Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Final Fantasy Chronicles
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3
Czopek
Wejdźcie na GameRankings tam jest dużo różnych ocen. Co do gry: chyba to będzie gdzieś w okolicach 8
popiel25
Ryo-san skoro tez kupiles wersje japonska to moze bys cos skrobnal na jej temat (bo japonski chyba znasz?), ja neistety nic z tej gry nie rozumiem sad.gif
Poza fajna grafika i muzyka nie przemawia do mnie (krzaczki ^_-).
Ryo-San
Ryo-san skoro tez kupiles wersje japonska to moze bys cos skrobnal na jej temat (bo japonski chyba znasz?), ja neistety nic z tej gry nie rozumiem sad.gif 
Poza fajna grafika i muzyka nie przemawia do mnie (krzaczki ^_-).

Niestety zakup FF:Crystal i Donkey Konga, nie doszedłdo skutku, nie dogadaliśmy sie co do kosztów wysyłki. Poprostu ktoś chciał mnie wydymać na kosztach wysyłki sad.gif
HunterX
Ostatnio miałem sposobność obejżeć ten 150 MB filmik z FF:CC i powiem Wam, że mi się podoba. Ten klimacik, ta muzyka, TA GRAFIKA... Jedyną rzeczą, która mi nie daje spać po nocach, jest ten multiplayer. Jeśli okaże się, że nie trzeba mieć GBA aby pograć w kilka osób, to będę w siódmym niebie! W tej chwili pozostaje tylko czekać do (AFAIR) marca...
kubson
dzisiaj obadalem filmik i gra elegancka smile.gif tylko jedno pytanie mam bo sie pogubilem jak jest z tym trybem singiel ? da sie grac bez gba ? i czy dlugi jest smile.gif
HunterX
dzisiaj obadalem filmik i gra elegancka smile.gif tylko jedno pytanie mam bo sie pogubilem jak jest z tym trybem singiel ? da sie grac bez gba ? i czy dlugi jest smile.gif

Nie grałem, ale AFAIK w singlu GBA nie jest potrzebny. To już było dawno wiadomo. Wszyscy się raczej zastanawiają czy w multi będzie można grać bez GBA. Na drugie pytanie odpowiedzi nie znam...
Kaxi
W recenzji na Nintendojo napsiali ze gra w multi wymaga jednak gameboyow. Wielce mnie to zasmucilo bo po filmikach czuje wieeelki klimat w tej grze. Jednak poki sam nie obadam to sie definitywnie nie wypowiem.
kubson
to lipe zrobili z tymi gambojami smile.gif denerwoje mnie to trohce ze takie rzeczy robia laczenie tego i tego znaczy jak jest to bez przymusu to spoko ale tak jak z ff to dramat smile.gif no ale zobaczym jak gra ukaze sie u nas
_Link_
Jak w Single będzie dobry to chyba kupię tę grę. No chyba ze skuszę się na MGS'a.
Kiros
Jest jak kazdy Final zarabisty tylko te serduszka energi to kwach no ale.... mam nadzieje ze bedzie fajny smile.gif
Anonymous
Zakupilem sobie GCN i teraz zamierzam kupic FF CC, GBA tez mam ale bedzie KIJ kruca bo nie mam kabelka zeby sobie zagrac na multi confused.gif ciekawe ile taki stoi cool.gif Jak ktos wie to prosze ofkoz cos pisnac smile.gif
Piaso
Zakupilem sobie GCN i teraz zamierzam kupic FF CC, GBA tez mam ale bedzie KIJ kruca bo nie mam kabelka zeby sobie zagrac na multi confused.gif ciekawe ile taki stoi  cool.gif Jak ktos wie to prosze ofkoz cos pisnac smile.gif

W Empiku taki kabel kosztuje ok. 90 pln (oryginalny), ale pamiętaj, że do multi KAŻDY z graczy musi mieć gba z kabelkiem!
HunterX
No właśnie - kombinacja pad + GBA nie umożliwi Ci grania we dwie osoby.

