Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Tomb Raider: Legend
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2
Diabeu
http://www.tombraider.com/
stronka oficjalna

http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=62901
"nowa" Lara

głośno zapowiadany "back to the roots", czy ktoś jeszcze w to wierzy po skapcialym AoD?
KILL
Miałem przyjemność obcowac u kumpla z grywalna wersja PC , i powiem wam tylko tyle .... a dupa nic wam nie powiem tongue.gif
Yap
QUOTE(_Diabeu_ @ 18 02 2006, 12:14) *

"nowa" Lara

Kolejny dowod na to, ze nie jestem wymagajacy - podoba mi sie <napalony> .

Gierka juz wyszla? Bo sie nie orientuje.
Frank Jaeger
Imo powinni dać spokój tej serii i zostawić Tomb Raidera tam, gdzie dobrze się spisywał, czyli na saturnie, psxie i dcku.. Legend traktuje jako agonalne drgawki konającego..
kulakila
arrow.gif Ej Franky, to czy ktoś się ślini na nową Larę to już tylko i wyłącznie kwestia gustu, któryto mój idalnie współgra z tymże tytułem. Rzeczywiście muszę przyznać, że parę razy moja Larka wub.gif mnie zawiodła ale nigdy nie tracę wiary, szczególnie kiedy zerkam na screeny z "trisiksti" - po prostu miażdżące ohmy.gif
A ty, jeśli ciebie ten szpil nie interere to pomykaj pleść swoje wypociny gdzieś indziej, bo zaśmiecasz tylko ten jakże wdzięczny temat, rajt? icon_evil.gif

Diabeu
kulakila, wrzuć na luz, rajt?

Frankie, TR się dobrze spisywał na deceka? na psx? co to ma znaczyć wogóle?
jak dla mnie to ta seria się spsiła po dwójeczce, za dużo ratatata a za mało exploracji i knucia gimnastycznego
ta modelka może i ma wielki cyc, ale nic więcej, Lara to archeolog z wykształcenia, a ta ma tak tępy wyraz twarzy że wątpię aby potrafiła obchodzić się z włoszczyzną - no ale niunia ma promować wyexponowane atrybuty Lary a nie te ukryte:f

mam wiarę w ten tytuł, jestem głodny klasycznego AA (action adventure)
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 20 02 2006, 08:47) *

kulakila, wrzuć na luz, rajt?

jak dla mnie to ta seria się spsiła po dwójeczce, za dużo ratatata a za mało exploracji i knucia gimnastycznego

Zgadzam sie w 100 %! "3" byla padaka, dalej juz w ogole coraz gorzej po rowni pochylej w dol. A juz czesc gdzie ona niby kaputnela i pozniej odzyla to dla mnie parodia i pojechanie po najprostrzej lini oporu. W tym calym Dark Angel tez chcieli dorzucic trendy patenty czajenia sie itp. ale wyszlo smiesznie bo majac w pamieci swietna "1" i "2" wypada to po prostu na sile i nie jest IMO wiarygodne!

Nowa czesc? Nowe mozliwosci - czekam na akcje nastawiona na eksploracje i zapierajace dech plansze zarowno pod katem wizualnym jak i kombinowania! Wiecej zagadek, mniej strzelania ...
Psychonaut
Poczekamy, zobaczymy. Narazie nie przemawia do mnie ta gra pod wzgledem graficznym. No coz... w koncu ma tez wyjsc na old-geny.

A nowa Larka calkiem przyjemna, choc po co ja ciagle zmieniaja? ;>
kulakila
QUOTE(wujaszek_JJ @ 20 02 2006, 10:50) *

[

Nowa czesc? Nowe mozliwosci - czekam na akcje nastawiona na eksploracje i zapierajace dech plansze zarowno pod katem wizualnym jak i kombinowania! Wiecej zagadek, mniej strzelania ...

