Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Final Fantasy Chronicles
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3
chrno-x
QUOTE(canabis @ 24 01 2007, 11:34) *

Mam ochote pograć w jakiegoś naprawde fajnego RPG'a na GaCka, co wg was lepiej kupić: Baten Kaitos, Tales of Symphonia czy FF:CC

Z tych trzech polecam ci najpierw przejśc Tales of Symphonia, tym bardziej że jest to jeden z nielicznych JRPG'ów które można przejśc wspólnie z kumplami, potem polecam ci Baten Kaitos/Baten Kaitos:Origins(tą częśc musiałbyś sobie sprowadzić z USA i mieć Freeloader'a), potem naprawde warto zagrać w Fire Emblem:Path of Radiance, to jest taki strategiczny RPG ale wciąga jak cholera smile.gif. Jednak polecam ci przeczytać jakąs recke lub coś w tym stylu bo nikt nie wie jaki masz gust do RPG'ów i jakiś rpg który ci poleciłem lub ktoś inny poleci może ci się nie spodobać a kasa pójdzie w błoto(chyba że grasz na piratach) Tu sory za offtopa, teraz sprawa z ostatnim postem, co do tego czy to jest najlepszy czy najgorszy FF to każdy ma o tym swoje zdanie, ale nie lubie jak ktoś pisze że jest to tytuł do (pipi), potem osoby które w niego nie grały ani nic o nim nie czytały gadają to samo, a po zagraniu im nagle się podoba. Dobra skończmy tą debate bo nie chce się z nikim kłócić tylko wymieniać na spokojnie swoje poglądy z innymi bez kłótni. I fajnie by było jak następni forumowicze zaczną pisać że dlaczego się podoba/nie podoba i wymienić te wady i zalety a nie od razu że to gniot i że nie poleca się tego tytułu bo są osoby którym akurat dany tytuł przypadnie do gustu.Ja swoje zachowanie też na pewno w tym celu zmienie bo widze że coraz więcej tematów to kłótnie między fanami jakiejś serii a fanboyami innych tytułów z tego samego gatunku itd.itp. Jak coś sory za offtop ale najlepiej o tym raz napisać aby był spokój.
Liquid Snake
Zamiast wypisywania wad tej gry napisze tylko że nie posiada żadnych plusów :), nie napisze że ładna grafika bo jest normalna jak na GC, nie napisze o muzyce bo to też standardy, fabuła? po raz trzeci - standard, wszystko dotyczy kryształów, nic odkrywczego, system walki nie ma nic wspólnego z FF, to że są czary typu fire lub cure nie czyni gry Finalem.
Ogólnie to taki FF dla młodszych, przynajmniej ja taki klimat odbieram z tej części.
SuchaR
witam, własnie tknelo mnie aby nadrobic zaleglosci sprawiłem sobie game cube'a i od razu jako fan serri Final fantasy kupielm w ciemno Cronicles. na poczatku oszołom, graficzka muzyka, i mozliwościa action nawalania. potem przezyłem mały zawód, mało rozbudowana, caly czas pruje wszytskich jednym combosem. czarow troszke licho, summonów nie uraczyłem. gram ok 7 godzin i jakos tak mieszanie sie z tym czuję. W dawniejsze finale to bym ciachal bvez przerwy a tu muasiałem zrobić żeby sie nie zamęczyć zbytnio graniem. Macie może jakies smaczki , albo podpowiedzi, secrety związane z tym finalem?
Masher
Jak masz GBA i kabelek to może zagraj multi z kumplem czy rodzeństwem, może ci to gre urozmaici. cool.gif
Też mi sie ta gra nudnawa wydala ale czasami mnie nachodzi by zagrac i wygrywam tak po jednym czy dwoch levelach. No cóż ale taki prawdziwy final to to nie jest. tongue.gif
SuchaR
a jak chce sie zagrac na dwie osoby to , wystarczy jeden pad i advance? czy trzeba 2 advance'y?
sokol
Coś mi się wydaje że dwa niestety huh.gif
Masher
Dwa advance'y, dwa kabelki i za to na tich masz na ekranie jakąś małą mapkę (z tego co pamiętam) i jakies menusy. Nawet fajne ale jak masz tylko po to cos dokupywać (np GBA) to się raczej nie opłaca. Kontrole przez GBA też mozesz w innych grach wykorzystać np. Zelda Wind Waker czy Megaman X Command Mission.
SuchaR
kurcze no nie powiem, zeby multi player trani dla polaczków. w polsce posiadianie advance'a to egzotyczne zjawisko conajmniej. kurcze pod wzgledem multi , to juz final chronicles mnie zawiódłsad.gif trudno pozostaje mario kart na kilka ośob:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.