Piechol_Jr
16 02 2006, 12:02
Dziwie się Wam... Tyle niepotrzebnych tematów, a o TAKIEJ grze się zapomina... Normalnie wstyd...
Więc tak, dzisiaj na IGN.com pojawił sie nowy filmik z Far Cry Instincts Predator... Ta gra może pokazać pazurki... Przynajmniej moim skromnym zdaniem...
jak na razie to ino widziałem porównanie efektu wody z wersją piecową - wrażenia? OMG ale massakra - znaczy bombeczka
g_w_b_b_a
16 02 2006, 13:28
na teamxbox jest pokazana woda o 3 porach dnia a na gametrailer porownanie wody oraz zasiegu widzenia na PC na VERY HIGH oraz na Xbox 360
możecie wkleić jakieś linki?
JuanMag
16 02 2006, 19:35
QUOTE(g_w_b_b_a @ 16 02 2006, 13:28)

na teamxbox jest pokazana woda o 3 porach dnia a na gametrailer porownanie wody oraz zasiegu widzenia na PC na VERY HIGH oraz na Xbox 360
Tak, ale wezcie pod uwage (to juz chyba gdzies bylo pisane,ale nie jestem pewien ) ze na PC jest to Far cry 1, a na xboxa 360 Far cry Predator. Ta gra na Pc-ta wyszla chyba ze 3 lata temu dlatego taka roznica jest
goldberg
17 02 2006, 00:18
Jak dla mnie jest to ciut nieswiezy kotlet, ktory zgrywa krwisty stek!
Owszem, grafa to powal, to porownanie z PC daje do myslenia, ale gdzie tu SWIEZOSC??? FC skonczylem na PC, skonczylem na X-e i raczej nie rzuce sie do sklepu by za kupe kasy kupic po raz kolejny to samo tylko inaczej podane. Kupic FCI Predator tylko dla grafy?? Dziekuje, postoje...Za pol roku wszystkie fpp na X360 beda tak wygladac...
Masakra jak padaka .........

fakt woda robi wrazenie.....i nic pozatym ciekawe jak w akcji....
sentinel
17 02 2006, 02:06
Piechol_Jr
17 02 2006, 08:11
QUOTE(Soul @ 17 02 2006, 02:04)

Masakra jak padaka .........

fakt woda robi wrazenie.....i nic pozatym ciekawe jak w akcji....
Moim zdaniem to znowu będzie tak, żę screeny nie pokazują prawdziwego feelingu jaki będzie płynął z gry. Ja nie grałem jeszcze w żadnego Far Cry'a więc jeżeli będzie on przynajmniej na 8+ to ja to łykam.
il capitano
17 02 2006, 08:27
QUOTE(YETI @ 16 02 2006, 22:40)

ciągnięty silnik więc czego oczekujesz?
Filmiki są fajne, nie powiem. Tylko ja chcę nowych bohaterów, świeżych gier. Ale nie zaprzeczam i tak chciałbym w to zagrać
poza woda - bez rewelacji. mimo to bedzie to jedna z 2 gier z jakimi zakupie konsolke

