Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Emulacja gier na Xboksa
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
c1n3k
to widocznie sama gra nie ma 16:9 tylko 4:3
bo 720p to 1280x720 (czyli w 16:9)
nevermind tongue.gif

w kazdym badz razie, h2 wyswietlane jest na calym ekranie, bez zadnych pasow.
Blim
Mam pytanie, czy na 360 podpiętej kablem VGA do LCD będzie bezproblemowo działać Forza / Halo 2?
Velius
QUOTE(Blim @ 24 12 2006, 14:17) *

Mam pytanie, czy na 360 podpiętej kablem VGA do LCD będzie bezproblemowo działać Forza / Halo 2?

Moj kumpel mial problemy z forza w takim wlasnie przypadku,ale Halo2 mu dzialalo.
Matriks_1111
Forza się wykrzaczy, że potrzeba jej Composite'a albo HD-AV do podpięcia...
MasterShake
a gdzie sprawdze jakie tytuly mi rusza? Wiem jaki mam soft ale nie wiem ktore gry pojda - live nie mam obecnie,a kilka gier z pierwszego x bym kupil bo tanie sa
Mastah27
Google nie działa rolleyes.gif?

http://www.xbox.com/en-US/games/backwardco...tygameslist.htm
MasterShake
dziekuje XXD
piecia
Grał już ktoś w Conkera na 360?? Jeżeli tak to niech ktoś coś napisze. Jak wygląda konwersja, czy chodzi w 16:9,jak z dźwiękiem. Jeżeli ktoś potwierdzi ze wszystko oki, to od razu kupuje smile.gif.
bart-blank
Szkoda że half-life 2 tak chrupie i tylko PAL 50hz obsługuje, ale i tak świetna gra biggrin.gif
Lord Tidek
Mam pytanko czy można cos zrobic z tym żeby animacja w halo 1 nieskakała ?? bo to denerwujace i przeszkadza troche w grze (dziwi mnie to iz na sprzecie ktory jest lepszy od starego iksiaka moze cos chrupac z niego)
Shimizu
QUOTE(Tidusus @ 30 12 2006, 20:27) *

Mam pytanko czy można cos zrobic z tym żeby animacja w halo 1 nieskakała ?? bo to denerwujace i przeszkadza troche w grze (dziwi mnie to iz na sprzecie ktory jest lepszy od starego iksiaka moze cos chrupac z niego)

Lol huh.gif tu nie chodzi o specyfikacje konsol men...
Lord Tidek
To o co ?? w przypadku gier z psx odpalanych na ps2 jest poprawa jakosci, to czemu nie moze byc tak z xboxem i jego mlodszym bratem.
MasterShake
to kup sobie halo 2 bo tam nic nie skacze XD
c1n3k
QUOTE(Tidusus @ 30 12 2006, 23:21) *

To o co ?? w przypadku gier z psx odpalanych na ps2 jest poprawa jakosci, to czemu nie moze byc tak z xboxem i jego mlodszym bratem.

to zupelnie cos innego. w ps2 poprostu znajduje sie czesc bebechow z psx'a, dlatego odpalanie tych gier wyglada lepiej niz w przypadku x360 i x (tutaj wszystko jest emulowane software'owo a nie hardware'owo)
Lord Tidek
QUOTE(c1n3k @ 31 12 2006, 18:48) *

QUOTE(Tidusus @ 30 12 2006, 23:21) *

to zupelnie cos innego. w ps2 poprostu znajduje sie czesc bebechow z psx'a, dlatego odpalanie tych gier wyglada lepiej niz w przypadku x360 i x (tutaj wszystko jest emulowane software'owo a nie hardware'owo)

No to wiele tłumaczy smile.gif, kurde jakbyscie nie mogli tak odrazu powiedziec dry.gif
massmedia
Czy komuś jeszcze cut-scenki z Ninja Gadien na XO rwią jak cholera? Tak się pytam bo nie chce czuć się samotny smile.gif A tak na serio nie wiecie jak na to zaradzić?
lch
Poratujcie ,chcę ściągnąć emulator do FORZY ,wchodzę na tą listę kompatybilności wybieram ją z listy ,wyświetla się strona o grze i nic nie świece. Jak pobrać ten emulator.
Ryo-San
nie sciaga sie emulatora do pojedynczych tytulow, tylko emulator do wszystkich gier, lacznie z ostatnim update, zajmuje to wszystko ~10 mb.
Znajdziesz to tutaj - http://www.xbox.com/en-US/games/backwardscompatibility.htm

po sciagnieciu rozpakuj plik i nie zmieniaj jego nazwy(plik zwie sie default.xex i niech tak zostanie) - wypal najnormlaniej w swiecie w nero czy w jakimkolwiek innym programie na zwyklym CD-R i po sprawie. Po wlozeniu plytki do 360 wszystko samo sie zrobi
Dorian Gray
QUOTE(massmedia @ 8 01 2007, 21:08) *

