MasterShake
17 02 2007, 09:32
na stronce jest nwy update do sciagniecia, ino listy gier jeszcze nie zaktualizowali
Mshake: By zobaczyc Halo 2 po necie musisz sciagnac mapy do Halo 2 z menu gry;.-]
Maidenie, tu shake od kolegi - mam wszystkie sciagniete map packi i dalej nie ma, musze po nwym update sprawdzic bo w h2 bym se pomielil chetnie a tu dupa ;/
czy gry z serii Oddworld (Munch's Odyssey oraz Stranger's Wrath) działają na Xboxie 360, za pomocą tego emulatora?
MasterShake
18 02 2007, 11:30
MasterShake
23 02 2007, 09:41
sorry za post pod postem
fatal frame 2 edycja rezyserska wg.spisu dziala (to jest ntsc),w palu to sie zowie project zero 2 lalala. Wie ktos czy pojdzie/?
dziala , ukonczylem ja na 360-ce (pasy po bokach of course)
Albert Wesker
4 03 2007, 21:26
jak jest z ta Forza? jezeli mam xa podpietego do monitora kablem VGA pogram w rozdzialce 720p?
Matriks_1111
5 03 2007, 00:14
Nie pójdzie... tylko w najniższej rozdziałce
SpideyPL
13 03 2007, 14:41
Jak wam działa Fable : Lost Chapters?
U mnie po componencie pasy po bokach i czasem zarywa, a jak u was?
Kurde mogli by cos wymyslec na te pasy zupelnie to wedlug nie psuje zabawe:/
SpideyPL
14 03 2007, 08:33
Mam rozwiązanie żeby nie było pasów.
Przynajmniej w Fable bo w innych nie sprawdzałem. Po prostu w ustawieniach ekranu trzeba zmienić na 480p.
Na 720p i 1080i są pasy , a na 480p, jest panorama i wygląda moim zdaniem to lepiej niż na wyższych.
Mówie tutaj o kablu komponent.
Apollo302
14 03 2007, 13:32
Zgadza sie!!! Eureka -Halo w 480p chodzi na CAłYM EKRANIE co za proste rozwiazanie!!! Teraz to gry z xboxa nabiorą nowego wymiaru..
Ale chodzi wam o ustawienia w menu konsoli??Bo jak zmienilem to obraz stal sie zamazany i sama gra wyglada znacznie gorzej mimo braku pasów..Stwierdzam ze emulacja na 360 to czysta prowizorka
Testowane na Shenmue 2
Ach, dajcie siana. Forza Motorsport na X360 chodzi jakby psu przez gardło miała wyjść. Framerate spada czasami do 10-15 na sekundę i tym samym spowalnia całą grę - przejazd 3 minutowego okrążenia daje w rzeczywistości 6 minut walki na torze.
O jak dobrze, że mam starego X'a, na którym to cudo chodzi niczym masełko
MasterShake
21 03 2007, 10:32
wie ktoś czy ms planuje jeszcze cokolwiek dodać? Bo od grudnia lipa a w silent hill 2 bym pograł ;f
maciek88
25 03 2007, 17:35
jesli ktoś posiada Colina 4 na pierwszego klocka i moze sprawdzic, jak ta gra sprawuje się na 360 to niech da znać. z góry dzięki.
Mastah27
25 03 2007, 18:00
Przejechałem co prawda tylko 3 odcinki, ale nie stwierdziłem żadnych błędów graficznych, ani spadków framerate'u, wszystko działa tak samo jak na Xboxie. Jedyny feler to małe przekłamania w okolicach napisów w menu, ale spokojnie da się z tym grać.
Orientuje sie ktos czy chodzi MGS2 na 360??
Mastah27
25 03 2007, 23:04
K@kTuUuS
1 04 2007, 16:03
Hejka
Mam problem. Napalony na forze (nie wiem ale chyba za długo czekam na 2 cześć) Pojechałem i kupiłem w mm gierke. Sciągnołem update do gry jak konsola zawołała ale nie moge jej odpalić bo pisze że musze mieć 50hz wft?. Konsole mam podłączona przez VGA Bigbena do LCD 17' i za cholere nie moge jej odpalić. Zawsze gram na rozdziałce 1280x1024 próbowałem przestawić na 640x480 ale nic to nie dało. Czy da się coś z tym fantem zrobić ?? Tak abym mogł grać na moim LCD (Nie mam możliwości gry na TV). Proszę was o pomoc
Zmień w opcjach na 50hz podłączając konsole do telewizora przez zwykły kabel nie-HD (inaczej się chyba nie da).
A co z GTA SA??Wkoncu ta gra osluguje normalnie tryb 16/9 wiec chyba powinna dziala normalnie na 360??Gral ktos i moze sie wypowiedziec??
Soul Calibur2 PAL, zwiech na wyborze postaci, brak muzy podczas buszowania po menu:( dzwieki sa, tlo muzyczne nie:/ wie ktos czego to wina?

