Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Tekken Dark Resurrection
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3
Di
QUOTE(LiShinron @ 9 11 2006, 21:02) *
raczej od kciuka!... jedni mają szczęście, a inni nie... tongue.gif

Na różnych kciukach nie grałem, to nie wiem, ale testowałem DR na co najmniej 4 różnyh PSP.
LiShinron
no to wychodzi na to że poprostu nieumiesz grać!
Di
Rozumiem, że z góry to zakładasz, tak?

Bo widzisz, może i nie mam świetnego manuala, ale potrafię rozpoznać na czym gra się dobrze, a na czym źle. Napisałem, że grałem na kilku PSP i zawsze krzyżak był inaczej wyrobiony, z czego wynikały różnice w graniu. Ty za to kontrargumentujesz to co napisałem (a to są fakty) jakąś wyssaną z palca hipotezą.

Zresztą temat dotyczy samej gry a nie krzyżaka, tymbardziej mojego manuala.
LiShinron
z palca sobie nie wyssalem. ja moge udowodnic ze na d-padzie gra sie dobrze o ile sie tylko umie grac! a jak sie nie umie to sie niezgania na d-pada czy cos innego... no i niewydaje mi sie ze PSP to jakis bubel gdzie sony robi rozne d-pady! tak jak ty to probujesz zasugerowac. ja mam dobrego d-pada a tobie sie trafilo PSP z innym, gorszym... heee.. daj spokoj z takimi (pipi)ami bo to nawet niejest smieszne. pograj troche i rozruszaj gumki d-pada. daj sobie szanse na lepsze granie i niejecz ze cos jest zle zrobiona skoro niejest. proponuje kupic jakis hand grip zeby PSP lepiej lezalo w dloniach i kciuk na d-padzie bo faktem jest ze PSP jako kontroler jest malo wygodny bo zele sie je trzyma co moze sprawiac (i sprawia) trudnosci w sterowaniu a samego d-pada zostawic w spokoju.
Di
QUOTE(LiShinron @ 19 11 2006, 21:48) *

z palca sobie nie wyssalem.

QUOTE(LiShinron @ 19 11 2006, 10:11) *

no to wychodzi na to że poprostu nieumiesz grać!

Dzięki, o to właśnie mi chodziło.
Rozgryzłeś mnie, nie znam się kompletnie na bijatykach sad.gif

Jeśli któremuś z modów albo użytkowników przeszkadza ta głupia dyskusja, można ją skasować.
Sylvan Wielki
Ciężka sprawa, oj ciężka z wami panowie. Człowiek grający powiedzmy 4lata na DS2 ma cholernie trudno przesiąść się na AS a co dopiero pisać ,że na innego pada- można PP umownie tak potraktować. No wyobraźmy sobie TAKIEGO mistrza SC3 jak Di, który nagle na turnieju gra na TRAGICZNYM padzie do X(360), podobnie jest z gra w T DR na PSP , nie czarujmy sie , tacy mistrzowie Tekken DR jak ludzie z USA czy jap. nawet nie gracja- gałka - to tak jakby ktoś w DR 4lata grał na psp a później na DS2 miał pograć- tez nażekałby.

Prosty przykład auta z kierownicą po prawej i po lewej , jak człowiek przyzwyczai sie to mechanicznie robi niektóre rzeczy. LiShinron mogłeś napisać "no to wychodzi na to że poprostu nieumiesz grać!" dodając "na psp" bo chyba nikt nie wątpi w Di i jego zdolności a tak papka wyszła. Moge od siebie dodać ,ze nawet bez nakładki można pograc bezstresowo, ale trzeba sie przyzwyczaić ot co - pamietamy zasaę konfigu obu rak/nóg i rzutów pod L/R a później narzekania z tego tytułu.
STIVI
pytanie mam jedne:
czy Feng bardzo się zmienił w DR w stosunku do 5 ?
Ardel12
Jak dobrze pamiętam wycięto mu jeden cios jak i zmniejszono bezpieczeństwo ciosów jakie wyprowadza. Po prostu maszyna do zabijania z 5 jest już normalnym zawodnikiem i chwała za to.
STIVI
a który cios konkretnie ?? biggrin.gif
Gizi
Co do tego D-Pada to czy ja wiem tongue.gif Dzis probowałem kingiem f f f 2+4 (z bliska) i tak powiem ze raz na 10 mi wychodziło. A musze dodać ze mam paluszki pianisty wiec problemów manualnych nie mam. Jakby ten krzyżak był deko twardszy to by pewnie mie częściej wychodziło.

