LiShinron
27 07 2006, 06:30
krzyzak od PSP jest całkiem dobry! oszlifujcie kanty na kciukach to na pewno wam pomoze...! a jak ktos nie moze trafic to niech mate sobie podlaczy (nie wiem jak..) to napewno bedzie mu wygodniej...
QUOTE(Pawel1992 @ 23 07 2006, 14:49)

Oto już trzeba zapytać ludzi ,którzy w to grali bo nie wierze ,że nikt z forum kto ma 1.5 nie pokusił się o jap iso.
pytasz a wiesz
Tekken DR wgniata w fotel. majac w planach kupno psp nawet nie marzyłem ze zobacze taką grafę i w ogóle jedną z moich ukochanych serii na tej konsoli. Nie bede powtarzał recki HIVa, napisze tylko że gra wyglada obłędnie i zapewnia grywalność na poziomie lumines, ale krzyzak nie sprawdza sie.
I robienie WGFów, EWGFów itp. nie jest łatwe, ale mam to głeboko
nowe postaci są całkiem spoko, szczególnie rusek ma fajne ciosy, a filmiki na psp wyglądają prawie jak real filmy - po prostu cudo choc z tego co odkryłem na razie kilka to są te same co w t5 choc musze to jeszcze sprawdzić. Graficznie to tekken 5 z ps2 w troszke mniejszej rozdziałce no i wycietymi niektorymi detalami aren ale w ogóle nie rzuca sie to w oczy
pełne iso zajmuje 1,6 gb gwoli ścisłosci. Na razie pograłem 1 dzień, napisze wiecej po dłuższym pograniu

piszcie jakieś ciekawostki tez kto grał
sag wiesz kto morze załatwic TEKKENKA DR.
QUOTE(Cubix @ 31 07 2006, 23:30)

sag wiesz kto morze załatwic TEKKENKA DR.
moze nie zrozumiałes sarkazmu lub pewnej ironii w moim poscie na początku w odpowiedzi na post pawła. Ja gram w T DR z karty.
Pawel1992
1 08 2006, 09:10
No ja teżgrałem. Musze przyznać ,że gra jest bardzo dobra. Gra nie gubi klatek, ruchy postaci są naprawde płynne, szeroko rozwinięty system kombosów, dużo postaci bo aż 34. Nie spodobała mi się tylko LILI - troche dziwny system walki.
Podoba mi się także to ,że EDDY oraz JIN i BRAYAN nie są aż tak przesadzeni jak w poprzednich częściach ,że można było nimi przejść gre z palcem w d

.
Detali jest naprawde dużo. Gdyby jeszcze było z kim grać. Nie podoba mi się także menu zrobili troche nie czytelnie ten kontrast ehh

. Musze przyznać ,że gra jest świetna ale granie na małym ekraniku w pewnym stopniu zabiera klimat przy grze na ps2 nie mówiąc o tekkenie 3 na psx.
Szkoda ,że to wersja arcade - z znikomą możliwością gry przez wifi chociarz było by co robić zdobywać postacie czy też filmiki (filmiki się da zdobywać ale wiecie.... 1 gb

).
dobrze gada, nie? tak z uczuciem
Grałem w demko i powem szczerze: MUSISZ TO MIEĆ!!! Kopara opada! Gralem w demko i oderwać sie nie mogłem! Gra warta wszystkie pieniądze!
Pewnie na UMD
ja gram w iso 800 mb i gierka chyba jest wycieta z filmikow bo zadnych nieznalazlem narazie ..
ale niby to UMDrip
radzimisz
3 08 2006, 17:36
QUOTE(Saq @ 31 07 2006, 00:32)

Oto już trzeba zapytać ludzi ,którzy w to grali bo nie wierze ,że nikt z forum kto ma 1.5 nie pokusił się o jap iso.
ale krzyzak nie sprawdza sie.
to masz jakakolwiek przyjemnosc z grania kolego??watpie...pewnie nie grasz mishimami tudziez kazamami bo u nich tego typu ciosy sa podstawa...kilka innych postaci zreszta rowniez opiera swe najlepsze ataki na podobnej zasadzie..no chyba za grasz eddy'm alias pan kolko krzyzyk...
to w takim wypadku przepraszam...w innym razie grac sie dobrze nie moze...pozdrawiam....
QUOTE(freak.4 @ 1 08 2006, 20:54)

demo? wyszło takie?
Można zagrać n Lidze Playstation (przynajmniej w Katowicach)

