Autorzy: SCEA, Ready at Dawn
Typ gry: 3D Platformówka
Data premiery: 21 Marzec 2006
Screeny:
Patrycjusz
26 02 2006, 10:42
Jest juz demo do sciagniecia - jednak nielegalne
Albert Wesker
10 03 2006, 10:36
90/100 na IGN czy MASAKRA! zadna gra na psp nie dostala wyzszej oceny, MUST HAVE
konrado0905
10 03 2006, 14:18
wyzszej nie. GTA dostalo taka sama. obydwie szpile MUST HAVE (choc bardziej mnie ciagnie do DAXTERA)
Dla tej gry kupiłem psp. W okresie takiej posuchy na ryku platformerów jaką mamy aktualnie to prawdziwa perełka
No nareszcie dobry platformer na PSP.Kiedy premiera EU ? O ile wogole do mniej dojdzie xD
konrado0905
10 03 2006, 20:15
kwiecien
konrado0905
11 03 2006, 10:11
@MEMORY
czy ty slepy jestes czy glupi?? we wszystkich tematach zalewasz nas albo newsem ktory juz byl podawany, albo newsem ktorego sam nie potrafisz przeczytac, a go walisz na forum.
QUOTE(Albert Wesker @ 10 03 2006, 10:36)

90/100 na IGN czy MASAKRA! zadna gra na psp nie dostala wyzszej oceny, MUST HAVE
co do daxtera to czekamy do 21 marca.
Mastah27
18 03 2006, 10:59
D
axter zbiera bardzo dobre ocenki, a co szczególnie cieszy zgarnia maksy za grafikę - czyżbyśmy byli świadkami narodzin nowej trylogii na PSP? Dla mnie to kolejna pozycja do zakupu, tym bardziej, że najnowsze dzieło Naughty Dog podobno nie odbiega zbytnio formułą od serii Jak na PS2, a jako że ta mi się spodobała, to mój portfelik odchudzi się o kilka papierków. Nareszcie po skończeniu GTA będzie w co pogiercować

.
Ocenki Daxtera:
GameSpot 9.1/10
IGN 9/10
Gamespy 4.5/5
GamePro 4/5
Yahoo! Games 4.5/5
Game Zone 9.3/10
Deeko 9.5/10
Games Radar 9/10
GameBrink 91/100
Stuff Gamer/Magazine 8.5/10
QUOTE(Mastah27 @ 18 03 2006, 10:59)

D
axter zbiera bardzo dobre ocenki, a co szczególnie cieszy zgarnia maksy za grafikę - czyżbyśmy byli świadkami narodzin nowej trylogii na PSP? Dla mnie to kolejna pozycja do zakupu, tym bardziej, że najnowsze dzieło Naughty Dog podobno nie odbiega zbytnio formułą od serii Jak na PS2, a jako że ta mi się spodobała, to mój portfelik odchudzi się o kilka papierków. Nareszcie po skończeniu GTA będzie w co pogiercować

.
Producentem tej gry nie jest ND i dlatego obawiam się trochę o jej klimat. Chciałbym, żeby był podobny do tego w JAK2. No ale wysokie oceny napawają optymizmem.
Mastah27
18 03 2006, 11:49
Faktycznie, ale tak czy siak, wyszedł niezły kawał softu, na który warto wybulić trochę keszu. A co do obaw to posłużę się cytatem z recenzji Gamespotu: "If you've played either Jak II or Jak 3, you'll feel quite at home with Daxter, because the layout of Haven City and the mission-based structure of the gameplay are identical to those of the previous games". Tak więc raczej nie masz się czego obawiać.
konrado0905
18 03 2006, 13:15
QUOTE(Sebas @ 18 03 2006, 11:33)

QUOTE(Mastah27 @ 18 03 2006, 10:59)