arrow.gif Dobrze prawita chopoki smile.gif . Też z bólem serca przyznaje, że niegdyś dla mnie jedyna słuszna pozycja skiepściła się megafakersko sad.gif Jednak nigdy nie trace wiary co do tej szpili!( jak w życiu zresztą). Są przecie zresztą pewne aspekty, które przemawiaja za tym seksownym mięskiem jakim niewątpliwie jest LARA( nie to żebym był Larofilem jakims czy cosik ), jak zmiana develpera na Crystal Dynamic, które nota bene kojażę jedynie z "Pandemonium" (niemniej przyjemny swego czasu szpil), dluższy odstep czasu jaki minął od ostatniej pozycji przedstawiajacej losy naszej "hirołki" oraz przesiadka na mocarnego neXt-boXa, który miejmy nadzieję wyostrzy, stepione już trochę, pazurki archeolożki - mniam tongue.gif , o poprawionych walorach Croftówny nie wspominając.
Także opierając się na tych argumentach, posiłkując się co chwila ociekającymi artyzmem screenami dochodzę do jedynego słusznego wniosku - ten kawałek softu nas zmiazdży closedeyes.gif w przeciwnym razie odszczekam to co powiedziałem!

BTW: swoją drogą ściagneliście juz sobie roskosznie pomykającą po ekranie mojego monitora " Desktop Lare" z oficjalnej stronki question.gif

peter
QUOTE(kulakila @ 22 02 2006, 19:17) *
BTW: swoją drogą ściagneliście juz sobie roskosznie pomykającą po ekranie mojego monitora " Desktop Lare" z oficjalnej stronki question.gif

nie ale za to taką miłą tapetke icon_wink.gif
Maiden
Lara ma głos: http://www.xboxpolska.net/index.php?id=1402
Yap
Ja natomiast będę dalej niewymagający i powiem, że pierwsze cztery części były dla mnie arcydziełem. Pamiętam wszystko z trójki i czwórki. Bawiłem się przy nich znakomicie przeżywając przygody Lary razem z nią smile.gif . Później długo długo nic i teraz wiem...jestem pewien, że Legend wróci tam gdzie jest miejsce pani archeolog - na szczyt...mój lub jej biggrin.gif .
Frank Jaeger
QUOTE(kulakila @ 20 02 2006, 00:34) *

arrow.gif Ej Franky, to czy ktoś się ślini na nową Larę to już tylko i wyłącznie kwestia gustu, któryto mój idalnie współgra z tymże tytułem. Rzeczywiście muszę przyznać, że parę razy moja Larka wub.gif mnie zawiodła ale nigdy nie tracę wiary, szczególnie kiedy zerkam na screeny z "trisiksti" - po prostu miażdżące ohmy.gif
A ty, jeśli ciebie ten szpil nie interere to pomykaj pleść swoje wypociny gdzieś indziej, bo zaśmiecasz tylko ten jakże wdzięczny temat, rajt? icon_evil.gif

Synek, magii zwanej ortografią uczą w szkole(za darmo.. dasz wiare? o_O), ale ty chyba koło takowej co najwyżej przechodziłeś.. także jak chcesz mnie zrugać/zbesztać to weź najpierw przecinki i odstępy powstawiaj gdzie trzeba.. a no i argumenty jakieś by się przydały, ale o tym mówią dopiero w gimnazjum, na etapie rozprawki pewnie ;f

QUOTE(_Diabeu_ @ 20 02 2006, 08:47) *

Ehehe, na DCka wyszedł(o ile dobrze pamiętam) TRIV, który nie był jeszcze taką tragedią(przynajmniej na psxie), jak Chronicles i Angle of Darkness.. trójka fakt, kieprawa była, IV też hitem nie była.. ale I, jak i II wyszły na PSXa, więc nie rozumiem tutaj twojego zdziwienia..

(..)posiłkując się co chwila ociekającymi artyzmem screenami(..)

