Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: najlepsza gra na game cube dla dziecka
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Magdax
witam
kupilismy naszej malej game cube i teraz chcemy jej nakupic gierek, okolo 4-5.Sek w tym ze raczej znamy sie na gierkach do ps2 bo taka posiadamy.wiemy na pewno ze dobra gra bedzie Super mario sunshine ale co jeszcze?Dodam ze chodzi o 5-latke ktora od roku gra czesto i calkiem dobrze jej idzie.Wiem ze jest jakas platwormowa zelda?ale co jeszcze napiszcie prosze
n-name
może luigi's mansion, jest nawet łatwy
Wolny
Obawiam się,że Zelda będzie za trudna.
Witek.bielsko
Siema. Pomimo pozorów infantylności Zelda z całą pewnością nie jest grą dla pięcioletniego dziecka- powodem jest po prostu poziom rozbudowania i skomplikowania ja mam 17 lat, a kilka razy się zaciąłem, niewiedząc co dalej robić.
Poza wymienionymi powyżej produktami Nintendo ( Mario Sunshine jest zdecydowanie lepsze od Luigi Mansion) warto moim zdaniem zainwestować w inny flagowy produkt Big N -mianowicie Super Smash Bross Melee- jest to doskonała bijatyka (choć niemal pozbawiona brutalności), z całą gamą fajnych postaci- da ona sporo abawy nie tylko dzieciom. Poza tym można uderzyć w inne, nieco słabsze platformówki- choćby Ty the Tasmanian Tiger, Billy Hatcher and Giant Egg, lub któryś z Soniców. Jeśli kasa nie stanowi dla was problemu to można spróbować zainwestować w Donkey Konga Jungle Beat- jest to oryginalna platformówka w której do sterowania służy nie pad ale małe bongosy( takie bębenki) podłączane do konsoli- bardzo fajna sprawa, choć gra krótka...
Desser
Uderzaj w Resident Evil 4, coreczka bedzie zachwycona grafika icon_twisted.gif

A tak na powaznie, to hmm... moze jakas Myszka Miki? Na przyklad Mickey Mouse and The Magical Mirror, na allegro chodzi toto po 20-30zl, wiec bardzo sie nie wykosztujesz. Wolny ma racje, Zelda na bank okaze sie za trudna, no i pewnie nie zrozumie w pelni fabuly [a w tym jest wlasnie sila Zeldy].
Mozesz [jesli nie chcesz koniecznie kupic platformowki] Mario Kart: Double Dash!!, gierka bardzo przyjemna, prosta w obsludze, zabawa dla calej rodziny biggrin.gif
totencham
QUOTE(Magdax @ 22 02 2006, 20:15) *

witam
kupilismy naszej malej game cube i teraz chcemy jej nakupic gierek, okolo 4-5.Sek w tym ze raczej znamy sie na gierkach do ps2 bo taka posiadamy.wiemy na pewno ze dobra gra bedzie Super mario sunshine ale co jeszcze?Dodam ze chodzi o 5-latke ktora od roku gra czesto i calkiem dobrze jej idzie.Wiem ze jest jakas platwormowa zelda?ale co jeszcze napiszcie prosze

Ja myślę, że dla 5 latka świetne będzie jakieś Mario Party - same mini gierki, a więc nie trzeba dużo (np. fabuły) pamiętać, które w dodatku wydają się być stworzone, aby rozwijać logiczne myślenie zarówno u dzieci, jak i u pijanej młodzieży (obie grupy cechuje przecież podobny sposób logicznego myślenia, hłehłe tongue.gif ).

