Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Scena PSP, homebrew, etc
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
radzimisz
tez mam soft 2.8 i rowniez jestem zainteresowany tym "wynalazkiem"...jak go ktos przetestuje to prosze dac znac i opisac w jaki sposob to dziala..pozdrawiam..
MaciejPŃ
kilka osób próbowało już na skizo, TO DZIAŁA ale do emd emulatora i dev hoc'a na softach 2.0 + daleka droga:)
radzimisz
w jaki sposob uruchamia sie homebrew wykorzystujac te luke?
MaciejPŃ
ja pier..spytaj sie autora, jak narazie nie mozna mowic o jakims wielkim odpalaniu hombrew. Ot samo Hello world nic wiecej, ale tak zaczeło sie z 1.0 i 1.5 na poczatku:)
koniol21
Nie wiem czy ktos o tym pisal ale na hack a day znalazlem dzis link do tego:2.71 downdater. Ciekawie wink.gif
Pawel1992
No bo to prawda wsyzskie servisy o tym chuczom jest juz oficialny downgrade z 2.71.
MaciejPŃ
udało już sie kilku osobom w polsce, ale podobno na zachodzie masa bricków
freak.4
kilku.... miedzy innymi mi. smile.gif
Yano
hej nie mam psp ale wpadlem na pewnie pomysl, chociaz pewnie gdyby to bylo mozliwe to juz by to dawno ktos wymyslil ;p
chodiz o podlaczenie pada od ps2 do psp (np po to zeby grac w tekkena bez meczarni)
sa przejsciowki pozwalajace podlaczyc pada to kompa przez usb, a skoro psp tez ma usb to moze dalo by sie cos wykombinowac zeby grac na zwyklym padzie?

wiem ze to komplikuje duzo spraw (granie w autobusie) ale jesli tekken naprawde jest taki meczocy na psp pod wzgledem sterowania to mozna by pomyslec;p (mozna by tez sklecic jakies rusztowanie zeby pad byl przytwierdozny do psp zeby dalo sie grac bez potrzeby kombinowania z podstawka na ktorej ma stac psp)

to taki luzny pomysl, nie wiem czy jest mozliwy i wogle nie wiem czy do dobry temat ale moze ktos cos
pokombinuje ;p

pozdro666 tongue.gif

edit: hmm czy z tego co widze problem polagał by na tym ze psp nie ma wtyki wejsciowej usb tylko wyjscie i w dodaktu takie jak w aparatach cyfrowych ?
Merkury
QUOTE(Pawel1992 @ 5 05 2006, 17:56) *

Tak ale musisz mieć gta.

O co chodzi z tym gta, że niby można robić downgrade za pomocą orginalnej gry? Czy ktoś może mi to łaskowie wyjaśnić? Bo że można to wiem ale na jakiej zasadzie.
Czy ROCKSTAR wżyciło na płyte taką możliwość czy to jakiś przypadek czy cuś, jak to działa?
Co jest jeszcze do tego potrzebne, czy ryzyko jest takie same jak w przypadku surowego softu z sieci? Litości proszę, bo od jakiegoś czasu chcę zrobić downgrade w moim psp. Mam 2.0 a chciałbym odpalić emuGBA, czaję się jak pies na jeża bo nie wiem która metoda jest najbezpieczniejsza, a jak już wiem to i tak się czaję.

POLSKA to zły kraj w którym rządzą głupi i chciwi ludzie. Dlaczego muszę tu żyć?
Pazerność ludzka nie ma granic.

Czy tutaj jest ktoś z Koszalina. Scena w tym mieście jest strasznie zacofana albo ja o czymś nie wiem.
Potrzebuje konkretnej pomocy (czty. rzeczowej ). Proszę ewentualnie o tel. lub GG sad.gif
MaciejPŃ
Merkury, nadal lol, widać że google gryzą. www.skizo.org, jak masz soft 2.0 to mogłeś robić downgrade prawie rok temu biggrin.gif:D:D:D:D. Ludzie czy wy niewiecie że istnieje google?
Kamson
co myślicie o fw 2.81 ? mi sie wydaje ze nie warto robic upa....
zajman
QUOTE(freak.4 @ 3 09 2006, 14:24) *

kilku.... miedzy innymi mi. smile.gif

możesz przybliżyć sprawe(linki itp.)? bo też bym chetnoie zrobiłsmile.gif
freak.4
http://www.psp-team.pl/forumpsp/index.php?showtopic=1266

Tam powinnieneś znaleźć wszystko.
Jakim
dobra chłopaki.
Zrobiłem upa do 2.71, potem downgrade do 1.5 na 2 konsolkach i jest wszystko wporządku. Mam 1.5.