Albo ja coś przegapiłem albo ty niewiesz, co znaczy słowo 'artyzm' o_O
szeni
QUOTE(KILL @ 18 02 2006, 11:20) *
Miałem przyjemność obcowac u kumpla z grywalna wersja PC , i powiem wam tylko tyle .... a dupa nic wam nie powiem tongue.gif

Mówisz o demie dla prasy? Na emule jest tajemniczy plik o nazwie "PC Tomb Raider - Legend" 1,5 GB, czyżby coś wyciekło?
Diabeu
Frank, nie zdzwienie tylko nie rozumiem textu "dobrze spisywała się na psx i dc", seria była multiplatformowa więc co z tego gdzie się grało jak to samo było? seria się dobrze spisywała do częsci 2 włącznie, imo, potem kaka
Frank Jaeger
QUOTE(_Diabeu_ @ 26 02 2006, 07:50) *

Frank, nie zdzwienie tylko nie rozumiem textu "dobrze spisywała się na psx i dc", seria była multiplatformowa więc co z tego gdzie się grało jak to samo było? seria się dobrze spisywała do częsci 2 włącznie, imo, potem kaka

agreed, looz
kulakila
[quote name='kulakila' post='832323' date='22 02 2006, 19:17'](..)posiłkując się co chwila ociekającymi artyzmem screenami(..)[/quote]
Albo ja coś przegapiłem albo ty niewiesz, co znaczy słowo 'artyzm' o_O
[/quote]

arrow.gif Eja Franky, coś wspominałem chyba o guście ale może ciebie jeszcze nie nauczyli czytać co? To całkowicie indywidualna sprawa czy ktoś sie będzie jarał screenami z nowego TOMBA. Jeśli o mnie chodzi screeny i ARTworki są na prawdę pierwszej klasy, zahaczając moim skromnym zdaniem o sztukę( patrząc przez pryzmat wieeelu pięknych chwil spedzonych przed konsolą z LARĄ) a jeśli to tobie nie pasi to możesz się spakować i nazwać sztuką zbieranie kapsli. Ja przez słowo sztuka rozumiem miedzy innymi właśnie tworzenie gier excl.gif

BTW: tak na marginesie to wcale nie miałem zamiaru nikomu nawrzucać a jedynie zbulwersował mnie ździebko fakt, że besztasz grę, która jeszcze nie powstała nie podając samemu żadnych argumentów za taką postawą, co uważam za bezsensowne, bo watpię żeby ktoś kto wchodzi na ten temat miał ochotę przeczytać post w stylu twojego pierwszego w tym temacie.

BTW2: a co do pisowni, skoro się czepiasz szczegółów, to tak się wpieniłeś, że umknęło twojej niepodzielnej uwadze, że nie z czasownikami się pisze oddzielnie - bye!

Frank Jaeger
QUOTE(kulakila @ 26 02 2006, 18:55) *
arrow.gif Eja Franky, coś wspominałem chyba o guście ale może ciebie jeszcze nie nauczyli czytać co? To całkowicie indywidualna sprawa czy ktoś sie będzie jarał screenami z nowego TOMBA. Jeśli o mnie chodzi screeny i ARTworki są na prawdę pierwszej klasy, zahaczając moim skromnym zdaniem o sztukę( patrząc przez pryzmat wieeelu pięknych chwil spedzonych przed konsolą z LARĄ) a jeśli to tobie nie pasi to możesz się spakować i nazwać sztuką zbieranie kapsli. Ja przez słowo sztuka rozumiem miedzy innymi właśnie tworzenie gier excl.gif

Gust gustem, i to kto się czym jara to sprawa konkretnego osobnika- fakt.. zgodzę się też co do tego, że gra MOŻE być sztuką.. ale tomb raidera absolutnie do tej kategorii bym nie zakwalifikował, jak już wcześniej było wspomniane pierwsze 2 części były zacne.. ale ze sztuką nie miały nic wspólnego.. a rozumienie takie, że "co mi się podoba jest sztuką" jest kooorewsko naciągane.. podobał mi się Doom pierwszy, spędziłem z nim mase czasu i mam do tej gry ogromny sentyment.. ale sztuki tu za grosz..

QUOTE(kulakila @ 26 02 2006, 18:55) *
BTW: tak na marginesie to wcale nie miałem zamiaru nikomu nawrzucać a jedynie zbulwersował mnie ździebko fakt, że besztasz grę, która jeszcze nie powstała nie podając samemu żadnych argumentów za taką postawą, co uważam za bezsensowne, bo watpię żeby ktoś kto wchodzi na ten temat miał ochotę przeczytać post w stylu twojego pierwszego w tym temacie.

