Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Emulacja gier na Xboksa
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
bart-blank
doom3 - wszystko dobrze działa oprócz tego że za każdym razem muszę czekac aż te wszystkie wstępy miną - id, activision, krótki pokaz gameplay'u... - nie da się tego ominąc
WeltyKiLy
To lipa troszkę sad.gif .
Er_WolvEr
QUOTE(bart-blank @ 24 10 2006, 08:47) *

doom3 - wszystko dobrze działa oprócz tego że za każdym razem muszę czekac aż te wszystkie wstępy miną - id, activision, krótki pokaz gameplay'u... - nie da się tego ominąc

Hmmmm jak grałem na XBoxie mialem to samo - ja sie nei znam, ale moze to nie żadna wina gry, bug czy zła emulacja, chyba ta gra poprostu tak ma.
Frank Jaeger
na Xie pierwszym bylo tak przy pierwszym uruchomieniu, bo konsola zgrywala dane.. pozniej juz mozna bylo skipowac
hiv
Oficjalna lista gier z X-a działających na 360-tce:

http://www.xbox.com/en-GB/games/backwardco...tygameslist.htm ...
bart-blank
QUOTE(kermit @ 19 06 2006, 09:18) *

Zapytanko małe - czemu Forza nie chodzi w emulacji na moiniotrze w 60Hz?
Chyba żeby mi na złość zrobic ;{

Właśnie mnie to strasznie drażni, a popsuło mi się wejście euro w starym tv censored2.gif
Czy Ninja gaiden black działa tylko w 50hz ? jak tak to przestaje jej szukać...
kryzan
a ja mam takiem pytanko - czy gierki z xboxa pal beda chodzic na 360' ntsc-u? nie mialaem nigdy okazji przejsc fable, a skoro nadarza sie okazja to czemu nie?
Othis
kupilem counter strike specjalnie z francji i co? i malo co nie roz.... 360 o sciane kompatobilnosc to jakas sciema juz nie kupie zadnej gry z x1 w ogole nie da sie pograc na necie MEGA KPINA I SYF........
siDd
Mam takie pytanie. Czy ktoś z was próbował odpalić na X360 SHENMUE 2 lub PANZER DRAGOON ORTA???
mam okazje kupic te 2 gry ale nie iwem czy zadziałąja blink.gif
Jimiway
QUOTE(siDd @ 2 12 2006, 10:59) *

Mam takie pytanie. Czy ktoś z was próbował odpalić na X360 SHENMUE 2 lub PANZER DRAGOON ORTA???
mam okazje kupic te 2 gry ale nie iwem czy zadziałąja :blink:

Niestety nie ma tych gier na liście:
http://www.xbox.com/en-US/games/backwardco...tygameslist.htm
A shenmue2 to sam sparawdzalem i nic z tego :/
mozi
To co ja zauwazylem to to ze jak mialem live'a zarejestrowanego na stany to nie moglem pobrac hurricane packow w ninja gaiden. Nowe mapy do splinter cella np zciagaly sie bez problemu. Co ciekawe jak zarejestrowaalem na uk to poszlo bez problemu.
tresor82
Witam

Posiadam xbox360 premium , pozyczylem od kumpla Splinter cell chaos theory i nie chce mi odpalic , dlaczego ?

EDIT:

Skąd ściagne ten emulator ktory jest potrzebny do odpalenia tej gry ?

Pozdro
siDd
W dupe z taką emulacją!!! jakieś bzdety można uruchamiać a prawdziwe hity nie chodza.
Ryo-San
eee tam - wiekszosc mocarnych tytulow jest - ja tam strasznie ubolewam nad brakiem Riddicka, Conkera, Shenmue 2, Panzer Dragon Orty czy dwoch czesci Otogi
siDd
no włąsnie te tytuły które wymieniłeś interesują mnie najbardziej no i moze jeszcze halo 2. moze jakas petycja do microsoftu by pomogła???
Ryo-San
Halo2? Halo jak i Halo 2 sa przeciez emulowane od początku....
a petycja raczej nic nie da bo tych tytulow nie ma bo Microsoft ma takie widzimisie - tylko jak widać są problemy z emulacją...trzeba cierpliwie poczekac na kolejne updejciki xboxowych gier...
signap
kazdy update dasha przynosci nowe dzialajace gry?
Wampis
Wydaje mi się, że emulator ściąga się oddzielnie od updatu dasha i jedynie wtedy kiedy wsadzisz jakąś grę dla starego xboxa.
klk
Witam serdecznie,

Na stronce xbox.com znalazłem liste tytułów z X'a pierwszego kompatybilnych z X'em 360. Lista nie jest zbyt super jak dla mnie, brakuje duużo tytułów sportowych ( Madden , NFL, koszykówka), wole zainwestowc w te tytuły i cieszyć sie nimi na 2 graczy- gry są zdecydowanie tańsze na pierwszego x'a, i chodzi mi bardziej o miodność niż grafiek w tym przypadku.