A co do samego tekkena to szukam kogoś do pogrania w DR z warszawy, chociażby taki DI :-P Nie wiem czy będę w stanie ci dorównać ale perfectem sie napewno nie dam ;') Szkoda że nie zostałem dłużej na tym turnieju w zeszła niedziele , bo bym wychaczył pare kontaktów a tak to sie musze borykać z xlinkiem ktory i tak mi niewiele daje bo sami gracze z azji z niego korzystaja i przy łaczeniu sie z nimi mam takie pingi ze co chwile jes Dc ;_) << Jak nie wiecie o co chodzi to was uswiadomię ze da sie w Tekkena Dr grac przez Net w trybie Ad-hoc . normalnie sie graczy wyszukuje ale trzeba do tego szybkie łacze i jakis key co sobie radzi ze zmiana ssid no chyba ze ten najnowszy xlink temu zapobiega.

A więc kto ma TekkenaDr w Warszawie i byłby chętny zagrać :-)?? (Tylko żeby sie nie okazało że jesteście jakimś panem bez szyi bo... happy.gif
Kamson
Jaki trzeba miec fw aby pograc w tekkena ?
Di
QUOTE(Gizi @ 16 12 2006, 20:35) *

A więc kto ma TekkenaDr w Warszawie i byłby chętny zagrać :-)?? (Tylko żeby sie nie okazało że jesteście jakimś panem bez szyi bo... happy.gif

Najlepiej napisz w tym temacie: http://www.psxextreme.info/index.php?showt...iew=getlastpost

Ja DR-a nie mam na razie (przed weekendem zagrałem w niego kilkanaście walk), ale chcę kupić PSP.
S.T.A.R.Z.E.C
Witam. Mam pytanko(mam nadzieje,że nie bardzo lamerskie): jaka jest najwyzsza ranga w Tekken 5 dr i ile trzeba (albo co trzeba zrobić) by ją mieć? A jeśli ktos by miał spis wszystkich rang to byłbym wdzieczny. Z góry wielkie dzieki.
Coati
gamefaqs.com
sprawdzac mi sie nie chce ale najwyzsza ranga to chyba Tekken lord
Devil
CYTAT(S.T.A.R.Z.E.C @ 9 08 2007, 16:03) *
Witam. Mam pytanko(mam nadzieje,że nie bardzo lamerskie): jaka jest najwyzsza ranga w Tekken 5 dr i ile trzeba (albo co trzeba zrobić) by ją mieć? A jeśli ktos by miał spis wszystkich rang to byłbym wdzieczny. Z góry wielkie dzieki.

dark lord, grać. ok. 4 godz na jedną rundę.
Gizi
CYTAT(Devil @ 9 08 2007, 16:43) *

A nie bo Divine Fist tongue.gif
Pytanie ma ktoś Xlinka > mozliwosc polanczenia psp do netu >> tekkena DR bo szukam ludzi do pogrania przez internet :-)
S.T.A.R.Z.E.C
Własnie mam Divine Fist ale z tego co widziałem na tekkenzaibatsu to tam maja (jak się nie myle) God Fist - chyba, że ta ranga wystepuje tylko na PS3.

