Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Wiśnia San
Wcielamy się w gaficiarza, który stara się udowodnić że jest najelpszy więc maluje to tu i to tam. Więcej info, sreenów i video tu

Mi jak narazie podoba się, ciekawe jak będzie wyglądało samo malowanie wacko.gif

EDIT:
Sorrki ale forum dalej się yebie i link nie działa dry.gif
aux
Gierka zapowiada się bardzo ciekawie. Dzisiaj mi kumpel pożyczy w wersji na blaszaka, jestem strasznie napalony na tą gierkę, czegoś takiego zawsze mi brakowało. Jak pogram dłużej to coś więcej napiszę. Zastanawia mnie bardzo wysoka ocena na Gamespocie, Getting Up dostał tyle samo co MGS3 blink.gif

I jeszcze linki:

Gry-Online Info
Gamespot Info
Mikes
Wcielamy się w gaficiarza, który stara się udowodnić że jest najelpszy więc maluje to tu i to tam.

ekhm, nie prawda. wcielamy się w graficiarza który malując grafitti ma wsząć bunt czy coś w ten deseń
sentinel
gra się ogólnie przyjemnie, choć gry, w których robi się "wszystko na raz" (biegasz, latasz, wspinasz się, malujesz i tłuczesz się ze wszystkimi dookoła ;-)) chyba mi się przejadły. no ale nie marudzę, wszak dopiero na początku jestem. klimat ok.
Wiśnia San
QUOTE(Mikes @ 16 02 2006, 14:57) *

Wcielamy się w gaficiarza, który stara się udowodnić że jest najelpszy więc maluje to tu i to tam.

ekhm, nie prawda. wcielamy się w graficiarza który malując grafitti ma wsząć bunt czy coś w ten deseń

out to prove that he's the best graffiti artist around.

napisałem co przeczytałem, chyba że źle zrozumiałem closedeyes.gif
mlokon
Uruchamiając gre z hdd automatycznie mi się język włoski włącza sad.gif kumpel twierdzi, że gra jest na 100% po angielsku.. Wydaje mi się, że podczas gry języka nie idzie zmienić.. Możecie pomóc? Jak to jest?
Mikes
zagrałem w demko o OPSM2 i jest nieźle. klimacik wyczepisty, parkourowe elementy też nie są najgorsze, jedynie walka mi się nie podoba dry.gif
Plisken (FROM Nysa)
przelazłem gierke(wyyepista!) mniej więcej kojarze o co biega w przygodach Trane'a...ale mam prośbe czy ktoś by mi mógł troche zrozumieć profil Decoy'a i Ojca Trane'a ? bo nie za bardzo kmine o co chodzi w głównym wątku który przejawią się w końcówkach gry mellow.gif ?
Tom19
hehe..sam założyłem ten tamat tylko ,że na forum o pc-games http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=37795
mlokon
QUOTE(Tom19 @ 18 05 2006, 19:19) *

hehe..sam założyłem ten tamat tylko ,że na forum o pc-games http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=37795

co to ma do tematu?

Ponawiam pytanie, czy nikt nie miał podobnej sytuacji, że uruchamia się włoski jęzor zamiast angla, jeśli się uruchamia z hdd??
bamas
skonczylem gierkie jakis czas temu. ogolnie spoko, fajny klimat szczegolnie dla kogos kto interesuje sie kultura. ale... gra uraczyla mnie milionem bugow, typu nieskonczone spadanie pod podloge czy wypchniecie przeciwnika przez sciane (zeby przejsc dalej trzeba wszystkich zlac a jesli koles jest za sciana...). barkuje mozliwosci projektowania swoich wrzutow i tagow. do pogrania.
Quain
Przeszedłem gre i to już dawno temu.
Zacznę od tego, że aż mną rzuca jak widzę teksty w stylu 'projektowanie własnych wrzutów'. Ja nie wiem, gdzie wy macie głowy, chyba za bardzo ponosi was wyobraźnia, niby jak sobie to wyobrażacie? Malujesz analogiem kilka kresek, a potem wrzucasz to na ścianę? Ruszcie głowami, zanim napiszecie takie bzdety. dry.gif
Mi w tej grze brakowało tylko tej 'wolności' którą promowała gra, z jednej strony graffiti, bunt i tym podobne pierdoły, ale tak naprawdę w grze jesteśmy ograniczeni poprzez miejsca, w które dane mazidło możemy umieścić.
To gra, która wprowadza swego rodzaju innowację, jednak widać, że jest to jeszcze nieco niedopracowane, można by umieścić znacznie więcej wzorów, plus za umieszczenie w grze sporej ilości rodzajów eksponowania tej sztuki ulicznej, mamy w końcu plakaty, markery, spreje, farbę, jest w czym wybierać. wink.gif
Jak dla mnie to gra jest naprawdę przyjemna, jest kilka niedociągnięć i bugów, o których była mowa już wcześniej, ale tak czy siak warto usiąść i przekonać się na własnej skórze.
bamas
QUOTE(Quain @ 12 01 2007, 14:07) *