Czy komuś jeszcze cut-scenki z Ninja Gadien na XO rwią jak cholera? Tak się pytam bo nie chce czuć się samotny smile.gif A tak na serio nie wiecie jak na to zaradzić?

Rwą rwą i nic na to nie poradzisz, grunt że giera chodzi płynnie.
Dziobak_
QUOTE(Ryo-San @ 9 01 2007, 14:55) *

nie sciaga sie emulatora do pojedynczych tytulow, tylko emulator do wszystkich gier, lacznie z ostatnim update, zajmuje to wszystko ~10 mb.
Znajdziesz to tutaj - http://www.xbox.com/en-US/games/backwardscompatibility.htm

po sciagnieciu rozpakuj plik i nie zmieniaj jego nazwy(plik zwie sie default.xex i niech tak zostanie) - wypal najnormlaniej w swiecie w nero czy w jakimkolwiek innym programie na zwyklym CD-R i po sprawie. Po wlozeniu plytki do 360 wszystko samo sie zrobi

Ej Ryo, bo ja Live jeszcze nie mam i jest taka sprawa: wypaliłem już kiedys płytkę i ładnie chodziły mi wszystkie gry, to teraz jak wypalę tą płytke jeszcze raz, to będą mi chodziły dodatkowo te z ostatniego update'u?
Ryo-San
jak najbardziej
signap
mam Blacka, jest na liscie ale gdy wkladam plytke mam jakis error X 5xxxx B cos tam (przedwczoraj nagrywalem plytke z updatem emulatora wczesniej byl inny numer "bledu"
Matriks_1111
Odkryłem dzisiaj coś ciekawego (pewnie było, ale co tam tongue.gif). Otóż gry z X1, które nie działają na x360 przez kabel VGA mają możliwość działania hyh.gif Wystarczy tylko zmienić im rozdziałkę na 640x480 i wszystko wtedy śmiga smile.gif Jest tylko jeden problem... grafika jest tragiczna sad.gif
piecia
Czy da sie jakos ustawic Conkera na 16:9? Dzis dostalem giere i mam ja z czarnymi pasami po bokach ,na moim lcd32 cale(360 podlaczona przez component). Jest na to jakis ratunek?
Matriks_1111
Może trochę off-top'em ale jakiego masz LCD z Componentem? Bo szukam takowego smile.gif
maciek88
hej, nie chce mi sie leciec tematu wstecz... moglby ktos podac liste tytulow ze starego x'a, ktore chodza na 360? chce zamowic CMR4. a tak btw to gram na panoramie '19 - beda jakies problemy czy luz?
Matriks_1111
Szukanie nie boli hyh.gif

http://www.xbox.com/en-US/games/backwardscompatibility.htm
WeltyKiLy
Pytanko ... Czy to normalne ? Nagrałem emu Xa wrzuciłem wysztsko łądnie się zainstalowało i ... Wrzuciłem backupa Carbona(na nie sflashowanym napędzie) i mi wykryło dałem play i pokazało że tzreba HDD a ja mam memore ... Czy moge miec sflashowany napęd ?
Wampis
Ale o co chodzi?
Jeśli grasz na kopii to muszisz mieć sflashowany napęd.
A gry z x1 nie pójdą bez dysku.
jan szabrownik
mam jedno pytanko
mam forza motorsport i chcialbym zagrac na xbox live na x360 tylko mam straszne problemy z ta gra jak tylko wejde do xbox live, na offline dziala bez problemu
mam lacze 256/128 moze za slabe
gra sie dziwnie zachowuje, a jak chce wyjsc z trybu live to sie zwiesza, gralem w lost planet na live i wszystko smiga jak nalezy wiec dziwi mnie ze forza nie chce pojsc
pomozcie
Nexus-6
Mam pytanie do osób które grały w Halo 2 na XO. Chciałbym odświeżyć ten tytuł na nowej konsoli - chodzi mi o Wasze wrażenia z gry. Czy wygląda to wyraźnie lepiej niż na starym X-ie?
YETI
QUOTE(Nexus-6 @ 16 01 2007, 01:49) *

Mam pytanie do osób które grały w Halo 2 na XO. Chciałbym odświeżyć ten tytuł na nowej konsoli - chodzi mi o Wasze wrażenia z gry. Czy wygląda to wyraźnie lepiej niż na starym X-ie?