.
Wlasnie posiadlem psp +T:DR i musze przyznac ze czekalem over 10 lat na tekkena w kieszeni ! ha ha stalo sie ale to nie wszystko zalety sa i to duze .
grafa muza w tak malym cacku zwala z nog , plynnosc gry jest jak byc powinno ..
no i tak wady .:
granie na wifi testowalem wczoraj i musze przyznac ze maly kloc wystapil .
Grajac na jednym tekkenie jest tylko jedna plansza do wyboru ,muzyka tylko w matce konsolce .przeciwnik musi sie zadowolic dzwiekiem helikoptera .przed samym napisem ko gra zwalnia .configuration tylko dla matki .krzyzak jest spoko przynajmniej moj bo slusarz narzeka . Gralem na wersji USA .2 karty 1 gb.
Ogolnie gra jest spoko do metra, autobusu ,i tego typu podrozy .
SFA3+ jest rowniez maksimum wypasiony!!!
Witam, mam taki problem. Po włączeniu oryginalnego Tekkena DR, wersja USA na konsoli PSP, wersja JAP wszystko sie normalnie ładuje, tzn, jest INTRO, potem menu. Gdy wybiorę jakiś tryb gry wyskakuje czarny ekran i potem jest koniec, ciemno i nic się nie dzieje. Otworzyłem nowego Tekkena DR, bo może coś było z tą kopią nie tak i dalej to samo. U innych osób mających np. PSP z Europy dzieje sie tak samo. Nie działa na sofcie oryginalnym 2.60 i emulowanym 2.60 i emulowanym 2.71. Czy trafiłem na jakąś lewą serie Tekkenów?? Czy ktoś miał podobny problem?
LiShinron
26 08 2006, 06:49
coś czuje że będą narzekać ci którym tak się śpieszy i kupują wersje japońskie lub U.S . ja poczekam na premiere w europie. a co do d-pada to nierozumiem o co wam chodzi bo jeśli mowa o VS dla 2 graczy to chyba szanse są równe! wszyscy mają taki sam d-pad...
QUOTE(radzimisz @ 3 08 2006, 18:36)

QUOTE(Saq @ 31 07 2006, 00:32)

ale krzyzak nie sprawdza sie.
to masz jakakolwiek przyjemnosc z grania kolego??watpie...pewnie nie grasz mishimami tudziez kazamami bo u nich tego typu ciosy sa podstawa...kilka innych postaci zreszta rowniez opiera swe najlepsze ataki na podobnej zasadzie..no chyba za grasz eddy'm alias pan kolko krzyzyk...
to w takim wypadku przepraszam...w innym razie grac sie dobrze nie moze...pozdrawiam....
nie napisałem że nie uzywam tylko ze trudno jest , a głeboko mam dlatego ze gra jest warta wszystkiego mimo tego lelawego krzyzaka.
Gram mishimami, heniek to moja pierwsza postać ale nie będę rwał włosów z głowy za to ze nie wychodzi mi jeden wgf czy którys dash na cztery skoro gram w Tekkena leżąc na plaży

pozdro
Nie chce nikogo urazić ale wydaje mi się że całe to zrzędzenie nt krzyżaka w PSP i tekkena to głównie wymysł tzw wyjadaczy którzy nawet w środku nocy wyrwani z głębokiego snu są w stanie wyrecytować z pamięci wszystkie 10 hit combo dla każdej postaci

Wydaje mi się że przeciętny gracz nie będzie na to narzekał. Pierwsze pady do PSXa też nie miały nadzwyczajnego krzyżaka a zagrywałem się na nich w tekkena 2 i 3 i jakoś nie narzekałem. Strawiłem też krzyżaka w pierwszych padach do xboxa przy DOA3 więc krzyżak w PSP mi nie straszny
radzimisz
26 08 2006, 19:03
dziesieciociosowe combosy w tekkenie to nie jest podstawa...tak naprawde to malo kto ich uzywa..przynajmniej w calosci poniewaz kazdy dobry gracz wie jak sie przed nimi bronic..co do stefanow to tak zgadza sie..jest to jedna z lepszych broni by szybko zniechecic ich do grania..tylko po co? heniek jest Twoja pierwsza postacia i nie uzywasz ewgf??dzowne..moja jest jak sie zapewne domyslasz kazuya i jest to najczesciej wyprowadzany przeze mnie cios..co do grania w tekkena na plazy to masz calkowita racje:)...pozdrawiam..
Gadzik1920
29 08 2006, 23:24
Dzisiaj odpaliłem Tekkena i jest poprostu boski. Grafa świetna. Co do sterowania to narazie mi nie przeszkadza bo nie potrafie robić żadnych mega combosów i dlatego mam do was prośbę. Podacie mi jakieś linki do combosów wszystkich postaci