A na jakiej podstawie mam mówić o tytule, w który jeszcze nikt nie grał? Ot, na razie mogę powiedzieć, czy wiąże z nim jakiekolwiek nadzieję.. a niestety po Chronicles i AoD nie wydaje mi się, żeby ta seria mogła być tym, czym była 10 lat temu.. jasne, za tą Legend odpowiedzialne będzie nie Core Design, tylko Crystal Dynamics, ale nie nastawiam się na mega hit..
Butcher

zmiana develpera na Crystal Dynamic, które nota bene kojażę jedynie z "Pandemonium" (niemniej przyjemny swego czasu szpil),

To powinieneś skojarzyć przede wszystkim z serii Gex (PSX) Legacy of Kain: Soul Reaver (PSX/PC/PS2), czy Akuji the Heartless co jest przykladem na nieprzeciętne zdolności w tworzeniu chodzonych przygodówek/platformerów - swego czasu Gex był geniuszem na szaraku, a LoK:SR kochałem za wykonanie, klimat i pomysły gameplayu.
Co do dyskusji ogólnej - oczywiście, że Legend nie będzie hitem na miare jedynki TR, ale na to jest jedno proste wytlumaczenie: minęło 10 lat, także w naszych życiorysach i doświadczeniach z grami. Za dużo widzieliśmy i przeżyliśmy, aby nowy TR mógł nas podniecić tak jak swego czasu TR, które nie miało praktycznie wtedy konkurencji oferującej podobny gameplay i wykonanie...
To przypomina mi jęczenie i biadolenie fanów Star Wars, że "nowa trylogia nie ma już klimatu starej, to już nie to samo i ogólnie SFX i nic poza tym". Jakoś niukt nie dopuszcza myśli, że jak się miało 10-15 lat i żyło w ciemnogrodzie komunistycznej Polski lat 70-80, to inaczej się odbierało magiczne wizje reżyserów zza oceanu, niż w XXI wieku, mając lat 30-40, a na karku kilka setek filmów mniej i bardziej wybitnych.

Ja od TR:L oczekuję po prostu dobrej przygodówki akcji, która pozwoli mi pozwiedzać, pogłówkować, postrzelać i wykonywać rozmaite akrobacje w rewelacyjnych lokacjach i środowiskach, zamiast zmuszać mnie do chodzenia po dachach Londynu, rusztowaniach i biegania po ulicach... Jednocześnie całość kojarzyć mi się będzie z kultem z PSXa, ale nie żądam kalki tamtego produktu - to mi w zupełności wystarczy. I to dostanę na 100%. Kto liczy na TR: Remake i taką samą zjarę, ten przeliczy się na pewno. Bo czas jest bezlitosny...
kiseki
QUOTE(_Diabeu_ @ 18 02 2006, 11:14) *

"nowa" Lara

No rzeczywiście na tych zdjęciach ma minę jakby zrobiła w majtki albo bała się że te pistoleciki przypadkiem wystrzelą.

Akcja gry niech pozostanie w klimatach pierwszej części i żadnych wieżowców, ulic i rentgenów wolałbym nie widzieć. Aha i niech znowu nie robią z tego MGS albo Splinter Cell'a.
KheeD
no niestety nie obedzie sie bez tego, na screenshotach widzialem ja w jakies czarnej ponętnej ;P sukni z gunami w jakimś hotelu i strzelala do jakis mafiozow ... ;x
Butcher
Afaik jest jakiś level w Tokio - najwyraźniej miasta nie unikniemy. Oby nie było powtórką z Londynu...
kulakila
QUOTE(Yacek @ 20 03 2006, 18:44) *

Nom, ale przeznacze caly ten tydzien na rozmyslanie nad tym problemem i jak znajde jakies rozwiazanie to wiem jedno - bedzie bolalo icon_twisted.gif

arrow.gif Może kwestia miasta bedzie dotyczyć jedynie początku gry - rozkręcenie na bibce mieście, a potem srruuu do jungli - eh mam tylko taką nadzieję! sad.gif