PS. Na Gamefaq nie ma rang.
lechu
Samo nazewnictwo może też być wynikową wersji gry (EURO/USA).
Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno najwyższą rangę może mieć tylko jedna postać... przynajmniej tak mi się obiło o uszy
zibi5490
CYTAT(Gizi @ 9 08 2007, 18:32) *
CYTAT(Devil @ 9 08 2007, 16:43) *

A nie bo Divine Fist :P
Pytanie ma ktoś Xlinka > mozliwosc polanczenia psp do netu >> tekkena DR bo szukam ludzi do pogrania przez internet :-)

down.gif
ej no kolunia
przez neta sie nie pogra to po pierwsze
po drugie Dark Lord to max (ja mam 250wins/2lose i mam TYLKO tekken lord czyli przedostatnią rangę
http://www.tekken-official.jp/tkdrpsp/online/top_j.html
na dzień dzisiejszy jestem na 28 miejscu w survival :):) tak to naprawdę ja hehe pozdro dla zgredów oszołoma i td;)
zibi5490
eloł ludziki piszcie na temat gwarantów t:dr jak tu wygrać z konsolą żeby dostać się na "LISTĘ";)
http://www.tekken-official.jp/tkdrpsp/online/top_j.html
na razie udało mi się 28 miejsce w survival byłem na 26 ale mnie ktoś zepchnął :(
piszcie o gwarantach POZDRO

a jeszcze jedno jak ktoś zna odpowiednik ale "ludzkojęzycznej" www z rankingiem to proszę o link szukam i szukam....
tam są same krzaczki i nic nie koomam a chciałbym skoomać te kolorowe symbole przy postaciach tj takie małe kwadraciki z kolorem ;) może tu chodzi o pozim w tekken dojo ale nie jestem pewien jak ktoś wie niech pisze no i o gwarantach
kiedyś swego czasu miałem 57.70 w time attack w tekkena 3 poulem bez kombinacji z sharkiem (jak inni) czysty hardkor i 100000 prób
jakoś się udało na razie 56wins w tdr heńkiem ale mi mało;):):):):)
lechu
zibi, najwyższą rangą w T:DR jest Divine Fist, nie Dark Lord
zibi5490
spoko już sprawdziłem bomb_ie.gif bomb_ie.gif bomb_ie.gif
masz rację;)
zibi5490
Ludziki a jak to z opcją tdr online na psp? Czy oprócz namiastki typu Ghost Pack nie ma możliwości obić mordę komuś przez neta live??
Coati
jest. przez xlinka.
a tu http://psp-team.pl/forumpsp/index.php?showtopic=3773 masz liste kart/routerow dzialajacych z xlinkiem
Antares
Właśnie, a próbował ktoś z Was grać w ten sposób w Tekkena online? Bo zastanawiam się nad kupnem karty WiFi. Są lagi? Dużo ludzi pyka w Dark Ressurection, czy raczej bez ustawki z Polakami nie ma szans na pogranie sobie?
Gizi
Nie ma szans na pogranie smile.gif Czasami nawet jak gram z kuplem normalnie na dwie psp odleglość ok 1.5 m to sie potrafi zaciąć a o graniu przez wifi w internecie nawet nie wspominam. Ponadto jeśli nie macie karty która nieustannie odświerza SSID to też nic z tego nie bedzie bo recznie zmieniać ustawienie przed i po każdej walce nie jest za wygodne. Tak więc zapomnijcie i lepiej zacznijcie szukać kogoś ze swojego miasta , kto również posiada TDR i PSP smile.gif
ChOomik
Załuję, że dopiero teraz udało mi się kupić tą grę ... jaka graaafa !
Gizi
Właśnie skończyłem wpasowywać krzyżak z pada od PSX'a do mojego PSP i musze powiedzieć, żę elektryki same sie robią tongue.gif Działa doskonale fakt że trzeba spędzić z 1.30 h nad piłowaniem i docinaniem, ale efekt końcowy za to bardzo dobry.
Coati
...

