Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Scena PSP, homebrew, etc
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
emik
A z tego co ja gdzies wyczytalem, to jak sie zrobi custom firmware OE, to juz niemozliwy bedzie powrot do oryginalnego softu...
Bryza
emik, z OE/SE robisz downa do 1.50 i mozesz potem zrobic update do jakiegokolwiek orginalnego softa ;]
MATT
Witam Wszystkich PSXForumowiczów smile.gif Przeczytałem na forum że już jest downgrade z 3.03 ale wcześniej niebyło nic wspomnianego o downgradzie z 2.81 i innych softów wyższych. Dlatego proszę o waszą pomoc „mistrze PSP” smile.gif w zrobieniu downgrade z konsoli w softem 2.81 tzn. wytłumaczeniu mnie jak dziecku jak to się robi krok po kroku, ponieważ z tego co wyczytałem wcześniej na tym forum w ogóle nie rozumiem. mellow.gif
Miło by było jak by ktoś mi to objaśnił na GG 8641616 smile.gif
Z góry dziękuje  smile.gif
zajman
To tak - musisz zrobić upgrade do softu 3.03 by następnie zrobić downgrade do 1.5 z którego to już możesz odpalać z karty gry itp. jednak warto następnie zrobić upa do custom firmware 3.03 oe-c . Jak to wszystko dokładnie zrobić przeczytasz np. na forum psp-team.pl.

P>S ostatnio pojawiły się easy downgrady wszystko jest w niusach na psp-team pl powiem tylko z mojej strony
że robienie downgrada jest teraz dziecinnie proste i coraz bezpieczniejsze smile.gif

P>S 2 - MATT upewnij się jaką masz płyte główną na swoim psp
palo
warto wspomnieć, że do downgrade z 3.03 jest potrzebne oryginalne GTA
chyba, że coś się zmieniło i jestem do tyłu smile.gif
link.mk
A ja mam takie szybkie pytanie. Czy mogę upa zrobić z 1.5 na 3.02 oe-a mając tylko kartę 32mb?? Pozdro smile.gif
AbraHAM
QUOTE(link.mk @ 2 02 2007, 21:43) *

A ja mam takie szybkie pytanie. Czy mogę upa zrobić z 1.5 na 3.02 oe-a mając tylko kartę 32mb?? Pozdro smile.gif

mozna zrobic , ale zalecam wieksza karte ...
link.mk
Ok to jeszcze jedno pytanie, czy na 3.02 oe-a i wyższych chodzą też Homebrew takie jak np. emulatory GBA itd?? Pytam bo gdzieś spotkałem się z opinią że nie tongue.gif

pzdr.

:EDIT: aha i jeszcze jedno jakby mi ktoś mógł wyjaśnić. Jak mam soft 1.50 to jak przejść na 3.03 OE-C?? Cy są jakieś Easy Installer'y które bezpośrednio na ten soft mnie "przetransportują" czy muszę najpierw wgrywać jakiś starszy soft?/

pzdr biggrin.gif
zajman
Są easy instalery , wszystko jest na forum psp-team wystarczy chcieć i napewno znajdziesz!! Robisz upa do oe-a i dodajesz dwa moduły "b" i "c" .

palo Napisano 2 02 2007, 15:19
warto wspomnieć, że do downgrade z 3.03 jest potrzebne oryginalne GTA
chyba, że coś się zmieniło i jestem do tyłu smile.gif == masz rację potrzebne jest gta liberty city stories , dobrze że o tym wspomniałeś smile.gif
lechu
Szkoda tylko że już żaden z Was nie wspomniał że nie byle GTA, ale wersja niespatchowana
MasterOD
No dobra niewidziałem nigdzie indziej i niewiem gdzie zamieścić tą "super extra infromację" smile.gif . A mianowicie (sony się nieźle spieszy...tongue.gif) wyszła nowa wersja PSP numer: 3.11 . Jeśli ktoś już to napisał to sorry ale nie zauważyułem... można ją ściągnąc na www.twojepsp.pl . Osobiście narazie go nie "apgrejduje" bo to sa kolejne i kolejne zabezpieczania... chociaż w sumie ja i tak żadnych gier nie ściągam:P
mord00k
Ekhym... chyba popełniłeś znaczny błąd. Nie jest to nowa wersja PSP lecz firmware-u PSP. A jeśli o to chodzi to już jest rozpakowana zapewne niedługo ujrzy światło dzienne 3.11 oe tongue.gif Piknieee $ony tongue.gif
kazner
Dark Alex napisal ze narazie wstrzyma sie z wydaniem nowego OE gdyz nie ma w nim istotnych zmian.
Watsu
Udziele sie w temacie i pochwale sie, ze wlasnie z Wasza pomoca udalo mi sie zrobic downgrade z 2.80 na 1.50 pomimo kieprawej plyty;d どうもありがとうございました。 icon_wink.gif
Teraz juz tylko wieksza karta;d
juni8
QUOTE(Watsu @ 18 02 2007, 06:38) *

