Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Scena PSP, homebrew, etc
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Berion
QUOTE(ani @ 22 12 2006, 13:16) *
[...]
EBOOT.PBP
KEYS.BIN

To wiem, ale co w środku.

Pomyślałem, że można by samemu zrobić sobie taką grę z PSXowej płyty.
Di
A jak w tym emulatorze rozwiązali sprawę L-ek i R-ek?
neospiderman
QUOTE(Di @ 22 12 2006, 21:44) *

A jak w tym emulatorze rozwiązali sprawę L-ek i R-ek?

Brakujące eRki i eLki ą przypisane np. pod analoga, jest kilka typów ustawień.
ShtaS
QUOTE(skizo.org)

No to chyba te Święta będą należały do Dark_Alex'a!

Jak się okazuje nasz szacowny scenowiec rozpracował jak odpalać czyste gry ISO (spakowane do pliku PBP) pod najnowszym custom firmware 3.02OE bez konieczności ściągania gier z PSXStore! Co to zonacza? ... że będziemy mogli zagrać w dowolną grę z PSX'a pod firmowym emulatorem! Jako dowód D-Alex podaje odpaloną Castlevanię: Symphony of Night! WOW! Release być może jutro... czekamy!

Zobacz plik wideo: Castlevania in 3.02 OE-B [w.i.p]

Więcej: http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=12983

niiiiceeee
adrianfabianski
Chłopcy pomozecie mi mam pytanie mam psp soft 3.02 model 1003 czy da rady cos zrobic zeby przeskoczyc na nizszy soft POMOCYU wacko.gif
neospiderman
QUOTE(adrianfabianski @ 25 12 2006, 11:53) *

Chłopcy pomozecie mi mam pytanie mam psp soft 3.02 model 1003 czy da rady cos zrobic zeby przeskoczyc na nizszy soft POMOCYU wacko.gif

Jak na razie to nie, aktualnie można z max 2.80 zejść w dół.
Lalalilo
Ja mam takie pytanie bo mam DH 0.44 i zeby go zainstalowac wystarczylo tylko przekopiowac folder karte pamieci.

Czy istnieje taka mozliwosc z DH 0,51 lub czymkolwiek innym umozliwiajacym zabawe pod FW 3.02 bo na sama mysl o mieszaniu w pamieci flash dostaje palpitacji serca. Bo wszedzie gdzie udostepniali te pliki trzeba byl sie z tym bawic.
neospiderman
QUOTE(Lalalilo @ 25 12 2006, 17:16) *

Ja mam takie pytanie bo mam DH 0.44 i zeby go zainstalowac wystarczylo tylko przekopiowac folder karte pamieci.

Czy istnieje taka mozliwosc z DH 0,51 lub czymkolwiek innym umozliwiajacym zabawe pod FW 3.02 bo na sama mysl o mieszaniu w pamieci flash dostaje palpitacji serca. Bo wszedzie gdzie udostepniali te pliki trzeba byl sie z tym bawic.

ad 1 tak wystarczy tylko przekopiowac niezbędne pliki, oczywiście musisz ściągnąć sobie paczke zawierająca wszystkie pliki.

ad 2 z 0.51 nie ma tak łatwo, ale jest "lajtowy" instaler. Wystarczy że przekopiujesz niezbędne pliki na psp odpalisz instalator i po chwili będziesz miał działającego dh.
Hela
QUOTE(ShtaS @ 25 12 2006, 00:31) *

QUOTE(skizo.org)

No to chyba te Święta będą należały do Dark_Alex'a!

Jak się okazuje nasz szacowny scenowiec rozpracował jak odpalać czyste gry ISO (spakowane do pliku PBP) pod najnowszym custom firmware 3.02OE bez konieczności ściągania gier z PSXStore! Co to zonacza? ... że będziemy mogli zagrać w dowolną grę z PSX'a pod firmowym emulatorem! Jako dowód D-Alex podaje odpaloną Castlevanię: Symphony of Night! WOW! Release być może jutro... czekamy!

Zobacz plik wideo: Castlevania in 3.02 OE-B [w.i.p]

Więcej: http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=12983

niiiiceeee

Zaje.biscie to dziala. Sam pogralem dzisiaj troche w Xenogears i Vagrant Story na moim PSP.
Trzcina
Potwierdzam to co mowi Hela. Gry dzialaja pieknie, sam bawilem sie FFT oraz FF7, suikodenem 2 i paroma innymi.

