przejde odrazu do rzeczy
wczoraj zrobilem format c: i jak to zawsze bywa wydaje sie ze wszystko skopiowalem niestety tak nie bylo
stracilem bardzo wazne dokumnety worda i teraz pytanie jest opcja odzyskac po formacie ich ?
sprawdzalem programy File Recovery i EasyRecovery Professional znalazly praktycznie wszystko procz wlasnie dokumentow worda

moze jakies inne programy metody czy cos. musi sie dac to jakos zrobic

dysk jest w fat 32 nie wiem co jeszcze moge dopisac
MichAelis
25 02 2006, 23:33
Po formacie nie da rady nic odzyskac, te programy odzyskuja skasowane pliki.
kurcze
no nic na forum idg znalalzem temat z programami ktore odzyskuja po formacie tak napisane jest bede testowal jak jakis zadziala dam tutaj znac
MichAelis
25 02 2006, 23:43
IMO to jest niemowliwe odzyskac cos po formacie. Format to format, co innego jak skasujesz plik, bo nie kasuje on sie odrazu fizyczne z dysku i mozna go odnalesc
CODE
EasyRecovery Professional 6 odzyskuje dane nawet po formacie.
http://www.pcworld.pl/ftp/pc/katalog/106/operacje.na.dyskach.html
PS. Pod tym linkiem jest demo które pozwala tylko zobczyæ pliki do
odzyskiwania ale nie pozwala
odzyskac ani jednego(chyba ze crack):)
CODE
Odzyska³em 30 z 40 GB. Program jest niez³y i ma jeszcze troche innych
funkcji.
naprawde polecam - EasyRecovery Professional 6
Znalazlem na jakims forum, a wiec mozna odzyskac dane nawet po formatowaniu.
Ten gosciu odzyskal az 30 gb z 40, czyli 75% danych, co jest baardzo zadowalajace. Niestety zdaje mi sie ze dokumenty takie jak word, excel i im podobne zaginely na zawsze ;/
no wlasnie on mi tez wyszukuje pliki systemowe jakies niechciane mp3 np a dokumentow worda cos nie bardzo heh nie wiem wlasnie przeczytalem ze nie mozna instalowaac takiego programu na partycji gdzie zostaly usuniete pliki wiec bede probowac raz jeszcze
heh jak cos znajde konkretnego to dam znac i czekam na innych opinie
Po pierwsze: nic nie nagrywaj na ten dysk. Najlepiej zabrać go do kumpla i tam podłączyć pod kontrolą innego systemu. Pliki worda są z reguły bardzo małe, tak więc, jeśli nie miałeś dużej defragmentacji dysku, powinny się odnaleźć. Zawsze możesz oddać dysk profesjonalistom. Koszt takiej usługi to bodaj 200 zł, ale jeśli to było ważne... Może warto zaryzykować?
MichAelis, jak o czymś nie masz pojęcia, to może nie pisz i nie wkręcaj kolesiowi dołów?
QUOTE(MichAelis @ 25 02 2006, 23:43)

IMO to jest niemowliwe odzyskac cos po formacie. Format to format, co innego jak skasujesz plik, bo nie kasuje on sie odrazu fizyczne z dysku i mozna go odnalesc
Jest szybki i pelny format. Szybki wymazuje tylko tablice plikow, czyli "adresy" plikow na dysku, natomiast pelny format zapelnia caly dysk 0 1. Po szybkim mozna odzyskac dane, po pelnym nie.
MichAelis
26 02 2006, 20:57
QUOTE(dragu @ 26 02 2006, 18:36)

MichAelis, jak o czymś nie masz pojęcia, to może nie pisz i nie wkręcaj kolesiowi dołów?
napisalem co mysle i nadal podtrzymuje to ze po pelnym formacie nie odzyskasz nic
QUOTE(MichAelis @ 26 02 2006, 20:57)

QUOTE(dragu @ 26 02 2006, 18:36)

:blink:
napisalem co mysle i nadal podtrzymuje to ze
po pelnym formacie nie odzyskasz nic
wczesniej tego nie zaznaczyles :p
no i co jeszcze? można zrobić format niskopoziomowy i i tak dane da się odzyskać. potrzeba sporych nakładów finansowych ale da się to zrobić. No ale "wiecie" lepiej xD.
"Ostatnie badania w zakresie bezpieczeństwa naszych danych dowodzą, że możliwe jest odzyskanie danych z dysku po kilkunastokrotnym formatowaniu i nadpisywaniu. Ale do tego trzeba mieć laboratorium na miarę FBI, CIA lub innych tego typu agencji. Ale znając życie to za *naście lat ta technika trafi do naszych domów."
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/datarecovery/strona7.php
W takim razie nie znam sie, jakos ciezko jest mi wyobrazic sobie jak mozna odzyskac cos z dysku na ktorym sa tylko i wylacznie same zera i jedynki. Ale jesli specjalisci to potrafia to wporzo, dobrze wiedziec.
Same zera to są po formacie niskopoziomowym.
W sumie nie ma się po co produkować:
http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=9847Przyjemniej lektury, długa nie jest, a wiedza od prosa.
A to, czy kubson odzyska dane zależy w dużej mierze od stopnia defragmentacji dysku i tego co potem z nim robił.
odzyskalem ale ku*wa nie dokumenty worda wszystko bylo heh no nic pech no ale to co mam w papierach przeskanuje i bede przerabial do worda
no nic dzieki wszystkim za pomoc najlepsze programy to easy recovery professional i recover my files
mario87
15 11 2006, 23:35
kilka dni temu oba dyski mi się wyczyściły i teraz próbuje to odzyskać to co mogę, najważniejsze dane mam na drógim dysku którego nie ruszałem, ale na pierwszym musiałem widowsa od nowa instalować i z tego dysku próbuję odzyskać co się da, ma już kilka giga odzyskanych ale nic nie działa, żadne obrazki(no dobra dwa, z kilku tysięcy), żadna muzyka żadne filmy, ale rozmiary wyglądają w porządku, można jakoś naprawić te pliki?
Moze sproboj Get Data Back For NTFS/FAT
mario87
16 11 2006, 12:21
włąsnie tym programem odzyskiwałem, tak samo jest z Active@ UNDELETE
koniol21
1 01 2007, 17:20
Ktos moze polecic jakis program do odzyskania zdjec z karty w aparacie? odrazu mowie ze nie mam czytnika, only kabel usb.
odkopuje tamat...
zmienilo sie cos w tym temacie?? bo wywalilem sobie partycje 120gb danych - sformatowalem i zmienilem system plikow xD i fajnie by bylo odzyskac przynajmniej czesc plikow. dodam, ze teraz mam tu partycje linuksową...
podzial hdd przed moim lamerskim czynem wygladal tak: [c-winda - 20gb][d-wolne miejsce-50gb][e -dane -prawie 120gb] wiec w teorii nic tam nie powinno byc teraz zapisane... za jakis czas wybieram sie z hdd na inny pc i bede walczyl xD
podajcie, jesli znacie, jakis dobry program do odzyskiwania

//edit
niewazne
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.