Udziele sie w temacie i pochwale sie, ze wlasnie z Wasza pomoca udalo mi sie zrobic downgrade z 2.80 na 1.50 pomimo kieprawej plyty;d icon_wink.gif
Teraz juz tylko wieksza karta;d

Taa wieksza karta i zaczniesz krasc.
freak.4
Udziele sie w temacie i pochwale sie, ze wlasnie z Wasza pomoca udalo mi sie zrobic downgrade z 2.80 na 1.50 pomimo kieprawej plyty;d Teraz juz tylko wieksza karta;dQuoteEndQuoteEEndTaa wieksza karta i zaczniesz krasc.
A rynek PSP upadnie. To już jest pewne. SONY samo wydało na siebie wyrok. Ten rewelacyjny system przenośny nie pożyje dłużej niż dwa lata. Bywa.
Labik
Udalo sie komus uruchomic na 3.10 OE-A' ten hb z haslem na konsole? Albo wie ktos jaki jest albo kiedy wyjdzie? Need immediately!
ani
Chodzi Ci o super-safe?
http://forums.qj.net/f-psp-development-for...oe-b-91233.html
Nie działa.

Gość odpowiedzialny za ten hb bryknął sobie konsolę podczas testowania programu który zahasłowałby konsolkę na amen (tzn. nie byłoby dostępu do recovery mode podczas bootu bez wpisania hasełka)
http://forums.qj.net/showpost.php?p=1340054&postcount=31
Projekt stanął w miejscu.
Labik
Tak o ten program mi chodzi, kurde szkoda, mam nadzieje ze szybko wyjdzie wersja na 3.1 OE-A'
gaawa
Witam hyh.gif
Czy ktoś na terenie Warszawy miałby możliwość udostępnienia gta:lc bez patcha?
Watsu
Od razu sorki jesli juz gdzies to pytanko bylo ale nie moge znalezc.
Jak odpalic iso z kompa przez usb? Mam 512-tke i wiekszosc dobrych tytulow mi nie wchodzi.
sic
zajman
http://www.psp-team.pl/forumpsp/index.php?showtopic=2023 miłej zabawy tongue.gif
Watsu
wielkie dzieki. troche to pokrecone ale czego sie nie robi dla sprawy...
chyba jednak tak czy siak bez 4Gb widze ani rusz;p
the_m
emulacja fw3.11
Po dłuższej przerwie Booster uderza ponownie! Devhook v0.52.0100 nowa wersja najbardziej znanego i cenionego programu do odpalania "kopii zapasowych" gier w formacie *iso. Tym razem program emuluje Firmware 3.11. Autor twierdzi także, że nieznacznej poprawie uległa stabilność działania aplikacji.

smile.gif
STRETCH
chodzi wam nowy ratchet na 3.03oac?
Trzcina
Chodzi, tylko trzeba przestawic predkosc taktowania procesora na 266, dlatego ze w defaultowych ustawienaich jest 333 i wtedy zalicza zwieche przy ladowaniu gry.
STRETCH
dzieki trzcina. spodziewalem sie czegos wiecej po tej grze. chociaz to moze tylko poczatek. myslalem ze defaultowo jest 222.
Trzcina
Gra jest imo w porzadku. Po prostu 'kolejna czesc ratcheta'. Malo nowosci, ale nowe swiaty, ciekawe gadzety, fajny pomysl na sety armorow. Malo oryginalne bronie wink.gif Ale jest milo smile.gif
zajman
Temat troszke podupadał więc może przedstawicie swoje top 5 aplikacji hombrew - ja osobiście narazie używam tylko pdf to psp (jako ściąge w szkole ) , chciałbym wiedzieć co jeszcze może mi się przydać ?