Zacznę od tego, że aż mną rzuca jak widzę teksty w stylu 'projektowanie własnych wrzutów'. Ja nie wiem, gdzie wy macie głowy, chyba za bardzo ponosi was wyobraźnia, niby jak sobie to wyobrażacie? Malujesz analogiem kilka kresek, a potem wrzucasz to na ścianę? Ruszcie głowami, zanim napiszecie takie bzdety. dry.gif
Mi w tej grze brakowało tylko tej 'wolności' którą promowała gra, z jednej strony graffiti, bunt i tym podobne pierdoły, ale tak naprawdę w grze jesteśmy ograniczeni poprzez miejsca, w które dane mazidło możemy umieścić.
To gra, która wprowadza swego rodzaju innowację, jednak widać, że jest to jeszcze nieco niedopracowane, można by umieścić znacznie więcej wzorów, plus za umieszczenie w grze sporej ilości rodzajów eksponowania tej sztuki ulicznej, mamy w końcu plakaty, markery, spreje, farbę, jest w czym wybierać. wink.gif
Jak dla mnie to gra jest naprawdę przyjemna, jest kilka niedociągnięć i bugów, o których była mowa już wcześniej, ale tak czy siak warto usiąść i przekonać się na własnej skórze.

hm, niektorych ponosi u ciebie slabo z wyobraznia. chyba to by nie byl wielki problem jakby np. bylo do wyboru 10 roznych czcionek-liter graffiti z ktorych moglbym sobie ulozyc napis BAMAS? czy ps2 tego nie pociagnie?;]
Quain
Ty chyba niebardzo rozumiesz na czym takie graffiti polega.
To nie jest tylko czcionka. Po pierwsze chciałbym zwrócić Twoją uwagę na fakt, że w graffiti litery ściśle do siebie przylegają, bądź też się pokrywają, czasem poprzednia nachodzi na następną, innym razem odwrotnie. Jeśli chcesz zabrać się za czcionkę i obmyślać setki kombinacji dla każdej litery, która w zupełnie inny sposób będzie reagowała w 'towarzystwie' zupełnie przypadkowej, proszę bardzo, ale oczywiście takie rozwiązanie nie zadowoli graczy, więc przydałoby się stworzyć takich czcionek 10, może nawet 20. Możesz zabrać się już do pracy, a ja odkładam pieniądze na ps10, bo z chęcią zagram w taką grę, a raczej będzie Ci potrzeba sporo czasu.
Po drugie do graffiti dochodzą też np. twarze (tak zwane charactery), tudzież postacie, czasem jeden szczegół, który wskazuje jakie słowo kryje się w tych poplątanych literkach (przykład to np. wrzut Balls, w którym poziome kreski w 'L' imitują po prostu jaja, że tak posłużę się przykładem z gry). Chcesz wymyślać coś takiego i jeszcze dorzucić to do każdej litery w swojej milionowo-kombinacyjnej czcionce, to co z ps10 właśnie przeskoczyliśmy do ps20? wink.gif
Zasada w tej grze jest prosta, malujesz graffiti w określonym celu (by obalić dotychczasowy rząd) dlatego wszędzie piszesz o Still Free Crew, albo wypisujesz imię głównego bohatera, przywódcy rewolty. Czasem też naśmiewasz się z innych grafficiarzy, z policji itd. itd.
Nie ma sensu wrzucać 'bamasa' na ścianę, bo i po co?
Myśleć, myśleć, za dużo czasu na to już nie zostało. happy.gif
link.mk
QUOTE(Quain @ 12 01 2007, 14:07) *

To Ty rusz czasem głową bo chyba ciężko z tym u Ciebie?? Skoro w np. takim Carbonie można sobie dowoli modyfikować samochód to jaki problem by był z tagiem który jest w 2d??

A tak do tematu to gra wydaje się fajna, już jakiśczas temu miałem na nią zajawkę i chyba znowu zaczne na nią zbierać kase biggrin.gif. Pozdr
bamas
QUOTE(Quain @ 12 01 2007, 16:09) *