Czy ktoś próbował odpalać gry na '360, które nie znalazły się na liście, będą działały???

Pozdrawiam!

c1n3k
ja probowalem odpalic pgr2 - nie dziala...
afaik to zadna gra ktora nie jest na tej liscie nie zadziala...
signap
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_...e_with_Xbox_360

lista z podzialem na regiony ktorych nie znajdziemy na xbox.com
Matriks_1111
Mam pytanko... co mam zrobić, jeżeli chcę odpalić Forzę na kalbu VGA... istnieje jakiekolwiek rozwiązanie? Chcę kupić monitor, ale nie będzie on posiadał wejścia komponentowego, ani żadnego "telewizyjnego", więc czy pozostaje mi tylko gra na gów*** telewizorze?
klk
Hejkum,

Probowaliscie moze odpalac gry sportowe (jakiekolwiek), ktore nie znalazly sie na oficjalnej liscie kompatybilnosci wstecz? Wole wydac kase na tego typu gry z pierwszego X'a, grafika troche gorsza, ale wszak o miodnosc chodzi biggrin.gif

Pozdrawiam.
fascik
Nie ma na liscie = nie działa.
klk
Moze jako tako dzialaja?
Z tego co wyczytalem sa nawet problemy z grami z listy.
fascik
Do kazdej gry pobiera sie oddzielny update, jesli do danej gry nie ma przygotowanego "emulatora" to na bank nie ruszy.
massmedia
CZY na x360 core po dokupieniu dysku działają gry z pierwszego x'a?

I jeszcze nie na temat... Czy core i premium mają te same oprogramowanie? Kumpel się pyta bo na Święta chce kupić a nie stać go na premiuma.

mastah:
Edytuj posty.
Matriks_1111
1: Nie wydaje mi się, żeby aż dysk był wymagany do takiego zabiegu, ale na pewno kupno dysku daje dużo więcej profitów (zapis demek, filmików itp. tongue.gif)

2: Mają to samo oprogramowanie. Skąd pomysł, że mają je różne? ninja.gif
hacik
QUOTE(massmedia @ 9 12 2006, 18:32) *

CZY na x360 core po dokupieniu dysku działają gry z pierwszego x'a?

I jeszcze nie na temat... Czy core i premium mają te same oprogramowanie? Kumpel się pyta bo na Święta chce kupić a nie stać go na premiuma.

Ile to juz razy bylo npisane w tym temacie, ze aby zagrac w gry z pierwszego X'a musisz miec HDD podpiety do x360, bo gry z pierwszego Xboxa tego po prostu wymagaja!

O co chodzi z tym oprogramowaniem? Przeciez X360 to jest konsola do gier. Te same gry dzialaja na xbox360 core i premium.
mozi
Czy ktos moze posiada splintera chaos theory i korzysta z emu? Na tv lcd po kablu component wyglada to do (pipi). Zamiast obraz wypleniac caly ekran zostaja teakie badzienw czarne paski z boku. Wyglada to tak jakby gra nie byla wyswietlana w pelni na widescreenie. Inne gry z 1szego x'a wykgadaja ok.
Matriks_1111
A powie mi ktoś... czy jest inna możliwość wyświetlenia obrazu na monitorze przez kabel VGA? Bo FORZA wywala komunikat, że potrzeba jej PAL-50 i że trzeba podpiąc konsolę przez kabel HD AV lub Component. Wie ktoś, jak można to obejść?
t3xz
QUOTE(Matriks_1111 @ 10 12 2006, 15:52) *

A powie mi ktoś... czy jest inna możliwość wyświetlenia obrazu na monitorze przez kabel VGA? Bo FORZA wywala komunikat, że potrzeba jej PAL-50 i że trzeba podpiąc konsolę przez kabel HD AV lub Component. Wie ktoś, jak można to obejść?