edit

Mam obecnie 3.03 oe ale zastanawiam się nad przejściem do 3.40 oe - jakie są tego plusy i jaka jest różnica względem 3.03 oe ?
Coati
CYTAT(zajman666 @ 9 07 2007, 15:55) *
Temat troszke podupadał więc może przedstawicie swoje top 5 aplikacji hombrew - ja osobiście narazie używam tylko pdf to psp (jako ściąge w szkole ) , chciałbym wiedzieć co jeszcze może mi się przydać ?

edit

Mam obecnie 3.03 oe ale zastanawiam się nad przejściem do 3.40 oe - jakie są tego plusy i jaka jest różnica względem 3.03 oe ?

roznice softwareowe [skopiowane z innego forum]:

3.03 OE - C

1. Poprawiony bitrate plikow AVC. Firmware ograniczal bitrate plikow do 768 kbps. OE zwieksza obecnie limit do 16384 kbps (uwaga : nie oznacza to, ze PSP poradzi sobie z tak duzym bitrate'em, oznacza to tylko ze nie otrzymasz informacji o bledzie. Nie wiem jaki jest maksymalny bitrate obslugiwany bez problemu przez PSP)
2. Bootowanie systemu trwa okolo 3 sekundy mniej w stosunku do poprzednich wersji (nie uwzgledniajac pluginow)
3. Mozliwosc zmiany czestotliwosci taktowania zegara dla XMB
4. Wi-Fi działa na 333 MHz!
5. Dodano dostep do flash0 i flash1 przez USB w Recovery Menu, bazujac na genialnym USBSSS autorstwa Booster'a. Efektem jest tez usuniecie reszty opcji flashowania
6. Pliki ISO moga byc usuwane jak normalne gry z Memory Stick (rozmiar pliku ISO jest tez nareszcie wyswietlany po nacisnieciu trojkata)
7. Podczas formatowania MemoryStick foldery GAME150, GAME303 i ISO sa tworzone automatycznie!
8. Zmiany w wewnetrznym module HEN

3.10 OE - A
Ten FW oczywiście posiada te same funkcje co poprzedni ale oprócz tego zostało dodane:
1. Podświetlenie na 4 poziomie bez potrzeby właczenia baterii do ładowania
2. Pluginy ktore działały na 2.71 SE a nie działały na OE teraz działają na 3.10 OE
3. Poprawione działanie emulatora gier z PSX w stosunku do poprzedniej wersji
4. Okrojone możliwości "TUNINGU" naszego PSP, jedyne czego nie można zmienić to ikony oraz nazwy w XMB (menu PSP)

3.30 OE - A
Soft ten posiada wszystkie zalety softu 3.03 OE - C a poza tym:
1. Kolejne polepszenie emulatora gier z PSX poprzez możliwość wyboru szybszego ładowania.
2. Pełna możliwość "TUNINGU" PSP

3.40 OE - A
1. Wszystkie możliwości firmware 3.40, czyli rozszerzona biblioteka gier PSX oraz usunięte "certificate utility".
2. Poprawki bezpieczeństwa (prawdopodobieństwo bricka jest jeszcze mniejsze)
3. Zmieniony system save w grach psx (jeśli zrobimy save pod 3.40, nie będą one działać na wcześniejszych firmware), dzięki tej zmianie, savy z psp będą działać również na PS3.
4. Pełna możliwość "TUNINGU" PSP.