btw: gry NTSC dzialaja na 360tce PAL? oczywiscie mowie o grach ze starego x'a!
Mastah27
19 04 2007, 22:28
Doszły kolejne emulowane tytuły:
http://www.xbox.com/en-US/games/backwardco...tygameslist.htmAvatar: The Last Airbender
Breakdown
Call of Duty 2: Big Red One
Call of Duty 3
Cars
Crash Bandicoot 5: Wrath of Cortex
Dai Senryaku VII: Modern Military Tactics
FIFA Soccer 2007
Full Spectrum Warrior
Guilty Gear Isuka
JSRF: Jet Set Radio Future
MechAssault 2: Lone Wolf
Mercenaries
Nascar 2006: Total Team Control
NFL Fever 2004
Oddworld Munch’s Oddysee
Panzer Dragoon Orta
Phantom Dust
Reservoir Dogs
Return To Castle Wolfenstein
Rugby League 2
Sonic Riders
Soul Calibur 2
(poprawiono działanie)Star Wars: Republic Commando
Street Fighter Anniversary Collection
The King of Fighters Neowave
The King of Fighters 2002 & 2003
Tiger Woods PGA Tour 07
Tony Hawk’s Underground
Ultra Bust-A-Move
Unreal Championship 2: The Liandri Conflict
Xiaolin Showdown
Mastah, WIELKIE DZIEKI za info, teraz moge pograc w SC2:)
moge...

za wiele powiedziane, moge to ja se obejzec filmiki, albo klatki:/
gra nie dojsc ze potrafi wyskoczyc ze dysk brudny albo zniszczony ( 0 rysek ) to walka z ivy ma 15fps:/ po za tym brak supportu dla widescreen oraz jak mowie klatkuje czasem:/ ehhh ta kompatybilnosc to jakas pomylka chyba:/
Po tym nowym paczu mozna wkoncu uruchomic szybko DOOMA3 nie ogladajac wszystkich poczatkowych wstawek i filmików. Ciekaw jestem jak tam z Half Life 2 , moze zwiekszyli nieco predkosc dzialania , musze sprawdzic pozniej ;P
Wie ktos co ztym GTA SA??Gra chodzi z pasami czy bez??
CYTAT(YETI @ 16 01 2007, 01:30)

CYTAT(Nexus-6 @ 16 01 2007, 01:49)