Nie grałem w grę, ale z tego co wyczytałem, w multiplayerze jedna postać musi nieść kryształ chroniący drużynę przed trucizną czy czymś tam. W takim razie grając we dwie osoby, jedna i tak mało może zrobić gdyż dźwiga owy kamyk. Square Enix wydało kaszanę (przynajmniej w porównaniu do inych Finali), w dodatku wymagającą OGROMNYCH nakładów finansowych - płakać się chcę.
Squaller
Pierwsze recenzje nie były najlepsze... Square-Enix ciągle eksperymentuje- najpierw X-2, teraz to... I chyba akuratnie to wyszło średnio, ale cóż- zawsze Final na Gamecuba smile.gif
HunterX
Ta, niby masz rację wink.gif. Tylko następnym razem niech lepiej SE weźmie się za normalnego Finala na GC - będę baaardzo wdzięczny!
whitesand
Zakupilem sobie GCN i teraz zamierzam kupic FF CC, GBA tez mam ale bedzie KIJ kruca bo nie mam kabelka zeby sobie zagrac na multi confused.gif ciekawe ile taki stoi  8) Jak ktos wie to prosze ofkoz cos pisnac smile.gif

W Empiku taki kabel kosztuje ok. 90 pln (oryginalny), ale pamiętaj, że do multi KAŻDY z graczy musi mieć gba z kabelkiem!

Kekeke, sześć dych kosztuje oryginał Nintendo, a około czterech (o ile dobrze pamiętam) produkcja Big Bena. Nawet kolorek można sobie wybrać. Wszystko w Świecie Nintendo lub Ultimie. Z tym że w tym drugim sklepie są dłuższe 'przestoje' w wypadku gdy brakuje jakiegoś towaru. Ja już zamówiłem icon_twisted.gif.
R4V3N
whitesand masz FF:CC ?? jak masz to ofkoz pisnij cos do tego tematu. Koncze MGS:TTS i zamierzam sobie zakupic cool.gif
whitesand
Niestety nie, zniechęciła mnie ocena w NEO+. Poza tym na razie czekam na Harvest Moon'a i Animal Crossing, a ostatnio wyprałem się z kasy (MGS:TTS). Final poczeka, a z tego co wiem M@jk miał Chronicles i raczej nie był tym tytułem zachwycony icon_twisted.gif
R4V3N
Niestety nie, zniechęciła mnie ocena w NEO+. Poza tym na razie czekam na Harvest Moon'a i Animal Crossing, a ostatnio wyprałem się z kasy (MGS:TTS). Final poczeka, a z tego co wiem M@jk miał Chronicles i raczej nie był tym tytułem zachwycony icon_twisted.gif

Tez wlasnie zakupilem sobie MGS-a, przeszedlem i chce sie wymienic.
Cottage
Wie ktoś może jak pokonać tego $%$%## ostatniego bosa ???
R4V3N

Nie grałem w grę, ale z tego co wyczytałem, w multiplayerze jedna postać musi nieść kryształ chroniący drużynę przed trucizną czy czymś tam. W takim razie grając we dwie osoby, jedna i tak mało może zrobić gdyż dźwiga owy kamyk. Square Enix wydało kaszanę (przynajmniej w porównaniu do inych Finali), w dodatku wymagającą OGROMNYCH nakładów finansowych - płakać się chcę.

JEDNYM SLOWEM SHIT !!!
Cottage

JEDNYM SLOWEM SHIT !!!

Najpierw zagraj potem pisz :!: :!: icon_evil.gif
A gra shitem napewno nie jest :!: :!:
HunterX

JEDNYM SLOWEM SHIT !!!

Nie, no może to za wielkie słowa. Nie ukrywam, wiele rzeczy w grze mi się nie podoba, jednak i tak chciałbym mieć ją w swojej kolekcji. Gdy gra stanieje, to MOCNO się zastanowię nad kupnem. icon_twisted.gif
R4V3N
zle mnie zrozumieliscie mi chodzilo o system grania we 2. 2 pady, GBA, I QRRRR KRYSZTAL !!??!!??
HunterX
zle mnie zrozumieliscie mi chodzilo o system grania we 2.

A, to w takim wypadku zwracam honor. Z tym to masz rację - zrobili to do d... Mam nadzieję, że po tych wszystkich bluzgach jakie poszły w kierunku Square Enix (a na pewno poszły), więcej już tak nie zrobią. cool.gif
gruby+
Moim skromny zdaniem FF:CC to najbardziej zmarnowana gra w historii. ma wszystko pomysł na fabułę, genialne wykonanie i... Prawie zero miodu. Przynajmniej w singlu. Makabra. Na szczęście chodzą słuchy że S-E zapowie drugą częśc i mam nadzieję że wypieprzą ten multiplayer, a zrobią z tego coś na kształt Zeldy! Ale oczywiście bedzie za pewne inaczej.
kubson
jak zrobia cos na ksztalt zeldy to dopiero bedzie padaka jedna zelda nam starczy
HunterX
LUDZIE! DA SIĘ GRAĆ W FF:CC W MULTI BEZ GBA!!! Zanim jednak skoczycie ze szczęścia z czwartego piętra, trochę ostudzę Wasz zapał icon_twisted.gif. Otóż do tego potrzeba "zaledwie":
- pięć telewizorów
- pięć GameCube'ów
- pięc Game Boy Player'ów
- pięć Game Boy Advance Cable
Jednym słowem coś na polską kieszeń icon_twisted.gif.

