Moja maszyna jest rownie mocna jak nowy x

Wiec wizualia beda podobne.
anyway, nie gralem zbyt dlugo w te gre (oblivion pozera MASE czasu...) ale elementy akrobatyczne sa swietnie rozwiazane. Podobnie jak w PoP, jednak wymaga troche wiekszej dokladnosci, bo mamy dowolnie obracana kamere, ktorej w pop nie bylo (z teo co pamietam ;p). Czyli wisimy na skraju polki, probujemy skonczyc w druga strone polki, wiec musmy trzymac tyl, ale jak obrocimy kamere o 90 stopni, to juz bedziemy musieli trzymac bok

To troche zakrecenie brzmi, ale sprawia ze trzeba sie zastanawiac co sie robi i patrzec uwaznie (przynajmniej na poczatku).
Lara moze tez skonczcy na pare sposobow, z saltem lub bez (z saltem trzeba dwa razy szybko po sobie nacisnac skok) i jest troche wyzszy i dalszy. Przy lapaniu sie roznych skalnych polek czasami jesli sie nei skoczy odpowiednio dobrze to Lara lapie sie polki tylo jedna reka i trzeba szybko docisnac action butto bo jak nie to fiuuuuuuuuuu spadamy w dol. Ciekawy element. Lara jest tez duzo zwinniejsza, szybciej moze wiszac na polkach przesuwac sie na boki, zreszta to dochodzi do granic absurdu bo mamy teraz mozliwosc, wiszac na jakiejs polce, wskoczyc na polke 2 metry wyzej, bo lara odbija sie (jakims cudem) od miejsca w ktorym wisi i skacze do gory ( jak?? O_O). W kazdym razie elementy akrobatyczne sa super.
Natomiast walka... jest uboga na maksa ;] Celownik sie nastawia na przeciwkow, mozemy strafeowwac i naciskac fire, w sumie tyle od nas wymagaja. Ale to dobrze bo nei chce mi sie zbytnio strzelac.
Pierwszy level jest bardoz fajnie zaprojektowany i podoba mi sie design. Jesli poziom zostanei utrzymany to bedzie super.
Aha, gra jest OGROMNA (zajuje 7,5 GB na dysku, a zalecane jest 10 O_O) Wiec albo jest potwornie dluga i obszerna. Albo efekt o ktorym pisalem wyzej sprawia ze trzeba bylo dac dwa razy wiecej tekstur i w efekcie taki rozmiar

Miejcie nadzieje na to pierwsze ;p