KheeD
niestety nie ;p tutaj recka demka - http://www.traider.pl/full.php?Opcja=txt&Id=71 odrazu zaczynamy w dzungli, chyba w Boliwii
kulakila
QUOTE(KheeD @ 22 03 2006, 13:52) *

niestety nie ;p tutaj recka demka - http://www.traider.pl/full.php?Opcja=txt&Id=71 odrazu zaczynamy w dzungli, chyba w Boliwii

arrow.gif No racja - ale padaka !!! ale nie poddam się tak łatwo tym bartdziej po pokrzepiających słowach w EXTREMiE - suczka da radę closedeyes.gif

KheeD
ta, ja też mam taką nadzieje, i nadzieje na mocne 8+ ;P
T-Bone
Chyba nikt (?) nie łudził sie ze Legend zostanie hiciorem na miare pierwszego czy 2 Tomb Raidera. 8 to IMO i tak duzy sukces bedzie. happy.gif
kulakila
arrow.gif O nie, co to to nie. Ja tam ze swojej skromnej strony liczę na dziewiateczkę!!! - a jak! Bo rzeczywiście na dziesionę w stylu pierwszego TOMBA to nie ma co marzyć ale dziewiona by mnie usatysfakcjonowała!

Yap
Gadacie o ocenach jeszcze nie mając możlwości szarpnąć w demo. I tak ocena pozostanie subiektywnym elementem każdego z Was.
kulakila
tongue.gif 'Yap' - może i masz rację, pisząc że gdybamy, ale ja osobiście już przechodzę tą szpilę w mojej łepetynie... i powiem ci jedno - daje radę giera
nieprzeciętnie a wiem co prawię, wkońcu jestem już w przedostatnim levelu tongue.gif

GET YOUR LIVE GAMECARD
kulakila
QUOTE(Trzcina @ 1 04 2006, 20:21) *

Za 40 minut bede mogl napisac pierwsze wraznie ;]Wiec dam znac ;]

arrow.gif Ty no bez jaj wiem, że dzisiaj prima.. ale ludzie jeszcze popuszczą w majty przez Ciebie chair.gif

-------------------

GET YOUR LIVE GAMECARD
Trzcina
OK, obiecane pierwsze info... pop ierwse grafika. LOL! Raczej GRAFIKA! NA wstepie pojawilo sie info o tym ze ta gra wykorzustuje jakies patenty od nvidi... do wlaczenia tzn 'next generation stuff'. Co to robi? OFMG! Calkowicie zmienia swiat gry. Zamiast dwuwymiarowych paprotek, dostajemy w pelnitrojwymiarowe kawiaty. Tekstura podloza zmienia sie z jednolitego na zupelnie inne. Dowod

http://img331.imageshack.us/my.php?image=t...xtgenoff8nw.jpg

to jest z wylaczanym efektem.

http://img331.imageshack.us/my.php?image=t...extgenon4tm.jpg

A to z wlaczanym...

Roznica jest widoczna bardzo. Sadze ze wersja na nowego x'a bedzie miala to na on, aczkolwiek informacja byla o kartach nvdii... Btw, ten efekt zzera jakies 30 klatek animacji na moim kompie ;PPP

Ok, teraz sama gra.. zwiedzielm pierwsza plansze wiec za duzo nie powiem ;P Ale lara steruje sie bardzo fajnie, zupelnie inaczej niz do tej pory, porusza sie ona zgrabnie i powabnie, animacji nei moza nic zarzucic a jungla z wlacznymi efektami wyglada wysmienicie, tak wiec jezeli klimat przygodowki z czesci 1 bedzie utrzymany to bedzie super gra smile.gif

Jak pogram wiecej to cos wiecej skrobne.

PS. Niech nikt mi nie mowi ze to forum o konsolach i nie moge pisac o wersji PC, nie moge wklejac obrazkow, nie moge pisaco efektach... Bo jesli komus naprawed tak bardzo to przeszkadza to moge po prostu przestac pisac cokolwiek... smile.gif
kulakila
arrow.gif O nie, nie - nawijaj ile wlezie - wkońcu ta GRA ukazuje się na wszystkie platformy a wkońcu o GRACH tutaj nawijamy nie?

arrow.gif Być może rzeczywiście ta pozycja będzie nieco inaczej wyglądała na twoim sprzęcie niż na moim ale myślę, że kwestia będzie się rozchodzić jedynie o wizualia, dodajmy kosmetyczne, tym bardziej, że nie jest mi znana specyfikacja twojej maszyny!