wystarczylo podlozyc pod oryginalnego d-pada takturke lub grubsza folie i efekt bylby ten sam...
Gizi
Nie bo tamto sie ślizga. : ) Z reszta po roku grania mój d-pad nie wytrzymał i się połamał a jak wiadomo o części w naszym pięknym kraju ciężko . A tak za 5 zł sobie nowy dorobiłem.
Redmitsu
Hm chyba tez bede musial cos z tym wykombinowac ;D w sumie to jeszcze nie otwieralem konsoli ale mam to moj kolejny pretekst do jej otworzenia ( pierwszy to to ze musze wyczyscic ekranik bo jest zasyfiony od kurzu ;d )
Zobacze co sie da zrobic ;3
nWo
wymieniales krzyzak w slim czy fat ?
Gizi
W facie wymieniałem. Slim nie wiem jak wygląda od środka nawet bo kumpel nie dal swojego rozkręcić, a moje to już z 30 razy bylo otwierane : )

Nawet i kolory pasuje : D

ChOomik
Jako rangę mam 3 dan. Daleko mi do czołówki ? wink.gif
firana140
daleko

jeszcze do 7dana

potem kilkanaście rang takich jak "Master" "Destroyer" itp

ja miałem jakoś 150-180 walk wygranych Hworangiem byłem przy Raijin czy coś takiego

w sumie juz dawno nie gralem w DRke dluzej niz jedna walka na przerwie w szkole
Yano
hej mam glupie pytanie , mam nadzieje ze nie jhest bardzo nielegalne;p

jak odpalam gre to zatrzymuje sie na ekranie z napisaem namco i dalej nie idzie nawet jak sie czeka pare minut, lapka karty pamieci miga jak by pracowalo itp, konsola sie nei wiesza bo da sie wyjsc do XMB ale gra dalej nie idzie, wtf?

[chodzi o "kopie zapasową"]
Coati
domyslilem sie, ze chodzi o kopie wink.gif

ustaw w menu recover lub vsh menu - noumd na wersje od sony
jesli masz ripa kliknij star lub... cokolwiek i przejdzie do menu

jak nie bedzie dzialac to znaczy ze masz uszkodzone iso. zgraj sobie jeszcze raz z umd biggrin.gif
raven_raven
Tekken dotarł do mojego domu. I jaki jest się pytacie?

Śliczny, niesamowicie śliczny. Grafika oprócz obniżenia jakości tekstur (co widać tylko na zbliżeniach) prezentuje się dosłownie jak na PS2. Areny są piękne, każda zostało lekko wpasowana do PSP i zmieniona (niektóre gorzej, bo kwiatki w nocy były GENIALNE, ale za to arena z wiszącymi samochodami czy z wieżowcami w tle zyskały klimacik).

System dla mnie to czarna magia, podobno jest jeszcze lepiej, wierzę specom.

Gra jest naprawdę szybka, efektowna, ma masę trybów, zapewnia kupę zabawy, nowe postacie, areny, ciosy, szczegóły, przedmioty...... ahhh, kolejna dobra gra na PSP ^^. Szkoda tylko, że kolejny kotlet, ale jakoś to przeżyjemy wink.gif.
estel
I szybko sie nudzi. ;]
Coati
chyba, ze ma sie z kim grac... ale i tak sie nudzi xD
raven_raven
Powiedzcie to tym, co już ponad 10 lat w Tekkena grają wink.gif.

Nudzi się czy nie... co jakiś czas chce się człowiekowi nauczyć nowego juggla czy fajnego combo. A i jak się ma 3 minuty przed szkołą to Tekken idealny, akurat na jedną walkę smile.gif.
estel
Jak nie odstrasza cie stylistyka (dragonball) to lyknij Shin Budokai 2. Bardzo fajna i rozbudowana. Juggle, cancele, countery. Wszystko jest na swoim miejscu hyh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.