Jest to chyba najlepszy feature jaki dostalo psp od poczatkow swojego istnienia ;P
Dante
Bardzo fajny feat dający duże wsparcie gierek na psp. Grałem troche w Vagranta Crasha i Tactics Ogre i naprawde warto posiadac 3.02. oe b
Di
Prawdopodobnie jutro (w końcu) będę miał PSP, soft 2.0. Co zrobić, żeby odpalić 3.02 OE-B? Chodzi mi o najkrótszą możliwą metodę smile.gif Mile widziane linki do artykułów, etc. Nie chcę nic zepsuć blush.gif
freak.4
Prawdopodobnie jutro (w końcu) będę miał PSP, soft 2.0. Co zrobić, żeby odpalić 3.02 OE-B? Chodzi mi o najkrótszą możliwą metodę Mile widziane linki do artykułów, etc. Nie chcę nic zepsuć

http://www.psp-team.pl/newsy/psp/3.02-oe-b...l#akoinputforum tam znajdziesz trzy linki:

1. Download
2. Tut do 3.02 OE-B
3. Tut do konwertowania ISO na format PSP
juni8
Hombrew to super sprawa ale granie na piratach z karty to zwykle zlodziejstwo. Czyli nie masz pieniedzy na gry to nie kupujesz konsoli lub nie grasz. To tak jak z samochodem nie masz na bezyne to nie zawieziesz laski do cioci. Proste nie. cool.gif
Groobel
QUOTE(juni8 @ 26 12 2006, 19:54) *

Hombrew to super sprawa ale granie na piratach z karty to zwykle zlodziejstwo. Czyli nie masz pieniedzy na gry to nie kupujesz konsoli lub nie grasz. To tak jak z samochodem nie masz na bezyne to nie zawieziesz laski do cioci. Proste nie. cool.gif

Jasne, czyli mam kupywac drugi raz to samo?
Muhaaha^^

Nowy soft urywa głowe. Co prawda nie umiem jeszcze zmieniac czestotliwosci procka ale slyszalem ze jakis plugin od mp3 to potrafi;> Resident Evil na psp to miazgun!!;>
freak.4
Hombrew to super sprawa ale granie na piratach z karty to zwykle zlodziejstwo. Czyli nie masz pieniedzy na gry to nie kupujesz konsoli lub nie grasz. To tak jak z samochodem nie masz na bezyne to nie zawieziesz laski do cioci. Proste nie.

Odkryłeś Amerykę. :>
MaciejPŃ
QUOTE(freak.4 @ 26 12 2006, 18:28) *

Prawdopodobnie jutro (w końcu) będę miał PSP, soft 2.0. Co zrobić, żeby odpalić 3.02 OE-B? Chodzi mi o najkrótszą możliwą metodę Mile widziane linki do artykułów, etc. Nie chcę nic zepsuć

http://www.psp-team.pl/newsy/psp/3.02-oe-b...l#akoinputforum tam znajdziesz trzy linki:

1. Download
2. Tut do 3.02 OE-B
3. Tut do konwertowania ISO na format PSP

Di_ najpierw musisz zrobić downgrade, tego freak nie napisałsmile.gif
Di
To wiem smile.gif

Który z tych dwóch sposobów będzie lepszy/łatwiejszy/bezpieczniejszy?
1
2
Jakim
najprostszy wg mnie:

upgrade do 2.71. potem downgrade do 1.50
freak.4
upgrade do 2.71. potem downgrade do 1.50

O, ja właśnie tak zrobiłem. :> Trochę problemów było, ale jak idzie się zgodnie z instrukcjami, to nie ma szans na jakiegokolwiek bricka. "Idź z instrukcjami..." jak oznajmia pismo.
AbraHAM
na torentach jak grzyby po deszczu pojawiaja sie nowe gry z PSXa na PSP , jak mam oryginalna gre z szaraka to jak odpalic ja na PSP !?!
MaciejPŃ
musisz je przerobic postation.exe
STRETCH
@ abraham: jesli juz to popstation.exe. poszukaj na skizo. tam ludzie juz to po 3 razy pisali wiec jesli za 1 nie zrozumiesz to masz jeszcze 2 szanse.

mam taka sprawe: pop przerobieniu mojego oryginalnego ctr na iso i nastepnie na pbp i wgraniu do konsoli ta ostatnia uruchamia normalnie gre, pokazuje sie wiadomosc a nastepnie czarny ekran. czy ktos z was tak mial? mam wersje pal i probowalem popstation oraz popstation gui.
Di
Tak jest napisane w pliku tekstowym dołączonym do popstation:

European games (pal) give various graphics problems: graphics glitches, and displacement of screen.