arrow.gif Jaki z tego morał? - IM WIĘCEJ TYM LEPIEJ!!! ... chociaż ile by nie było to i tak będzie za mało, aż do czasu kiedy pacnę swe łapska na LARZE!!! blink.gif

GET YOUR LIVE GAMECARD
Trzcina
Moja maszyna jest rownie mocna jak nowy x wink.gif Wiec wizualia beda podobne.

anyway, nie gralem zbyt dlugo w te gre (oblivion pozera MASE czasu...) ale elementy akrobatyczne sa swietnie rozwiazane. Podobnie jak w PoP, jednak wymaga troche wiekszej dokladnosci, bo mamy dowolnie obracana kamere, ktorej w pop nie bylo (z teo co pamietam ;p). Czyli wisimy na skraju polki, probujemy skonczyc w druga strone polki, wiec musmy trzymac tyl, ale jak obrocimy kamere o 90 stopni, to juz bedziemy musieli trzymac bok wink.gif To troche zakrecenie brzmi, ale sprawia ze trzeba sie zastanawiac co sie robi i patrzec uwaznie (przynajmniej na poczatku).

Lara moze tez skonczcy na pare sposobow, z saltem lub bez (z saltem trzeba dwa razy szybko po sobie nacisnac skok) i jest troche wyzszy i dalszy. Przy lapaniu sie roznych skalnych polek czasami jesli sie nei skoczy odpowiednio dobrze to Lara lapie sie polki tylo jedna reka i trzeba szybko docisnac action butto bo jak nie to fiuuuuuuuuuu spadamy w dol. Ciekawy element. Lara jest tez duzo zwinniejsza, szybciej moze wiszac na polkach przesuwac sie na boki, zreszta to dochodzi do granic absurdu bo mamy teraz mozliwosc, wiszac na jakiejs polce, wskoczyc na polke 2 metry wyzej, bo lara odbija sie (jakims cudem) od miejsca w ktorym wisi i skacze do gory ( jak?? O_O). W kazdym razie elementy akrobatyczne sa super.

Natomiast walka... jest uboga na maksa ;] Celownik sie nastawia na przeciwkow, mozemy strafeowwac i naciskac fire, w sumie tyle od nas wymagaja. Ale to dobrze bo nei chce mi sie zbytnio strzelac.

Pierwszy level jest bardoz fajnie zaprojektowany i podoba mi sie design. Jesli poziom zostanei utrzymany to bedzie super.

Aha, gra jest OGROMNA (zajuje 7,5 GB na dysku, a zalecane jest 10 O_O) Wiec albo jest potwornie dluga i obszerna. Albo efekt o ktorym pisalem wyzej sprawia ze trzeba bylo dac dwa razy wiecej tekstur i w efekcie taki rozmiar wink.gif Miejcie nadzieje na to pierwsze ;p
MaxVarEmreis
Czyli pierwsze wrażenie z tego co piszesz całkiem sympatyczne.
Opłaca sie wybulic ponad 200 zł na tą pozycje ?? Według Ciebie oczywiście smile.gif.
No i co z klimatem??
Trzcina
Nie odpowiem ci na to pytanie... bo potem bedziesz mial pretensje wink.gif

Klimat poki co (pierwsze 15 minut...) byl super. Jesli to sie nei zmieni to bedzie git. Ale to by trzeba bylo dluzej pograc... a ja wole oblivion tongue.gif
kulakila
... odliczanie trwa - pozostało 97h : 32' ...

question.gif Swoją drogą, ciekaw żem niezmiernie, jak będzie wyglądała sprawa z LARĄ i LIVE'm na Xie, bo (przynajmniej w reklamach) na pudełku widnieje napis o udostępnionej usłudze online, czy ktoś ma orient question.gif

GET YOUR LIVE GAMECARD
Diabeu
na xboxyde jest do zassanie medley z 4 trailerów (lokacje, szmatki)
http://www.xboxyde.com/news_2740_en.html

exploracja zapowiada się smacznie, skakanie po soplach, chybotliwe półki skalne itp. itd.

