CYTAT(zajman666 @ 9 07 2007, 15:55)

Temat troszke podupadał więc może przedstawicie swoje top 5 aplikacji hombrew - ja osobiście narazie używam tylko pdf to psp (jako ściąge w szkole ) , chciałbym wiedzieć co jeszcze może mi się przydać ?
edit
Mam obecnie 3.03 oe ale zastanawiam się nad przejściem do 3.40 oe - jakie są tego plusy i jaka jest różnica względem 3.03 oe ?
roznice softwareowe [skopiowane z innego forum]:
3.03 OE - C
1. Poprawiony bitrate plikow AVC. Firmware ograniczal bitrate plikow do 768 kbps. OE zwieksza obecnie limit do 16384 kbps (uwaga : nie oznacza to, ze PSP poradzi sobie z tak duzym bitrate'em, oznacza to tylko ze nie otrzymasz informacji o bledzie. Nie wiem jaki jest maksymalny bitrate obslugiwany bez problemu przez PSP)
2. Bootowanie systemu trwa okolo 3 sekundy mniej w stosunku do poprzednich wersji (nie uwzgledniajac pluginow)
3. Mozliwosc zmiany czestotliwosci taktowania zegara dla XMB
4. Wi-Fi działa na 333 MHz!
5. Dodano dostep do flash0 i flash1 przez USB w Recovery Menu, bazujac na genialnym USBSSS autorstwa Booster'a. Efektem jest tez usuniecie reszty opcji flashowania
6. Pliki ISO moga byc usuwane jak normalne gry z Memory Stick (rozmiar pliku ISO jest tez nareszcie wyswietlany po nacisnieciu trojkata)
7. Podczas formatowania MemoryStick foldery GAME150, GAME303 i ISO sa tworzone automatycznie!
8. Zmiany w wewnetrznym module HEN
3.10 OE - A
Ten FW oczywiście posiada te same funkcje co poprzedni ale oprócz tego zostało dodane:
1. Podświetlenie na 4 poziomie bez potrzeby właczenia baterii do ładowania
2. Pluginy ktore działały na 2.71 SE a nie działały na OE teraz działają na 3.10 OE
3. Poprawione działanie emulatora gier z PSX w stosunku do poprzedniej wersji
4. Okrojone możliwości "TUNINGU" naszego PSP, jedyne czego nie można zmienić to ikony oraz nazwy w XMB (menu PSP)
3.30 OE - A
Soft ten posiada wszystkie zalety softu 3.03 OE - C a poza tym:
1. Kolejne polepszenie emulatora gier z PSX poprzez możliwość wyboru szybszego ładowania.
2. Pełna możliwość "TUNINGU" PSP
3.40 OE - A
1. Wszystkie możliwości firmware 3.40, czyli rozszerzona biblioteka gier PSX oraz usunięte "certificate utility".
2. Poprawki bezpieczeństwa (prawdopodobieństwo bricka jest jeszcze mniejsze)
3. Zmieniony system save w grach psx (jeśli zrobimy save pod 3.40, nie będą one działać na wcześniejszych firmware), dzięki tej zmianie, savy z psp będą działać również na PS3.
4. Pełna możliwość "TUNINGU" PSP.
co do tego jaki jeszcze homebrew moze ci sie przydac to... hmmm... a co byś chcial?? PDA jest, kalkulatory sa, notatniki tez jakies sa, radio i TV przez hotspot tez, pilot do rtv.... ogolnie duzo jest homebrew