It's better to use only ntsc games (american and japanese), whenever possible.
nightmare212
QUOTE(STRETCH @ 28 12 2006, 05:13) *

mam taka sprawe: pop przerobieniu mojego oryginalnego ctr na iso i nastepnie na pbp i wgraniu do konsoli ta ostatnia uruchamia normalnie gre, pokazuje sie wiadomosc a nastepnie czarny ekran. czy ktos z was tak mial? mam wersje pal i probowalem popstation oraz popstation gui.

nie przerabiaj na iso tylko na img swoja gre z psx'a i dopiero później do pbp
ja miałem tak samo jak z iso przerabiałem pokazywały sie napisy a później czarny ekran a jak zaczełem przerabiać z img to wszystko juz ładnie smigało
Trzcina
Potwierdzam czesciowo to co napisal nitghmare. Ogromne znaczenie ma to jakim programem robisz iso, niektore po prostu 'nie dzialaja', np. najnowsze ultraiso nei bylo w stanie zrobic mi dobrego *.iso, ale juz zrobilo dobre *.bin. Najlepiej jest sprawdzic image ktory zrobiles jakim emulatorem (epsxe) i jesli zadziala to masz 99% na to ze zadziala na psp.
Dante
Prawda biny i img sprawdzają się znacznie lepiej niż iso przy tworzeniu plików dla psp
kazner
DI ja ci polecam opcję nr. 1 jest o wiele bezpieczniejsza od opcji nr. 2 oczywiście jeżeli będziesz posiadać soft 2.00 .
Patriot
Po kilku dniach walki z soba postanowilem zaryzykowac i zdowngradowac moja konsolke do softu 1.50 po czym zdecydowalem sie na instlacje fw 3.02 oe-a i co...Okazuje sie ze niewiadomo z jakiej przyczyny po otworzeniu w menu game programu do instalacji fw 3.02 oea ukazuje sie po chwili napis dxar data is corrupted or don't exist .Probowalem zainstalowac program manualnie ale jush przy tworzeniu pliku dxar pojawia blad ktory informuje ze dxar file is not correct...W tej chwili mam fw 1.50 (EU) probowalem polaczyc fw.150 (eu) i 3.02 (US) innego nie udalo mi sie znalezc.Blagam pomozcie
kazner
Ja robiłem "pseudo upa" do 3.02OE-A i potem OE-B według instrukcji na www.pspoland.pl i wszsytko poszło jak po maśle . Pamiętaj również że musisz mieć czysty FW 1.50 bez żadnych spolszczeń, dodatków itp.
Patriot
mam bricka:(
Nie pozostaje nic innego jak kupic nowa konsole:(
I teraz co zrobic ze trafic na firmware 2.60 lub taki na ktorym bede mogl zrobic downgrade ,bez tej plyty glownej TA...Yakies pomysly>?
mord00k
Kumpel kupił chyba w MM i dostał 2.8 da się cuś z tym?
Jakim
no ostatnio wymyślono sposób na downgrade z 2.8 więc poszukaj
STRETCH
czy chodza wam iso na 3.02oeb?? mnei nie na obu karnel'ach probowalem i wyskakuje blad 800costam?

EDIT:
zapomnialem ze to jeszcze nie jest soft idealny i nie mialem plyty w konsoli blush.gif dziala juz
Hela
czy chodza wam iso na 3.02oeb??
Bez jakicholwiek problemow.
freak.4
mam bricka:(Nie pozostaje nic innego jak kupic nowa konsole:(I teraz co zrobic ze trafic na firmware 2.60 lub taki na ktorym bede mogl zrobic downgrade ,bez tej plyty glownej TA...Yakies pomysly>?