no a w sukni balowej to Lara jest habahaba:f

jedyne co mnie krzywiło to momenty gdzie laska strzela do np. beczek stojąc dosyć blisko i efekt wybuchu zdaje się nie działać na nią
Gresh
pograłem na pcie - laptopku:) max detale - niby 1280X800 i fajnie, ale czekam na demo na marketplace,
fatalnie sie gra na pcotowej klawiaturze, nie ma analoga i fatalne obłożenie klawiszy ( del,home??)
Xardas
QUOTE(Gresh @ 5 04 2006, 10:48) *

pograłem na pcie - laptopku:) max detale - niby 1280X800 i fajnie, ale czekam na demo na marketplace,
fatalnie sie gra na pcotowej klawiaturze, nie ma analoga i fatalne obłożenie klawiszy ( del,home??)

Podpisuję się pod tym, pograłem trochę w demo i co? Ano trochę jakby przynudnawe, a sterowanie klawiaturą to porażka jakaś przecież. Czekam aż demo pokaże się w marketplace, może na telewizorze będzie się to lepiej prezentowało, bo sterowanie na pewno będzie lepsze padem.
el ZAX
demko juz jest (we wszystkich regionach, 640 MB), mozna zassysac hyh.gif
YETI
Grał ktos w to demo?
Opłaca sie sciagac ? (jak z długoscia)
PePeP
No demko jest bardzo krótkie, ale chyba i tak warto. Graficzka jest ładna, ale gierka niestety czesto zwalnia. Mimo wszystko warto chyba ściągnąć.
MaxVarEmreis
No demko jest bardzo krótkie. Faktycznie grafika jest ładna, ale też w wielu miejscach nie zachwyca ( np modele postaci). Ładnie prezentuje sie dynamiczne oświetlenie. Przez kilka minut bawiłem sie latarka i metalowa skrzynia z prentami biggrin.gif. Ładnie swiatło sie przez to wszystko saczyło. Także zauwazyłem ze framerate nie jest jakos strasznie stabilny, ale nie jest tez tragicznie ( mysle ze spadek o kilka klatek). Sama rozgrywka wporzadku. Jednak pewien ksiaże radził sobie lepiej smile.gif. Ot gra na 7-8. Jesli ktos lubi bardzo tą serie albo tego typu gry, pewnie mu sie spodoba bardziej.
Diabeu
QUOTE(YETI @ 9 04 2006, 19:01) *

Grał ktos w to demo?
Opłaca sie sciagac ? (jak z długoscia)

jak już wiesz co i jak to w 5-6 minut je kończysz

http://www.xboxyde.com/news_2772_en.html
porównanie wersji X i xO
bartiz
Po tym demie i trailerze co jest na XBL to się strasznie na tego Tomba napaliłem a jakoś wcześniejsze części mnie nie ruszały. Fakt, że animacja trochę zwalnia ale tak pozatym to grafika jest (pipi)ista smile.gif

Jak tylko cena się troche unormuje to łykam full'a
YETI
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=2209
PS2 vs X360

roznica godna next-gena
lol
Trzcina
Hmm... nie za bardzo rozumiem yeti czy ty wysmiewasz to czy jestes oszolomiony roznica O_O

W kazdym razie roznica jest naprawde ogromna. Skad to wiem? Bo dokladnie taka sama roznica jest na PC po wlaczeniu lub wylaczeniu 'next generation content' i moze jak sie oglda filmiki albo obrazki to tego nei widac. Ale roznica jest KOLOSALNA. No i wymaga BARDZO POTEZNEGO sprzetu zeby poszlo bez skaczacej animacji i ze wszystkimi efektami.
PePeP
Różnica jest duża, to fakt. Gdyby tylko modele postaci były ładniejsze (są na serio "klocowate"), a framerate stabilny to moim zdaniem grafika byłaby na +8 / =9
YETI
trzcina chodzi własnie głownie o KANCIASTE postacie, przeciez to jest smieszne
Roznica jest ale moim zdaniem nie jakas wielka.

Ogromna roznica jest pomiedzy RE1 (psx) a RE1 (gc)

No ale zalezy kto jakie ma wymagania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.