Z góry dziękuje
wortigern
30 08 2006, 10:13
a nie ma tego w menu gry? (combosow)
first99
30 08 2006, 13:57
Przenośny tekken- brzmi wspaniale szczególnie podczas długich podróży gdyby nie ten d-pad
[size=7][color=#CC0000]Manchester United mistrz anglii 06/07
Musze przyznac ze krzyzak w psp to wielki kloc. i nie mozna tu mowic o graniu na poziomie ,ale szukalem i znalazlem lekka poprawke co do kontroli daszowania , ewgf itp. jest to cocdom z chropkowata powierzchnia stosowany przez ludzi w biurach do pisania na klawiaturze .zakladamy go na kciuka i gramy jak na dualu 2 .mozna go znalezc w supersamach w dziale klawiatury itp.
nie mylic pojecia ze zwyczajna gumka na pisio....
radzimisz
30 08 2006, 22:03
jak wyglada ten wynalazek o ktorym mowisz?moze jakis link?allegro?ebay? pozdrawiam
szczurek53
31 08 2006, 15:53
ja bym sekupił, ale boję sie, że zara bedemusial wymieniać krzyżaka i reszte guziczków od tego wciskania:P
QUOTE(szczurek53 @ 31 08 2006, 15:53)

ja bym sekupił, ale boję sie, że zara bedemusial wymieniać krzyżaka i reszte guziczków od tego wciskania:P
http://ortografia.pl/index.php
dr jest zaje fajny po prostu tcza w to zagrac
Godfella
5 09 2006, 15:48
Siemano. Mam podobny problem jak ten tam wyżej

Mianowicie kupiłem Tekkena wersję US i na mojej konsoli EU nie działa. Jest intro i menu, ale po wybraniu opcji wszystko czarnieje i jajco. Błagam, niech ktoś się zainteresuje tym problemem bo nigdzie indziej o nim wzmanki nawet nie ma. A przecież każdy może stać się posiadaczem jakieś trefnej wersji Tekkena (czy cokolwiek jest winowajcą - możliwe że sama konsola).
ps: upgreadowałem do 2.8 i też nic nie pomogło
LiShinron
4 10 2006, 15:11
QUOTE(first99 @ 30 08 2006, 14:57)

Przenośny tekken- brzmi wspaniale szczególnie podczas długich podróży gdyby nie ten d-pad
irytuje mnie juz to narzekanie na d-pada... ! ludzie! pograjcie troche w tą gre i zobaczycie że d-pad będzie działał z dnia na dzień coraz lepiej. trzeba go poprostu rozruszac troche i tyle. garałem niedawno u kuzyna w tekkena 5 na nowiutkim dualshocku2 i też nie było mi "różowo" !
Dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem T:DR i do narzekań na d-pada nie mogę się za nic przyłączyć. Na PS2 grałem tylko na nim(analog nigdy mi jakoś do bijatyk nie pasował)i jestem w siudmym niebie. Jest tu jakiś dział do zamieszczania i pobierania cieni z gry??
Sandking
5 10 2006, 20:33
D-pad jest tragiczny, skosy wchodzą rzadko. Przyciski są za małe do Tekkena (przyzwyczajenie z PS2), ale nie przeszkodziło mi to w skopaniu (pipi) kumplowi Asuką ;]. Mimo wad gra jest miodna... narzekac będą tylko osoby, które bez skosów życ nie mogą (o command attack już nie mówię, jeszcze ani razu przejśc mi się nie udało). Ja się bez nich życ nauczyłem. Howgh!
radzimisz
6 10 2006, 14:02
yyyy...ja bez skosow zyc nie moge...dlaczego??bo moja postacia jest kazuya...to wszystko wyjasnia...z tekken dr bawie sie bardzo dobrze ale moglbym lepiej...co do przyciskow to sa oka ale brakuje pod palcami wskazujacymi skrotow l2 i r2...tak poza tym to gra:)...pozdrawiam...
QUOTE(LiShinron @ 4 10 2006, 16:11)

irytuje mnie juz to narzekanie na d-pada... ! ludzie! pograjcie troche w tą gre i zobaczycie że d-pad będzie działał z dnia na dzień coraz lepiej. trzeba go poprostu rozruszac troche i tyle.
Rozumiem, że wślizgi czy elektryki trzaskasz od niechcenia?
Co masz na myśli mówiąc "rozruszać"? Grałem na zużytym krzyżaku (takim, na którym dzieci mashowały) i... no w każdym bądź razie nie za dużo można było zrobić