Teraz zgrałem na kompa devhooka 0.44 gdyz chcę emulowac soft 2.71. Zgrałem tez PBP Unpacker, uruchamiam go robie coś z plikiem eboot.PBP i powstaje kilka pliczków m.in. DATA.PSAR.
I teraz powiedzdzcie mi jak prostemu chłopakowi ze wsi co, gdzie, jak i ile rzeczy mam teraz zrobić aby móc emulowac 2.71. Na psp.team jest napisana instrukcja ale ani ja ani kumpel w pewnym punkcie nie wiemy co robić.
Tak więc prosze kogoś o szybkie i w miarę proste wytłumaczenie gdzie co pokopiować.

ps. jak zrobiłem downa do 1.5 to czy te wszystkie pliki, które zgrywałem na MS DUO musza tam pozostac , czy teraz poprostu moge je usunąć?

ps.2 czy jak dokupię nową karte pamięci powiedzmy 1/2 gigową to czy cały ten proces z "przerabianiem" konsolki bedę musiał robić na nowo?
Gyziaq
Udalo mi sie zrobic za 2gim razem smile.gif
Lapy sie trzesly nieziemsko icon_twisted.gif
Jakim
kto mi powie jak najprościej wgrać jakiegoś devhooka?
freak.4
QUOTE(Jakim @ 16 09 2006, 08:32) *

dobra chłopaki.
Zrobiłem upa do 2.71, potem downgrade do 1.5 na 2 konsolkach i jest wszystko wporządku. Mam 1.5.

Teraz zgrałem na kompa devhooka 0.44 gdyz chcę emulowac soft 2.71. Zgrałem tez PBP Unpacker, uruchamiam go robie coś z plikiem eboot.PBP i powstaje kilka pliczków m.in. DATA.PSAR.
I teraz powiedzdzcie mi jak prostemu chłopakowi ze wsi co, gdzie, jak i ile rzeczy mam teraz zrobić aby móc emulowac 2.71. Na psp.team jest napisana instrukcja ale ani ja ani kumpel w pewnym punkcie nie wiemy co robić.
Tak więc prosze kogoś o szybkie i w miarę proste wytłumaczenie gdzie co pokopiować.

ps. jak zrobiłem downa do 1.5 to czy te wszystkie pliki, które zgrywałem na MS DUO musza tam pozostac , czy teraz poprostu moge je usunąć?

ps.2 czy jak dokupię nową karte pamięci powiedzmy 1/2 gigową to czy cały ten proces z "przerabianiem" konsolki bedę musiał robić na nowo?

Możesz wywalić te pliki po DG. Ja przynajmniej tak zrobiłem i żyję.

A co ma MS do FW? Nic z tych rzeczy. Przecież DG zmienił rzeczy w twoim flashu na stałe (oczywiście możesz jeszcze potem zrobić UPa do 2.xx czy czego tam chcesz).

A co do tego DH, to nie jest nic skomplikowanego. Zrób sobie konto na psp.moron.pl i tam obciagnij taka paczkę z DevHookiem. Te foldery "GAME" dajesz do "GAME" na PSP. Katalog dh i ISO wrzucasz na MS~Root (czyli po prostu na kartę, nie do żadnego folderu). I jeżeli masz odpowiednie paczki, to odpalasz potem na 1.5 DevHooka, wybierasz ISO "Firmware 2.71" i wsio. A tak btw. którego punktu nie rozumiesz na PSP-TEAM?
Jakim
hmm okej juz zrobione:D

teraz pozostaje kupić jakąs większa karte pamięci.

ps. czy ktoś próbował odpalac gry .ISO z dysku twardego waszego kompa?
freak.4
;] hehe, jest taka możliwośc odpalania ISO przez USBę, ale nie wiem jak dokładnie to się robi. znajdziesz oczywiście na... psp-team.pl wink.gif http://psp-team.pl/readarticle.php?article_id=23
River
QUOTE(Jakim @ 16 09 2006, 14:43) *

hmm okej juz zrobione:D

teraz pozostaje kupić jakąs większa karte pamięci.

ps. czy ktoś próbował odpalac gry .ISO z dysku twardego waszego kompa?