D

.
Producentem tej gry nie jest ND i dlatego obawiam się trochę o jej klimat. Chciałbym, żeby był podobny do tego w JAK2. No ale wysokie oceny napawają optymizmem.
uwierz mi na slowo klimat nic nie stracil (w koncu robili to byli pracownicy ND). gralem w DEMO. w demie jest ten sen DAXTERA ze jest Neo z MATRIXA i normalna planasza. poprostu poezja
ja już sprzedaję ridge racera i zbieram brakujące talary na to cudo
choć muszę przyznać że nie miałem okazji grać w protoplastów na PS2 ale sentyment do naughty dog pozostał po crashu
zabawa na pewno będzie przednia
Jeśli nie grałeś w poprzednie częsci serii to raczej fabularnie się przy grze nie będziesz za dobrze bawił - ot, Daxter jest wyjaśnieniem pewnych wątków z gier z PS2 i raczej takim add-on'em.
Dick Inferno
18 04 2006, 23:17
TOTALNA MASAKRA !!!!!!!!!!!!!111111JEDENRAZ TA GRA TO ABSOLUTNIE NAJLEPSZA GRA NA PSP ORAZ NAJLEPSZA GRA W JAKA GRALEM W TYM ROKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie gralem na ps2 w poprzedniczke i bawie sie setnie . Gram w to w kazdej mozliwej chwili . Mam 20 pare procent gry od piatku . Kupowac w ciemno , gra jest warta swojej ceny . Wlasciwie to najlepsza zrecznosciowka od czasu crasha 1 2 i 3
Bzdura, najlepszą grą na PSP jest Lumines ;]
Dick Inferno
18 04 2006, 23:22
lumines spi w nogach
Kupiłem gre Daxter!

Must Have!!!
konrado0905
22 04 2006, 12:14
a kogo to obchodzi??
Daxter Bundle Pack. Cena całego zestawu to 249 Euro (ok. 960zł).
http://www.skizo.org/njusydetal.php3?id=1216&sys=psp
Dick Inferno
28 04 2006, 22:12
dalej sadze , ze gra jest (pipi)ista
Gre ukonczyłem kilka dobrych tygodni temu.
Może zaczne od tego ze jest to w 100% platformówka. Znacznie wiecej tu skakania niż strzelania (w tym wypadku pryskania) co musi cieszyc bo ostatnio dosc ciezko o czystą platormowke. Duzym plusem tej gry to plansze, sa naprawde zróżnicowane, zaczynając od placu budowy, stacji metra a konczac na kopalni. Każdy level to praktycznie inny krajobraz, kilka razy jesteśmy zmuszeni wrócić się do poprzedniej planszy ale zdaza się to bardzo rzadko.
Graficznie to jeden z lepszych tytułow na PSP, wszystko jest kolorowe, przyjemne dla oka, zdarzyło mi się kilka razy przystanąć i podziwiac widoki (ogród prezentuje się cudownie, kto grał ten wie o czym mowa)
Jeżeli chodzi o muzyke to jest znakomita! W każdym innym levelu przygrywa nam inna muzyka, pasująca w 100% do klimatu planszy.
Bardzo dobre wrazenie robi także animacja Daxtera, naprawde fajnie się porusza.
Należy jeszcze wspomniec o HUMORZE

. Daxter jak to Daxter zawsze sypie jakimis głupi tekstami (jego proba poderwania laski, lub opowiesc w barze jaki z niego hero…ROTFL)
Zdecydowanie jedna z lepszych i ładniejszych gier na PSP. Dla fanów platformowek pozycja obowiązkowa.
PS. Mini gierki sa takie sobie, ale zobaczyc Daxtera jako Neo czy Indiana Jonesa…widok niezapomniany

hahah
VascoDa
18 11 2006, 00:56
+ animacja, która każe pokochać tego zwierzaka
+ historia idealnie wpleciona w scenariusz JakaII
+ scenerie wymiatają - sam spacer po levelu daje frajdę
+ walki z bossami zapacają paluchy
+ Mam 98% i jeszcze wrócę z przyjemnoscią dozbierać kilka brakujących orbów.
= Minigry z jajem. Mogłyby być bardziej urozmaicone.
= Pojzdom brak dynamiki znanej z PS2 ale i tak jest przyjemnie
= czasem chcialbym miec mape tak jak w miescie, a w tak wielkich mapach mozna sie zgubic

= broniom brak róznorodności działania, ale są wprowadzane powoli więc to nie boli.
Nie pojawilo sie chyba jeszcze na PSP nic na takim poziomie technicznym i atrystycznym jak Daxter (jesli tak to prosze o tytul) .
Czekam na R&C z niecierpliwoscia