Ty chyba niebardzo rozumiesz na czym takie graffiti polega.
To nie jest tylko czcionka. Po pierwsze chciałbym zwrócić Twoją uwagę na fakt, że w graffiti litery ściśle do siebie przylegają, bądź też się pokrywają, czasem poprzednia nachodzi na następną, innym razem odwrotnie. Jeśli chcesz zabrać się za czcionkę i obmyślać setki kombinacji dla każdej litery, która w zupełnie inny sposób będzie reagowała w 'towarzystwie' zupełnie przypadkowej, proszę bardzo, ale oczywiście takie rozwiązanie nie zadowoli graczy, więc przydałoby się stworzyć takich czcionek 10, może nawet 20. Możesz zabrać się już do pracy, a ja odkładam pieniądze na ps10, bo z chęcią zagram w taką grę, a raczej będzie Ci potrzeba sporo czasu.
Po drugie do graffiti dochodzą też np. twarze (tak zwane charactery), tudzież postacie, czasem jeden szczegół, który wskazuje jakie słowo kryje się w tych poplątanych literkach (przykład to np. wrzut Balls, w którym poziome kreski w 'L' imitują po prostu jaja, że tak posłużę się przykładem z gry). Chcesz wymyślać coś takiego i jeszcze dorzucić to do każdej litery w swojej milionowo-kombinacyjnej czcionce, to co z ps10 właśnie przeskoczyliśmy do ps20? wink.gif
Zasada w tej grze jest prosta, malujesz graffiti w określonym celu (by obalić dotychczasowy rząd) dlatego wszędzie piszesz o Still Free Crew, albo wypisujesz imię głównego bohatera, przywódcy rewolty. Czasem też naśmiewasz się z innych grafficiarzy, z policji itd. itd.
Nie ma sensu wrzucać 'bamasa' na ścianę, bo i po co?
Myśleć, myśleć, za dużo czasu na to już nie zostało. happy.gif

spoko. to po co w sc3 czy jakims def jamie robic postac skoro nie wyglada ona w 100% tak jak ty bys chcial? cos ci sie koles mota w dyni. poza tym wejdz sobie na jakas stronke ze zwyklymi czcionkami i sobie zobacz jak w niektorych literki sie elegancko lacza. nikt nie mowi o wszystkich mozliwych kombinacjach bo tego nawet twoje ps10 nie pociagnie, tylko o namiastce rzeczywistosci, po to sa gry, nie?
zreszta o graffiti nie musisz mnie uczyc, prosze cie.

edit.
to po co wrzucac cokolwiek na sciane? zeby fajnie wygladalo.
w jednym masz racje. duzo czasu nie zostalo hyh.gif
http://sano.superhost.pl/oon/Bez%20nazwy%201.jpg
okens
Getting up jakis czas temu strasznie mnie zaciekawil, niestety stracilem mozliosc obserwowania rozwoju tej gry i spoko jest uslyszec, ze mozna w to juz pogiercowac...
Klucicie sie o wrzutki do dolacze swoja opinie: Rzeczywiscie raczej niemozliwym byloby zrobienie wlasnego projektu w grze, jezeli chodzi natomiast o o wybor czcionki to podobny pomysl znalazl zastosowanie w Tony Hawk Underground 2 i efekt tego jest conajmniej slaby... owszem literki lacza sie z soba, do tego dochodza cienie ale wrzuty ktore z tego wychodza wygladaja raczej na proste, nadajace sie conajwyzej na szybkiej roboty srebro. Sama gra zwrocila na siebie moja uwage poprzez wlasnie staranie oddania tematyki sztuki ulicznej i wolalbymm aby bohater mogl wykonywac skomplikowane prace wygladajace na efekt dlugotrwalego przygotowania i talentu( chociaz jestem ciekawy w jaki sposob owe grafy sie wykonuje, czy to jak w the warriors, machajac analogiem wg ustalonej sciezki czy cokolwiek innego) niz prostackiego wrzuta z wymyslonym przeze mnie tekstem, chociaz zastosowanie wlasnych tekstow moglo by wyjsc calkiem spoko jako dodatek do opcji tagowania.
Quain
Co do przykładu z Carbonem, otóż nie dowoli bo istnieją tam suwaki. Zresztą po tym przykładzie widać, że Ty niezbyt rozumiesz co ja miałem na myśli, otóż w Carbonie te obiekty, które można sobie edytować, nie są w takiej interakcji ze sobą każda część jest edytowalna niezależnie od innych, więc tam to znacznie łatwiejsze.
Odnośnie tych waszych eleganckich łączeń to owszem, ale to miałoby tylko rację bytu w tagach, jeśli chciałbyś projektować zupełnie nowy wrzut, to już chyba nie muszę tłumaczyć takiemu znawcy graffiti, że to raczej nie przejdzie? happy.gif

tylko o namiastce rzeczywistosci, po to sa gry, nie?

Otóż nie! cool.gif Najnowsze badania pokazują, że właśnie wręcz przeciwnie, gra im bardziej nierzeczywista tym bardziej grywalna i chciana.

Oj ludzie, ludzie przydałoby się z waszej strony zobaczyć coś konstruktywnego, z mojej strony to koniec tych bezproduktywnych pierdół.
link.mk
Stary chyba troche za poważnie bierzesz graffiti?? A poza tym nie jest trudno coś takiego stworzyć naprawdę. Masz baaardzo ograniczoną wyobraźnię. Jakby kazdy szedł Twoim tokiem myślenia to byśmy jeszcze na atarynce siedzieli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.