Do tego dochodzi specyficzny, bardzo kolorowy dizajn, który na bank przypadnie do gustu młodej latorośli.
Magdax
witam
bardzo dziekuje za wasze rady smile.gif szczegolnie za RE4 smile.gif
zdecydowalam sie chyba na
1.Supermario sunshine
2.Mario party(nie wiem ktore jest najlepsze ze screenshotow ciezko dojsc)
3.Luigi`s Mansion
4.Spyro enter the dragonfly
5.The legend of Zelda Twilight Princess(a to dla siebie hehe)

Jesli wiecie to prosze napiszcie jeszcze czym sie roznia od siebie te mario party jest juz zdaje sie 7 czesci?
Qlet
QUOTE(Magdax @ 23 02 2006, 17:21) *

....
5.The legend of Zelda Twilight Princess(a to dla siebie hehe)

Jesli wiecie to prosze napiszcie jeszcze czym sie roznia od siebie te mario party jest juz zdaje sie 7 czesci?

Na nową Zeldę to jeszcze trzeba będzie troszke poczekać, znowu szykują się jakieś poślizgi w premierze confused.gif
Co do Mario i jego imprezki do brałbym nanjowszą część czyli 7 hyh.gif

Dla małej mogę zaproponować Harrego Pottera i Komnatę Tajemnic, całkiem miła przygodówka a tak się składa ze mam tą grę i mogę odstapić za powiedzmy 30zł muszę dodać ze gra w stanie idealnym, foto daje niżej biggrin.gif
Gdyby ktoś był zainteresowany to zapraszam na GG.

Magdax
powiedzcie mi jeszcze prosze ktora z obecnych zeld jest najlepsza?
g_w_b_b_a
Smash Brothers smile.gif pokemony, maria, zeldy, DK w jednym smile.gif - taka bijatyczka z postaciami od Nintendo
dziki_dziku
QUOTE(Magdax @ 24 02 2006, 21:43) *

powiedzcie mi jeszcze prosze ktora z obecnych zeld jest najlepsza?

obecnie na kostkę, nie licząc Ocarina of Time z edycji specjalnej, jest tylko jedna gra z serii, tzn. Wind Waker, tak więc odpowiedź jest dość prosta tongue.gif
swoją drogą, to faktycznie lepsza jest wg mnie Ocarina właśnie, ale nie licze jej jako pozycje na GC, bo to jest port z N64- jeśli bardzo Cię interesuje, to na kostkę można ją dorwać albo na bonus-disc przy Wind Wakerze(edycja specjalna) albo na "Promotional Disc", również dołączanym jakiś czas temu przy różnych specjalnych wydawnictwach(ta płytka zawiera również oryg. The Legend of Zelda i Zelda II z NESa i TLoZ: Majoras Mask z N64)
inna sprawa że te gry to się nadają dla takiego "młodego umysłu" równie dobrze co wspomniany wcześniej Resident icon_evil.gif
Magdax
nie doczytales.... smile.gif
zelda ma byc dla mnie.ja juz taka mloda nie jestem zeby umysl mi sie spapral tongue.gif juz za pozno na ratunek

a na gc sie kompletnie nie znam cos mi sie o uszy obilo ze jest extra gra zelda dlat pytam.moja mala grala u kolezanki w super mario i od pol roku ciagle slyszelismy ze marzy o tej konsoli.dotad zawsze mielismy sony i na ten temat moglabym sie wypowiedziec. dlatego wybaczcie mi moja ignorancje jesli chodzi o pytanie ktora zelde kupic..... blush.gif troche juz doczytalam i nieco sie orientuje.musialam szybko wiedziec dlatego zapytalam na forum
Desser
Wiadomo, ze najbardziej sie oplaca kupic limitowana edycje Zeldy: The Wind Waker, gdyz sa tam w zasadzie 3 gry na 2ch plytkach hyh.gif The Wind Waker, Ocarina of Time, Ocarina of Time: Master Quest [odswiezona wersja OoT, nowe dungeony, itp]. Sam w pierwsza pozycje gralem na oko ze 100h, to chyba najlepsza rekomendacja jakosci ;]
Wolny
poprostu Zelda Wind Waker...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.