Mam pytanie do osób które grały w Halo 2 na XO. Chciałbym odświeżyć ten tytuł na nowej konsoli - chodzi mi o Wasze wrażenia z gry. Czy wygląda to wyraźnie lepiej niż na starym X-ie?
Wyglada troche lepiej.
Przez kilka miesiecy bez problemu gralem w H2 po lajwie na 360, a od jakiegos czasu konsola nie wykrywa mi w zadnej grze z pierwszego Xboxa lajwa (testowalem min. PES5 i Conkera) 0_o
Naprawde nie wiem co jest grane, obecnie konsola mi padła całkowicie ale mam nadzieje ze po powrocie z servisu juz wszytsko bedzie ok.
Wedlug mnie to wyglada wyraznie gorzej niz na pierwszym xie a to z powodu skalowania rozdziałki..
Czesc!
Taka sprawa: zamierzam kupic 360tke i chcialbym pograc tez w wybrane tytuly
z pierwszego Xboksa, m.in. KoTORy, Fable czy Shenmue 2.
Nie bede jednak poki co korzystal z Live'a, bo brak karty sieciowej w kompie
uniemozliwia mi podlaczenie jakiegos routerka do modemu od Neostrady.
Tymczasem mozliwosc odpalania starszych gier wymaga update'u systemu AFAIK.
Jak wiec to zrobic? Na Allegro nie widzialem, ale moze ktos np. sprzedaje
odpowiedni, udostepniajacy pelna wsteczna kompatybilnosc, soft na plytkach?
Nie bede jednak przerabial konsoli, wiec nie orientuje sie, czy w ogole
daloby sie to w ten sposob uruchomic.
Prosze wiec o porade i pozdrawiam.
A.K.
il capitano
19 05 2007, 21:03
Stąd ściągasz plik
http://www.xbox.com/en-US/games/backwardsc...ityredirect.htm i wrzucasz go na płytkę w taki sposób jaki jest opisany (
tutaj) a później do paszczy 360tki i instalujesz patcha.
A tutaj masz spis gier które będziesz mógł emulować
http://www.xbox.com/en-US/games/backwardco...tygameslist.htm
Keymaker
19 05 2007, 21:04
Poszperaj na xbox.com...Tam jest do ściągnięcia update, który potrzebujesz

Kto szuka, ten nie błądzi...
Dzieki za odpowiedzi. Problem w tym, ze nie mam w tej chwili dostepu do kompa z nagrywarka... Czyli w tej sytuacji raczej nici z grania w starsze tytuly na nowym X360?
niestety.
kup sobie sieciówke za dyszkę

ewentualnie poszukaj kogoś z nagrywarką.
Lord Tidek
20 05 2007, 09:45
Czy w najblizszym czasie lista emulowanych tytułow ma zamiar sie powiekszyc ? Bo chcialbym zagrac w kilka gierek ze starego X'a , jak np. Silent Hill 2.
Keymaker
20 05 2007, 12:33
Z każdym kolejnym updatem listy kompatybilności maleje szansa na ukazanie się kolejnej aktualizacji....That's life, isn't it ?
CYTAT(Lord Tidek @ 20 05 2007, 10:45)

Czy w najblizszym czasie lista emulowanych tytułow ma zamiar sie powiekszyc ? Bo chcialbym zagrac w kilka gierek ze starego X'a , jak np. Silent Hill 2.
Tez czekam na Silenta 2:DJeszcze sobie wczoraj klimatu narobilem film ogladając po raz 10 chyba.
Wkońcu miałem okazje dorwać Halo 2 na 360.Co dziwne gra wygląda znacznie gorzej niż jak grałem na crtku na pierwszym xboxie.A slyszalem ze miala nawet lepiej wyglądać..hmm dziwne..ale przynajmniej nie ma pasów po bokach a to duuuży plus..
Może mi ktos powiedziec jak jest z tym GTA SA??Bo ta gra była normalnie w 16:9 wiec chyba nie powinna mieć pasów co nie??

W sierpniu
Lord Tidek
21 05 2007, 14:07
CYTAT(desden @ 20 05 2007, 16:12)

W sierpniu

No ale wiadomo jakie gierki doda ? Czy to ma byc niespodzianka od MS ?
Jacobss
29 05 2007, 19:58
Marze o dodaniu Operation Flashpoint Elite. Ach, taka wspaniała gra.
Barłogon
14 06 2007, 22:36
CYTAT(Mastah27 @ 19 04 2007, 23:28)

Witam,
mam pytanie o Phatom Dust, czy ktoś grał na X360 w tę grę? Czy ktoś ją ma i czy ma pomysła gdzie ją kupić? Podobno całkiem niezła. Niektórzy twierdzą, że kultowa (wikipedia). Czy ta gra wyszła w Europie?
Dodatkowa uwaga, nie miałem i nie mam X1, ale po niektórych akcjach z emulacją chcę go kupić. Bardzo mnie wkurzyło, gdy Chronicles of Riddick, został wycofany z emulacji. Przed zakupem sprawdzałem, był na liście. Pytam bo chcę sprawdzić czy miałem omamy czy też M$ wycofał go z listy w związku z wydaniem, nowszej, poprawionej wersji na X360.
Phantom Dust dla mnie crap, inni sadza ze to bustwo, gra z kumplem ok, gra single crapowata, ale skonczylem troche.
Riddick bedzie ten sam na x360, remake ( lepsza oprawa i tak dalej ) pewnie dla tego wycofali
Lord Tidek
15 06 2007, 13:10
NO raczej dlatego wycofali , bo co to by byl za sens trzymac go dalej na lisice ;/ (mniejsze zyski z remake'a)
Pewnie jak tak dalej pojdzie to lista emulowanych tytułow bedzie pusta bo bedzie do kupienia remake
Mastah27
15 06 2007, 19:22
Riddick nie został zdjęty z listy emulowanych gier, on po prostu nigdy na tej liście nie był.
Zeratul
15 06 2007, 20:46
CYTAT(Barłogon @ 14 06 2007, 23:36)