Ja odpalałem bo nie miałem jeszcze karty a zagrać sobie chciałem smile.gif ale nie polecam bo człoweiek tylko sie nadenerwuje. Niekiedy gierka wejdzie za pierwszym razem po odpaleniu konsoli a innym razem za 20 sie nie uruchomi więc działą jak chce smile.gif jak dostałęm swoją 2 gigówke to wszystko śmigało jak należy
Jakim
czyli mówisz że nie ma sie co bawić tylko lepiej zaopatrzec się w memory sticka.. hmm kase mam więc do dzieła
River
QUOTE(Jakim @ 17 09 2006, 13:58) *

czyli mówisz że nie ma sie co bawić tylko lepiej zaopatrzec się w memory sticka.. hmm kase mam więc do dzieła

zdecydowanie najlepiej kupić memory sticka
Arctic Monkey
Ja mam parę pytań ( tylko bez śmiechu):

Czy na psp mogę odtwarzać pliki flash( nie mając gta ani żadnego homebrewa ani softu 1.5)?
Jeżeli tak to jaki soft muszę mieć?
Gdzie muszę wkładać wtedy gry we flashu i filmiki?
McDriv3r
A ja mam takie pytanie.Czy iso gier mozna tylko odpalic na 1.5?
MaciejPŃ
QUOTE(McDriv3r @ 25 09 2006, 15:52) *

A ja mam takie pytanie.Czy iso gier mozna tylko odpalic na 1.5?

w tej chwili, bardzo teoretycznie tak
Arctic Monkey
Ja ponawiam pytania ponieważ nikt nie odpowiedział:
Czy na psp mogę odtwarzać pliki flash( nie mając gta ani żadnego homebrewa ani softu 1.5)?
MaciejPŃ
QUOTE(Arctic Monkey @ 25 09 2006, 19:17) *

Ja ponawiam pytania ponieważ nikt nie odpowiedział:

z tego co wiem na wyżysz softach mozna odpalać z poziomu przegadarki( ale nei wiem dokładnie jakie softy to obsługują) mozna tez chyba do softu 2.71 mieć eLoader'a który odpali odpowiedni programik. Pogoogluj sobie lub wejdź choćby na www.psp-team.pl, www.psp.moron.pl, www.skizo.org
Lalalilo
No dobra czas troche poirtywoac znawcow irytujacymi noobowskimi pytaniami.

1. Kupilem PSP fw: 1.5. Czy to znaczy ze moge od razu zainstalowac devhooka??? Czy musze cos zdowngradowac itp. itd???
2. Ktora wersja devhooka jest najlepszy??? Mi glownie chodzi o odpalanie gier i emulowanie SNESa (oczysiwcie domyslam sie ze trzeba jeszcze emulator sciagnac a jak ktos sie zna to ktory by polecil???)
3. Czy instalujac Devhooka moge cos zepsuc w PSP??? I czy powinienem byc na cos szczegolnie wyczulony???
4. Czy wystarczy sam devhook by od razu grac w gry z ISO??? Czy musze cos jeszcze zrobic???
5. O co chodzi z formatem cso??? Czym sie rozni od iso i czy robi to jakas roznice???

Wiem jakie irytujace sa pytania nowych ale daje slowo honoru ze sprawdzilem kilka stron o homebrew (+ w miare porzadnie przejrzalem to forum) i zwyczajnie jestem maksymalnie pogubiony w tym wszystkim. Chcialem sie tez spytac o MS. Poprosilem Tate by wygral mi 2 gigowa na e-bayu. Ojciec wygral. Zesmy patrzyli z boku przy opisie aukcji (jak kilka jest wyswietlonych w rzedzie) na podpisy typu aus china i zesmy znalezli jedna bez takiego napisu i zalicytowalismy i za 20 euro wygralismy aukcje. Niestety dopiero wtedy zauwazlylismy ze koles wysyla z Beijing, Germany (!!!). Koszt dodatkowego 15 euro nie jest taki straszny (i tak wychodzi ok 150 zl za calosc. Ale bardzo sie obawiam ze najzwyczajniej w siwecie wygralem podrobe. CZy jest jakas szansa ze to orginal??? Czy raczej wyrzucilem 150 zl w bloto???