QUOTE(LiShinron @ 4 10 2006, 16:11)

garałem niedawno u kuzyna w tekkena 5 na nowiutkim dualshocku2 i też nie było mi "różowo" !
Może nie było różowo dlatego, że nie byłeś przyzwyczajony? Prawdopodobnie >90% ludzi się z Tobą nie zgodzi, więc coś w tym musi być.
QUOTE(Ardel12 @ 5 10 2006, 20:18)

Na PS2 grałem tylko na nim(analog nigdy mi jakoś do bijatyk nie pasował)i jestem w siudmym niebie.
W T5 nie można grać na analogu.
QUOTE(Ardel12 @ 5 10 2006, 20:18)

Jest tu jakiś dział do zamieszczania i pobierania cieni z gry??
http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=43088QUOTE(radzimisz @ 6 10 2006, 15:02)

co do przyciskow to sa oka ale brakuje pod palcami wskazujacymi skrotow l2 i r2
Ja co prawda zagrałem tylko kilkanaście walk w DR, ale trzymałem palce na 1,2,3,4 tak jak na Arcade Sticku. Z pewnością idzie się przyzwyczaić.
LiShinron
8 10 2006, 11:57
Rozumiem, że wślizgi czy elektryki trzaskasz od niechcenia?
Co masz na myśli mówiąc "rozruszać"? Grałem na zużytym krzyżaku (takim, na którym dzieci mashowały) i... no w każdym bądź razie nie za dużo można było zrobić
wślizgi jak najbardziej ewgf wychodzi mi conajmniej tak często jak na psx w tekken3 ale nie używam tego ciosu bo niemusze... powiem tylko że kiepskiej baletnicy i kant w spódnicy przeszkadza!
Meanthord
8 10 2006, 16:15
LiShinron, ale bzdury piszesz. Sterowanie w bijatykach ma KOLOSALNE znaczenie, wlasciwie to "byc" albo "nie byc" kazdego gracza. Nawet najlepszy zawodnik moze dac ciala, jesli przyjdzie mu meczyc sie nie na jego padzie/arcade sticku. Co do DR-a: moim zdaniem gra nie nadaje sie do powaznego grania dzieki beznadziejnemu krzyzakowi (skosy nie istnieja) nad czym ubolewam. Wielka szkoda.
LiShinron
8 10 2006, 18:18
QUOTE(Meanthord @ 8 10 2006, 17:15)

LiShinron, ale bzdury piszesz. Sterowanie w bijatykach ma KOLOSALNE znaczenie, wlasciwie to "byc" albo "nie byc" kazdego gracza. Nawet najlepszy zawodnik moze dac ciala, jesli przyjdzie mu meczyc sie nie na jego padzie/arcade sticku. Co do DR-a: moim zdaniem gra nie nadaje sie do powaznego grania dzieki beznadziejnemu krzyzakowi (skosy nie istnieja) nad czym ubolewam. Wielka szkoda.
mi gra sie dobrze i naprawde niebede narzekal na d-pada.wychodza mi wszystkie ciosy.a wy mowcie co chcecie... ok skonczmy ten temat juz.chcial bym zadac pytanie na temat oficialnego rankingu
TEKKEN DARK RESURRECTION: OFFICIAL RANKING jak wyslac tam swoj rekord?czy tylko mozna zrobic to przez PSP? i jeszcze download mi nieidzie z tej strony (internet explorer 6) plik jest spakowany ale nie moge go rozpakowac?!
Mi gra nie podeszła
Jeśli ktoś chce kupić to pisać
Nie czaje za bardzo, co takiego z tym krzyżakiem nie tak. Chodzi o to że jest jakościowo gorszy niż ten z PS2? Czy może są te same? A na PS2 nikt nie narzeka? Bo można arcade sticka kupić? To do PSP można se równie dobrze samemu nakładkę zrobić....Przesadzacie, krzyżak z PSP można opanować, nie mówię tu o full pro wymiataniu na turniejach, gdzie każda setna sekundy walki się liczy. Może to było celowe utrudnienie? Czy komuś naprawde tak bardzo to przeszkadza, że traci przyjemnośc z gry? Mnie się DR bardzo podoba, a d-pad to mały mankament, który został wyniesiony na miare ogromnego problemu....
Celowe zagranie to to napewno nie było