CYTAT(Mastah27 @ 19 04 2007, 23:28)

Witam,
mam pytanie o Phatom Dust, czy ktoś grał na X360 w tę grę? Czy ktoś ją ma i czy ma pomysła gdzie ją kupić? Podobno całkiem niezła. Niektórzy twierdzą, że kultowa (wikipedia). Czy ta gra wyszła w Europie?
Dodatkowa uwaga, nie miałem i nie mam X1, ale po niektórych akcjach z emulacją chcę go kupić. Bardzo mnie wkurzyło, gdy Chronicles of Riddick, został wycofany z emulacji. Przed zakupem sprawdzałem, był na liście. Pytam bo chcę sprawdzić czy miałem omamy czy też M$ wycofał go z listy w związku z wydaniem, nowszej, poprawionej wersji na X360.
A mnie sie Phantom Dust bardzo podobal... bardzo fajna i klimatyczna gierka. Oczywiscie wiecej fun na multi, ale singiel tez jest spoko...
Barłogon
15 06 2007, 21:53
CYTAT(Mastah27 @ 15 06 2007, 20:22)

Riddick nie został zdjęty z listy emulowanych gier, on po prostu nigdy na tej liście nie był.
Być może przewidziało mi się. Teraz już wiem to, do tej pory byłem sfrustrowany z tego powodu.
Trudno się mówi.
Dzięki za korektę
Ja mam takie pytanie bo w sprawach z XBOX`em jestem ciemny w końcu przez 9 lat śmigałem na konsolkach SONY. Więc tak z tego co wiem to w gry z pierwszego X`a można grać tylko jak jest HDD w 360`tce ale na znanym serwisie aukcjynym widziałem kilka osób które wystawiały CORE bez HDD i dwały np. Forze albo Halo2 czy chodzi w tym o to, że można grać w gry z jedynki ale zapewne nie można save`ować na memorce mam rację ?? Z góry dziękuję za odpowiedź
maciucha
29 06 2007, 21:36
CYTAT(dx36 @ 29 06 2007, 22:32)

Ja mam takie pytanie bo w sprawach z XBOX`em jestem ciemny w końcu przez 9 lat śmigałem na konsolkach SONY. Więc tak z tego co wiem to w gry z pierwszego X`a można grać tylko jak jest HDD w 360`tce ale na znanym serwisie aukcjynym widziałem kilka osób które wystawiały CORE bez HDD i dwały np. Forze albo Halo2 czy chodzi w tym o to, że można grać w gry z jedynki ale zapewne nie można save`ować na memorce mam rację ?? Z góry dziękuję za odpowiedź
To źle myślisz . Na dysku twardym masz emulator gier z xboxa . Jak wiadomo wersja Core nie ma dysku więc nie uruchomisz na niej gier z pierwszego xboxa . Chyba , że dokupisz dysk twardy co się całkowicie nie opłaca

.
Musisz mieć dysk twardy aby gry z tej
listy działały. Mogą pojawić się problemy jeśli będziesz grał na monitorze, na TV lub HDTV wszystko będzie ok, wystarczy zmienić w wypadku niektórych gier ustawiania na PAL 50. A w ogóle to temat był już poruszany setki razy i mogłeś poszukać.
Witam
mam takie pytanie.Jesli sciagam cos na konsoli i wlacze jakis tytul ze starego xboxa to czy sciaganie sie zatrzymuje czy pobiera to dalej w tle ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.