uwielbiam far cry instincts

jest to gra do ktorej wracam, tylko po to by chodzic po plazy:D ehehe mam nadzieje, ze jednak reszte (oprocz wody) tez podciagna w gore, bo narazie wyglada jak na pierwszym iksie:/
Frank Jaeger
17 02 2006, 11:33
Ale przecież tych screenów nie wypuścił Ubi Soft, więc imo nie ma się czym martwić.. na screenach wyciągniętych z filmiku, który nie dawno poszedł w obieg wszystko wygląda o niebo lepiej, więc imo tak właśnie będzie..
http://images.xboxyde.com/gallery/public/2649/948_0006.jpghttp://images.xboxyde.com/gallery/public/2649/948_0007.jpghttp://images.xboxyde.com/gallery/public/2649/948_0010.jpgRóżnica jest i to spora.. a tłumaczenie, że silnik z Xa pierwszego jest gówniane na maksa.. bo kogo obchodzi z czego to jest silnik? Jak dla mnie może być i z Atari Cosmos, byle wyglądało dobrze.. a jeśli Ubi chce tą grę sprzedać to MUSI ona prezentować jakiś poziom..
Patrze na te screeny i sie pytam gdzie ten next gen ? Grałem w Farcry na Xboxie i ciezko zauwazyc jakas roznice...
Dokładnie, Po co wydawać wersję z podciągniętą rozdziałką i "(pipi)istą" woda ? - żeby wyciągać kase, i tyle.
Nie wiem o co tyle szumu z tą wodą, fakt wygląda fajnie, ale przecież nie będziemy stać przez godzine i wpatrywać się jak sobie rybki pływaja o.0 Nie wiem jak wam, ale mnie wystarcza wersja z 1 x'a.
No widzialem ten filmik z woda, (pipi) to wyglada, ale co z tego ? Procz tego nie widac wiekszej roznicy niz wersja z pierwszego X'a
sentinel
17 02 2006, 22:40
a teraz w całej swej wspaniałości - o wielcy, znudzeni krytycy - dopuśćcie myśl, że nie każdy spośród tych szarych i znudzonych konwersjami, zwykłych graczy miał xboxa, tudzież grał na nim w fc...
czy wy (pipi) czytacie na temat gier czy tylko skriny oglądacie? bliżej tej grze do piecowego oryginału niż do iksowej "kontynuacji"
pole widzenia 2km, mało?
pole widzenia 2km, mało?
No ba Yeti ci powie ze w Killzone bedziez miec km 4 ; O
EOT
mam nadzieje ze fps bedzie plynny, nie dorysowujace sie tekstury....i oczywiscie lepsza grafa i nowe efekty i bedzie zaje..... a gadanie ze xbox by to pociagnal jest poprostu.....zalosne ;/
Na 100% jest 60 fps. Niewiadomo oczywiście czy czasami nie będą się zdarzały zwolnienia, ale wyjściowo jest 60 fps. Nowe efekty już są znane, m.in. świetna woda z falami, real time soft shadows, ciekawe efekty świetlne.
Infinite
23 02 2006, 10:16
Po tym co zobaczylem, musze powiedziec, ze zadnego wrazenia na mnie gra nie zrobila - woda ok, ale pozatym to jest dla mnie FC z Xboxa... A "doczytujace sie" gory to juz, jakis kompletny lol ;\
Rzeczywiście ta dorysowująca się górka to jakiś lol, strasznie chamsko to wyglądało
Jako, że sam niedawno kończyłem Far Cry'a na starym X'ie to faktycznie nie ma jako tako większych zmian, jedynie ta woda "robi" wszystko inne bardzo przypomina poprzednika. Ja się tym nie przejmuje bo i tak nie mam zamiaru tej gry kupować, gameplay mnie nie kręci.
Grafike będzie można w pełni ocenić dopiero jak dostaniemy finalną wersje gry i odpalimy ją na HDTV. Na filmikach nie jest się w stanie ocenić ani płynności animacji ani jakości obrazu w HDTV, bo rozdzielczość oraz kompresja zabijają nieraz cały jej urok. Gra ma też oferować swobode działania i duże tereny bardziej podobne do tych z PC. Zobaczymy. A to doładowywanie się góry faktycznie jest lipne ... ale gra ma wyjść dopiero za miesiąc, a ludzie z xboxy na pewno nie dostali najnowszego build'a wiec moim zdaniem nie ma się co martwić na zapas.
już bez jaj z tym hdtv, styknie dobry tv i kabel rgb - no chyba że ktoś jest totalnym graficznym masturbatorem i śpi na kasie
albo kabelek vga i jakis monitorek
Ile osób ma HDTV ??? Nie wiem, ale większość ludzi których stać było na konsole za prawie 2000 zł i gry do niej aż taka biedna chyba nie jest. Poza tym kto mówi że to koniecznie musi być HDTV ??? Ja mam 22" CRT monitor .... jakość obrazu lepsza niż na HDTV
QUOTE(PePeP @ 24 02 2006, 14:50)