Nie zmienia to jednak faktu że problemy z krzyżakiem są mocno wyolbrzymiane. Być może jest tak dlatego że to w zasadzie jedyna wada T:DR (właściwie to nawet nie samej gry) i poprostu do niczego innego nie można się przyczepić. Po dłuższym pograniu stwierdzam że problem faktycznie występuje ale nie jest to aż tak upierdliwe jak mogło by się wydawać po przeczytaniu tylu krytycznych wypowiedzi na ten temat. No i druga sprawa, zauważyłem że im więcej gram tym częściej te nieszczęsne skosy jednak wchodzą.
Spear81
31 10 2006, 12:32
Nooo świetny jest Tekkenik..

Trzeba przyznać że NAMCO zrobiło co tylko mogło. Szkoda tylko że być może najlepszy Tekken padł ofiarą krzyżaka.. Chyba za poważnie tej części nie można traktować.. Ale co tu dużo mówić "Musisz mieć"! Mam tylko pytanko. Wydawało mi się że gdzieś czytałem że można grać przez sieć (infrastructure) z żywym przeciwnikiem, ale nigdzie tego nie znalazłem..
Nie można - możesz tylko ściągać sobie czyjeś ghoste'y.
Ludzie ktorzy narzekaja na krzyzak mnie rozbrajaja

"kiepskiej baletnicy i kant w spódnicy przeszkadza!" - swieta prawda
Gram glownie Bryan'em i troche Kazuya i ze skosami nie mam najmniejszego problemu. A sa one wymagane w mojej ulubionej akcji (p/d + 3, 3, t/d + 1, p + 1, p - p + 2) .
Nauczcie sie grac

, krzyzak chodzi miekko.
A to nie jest d/f+3 WS 3 d/b+2 1 f,f+2?

Krzyżak zależy od PSP - jedni mają szczęście, a inni nie.
Shinji-kun
3 11 2006, 09:07
Heh jakos ewgf Kaza wychodzi mi czesciej niz na PS2 O_o Nawet udaje mi sie wavedashowac, troche kalecznie, ale zawsze to jakis wavedash

Z akcjami typu ewgf, ewgf, 1, 1, 1, ewgf nie mam wiekszych problemow. Tak wiem, wiem "madafaka" ze mnie
Mam jedno pytanko. Jak mozna zagrac przeciwko samemu sobie. Mam na mysli oczywiscie ghosta:)
QUOTE(Dawido @ 8 11 2006, 22:26)

Mam jedno pytanko. Jak mozna zagrac przeciwko samemu sobie. Mam na mysli oczywiscie ghosta:)
Wchodzisz w katalog: PSP\SAVEDATA\ULJS00048GHOSTM (w japońskiej wersji tak ten ostatni folder sie nazywa) i kopiujesz na kompa plik PLAYERxx.gho (gdzie xx jest jakąś cyfrą). Następnie zmieniasz nazwe tego pliku na: personxx.gho (gdzie xx jest cyfrą od 01 do 30) i taki plik wklejasz do folderu ULJS00048GHOSTF (tak sie robi w wersji jap. a w innych tak samo albo mogą wystąpić inne nazwy folderów docelowych)
P.S. Nie mogą wystąpić 2 ghosty z takim samym numerkiem.
P.S2 Z takim ghostem mozesz zagrac jedynie w dojo stage 0 i losowo w arcade.
LiShinron
9 11 2006, 21:02
QUOTE(Di @ 3 11 2006, 08:54)

A to nie jest d/f+3 WS 3 d/b+2 1 f,f+2?

Krzyżak zależy od PSP - jedni mają szczęście, a inni nie.
raczej od kciuka!... jedni mają szczęście, a inni nie...
Dzieki za odpowiedz. Szkoda ze nie przewidziano takiej ewentualnosci w grze:)
Kurde nie moge wejsc do dojo 0 pomimo ze mam sciagniete ghosty i zrobilem wszystko tak jak bylo napisane pod tym adresem:
http://www.tekkenzaibatsu.com/forums/ghost....php?action=faq Zeby bylo smieszniej to ghosty sa widoczne w Friends' Ghost ale pomimo tego po wejsciu do dojo 0 pojawia sie komunikat ze musze najpierw pobrac "duszki" MAM wersje PAL jakby co.
LiShinron
11 11 2006, 22:57
tez tak mam... wydaje mi sie ze w dojo 0 mozna walczyc z ghostami o randze "divine fist" bo tylko z takimi walczylem w tym dojo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.