Dziekuje jesli ktos poswieci czas na odpowiedzenia na te pytania. Do tej pory ludzie z teg forum byli pomocni wie mam nadzieje ze teraz tez ktos mi pomoze.
Jakim
Jak masz fw 1.5 to spokojnie zgrywasz dev hooka na karte pamięci, najlepiej najnowszego. Nic więcej nie musisz robić. konsola nie zepsuję sie od tego bo zgrywasz to na karte pamięci. Tworzysz na karcie folder ISO i tam wrzucasz pliki cso. i Iso. Odpalasz dev hooka, wybierasz opcję umd select i wybierasz plik iso, który cię interesuje. Gra powinna zaczać się ładowac.

Co do MS, nawet jak kupiłes podróbkę to nie masz czego płakać. Gry tak samo chodza na podróbkach jak na oryginałach. Poprostu jakośc tejze karty może być niższa niż oryginalnej.
Lalalilo
Dziekuje bardzo za pomoc.
Lalalilo
Znowu atakuje. Zinstalowalem devhooka pojawia sie w menu. Wchodze ustawiam wszystko. FW mam 1.50 a ustawiam by ISO chodzilo pod 2.71. Robi sie reboot i... nic konsola wyskakuje do menu 2.71. Zadna gra sie nie uruchomila. W tym menu w pod ikonka games nie ma zadnej gry tylko devhook ktory jest corrupted. Czy ja cos zle robie??? Mecze sie juz caly wieczor i na nic nie moge wpasc co moze to powodowac. Ponownie bylbym bardzo wdzieczny za wszelka pomoc.

Dobra juz rozwialalem problem jakby komus sie tak dzialo to znaczy ze nie ma UMD w stacji. Ja znalazalem specjalny dev ktory dziala bez umd i problem rozwiazany.
http://www.psp-hacks.com/forums/post-235641.html

Na razie potwierdzam ze dzial Lumines i Virtua Tennis. Loco Roco mi nie poszlo ale to mogl byc zly iso.
WeltyKiLy
Ja teraz zamiast Dev Hook'ów polecam Se-B smile.gif .
Pozdro
Meanthord
Dokladnie, era 1.5 skonczyla sie kilka tygodni temu. W tej chwili standardem stalo sie SE-B-3 i taki soft polecam. Zadnych DevHookow, loaderow, kombinowania, wszystko smiga jak sie patrzy smile.gif.
puzon
QUOTE(Meanthord @ 5 11 2006, 12:43) *

Dokladnie, era 1.5 skonczyla sie kilka tygodni temu. W tej chwili standardem stalo sie SE-B-3 i taki soft polecam. Zadnych DevHookow, loaderow, kombinowania, wszystko smiga jak sie patrzy smile.gif.

Tak? Chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej o tym SE ...np. czym sie rozni od Devhooka i z czym to sie je? Jak moowisz ,ze era 1.5 sie skonczyla to na jakim fw to pojedzie( ja mam niestety 2.81)?
neospiderman
Mowa tutaj o specjalnie spreparowanym FW 2.71. Żeby go zainstalować trzeba mieć FW 1.50. Posiada wszystkie funkcje z FW2.71 + możliwość odpalania homebrew z 1.50 + własnego loadera iso + jeszcze kilka dodatkowych opcji [np. wyłączenie autostartu, funkcja no-umd dla iso].
puzon
QUOTE(neospiderman @ 5 11 2006, 14:10) *

Mowa tutaj o specjalnie spreparowanym FW 2.71. Żeby go zainstalować trzeba mieć FW 1.50. Posiada wszystkie funkcje z FW2.71 + możliwość odpalania homebrew z 1.50 + własnego loadera iso + jeszcze kilka dodatkowych opcji [np. wyłączenie autostartu, funkcja no-umd dla iso].