Ile osób ma HDTV ??? Nie wiem, ale większość ludzi których stać było na konsole za prawie 2000 zł i gry do niej aż taka biedna chyba nie jest. Poza tym kto mówi że to koniecznie musi być HDTV ??? Ja mam 22" CRT monitor .... jakość obrazu lepsza niż na HDTV
Chyba na takim HDTV za 1000zl z MM
g_w_b_b_a
27 02 2006, 09:40
wg mnie gra wydaje sie oplacalna dla tych ktorzy grali w FC 1 na Xboxa i go sprzedali na rzecz 360 bo wersja na 360 bedzie posiadla tego samego FC do byl na X1 oraz dodatek ktory ma wyjsc nie dlugo na starego Xa czyli 2 gry w cenie jednej
Mastah27
25 03 2006, 10:53
Nowe screeny:
http://www.gamespot.com/xbox360/action/far...creenindex.htmlAch, ta woda wygląda naprawdę świetnie - reszta już mniej, ale czego możnabyło spodziewać się po konwersji?
maciek88
30 03 2006, 16:21
No woda jest super, ale sama gra to zadna rewelacja chyba. Wszyscy mowia o podciagnietej grafice a gdzie podciagnieta rozgrywka czyli swoboda i madrzy wrogowie? Chcialbym jeno zeby nie bylo jak w Instincts ze widac w oddali wysepke i w polowie drogi do niej cos mnie zestrzeliwuje. Rozległe tereny, wiele drog i swoboda dzialania a nie obrosnieta sciezka a gdy bede chcial minac te chaszcze to okazuje sie, ze sa z tytanu. Moim zdaniem graficznie to jedynka na przyzwoitym PC była wyśmienita, wiec olewam ta kwestie.
Usprawnienia typu rozchodzaca sie wokol scierwa jucha na tej peknej wodzie, ładniejsza krew czy wiarygodniejsza reakcja wrogow na strzały tez mile widziane.
QUOTE(bartiz @ 26 02 2006, 11:19)

QUOTE(PePeP @ 24 02 2006, 14:50)

Chyba na takim HDTV za 1000zl z MM

Jest lepsza niż na każdym HDTV kosztującym mniej niż 10 tys zł z prostej prostej przyczyny - w tej cenie nie kupisz plazmy 720p, a LCD ma dużo gorszy czas reakcji, kontrast, głebie i oddanie kolorów. Po prostu obraz na 22" CRT jest mniejszy, a sam monitor jest ciężki, jednak jakość jest nie do pobicia.
QUOTE(PePeP @ 30 03 2006, 19:27)

Jest lepsza niż na każdym HDTV kosztującym mniej niż 10 tys zł z prostej prostej przyczyny - w tej cenie nie kupisz plazmy 720p, a LCD ma dużo gorszy czas reakcji, kontrast, głebie i oddanie kolorów. Po prostu obraz na 22" CRT jest mniejszy, a sam monitor jest ciężki, jednak jakość jest nie do pobicia.
Na CRT w 60Hz obraz lepszy niz na LCD w 720P, czas reakcji 8ms? Musialbym to zobaczyc zeby uwierzyc
Jak masz niedaleko do Gliwic to zapraszam !! Zreszta sam twórca DOA 4 polecał CRT. Mówił że chociaż mają do dyspozycji najlepsze LCD to obraz nie jest taki jak być powinien, szczególnie kolory. Oczywiście on mówił głównie o CRT HDTV, ale w Europie takich się dostać nie da wiec zostają tylko monitory. Obraz jest idealny. Czasami to wada bo widać niedoskonałosci w grafice gry.
Nabylem Far cry-a bedac w Usa (NTSC ale region free), i musze przyznac ze bardzo fajna gierka, nie porownam jej do wersji pctowej czy xboxowej bo w zadna nie gralem. Woda jest poprostu obledna, fale, refleksy wygladaja jak prawdziwe, tekstury budynkow sa juz gorszej jakosci. Sama rozgrywka mnie bardzo zabrala, rozstawianie plapek, zabawy kamieniem z przeciwnikami itp. Nie gram na HD wiec, nie potrafie powiedziec jak krajobraz w pelni wyglada.
Live jest genialny, glownie dla tego w to gram