Zerkne jeszcze na DeathJr2...
Szkoda ze nie pojawia sie nic na poziomie Mario.
dokładnie death jr2 wymiata. jak podobał się daxter to i to się powinno.
nightmare212
18 11 2006, 18:59
ja tez kilka dni temu skonczyłem tą gre o z czystym sumieniem polecam ja każdemu kto lubi platformówki,naprawde już nie pamiętam kiedy tak się dobrze bawiłem przy tego typu grze
gra moze długa nie jest ale mi na kilka wieczorków starczyła i grało się świetnie,do tego dochodzą jeszcza zarabiste minigry przy których nieźle się usmiałem(matrix rzadzi

) i aż żal bierze ze jest ich tak mało
beznazwy
23 06 2007, 11:31
Gra jest miodna ale mam jeden problem- gdzie do holery jest jedno zlote jajo i 2 orbsy w placówce brewery- przeszedłem to 4 razy i nigdzie ich niema, jak ktos ma jakis opis cyz wie jak to zrobic to niech wspomoze:D (może ktoś mial taki sam problem)
Wlasnie zepsulem sobie humor na kilka dni ta pierd*loną gra.
W trakcie przystepowania do walki z Krolową Szerszeni, konsola zwiesila sie, zniknał obraz, pojawil sie wysypany artefaktami ekran i nic dalej nie mozna bylo zrobic.
Wylaczylem PSP, po czym ponownie wlaczylem i od nowa zaladowalem gre, wybralem z menu glownego Load Game, potwierdzilem odczytanie stanu, po czym, po chwili moim oczom ukazal sie napis z informacją, ze sejw zostal nadpisany!!! Gra nie odczytala, tylko zapisala mi gre jako nowy stan
KU*WA, 60% poszlo sie j*bac.
Pierwszy raz mam z PSP takie jaja... Jestem totalnie wk*rwiony, bo przy Daxterze bawilem sie wysmienicie, a w tym momencie rzygac mi sie chce jak pomysle, ze mialbym wszystkie te zas*ane jajka zbierac od poczatku...
Sorry za slownictwo, ale chyba kazdego by ponioslo...
CYTAT(elimiko @ 1 07 2007, 14:59)

Wlasnie zepsulem sobie humor na kilka dni ta pierd*loną gra.
W trakcie przystepowania do walki z Krolową Szerszeni, konsola zwiesila sie, zniknał obraz, pojawil sie wysypany artefaktami ekran i nic dalej nie mozna bylo zrobic.
Wylaczylem PSP, po czym ponownie wlaczylem i od nowa zaladowalem gre, wybralem z menu glownego Load Game, potwierdzilem odczytanie stanu, po czym, po chwili moim oczom ukazal sie napis z informacją, ze sejw zostal nadpisany!!! Gra nie odczytala, tylko zapisala mi gre jako nowy stan
KU*WA, 60% poszlo sie j*bac.
Pierwszy raz mam z PSP takie jaja... Jestem totalnie wk*rwiony, bo przy Daxterze bawilem sie wysmienicie, a w tym momencie rzygac mi sie chce jak pomysle, ze mialbym wszystkie te zas*ane jajka zbierac od poczatku...
Sorry za slownictwo, ale chyba kazdego by ponioslo...
Poszukaj na necie save'ow. Lepsze "czyjes" przejscie chyba niz zasuwanie od poczatku.
Mam problem z dexterem. Chodzi o wczesna faze gry a konkretnie moment zaraz po przejsciu levelu ,,latanego'' (na dziwnym helikopteropodobnym ustrojustwie szefa dex'a). Otóz gdy przejdziemy ten level, owy wehikul zostaje zniszczony. Zaraz po filmiku mozemy isc spac gdzie odpalamy pierwszy sen, koncze sen i co dalej?? Nie moge wyjsc na miasto, nie moge nic powiedziec do szefa, laze tylko po domku w kolko i nie mam pojecia co zrobic!! Nie wiem, czy konsolo nie doczytuje dalszej czesci gry czy co?? Pomocy!!
Też tu jestem(no dobra, level po) Po śnie zwyczajnie wychodzisz z pokoju, gadasz do szefa a on mówi Ci że możesz wziac skuter jego syna, wychodzisz i jedziesz na nastepne zlecenie.
btw. kiedy mozna bedzie wrócic do levelu latanego? Zebrałem tam 24/25 jajek i przypadkiem wyleciałem.
CYTAT(Mikes @ 8 07 2007, 18:47)