Nie obejdzie się tego. Z Halo1 też mam taki problem i jedynie Component albo zwykłe Chinche. Inaczej nie ma szans.
Matriks_1111
No tak, ale jak ja to mam do monitora podpiąć? Nie ma innej rady? Nie będę specjalnie kupował przecież monitora z Componentem, bo to jest przesada...
Spiderman
Czy Mercenaries będzie działał na Xbox 360?
Matriks_1111
Jeżeli nie ma go na liście tytułów, które na X360 działają, to zapomnij.
Ryo-San
dzisiejszy update przyniosl mozliwosc emulowania nastepujacyh gier

Buffy the Vampire Slayer
Burnout 3: Takedown (support updated)
Conker: Live and Reloaded
Dead or Alive Ultimate
Destroy All Humans!
Dynasty Warriors 4
Evil Dead: A Fistful of Boomstick
Ex Chaser (Japan only)
Family Guy
Far Cry: Instincts
Farenheit/Indigo Prophecy
I-Ninja
Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
Mortal Kombat: Armageddon
MotoGP
Muzzle Flash (Japan only)
MX Unleashed
Open Season
Pariah
Plus Plumb 2 (Japan only)
Psychonauts
Psyvariar 2 Extend Edition (Japan only)
Rainbow Six: Lockdown
Rapala Pro Fishing
Rent-A-Hero no. 1 (Japan only)
Scarface
Shark Tale
Shenmue II
Soul Calibur II (North America only)
Splinter Cell: Double Agent
Tenerezza (Japan only)
The Incredibles
The SpongeBob SquarePants Movie
Ultimate Spider-Man
Wakeboarding Unleashed: Featuring Sean Murray
Whacked!
Winback2: Project Poseidon
Xiaolin Showdown

tak wiec poprosze jeszcze o Riddicka, Otogi, Rallisport 2, JSRF, PGR2, Tron Killer App 2.0, Otogi 1/2, Panzer Dragon Orte i emulacje mozna uznac za zakonczoną....

aha gdyby ktos reflektowal sie na Conkera - to na dvdcrave sa noweczki za...36 zl ; )
Blim
Soul Calibur II (North America only) dry.gif
ShtaS
ciekawe kiedy dodadzą obydwa Oddworldy:/
Przemski
mnie osobiście brakuje gier multiplayer, szczególnie Kung fu chaos, a także np voodoo vince i conker`a
Diabeu
Conker jest emulowany, najnowszy update do BC sprzed paru dni
Lucek
ja chce oba oddworldy i midtown madness 3 confused.gif
no ale super ze jest conker smile.gif
mord00k
Wreszcie Concer biggrin.gif zabieram kumplowi tongue.gif
Zajcik
Conker....... jeszcze tylko Oddworld:Strangle's Wrath i mi wiecej gier ze starego X'a nie potrzeba hyh.gif
Maniaczek
Witam!
Postanowiłem zagrać sobie na Xbox'ie 360 w poczciwe HALO (oryginał).
Wielekie było moje zdziwienie gdy gra nie uruchomiła mi się w panoramie lecz w formacie 4:3.
W związku z tym mam pytanie - czy ktoś uruchamiał na Xbox'ie 360 wymienione poniżej tytuły:
HALO 2,
Ninja Gaiden,
Forza Motosport,
DOOM3
a jesli tak to czy owe tytuły w rozdzielczości 720p są wyświetlane w formacie panoramicznym?
Nie interesuje mnie rozdziałka 480p, gdyż na takiej to ja mogę w te tytuły zagrać sobie na Xbox'ie "pierwszym".
mozi
QUOTE(Maniaczek @ 20 12 2006, 01:36) *

HALO 2,
Ninja Gaiden,
Forza Motosport,
DOOM3

Ninja Gaiden - dziala slicznie w 720 p w trybie widescreen
Doom III - j.w.
c1n3k
Halo 2 dziala bezproblemowo zarowno w 720p jak i 1080i
Maniaczek
Bezproblemowo tzn. w widescreen jest wyświetlany? Bez bocznych pasów?
c1n3k
tak, bez zadnych pasow, obraz jest na calym ekranie
btw - jak 720p/1080i to musi byc w widescreen hyh.gif
Maniaczek
QUOTE(c1n3k @ 21 12 2006, 14:36) *

tak, bez zadnych pasow, obraz jest na calym ekranie
btw - jak 720p/1080i to musi byc w widescreen hyh.gif

Niekoniecznie. HALO 1 emulowane w 720p ma po bokach dwa czarne pasy przez co gra jest tak naprawdę w 4:3.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.