. A to dlatego ze jest genialny crator map i kazdy moze stworzyc mape a potem w nia z innymi grac. (mapa automatycznie sie sciaga na dysk), oczywiscie mozna uzywac pojazdow (lotnia, skutery, quady, jeepy). Niektorzy to maja fantazje i zamiast rasowej deatmatchowej mapy buduja skomplikowane "Skate parki" czy "Bazy", wlasnie dla tego nie ma w tej grze monotni spowodowanej stalymi mapami, tylko ciagle cos nowego i nowe przezycia, jeden koles zbudowal same gory i lotnie a wiec walki odbywaly sie w powietrzu, kapitalna sprawa. Kolejny znowu wybudowal 2 gigantyczne wyspy a w nich bazy, idealna mapa na team deathmatch. (desant skuterami, lodziami itp.), szczerze polecam ta gre pod liva. Daje gigantyczne mozliwosci rozgrywki
kulakila
26 04 2006, 22:56
...nie rób mi tego hipcio, ja dopiero co zamówiłem Battlefielda, skąd mam wziąść kaskę jescze na jedną gierę
... chyba się sprzedam, kto chce mnie kupić

... help
wlasnie przed chwila skonczylem kapitalna rozgrywke, koles zbudowal mape z samymi jeepami i quadami na rownej plaszczyznie, jak dopadlo sie do wyrzutni rakiet, jeepow i quadow 12 osob to byl taki rozpierziel ze tylko pojazdy gdzies w powietrzu lataly hehhe dobre ...
Jak chcesz kapitalnego liva to far crya bierz w ciemno, nie szukaj natomiast w niej kapitalnej grafiki bo takiej nie ma (przynajmniej na normalnym TV), i jak to napisal jeden z recenzentow ze niektore tekstury sa jak na N64. To prawda, woda jest sliczna a nagle podjdziesz do jakiegos bambusa i wyskakuja ci piksle na 1/6 ekranu

W multi sie nie zwraca wogole na to uwagi bo liczy sie grywalnosc
kulakila
27 04 2006, 19:25
QUOTE(hipcio @ 26 04 2006, 23:21)

wlasnie przed chwila skonczylem kapitalna rozgrywke, koles zbudowal mape z samymi jeepami i quadami na rownej plaszczyznie, jak dopadlo sie do wyrzutni rakiet, jeepow i quadow 12 osob to byl taki rozpierziel ze tylko pojazdy gdzies w powietrzu lataly hehhe dobre ...
Jak chcesz kapitalnego liva to far crya bierz w ciemno, nie szukaj natomiast w niej kapitalnej grafiki bo takiej nie ma (przynajmniej na normalnym TV), i jak to napisal jeden z recenzentow ze niektore tekstury sa jak na N64. To prawda, woda jest sliczna a nagle podjdziesz do jakiegos bambusa i wyskakuja ci piksle na 1/6 ekranu

W multi sie nie zwraca wogole na to uwagi bo liczy sie grywalnosc

Bardzo chetnnie się skuszę hipcio ale własnie wydałem kaskę na Battlefielda i chcąc nie chcąc jestem zmuszony do poczekania aż trochę stanieje chyba, że ktoś ma ochote mi sprawić w prezencie - co wy na to khe khe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.