Ehhh, czyli z moim fw jeszcze przyjdzie mi poczekac na jakiegos downgrader'a...Czy moze cos sie juz w tej kwestii zmienilo?
2DH
Ja mam takie lamerskie pytanie.
Do tej pory używałem kombinacji FW 1.50 + Devhook do 2.71 i z graniem w Valkyrie Profile:Lenneth (iso blush.gif ) nie było problemu. Od kiedy połaszczyłem się na ten custom firmware gra wiesza mi się za każdym razem gdy ładuje się ekran walki. Na necie (dokładnie tutaj) znalazłem, że trzeba do devhooka uruchamianago z custom firmware'a wgrać softa 2.60 i w ten sposób go emulować. No i tu pojawia się problem. Jak ??

PS: Jeżeli można by to prosiłbym o wytłumaczenie na devhooku 0.45 bo 0.46 od samego początku posiadania konsoli mi się siepał.

Dzięki
STRETCH
czy jesli mam ten custom firmware to moge z niego zrobic upgrade do wersji standardowej?

Fab3r
Jasne.
Hela
Wlasnie ukazal sie iRShell 3.0 - polecam wszystkim:
http://dl.qj.net/index.php?pg=12&fid=11531
Jakim
oke mam pytania co do 2.71 se-b

Odpaliłem na nim Pesa 6.
Próbwałem odpalić MGSa ale nie poszło.

I teraz mam pytanie, do jakiego softu działa Se-b?
Myslę że GTA, tekken i Pes6 które sa nowymi grami bankowo potrzebują do odpalenia 2.81. Co w takim razie z MGsem? Czy może poprotu ma lichą wersję na kompie?
Pawel1992
Mgs poprostu nei działa na se-b zarówno mi, Tobie jak i każemu only deev hook z 3.01.
Jakim
Dobra a słyszałem że podobno działa na se-c. Wiadomo cos o tym?
Hela
Custom firmware 3.02 OE-A:
http://dl.qj.net/index.php?pg=12&fid=11867

Czyli Dark_Alex'a robi nam konkretny prezent na gwiazdke tym razem dajac wszystkie mozliwosci 2.71SE-C + mozliwosci FW 3.02 lacznie z emu PS1.
ani
laugh.gif kolejny kop w du.pe dla sony.
Zwlekają z wprowadzeniem sklepu z grami z poziomu www to mają.

Kwestią dni jest teraz sprawdzenie ebotów z grami na psx, czy nie są oflagowane (nickiem z ps store, adresem, numerem konsoli) i wypuszczenie ich w sieć.

Skoro tak szybko złamali sonowskiego drm'a to myślę że sprzedaż filmów i seriali przez net do psp , stoi pod wielkim question.gif

Berion
Ktoś kupował może gry na PSXa pod emu w PSP? W jakiej są postaci "obrazy"?
ShtaS
QUOTE('skizo.org')
http://pspupdates.qj.net/2-80-Kernel-Acces...pg/49/aid/76846
Pojawił się proof-of-concept dostęp do Kernela na 2.80
Więc możliwy jest także downgrade z 2.80 (jeszcze nie ma downgradera)

Narazie kod wymaga uruchomienia z poziomu eLoadera więc działa tylko na 2.80 jednakże istnieje szansa, że wykorzystana dziura istnieje także w wyższych firmwarach (nawet w 3.0+ !)

Działanie zostało potwierdzone przez Mathieulh'a (szanowanego członka sceny)
ani
QUOTE(Berion @ 22 12 2006, 10:09) *

Ktoś kupował może gry na PSXa pod emu w PSP? W jakiej są postaci "obrazy"?

Nic się nie zmieniło, dark alex złamał proces aktywacji, pliki pozostały te same.

EBOOT.PBP
KEYS.BIN

Na fw. 3.0 nie działa. (krzyczy o aktywacje prawdopodobnie na poziomie ps3<->psp) icon_twisted.gif
MaciejPŃ
na pw podaj zrodło hot szota.
W tej chwili mozna juz odpalać gry z psx'a. wyszedł zmodyfikowany 3.02 smile.gif mozliwosci z wszystkich firmware + emulatorek :}
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.