, ale na X360. Tak przynajmniej donoszą serwisy netowe.
Kozera
które?
Metal
Może lepiej niech nie robią nowych częsci Shenmue, bo patrząc jakie gry teraz robi SEGA to wyszedłby średnio dobry tytuł co najwyżej.

Najbardziej mi szkoda, ze nie wyszła Castlevania Resurrection. Zapowiadała się na naprawdę dobrą Castlevanie w 3D. Jaka by była pewnie nigdy sie nie dowiemy:(.
chrno-x
[quote name='Metal' date='15 03 2007, 05:51' post='117480
Może lepiej niech nie robią nowych częsci Shenmue, bo patrząc jakie gry teraz robi SEGA to wyszedłby średnio dobry tytuł co najwyżej.
[/quote]

Odpowiedź na twoje pytanie:
1. Stary ty chyba nawet nie wiesz ile na pierwszą część Shenmue wydali - dla niewiedzących jest to ok. 70mln dolarów, Ural o tym w PE też pisał w razie czego dla potwierdzenia smile.gif , więc pomyśl sobie ile kasy będą musieli włożyć w wersje na Next-gen'a (minimum 120 mln. mowa tu o Exclusivie tak to by wyszło i tak z 80 mln tongue.gif). A i dlaczego Sega z Yu Suzukim na czele nie tworzy Shenmue III, chociażby by mogła? Bo Yu Suzuki zajęty jest teraz przygotowaniami nad Shenmue Online dla azji i jeszcze sobie poczekamy.
2. NIe powiesz mi że Sonic and the Secret Rings i Virtua Fighter 5 to średnie tytuły to samo np. Virtua Tennis 3, wystarczy aby trafili na odpowiednią platformę (PS3, Wii).

MasterShake
http://media.dreamcast.ign.com/media/012/0...mg_1217977.html

i soul reaver 2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.