Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX 360 + USB only...
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
MUTTI
Witam,

Mam pytanie do obytych w temacie:

mój modem z neostrady (sagem) nie posiada wyjścia ethernet, a jedynie USB. Jak najprościej (i najtaniej) ominąć ten problem? Czy są jakiegoś rodzaju przejściówki, czy może trzeba zainwestować w kartę / router? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Shinji-kun
Karta sieciowa napewno rozwiaze twoj problem.
Maiden
podpinasz modem pod kompa, a kablem scrosowanym podpinasz ixa pod pc uprzednio udostepniajac polaczenie w ustawieniach polaczen sieciowych w panelu sterowania...Problemu nie ma...

IMO do pomocy z tym trzeba bylo uderzac ; )
MUTTI
No w sumie... mogłem i do pomocy, ale skoro już odpowiadacie, to powiedzcie jeszcze czy karta ethernet (bo na to się zdecyduję - mniejsze koszta) może być "jakakolwiek", czy potrzebny jest jakiś konkretny typ / standard? Pytam, bo jestem absolutnie zielony w sprawach sieciowych.

Aha, no i przez kabel "crossowy" rozumiem, że ten dostarczony z X'em nie spełnia wymagań?

No i ostatnie pytanko - czy da się tym kablem z zestawu połączyć 2 X'y? Czy też może link kabel kupuje się osobno?
sentinel
QUOTE(MUTTI @ 20 02 2006, 20:15) *

No w sumie... mogłem i do pomocy, ale skoro już odpowiadacie, to powiedzcie jeszcze czy karta ethernet (bo na to się zdecyduję - mniejsze koszta) może być "jakakolwiek", czy potrzebny jest jakiś konkretny typ / standard? Pytam, bo jestem absolutnie zielony w sprawach sieciowych.

wystarczy najzwyklejsza, choć oczywiście cena = jakość. z drugiej strony musze cię zmartwić, iż taka konfiguracja (modem usb + udostępnienie połączenia przez kartę sieciową) sprawdza się lepiej w przypadku xboxa niż xboxa 360 - krótko mówiąc wiele osób ma z nią w tym drugim przypadku problemy (nie przechodzą testów połączenia, doświadczają lagów, zerwań połączenia czy kiepskich transferów z xbl marketplace - oczywiście pomimo poprawnej konfiguracji). w twoim przypadku wszystko może być ok (trzymam kciuki i czekam na requesta :-)), niemniej wolę zawczasu uczulić na istnienie problemu.

Aha, no i przez kabel "crossowy" rozumiem, że ten dostarczony z X'em nie spełnia wymagań?

w moim komplecie był właśnie cross, czyli w tym wypadku "ten właściwy".

No i ostatnie pytanko - czy da się tym kablem z zestawu połączyć 2 X'y? Czy też może link kabel kupuje się osobno?

połączysz tym samym kabelkiem.
Shinji-kun
Ja mam x'a polaczonego tym sposobem i jakos nie narzekam biggrin.gif XLM transfer mam Full OK, lagi jak kazdy tongue.gif (neo 512).

A swoja droga jakie jest najlepsze polaczenie 360tki z PC/Internetem ??
wrog
Jeśli na kompie sieć jest dobrze skonfigurowana, to nie powinno być żadnych problemów z graniem online.

czy karta ethernet (bo na to się zdecyduję - mniejsze koszta) może być "jakakolwiek", czy potrzebny jest jakiś konkretny typ / standard? Pytam, bo jestem absolutnie zielony w sprawach sieciowych.

Przez dwa lata używałem do PS2/X sieciówki za 20zł, problemów nie było.

A swoja droga jakie jest najlepsze polaczenie 360tki z PC/Internetem ?

Router - mniej zabawy, nie jesteś uzależniony od włączonego kompa.
Maiden
QUOTE(shinji16 @ 20 02 2006, 21:22) *

Ja mam x'a polaczonego tym sposobem i jakos nie narzekam biggrin.gif XLM transfer mam Full OK, lagi jak kazdy tongue.gif (neo 512).

A swoja droga jakie jest najlepsze polaczenie 360tki z PC/Internetem ??

Tez nie mam problemów. Zadnych IMO blink.gif
sentinel
cieszę się, że nie macie problemów - sam mam neo i też ich nie doświadczam, niemniej wiele osób takie kłopoty miewa.
Frank Jaeger
No ja mam neo i po formacie kompa i skonfigurowaniu połączenia z pomocą Cinka nie udało mi się połączyć.. po prostu nie chce ruszyć i już ;f
Jędrek
Widze Frank, ze juz chyba wszystkich o pomoc prosiles. ;-)

Jak mialem na USB modem to tez ni ch.uja nie dzialalo mi to, a jak podlaczylem na etherneta to bez problemow dziala.
Maiden
Franiu ty sie do kompa i do PCeta nie dodytak : D
To za skomplikowane dla ciebie :*

Idz pograc na pegasuzie ; D

( Sory za OT musialem mu pojechac :* )
Frank Jaeger
QUOTE(Maiden @ 21 02 2006, 18:17) *

Franiu ty sie do kompa i do PCeta nie dodytak : D
To za skomplikowane dla ciebie :*

Idz pograc na pegasuzie ; D

Nie, bo się w dashu jeszcze zgubię o_O Btw jaka jest różnica między kompem a pctem? xD

Jędruś- no jasne, że tak, ale nic nie pomogło..

btw nie wszystkie routery działają z 360tką.. nie zna ktoś konkretnego modelu, który ofkoz działa?
el ZAX
Router to najlepsze wyjscie.
U mnie np. provider nie pozwalał miec 2-óch sprzętów podłącoznych do netu i musiałem się przesiąśc na innego dostawce.

QUOTE(Frank Jaeger @ 21 02 2006, 20:29) *

btw nie wszystkie routery działają z 360tką.. nie zna ktoś konkretnego modelu, który ofkoz działa?

tutaj masz liste kompatybilnych routerów
MUTTI
Dzięki za odpowiedzi, w sumie spis kompatybilnych kart też by się przydał. Albo podajcie konkretny "standard", o który trzeba pytać przy zakupie (czy też jakieś wymagane opcje, rodzaj wejścia, cokolwiek).
white rabbit
dry.gif Możecie mi pomóc? Chcę kupić sobie routera ( tak za 125 zł) żeby podpiąć nowego iXa ale kompletnie nie wiem jaki to ma być! Podajcie mi jakieś nazwy tych, które by się nadawały, proszę rolleyes.gif Mam neo 512
kermit
tutaj masz liste kompatybilnych routerów

mógłbyś użyć scrolla u myszki zanim coś napiszesz, zax napisał to kilka postów wyżej. lol
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.