Też tu jestem(no dobra, level po) Po śnie zwyczajnie wychodzisz z pokoju, gadasz do szefa a on mówi Ci że możesz wziac skuter jego syna, wychodzisz i jedziesz na nastepne zlecenie.
btw. kiedy mozna bedzie wrócic do levelu latanego? Zebrałem tam 24/25 jajek i przypadkiem wyleciałem.
Juz sobie poradzilem, ale zagralem z innego save'a. nie wiem co sie stalo ale wczesniej, po wyjsciu ze snu nic sie nie dzialo, dziadek zwyczajnie nie mial nic do powiedzenia

jakis zawias czy cos

.
beznazwy
11 07 2007, 15:00
CYTAT
Juz sobie poradzilem, ale zagralem z innego save'a. nie wiem co sie stalo ale wczesniej, po wyjsciu ze snu nic sie nie dzialo, dziadek zwyczajnie nie mial nic do powiedzenia jakis zawias czy cos .
Trzeba było po prostu wykonać tą misję we śnie jak daxter jest niby w matrixie. Po ty śnie możesz ruszać do dziadzi
CYTAT(ruteqqq @ 8 07 2007, 18:22)

Mam problem z dexterem. Chodzi o wczesna faze gry a konkretnie moment zaraz po przejsciu levelu ,,latanego'' (na dziwnym helikopteropodobnym ustrojustwie szefa dex'a). Otóz gdy przejdziemy ten level, owy wehikul zostaje zniszczony. Zaraz po filmiku mozemy isc spac gdzie odpalamy pierwszy sen, koncze sen i co dalej?? Nie moge wyjsc na miasto, nie moge nic powiedziec do szefa, laze tylko po domku w kolko i nie mam pojecia co zrobic!! Nie wiem, czy konsolo nie doczytuje dalszej czesci gry czy co?? Pomocy!!
Wpis! Mam dokładnie to samo. Nie rozumiem jak grając na oryginale takie rzeczy mogą się knocić.
CYTAT(beznazwy @ 11 07 2007, 16:00)

CYTAT
Juz sobie poradzilem, ale zagralem z innego save'a. nie wiem co sie stalo ale wczesniej, po wyjsciu ze snu nic sie nie dzialo, dziadek zwyczajnie nie mial nic do powiedzenia jakis zawias czy cos .
Trzeba było po prostu wykonać tą misję we śnie jak daxter jest niby w matrixie. Po ty śnie możesz ruszać do dziadzi

Guzik prawda. Zrobiłem sen na maxa i nic.
NET.com
13 09 2007, 20:19
Dzisiaj zacząłem moją przygodę z pożyczonym od kumpla Daxterem i... jestem w szoku!
Ta gra jest naprawdę BOSKA. Fajne poziomy, bonusowe gry (sny - narazie przeszedłem tylko matrixowy, ale już mam odblokowany kolejny) i świetna grafika oraz animacja Daxtera! Kiedy PSP wchodziło na rynek ludzie zacieszali się tym, że konsolka ma grafikę jak/prawie jak na PSXie... ale nie: PSX o czymś takim mógł co najwyżej pomarzyć(przynajmniej jeśli chodzi o platformówy)... a przecież nie widziałem jeszcze Ratcheta...
Muszę sobie kupić swoją kopię!
czesio83
30 09 2007, 23:49
ale sie w?urwilem pykam sobie daxa mam 100% ukończonego brak tylko 1 0rba w tanker 1 wychodzę z pierwszego tunelu zaraz na początku etapu i konsola sie zawiesiła ekran czarny jakieś szlaczki dobra myślę git resetuje ładuje i co?????????? kufa no save data COOO??? save data is corupted data a na dodatek wyskoczył mi piksel plus
morze uda mi sie go wytrzeć szmatką
co nie zmienia faktu ze daxter to najlepsza gra w jak gralem na psp
CYTAT(Memory @ 23 04 2006, 09:25)