Wyglada troche lepiej.
Przez kilka miesiecy bez problemu gralem w H2 po lajwie na 360, a od jakiegos czasu konsola nie wykrywa mi w zadnej grze z pierwszego Xboxa lajwa (testowalem min. PES5 i Conkera) 0_o
Naprawde nie wiem co jest grane, obecnie konsola mi padła całkowicie ale mam nadzieje ze po powrocie z servisu juz wszytsko bedzie ok.
WeltyKiLy
Czyli mam flasha ?
Keymaker
Próbował ktoś odpalić NFL Street 1 lub 2??
Mastah27
closedeyes.gif

http://www.xbox.com/en-US/games/backwardco...tygameslist.htm

Nie ma na liście - gra nie ruszy na X360.
Psychonaut
QUOTE(jablo @ 17 01 2007, 18:27) *

Czyli mam flasha ?

A otwieral Ci ktos konsole? ;F Sprobuj kopii gry na XO, to sie przekonasz, albo sprobuj z dyskiem twardym.
izon
A grał ktoś juz może w Shenmue 2??Jak tak to niech podzieli sie swoimi wrażeniami:DCzy gra chodzi płynnie wygląda lepiej ,gorzej??Czy filmiki sie wieszają itd...
MasterShake
Yeti dalej Ci live w halo2 nie dziala?Bo mi wlazi nibyale dziala raczej na zasadzie lanu bo w live jestem niby zalogowany ale nie wykrywa mi gier i graczy ;f
Lord Tidek
QUOTE(MasterShake @ 1 02 2007, 13:43) *

Yeti dalej Ci live w halo2 nie dziala?Bo mi wlazi nibyale dziala raczej na zasadzie lanu bo w live jestem niby zalogowany ale nie wykrywa mi gier i graczy ;f

ja mam tak samo dry.gif
MasterShake
a w ogóle będzie jeszcze jakiś update?
Jacobss
Czy myślicie, że jest jakiś szansa, iż Microsoft wypuści update, który będzie supportował Operation Flashpoint Elite?
signap
fifty - fifty ....

mam GTA3, Halo2 i zadna mi z tych gier niedziala confused.gif pokazuje mi sie
error
x:5014.0 b: 1884.0
Meanthord
Halo 2 dziala idealnie na 360, byc moze potrzebujesz nowszego patcha.
signap
mam patcha
opall
a ja sie tylko spytam czy masz przerabaina konsole?
signap
tak, gry byly robione pod X/360 i innych dzialaja
MasterShake
cholera kupilem jsr:f a tu pach-nie ma na liscie <sciana> przydal by sie update bo i silent hill 2 bym chetnie zobaczyl, i h alo2 po necie bo na razie kaszana
Jazdaone
chcialem wszystkich przestrzec przed conker'em. gra ma po bokach pasy, a do tego ewidentnie nie dziala plynnie.
wracajac no ninja gaiden black to gra u mnie chodzi ultra plynnie, rowniez na wstawkach. tak wiec wszystkim naprawde polecam.
matek_79
QUOTE(Jazdaone @ 3 02 2007, 21:33) *

chcialem wszystkich przestrzec przed conker'em. gra ma po bokach pasy, a do tego ewidentnie nie dziala plynnie.

Dziwne, ja tam pasow nie uswiadczylem, owszem czasami przytnie, kamera nie zawsze chodzi jak powinna (pokazuje najczesciej conkera z lotu ptaka), ale innych dolegliwosci brak.
Co do NGB- jest jeden mankament- zle chodzi walka w ringu z niewidzialna sciana po ktorej mozna skakac

Przy odbijaniu sie od sciany powinnien ona lekko falowac (tak jest na piewszym x-ie), zamiast tego tworza sie dosc duze kregi skutecznie ograniczajace widocznosc.
izon
Shenmue 2 na x360 to NIEPOROZUMIENIE!! 2 duze pasy po bokach skutecznie zniechęciły mnie do gry wten tytuł na next genie..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.