Więcej informacji...
R4V3N
zle mnie zrozumieliscie mi chodzilo o system grania we 2.

A, to w takim wypadku zwracam honor. Z tym to masz rację - zrobili to do d... Mam nadzieję, że po tych wszystkich bluzgach jakie poszły w kierunku Square Enix (a na pewno poszły), więcej już tak nie zrobią. cool.gif

Trzeba miec nadzieje smile.gif
gruby+
Mi nie chodziło dosłownie o to, żeby zrobili z tego Zeldę. Ale żeby spuścili wodę na jakiś tani hack&slash a wyprodukowali skomplikowanegop, długasnego action adventure osadzonego w tych klimatach co FF:CC. Bo co jak co, ale atmosfera w grze i ogólnie prezentacja to czysta potęga. Szkoda że bez kszty miodu...
kubson
zelzy kto co lubi ja uwielbiam hack&slash niz jakies megaskomplikownae produkcje smile.gif
gruby+
zelzy kto co lubi ja uwielbiam hack&slash niz jakies megaskomplikownae produkcje smile.gif

OPczywiście. Po prostu uważam, że FF:CC ma klimat i zadatki na bardziej rozbudowaną grę. Kiedy przebijałem się przez te sliczne, ale schematyczne i nudne jak flaki z olejem poziomy, plułem sobie w brodę, dlaczego autorzy nie pokusili się o jakiekolwiek "pogłębienie produktu". Wydaje mi się, że FFCC dusi się w konwencji h&s, że powinno być głębsze. Zresztą, czy ktoś z ręką na sercu może powiedzieć, że FF:CC bardzo mu się podobało?
Cottage
Zresztą, czy ktoś z ręką na sercu może powiedzieć, że FF:CC bardzo mu się podobało?

Tak biggrin.gif ja moge śmiało to powiedzieć ,że gra podoba mi się bardzo mimo iż jeszcze nie pokonałem końcowego bossa :wink: cool.gif (troche przesadzili z jego stopniem trudności icon_evil.gif )
HunterX
troche przesadzili z jego stopniem trudności icon_evil.gif

Pewnie bossowie też byli tworzeni pod kątem multiplayera... Ale to dobrze, przynajmniej jest jakieś wyzwanie ;].
R4V3N
Gra jest taka denna ze ja pie.rdole za przeproszeniem smile.gif Tworzysz postacie tak zje**** ze az mnie szlak trafia i wogule gra jest walnieta. Smigasz jakims h/uj wie co to i nie wiadomo o co chodzi icon_evil.gif Jestem zaskoczony tą grą myslalem ze cos z tego bedzie a tu goowno. Lepsze mario na pegazusa
Link-in
O! Jaki ładny temat! W sam raz aby się wypowiedzieć na temat tej zje***ej do granic możliwości gry. Surowo zabraniam jej kupować.
Cottage
Skończyłem gre po raz drugi z GBA i musze stwierdzić ,że gra jak dla mnie jest rewelacyjna do tego stopnia iż zamówiłem Official Strategy Guide(aby odkryć wszystkie sekrety cool.gif ).Faktycznie gra nie jest dla wszystkich tak zróżnicowanych ocen chyba żadna gra Square nie miała od 89/100 (http://www.gamecube-online.net/test.php?id=161&PHPSESSID=e2a12eeb7323fd84775f8bac0e243387) po bardzo niskie.Jedno jest pewne można się w niej zakochać lub po 5 minutach wyłączyć konsole.
HunterX
Nie potrzeba Official Strategy Guide aby odkryć wszystkie sekrety, wystarczy www.gamefaqs.com. wink.gif
Greg
kurcze, a ja bardzo chce ta gre, ma ktos na sprzedaż/wymiane? icon_twisted.gif
Cottage
Nie potrzeba Official Strategy Guide aby odkryć wszystkie sekrety, wystarczy www.gamefaqs.com. wink.gif

Życze powodzenia z ważywszy na fakt iż żaden faq nie jest skończony w 100% icon_twisted.gif
Mausy
O! Jaki ładny temat! W sam raz aby się wypowiedzieć na temat tej zje***ej do granic możliwości gry. Surowo zabraniam jej kupować.

A ja ją jak najbardziej polecam, ma bardzo przyjemny klimacik, a to że jest to H&S jest dla mnie jak najbardziej zaletą, skoplikowanie systemu gry i sprowadzenie go do konwencji klasycznego eRPeGa nie wyszłoby temu tytuowi na dobre. A tak mamy dynamiczną rozgrywkę (choć fakt troche schematyczną) fajne walki z bosami i przyjemne queściki.
Hela
A wiadomo juz cos o wersji na NDS?
HunterX
A wiadomo juz cos o wersji na NDS?