Może być nawet z tą płytą główną TAblabla. Zrobili w 100% działający Downgrader
ShtaS
tak można już robić downgrade z ta 82, ale pod warunkiem, żę mamy soft nie wyższy niż 2.71 : )
kazner
Patriot, jeżeli masz konsolke na gwarancji to zawsze możesz próbować reklamować ją na podstawie gwarancji i powiedzieć że robiłeś update do wyższego softu i ci się zrobił brick. Nikt ci nie udowodni że obniżałeś soft na niższy ponieważ jest uszkodzona pamięć flash. Kilku userów pspoland też miało bricki i uznali im to na gwarancji tyle tylko że jak otrzymywali konsole to mieli powgrywane najnowsze FW, ale chyba lepiej mieć najnowszy FW(3.03) niż mieć bezuzyteczną cegiełke(brick) wink.gif .
jurget
QUOTE(kazner @ 29 12 2006, 12:11) *

Patriot, jeżeli masz konsolke na gwarancji to zawsze możesz próbować reklamować ją na podstawie gwarancji i powiedzieć że robiłeś update do wyższego softu i ci się zrobił brick. Nikt ci nie udowodni że obniżałeś soft na niższy ponieważ jest uszkodzona pamięć flash. Kilku userów pspoland też miało bricki i uznali im to na gwarancji tyle tylko że jak otrzymywali konsole to mieli powgrywane najnowsze FW, ale chyba lepiej mieć najnowszy FW(3.03) niż mieć bezuzyteczną cegiełke(brick) wink.gif .

Serwis Sony bez problemu może odczytać układ zflashowany częściowo i rozpoznać w nim FW1.5.. Jeśli tego nie robią to z dobrej woli i dla świętego spokoju.
weronix
QUOTE(jurget @ 29 12 2006, 12:14) *

QUOTE(kazner @ 29 12 2006, 12:11) *

Serwis Sony bez problemu może odczytać układ zflashowany częściowo i rozpoznać w nim FW1.5.. Jeśli tego nie robią to z dobrej woli i dla świętego spokoju.

Troche to jest bezsensu! Charytatywnie naprawią bricki w takim razie? przeciez im jest na rękę mieć mniej roboty w serwisie. Gdyby mogli odczytac co było grzebane gwarancja dawno bylaby unieważniona.
kazner
Z kąd masz takie info biggrin.gif . Z tego co wiem to nie jest HDD tylko flash(ROM) i z uszkodzonej pamięci nic nie odczytasz.
ShtaS
jest też pytanie, czy im się chce to wszystko sprawdzać smile.gif dostają bricka, wymieniają kosć flash i po sprawie. Sony to też ludzie ; )
Katana
Ja mam do powiedzenia tylko jedno!

Dark_Alex i jego 3.02 OE-B rządzi! biggrin.gif

Jak chcecie gierki z PSXa na PSP to wbijajcie na Blackcats-games (torrent tracker) i download hyh.gif jest już na nim pełno gierek i oczywiście są perełki jak Metal Gear Solid, Final Fantasy IX, Final Fantasy VII, BoF IV, Crash 1-3

Świetnie sie gra hyh.gif Ach te dawne czasy... ;]
kazner
Ja nie musze pobierać gierek na psx gotowych bo sam sobie konwertuje biggrin.gif .
Jakim
Mam pytanko do obeznanych.

Otóż wyszedł niedawno, wczoraj czy przedwczoraj Devhook 0.52 emulujący najnowsze softy wraz z emulatorem Psxa.

Zainstalowałem go tylko nie wiem gdzie u diabła mam wrzucić obraz .iso gry z psxa, m.in Chrono Cross.

Wsadziłem obraz do ISO ale konsola sie zawiesza przy próbie uruchomienia:/
Ma ktos na to sposób?
Hela
Bo devhook emuluje tylko te gry z PS1, ktore Sony wypuscilo na PStore, jak chcesz sie cieszyc kazda gra, jaka chcesz z PS1 na Twoim PSP to zainstaltuj FW 3.02OE-B.

Zreszta tak czy inaczej nie mozna odpalac czystych iso gier z PS1, musza byc przetworzone przez popstation.
Jakim
kurde nie chce mi się bawić z trym 3.02oe-b.. a pograłbym sobie w CC lub Xeno:/

Nic, może zachce mi się to kiedyś porobić
MaciejPŃ
wgrywanie 3.02 OE- A,b to dosłownie 3 minuty(10 liczac sciaganie installera)

naprawde, banał.
kazner
Dodam jeszcze, że ryzyko zrobienia bricka, jeżeli postępuje się zgodnie z instrukcją jest znikome.
mord00k
3.02 OE-B jest piękne, wspaniałe, magnifico i wogóle tylko co trza zrobić by grać w te gry z PS1 ? Emulator osobny trza ściągnąć?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.