Daxter Bundle Pack. Cena całego zestawu to 249 Euro (ok. 960zł).
http://www.skizo.org/njusydetal.php3?id=1216&sys=pspAle zdzierstwo kurde !!! zestaw z Daxterkiem mozna kupic za 199 ale $ kurde 1000 zeta za konsole z gra to wielki wał nie wiem kto da sie na to nabraz, zal az dupe sciska. Przeciez pudelkiem nie bedziecie sie mazic. Fuieck me sensless, warto kupic daxterka swietna gierka, dozuję ją sobie od kilku tygodni i nie mam dosc, co prawda narazie 40% ale malo gram dziennie po kilkanascie minut, delektuje sie gra.
Pan Pieczarka
1 10 2007, 10:00
Zdecydowanie ta gra jest wręcz stworzona, by reklamować PSP. Bardzo ładna grafika, brak loadingów (no dobra, między wstawkami video są), a sama gra jest przyjemna, z humorem, fajnymi minigierkami... można powiedzieć, że wspaniały kandydat na system sellera. Przynajmniej do momentu, kiedy nie wyjdzie God of War. (:
Oka mam mały kłopot. Otóż nie mogę powtórzyć misji Tanker I. Przy pierwszym podejściu do misji jesteśmy zawiezieni do punktu startu na szalupie przez NPC. Poziom kończymy w sterowni/pokoju dowodzenia. Jedyne połączenie z lądem prowadzi właśnie przez ten pokój. Na drugim końcu pokoju są drzwi, za którymi jest basen z dark eco. Można nad nim hoverować (rozmieszczone zielone kule). Tunel prowadzi najprawdopodobniej do szalup. Problem w tym, że na końcu tunelu, za dark eco są drzwi których nie mogę otworzyć. One zostaną otwarte później ( w domyśle po misji tanker II) czy już mogę się pożegnać z 100% ukończenia gry?
Miałem ten sam kłopot

z ukończeniem gry na 100% nie będzie problemu, ja misję powtarzam wybierając ją w menu, bodajże secrets i tam jest wybór misji, nie zacytuję dokładnie bo nie mam daxterka pod ręką

aczkolwiek nie jestem pewien kiedy ten wybór misji się odblokowuje - jestem po ostatnim bosie, podejrzewam, że właśnie po nim
pawel_k
16 04 2008, 14:32
jak długo zajmuje przejście tej gry? właśnie ją kupiłem bo chcę ją przejść dla zaliczenia całej serii ale psp będę musiał pożyczyć więc chcę wiedzieć na jak długo muszę mówić
/Kradz!ej/
18 04 2008, 13:44
CYTAT(pawel_k @ 16 04 2008, 15:32)

jak długo zajmuje przejście tej gry? właśnie ją kupiłem bo chcę ją przejść dla zaliczenia całej serii ale psp będę musiał pożyczyć więc chcę wiedzieć na jak długo muszę mówić

O ile mnie pamięć nie myli - zaliczenie samej gry to około 20-15 godzin, ale jest jeszcze zaliczanie na 100%
pawel_k
18 04 2008, 21:58
CYTAT(/Kradz!ej/ @ 18 04 2008, 14:44)

CYTAT(pawel_k @ 16 04 2008, 15:32)

O ile mnie pamięć nie myli - zaliczenie samej gry to około 20-15 godzin, ale jest jeszcze zaliczanie na 100%

o to sporo

szczerze to liczyłem że główny wątek łyknę w max 8h, lubię właśnie taką długość gier bo w okolicach 8 godziny zaczynam czuć znużenie grą (zazwyczaj siadam do jednej gry i nie zmieniam na inną aż nie przejdę) ale mam nadzieję że w tej grze mi to nie grozi

pytanie tylko co na to kolega który mi użycza psp
w każdym razie liczą na dobre rozwinięcie pierwszego J&D (które ukończyłem) i jeszcze lepsze wprowadzenie do Jak2 (które czeka grzecznie na półce

)
Crazy Wolf
3 06 2008, 12:48
Mam problem w więzieniu kiedy szukam Jaka , wielkie pomieszczenie z dark eco ( na środku platforma z mostem ,po bokach platformy z robalami). Wyzbierałem wszystkie jajka i nie wiem co mam dalej robić.
raven_raven
2 07 2008, 10:34
Hahaha, wczoraj wieczorkiem odpaliłem tę grę, normalnie BK jest totalna, razem z Disgaeą i Locosami mają u mnie certyfikat poprawiaczy humoru, świetny humor, świetna grafika, świetna gra... aż sobie tapetkę z Daxterem zrobiłem.
"... and I haaaate BUGS!"

Ta cała akcja mnie rozwaliła na maxa XD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.