Na GC powstaje PODOBNO FF:CC2, zaś o wersję na DSa pytaj w innym dziale.
vladek14
Ja mam tą gre w bardzo dobrym stanie chentnie wymienie na jakąś dobrą gierke oczywiscie na gc biggrin.gif
butastita
A jak jest z grą na czrerech? Padami tez się da? Słyszałem że, ze zalezy to od wersji. Jak to poznać?
ogqozo
Obawiam się, że to nie sprawa żadnej "wersji" (niby jak?). Single na padzie, a multiplayer przez GBA. Nie ma innego sposobu. Ew. można chyba grać w singla na GBA, nie wiem.
Liquid Snake
QUOTE(Greg @ 26 09 2004, 18:27) *

kurcze, a ja bardzo chce ta gre, ma ktos na sprzedaż/wymiane? :twisted:

Tą grę powinni za darmo dawać do gazet jak dema czy coś takiego, to nawet nie jest FF, to Zelda ale komuś się ręka obsuneła i napisał Final Fantasy przypadkiem.
chrno-x
Wiesz to że ty tak uważasz to nie znaczy że ktoś inny tak sądzi, mi się bardzo ten Final spodobał a dla osób takich jak Liquid mówie od razu że ten Final jest bardzo podobny klimatem do FFIX moim zdaniem najlepszej częśći tongue.gif a co do porównania do Zeldy to też chyba coś ci w mózgu się stary porobiło, bo to że postać zamiast zwykłego HP m serduszka to nie znaczy że ją trzeba do Zeldy porównywać i tak w czym ona jest jak Zelda? Dla osób które nie grały najpierw powiem, że najlepiej nie słuchać osób które mówią że to (pipi) bo przeważnie wogóle fabułe mieli w (pipi)e a później jęczą że nie wiadomo o co chodzi(bez urazy),jeżeli uważasz że gananianie solo ci nie przeszkadza to łykaj tego FF śmiało bo to jest jedyny minus tej częsci, gra jest ładna i wogóle klimatem ciekawa smile.gif więc na pewno warto.
canabis
Mam ochote pograć w jakiegoś naprawde fajnego RPG'a na GaCka, co wg was lepiej kupić: Baten Kaitos, Tales of Symphonia czy FF:CC
Liquid Snake
QUOTE(chrno-x @ 24 01 2007, 06:59) *

Wiesz to że ty tak uważasz to nie znaczy że ktoś inny tak sądzi, mi się bardzo ten Final spodobał a dla osób takich jak Liquid mówie od razu że ten Final jest bardzo podobny klimatem do FFIX moim zdaniem najlepszej częśći :P a co do porównania do Zeldy to też chyba coś ci w mózgu się stary porobiło, bo to że postać zamiast zwykłego HP m serduszka to nie znaczy że ją trzeba do Zeldy porównywać i tak w czym ona jest jak Zelda? Dla osób które nie grały najpierw powiem, że najlepiej nie słuchać osób które mówią że to (pipi) bo przeważnie wogóle fabułe mieli w (pipi)e a później jęczą że nie wiadomo o co chodzi(bez urazy),jeżeli uważasz że gananianie solo ci nie przeszkadza to łykaj tego FF śmiało bo to jest jedyny minus tej częsci, gra jest ładna i wogóle klimatem ciekawa :) więc na pewno warto.

Ile ty masz lat ? 13 ? 15 ?
Na forach ludzie piszą o swoim zdaniu na dany temat, nikt nie jest Bogiem i nie ma prawa decydować za innych więc jak ktoś pisze "Wind Waker ma zbyt kolorową grafike aż oczy bolą" to jest to jego subiektywne zdanie, o grach się nie da pisać obiektywnie i myślałem że wszyscy to rozumią, a jednak...
Dla mnie to nie jest gra godna tytułu Final Fantasy i w d***e mam twoje zdanie że to niby się mylę, mi się nie podoba i mam prawo o tym napisać tak samo jak ktoś pisze że te serduszka to w każdym FF były itp. brednie.
Dodam na koniec że jest to najgorszy FF z całej serii i najgorszy erpeg na GC, takie jest moje zdanie i nikomu nie sugeruje się nim kierować a raczej uważałbym na typów którzy "wiedzą lepiej" pisząc na forach "co ty gadasz, to nie jest zła gra" ci wiedzą najlepiej i grajmy w gry które takie osoby polecają.

Jedyny minus tej gry to że to nie jest Final Fantasy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.