co do tego jaki jeszcze homebrew moze ci sie przydac to... hmmm... a co byś chcial?? PDA jest, kalkulatory sa, notatniki tez jakies sa, radio i TV przez hotspot tez, pilot do rtv.... ogolnie duzo jest homebrew smile.gif
zajman
Chyba dziś zrobie upa smile.gif A jak jest z tym themesami tzn wiem że to było dość ryzykowne jeszcze przy 3.03oe(brick) pozatym dość dużo roboty z tym było żeby zainstalować - a jak jest teraz ?? Nie chce mi się z tym piepszyć a chciałbym mieć innego thema czy może już jest tak że wrzucasz na karte , odpalasz i jest ?
Coati
CYTAT(zajman666 @ 9 07 2007, 21:03) *
Chyba dziś zrobie upa smile.gif A jak jest z tym themesami tzn wiem że to było dość ryzykowne jeszcze przy 3.03oe(brick) pozatym dość dużo roboty z tym było żeby zainstalować - a jak jest teraz ?? Nie chce mi się z tym piepszyć a chciałbym mieć innego thema czy może już jest tak że wrzucasz na karte , odpalasz i jest ?

mozesz themey na karte powrzucac sa od tego programy. ja osobiscie ustawiam wszystko w flash0 wink.gif co do bricka to raczej trudno go zrobic flashujac theme'a bo zawsze mozna przez recovery wgrac czysty flash0 smile.gif
STRETCH
dlaczego w opcjach zmiany jezyka jest wolne miejsce? locationfree jest wylaczone? nie zebym uzywal ;]
Coati
nie wiem czy o to dokladnie chodzi ale u mnie po zmianie czciaki w psp sa... 4 wolne miejsca smile.gif
STRETCH
mam czysty soft 3.30oea' i opcjach zmiany jezyka jest jedno mijsce "puste". jak je probuje wybrac to konsola "gasnie" i pojawia sie blad 9876543 czy cos takiego. pamietam, ze czytalem w ktoryms readme o tym bledzie ale konkretnie nie wiem dlaczego tak jest. czy u ciebie location free tez nie dziala?
Coati
CYTAT(STRETCH @ 10 07 2007, 10:54) *
mam czysty soft 3.30oea' i opcjach zmiany jezyka jest jedno mijsce "puste". jak je probuje wybrac to konsola "gasnie" i pojawia sie blad 9876543 czy cos takiego. pamietam, ze czytalem w ktoryms readme o tym bledzie ale konkretnie nie wiem dlaczego tak jest. czy u ciebie location free tez nie dziala?

mam 3.40oe, u mnie tez to niedziala. ah i faktycznie jest jedno calkowicie puste pole w tych opcjach, ale u mnie konsola dziala z angielskim jezykiem po wybraniu tego.
Reno
Siemano,mam pytanie:czy w którymś z dotychczasowych softów jest "legalnie" wgrany emulator PSOne??
I drugie pytanie:czy ewentualnie posiadając takowy soft można uruchamiać gry na PSOne z memorki i czy potrzeba do tego jakichkolwiek up/downgreadów...??
neospiderman
CYTAT(Reno @ 30 07 2007, 21:44) *
Siemano,mam pytanie:czy w którymś z dotychczasowych softów jest "legalnie" wgrany emulator PSOne??
I drugie pytanie:czy ewentualnie posiadając takowy soft można uruchamiać gry na PSOne z memorki i czy potrzeba do tego jakichkolwiek up/downgreadów...??

Emu PSOne jest wmontowany przez sony od fw 3.xx.
No oczywiście że uruchamiasz z memorki no bo nie z płyty przecież rolleyes.gif . Z tym że musisz sobie te gry najpierw zakupić na PS Store przy pomocy PS3, a następnie przekopiować na PSP. Swojej kolekcji gierek z PSX nie odpalisz na oryginalnym FW od sony.
Fab3r
Nie tylko bricków, ale i DG z każdego możliwego softu smile.gif
Co do tutka po polsku, to tu: http://psp-team.pl/forumpsp/index.php?show...c=9068&st=0
Sorka że do konkurencyjnej stronki, ale chyba w tym temacie możemy sobie zaufać wink.gif
the_m
Hehe trzeba tylko kupic druga baterie i wio wink.gif
Coati
swoja droga proces "przerabiania" baterii jest odwracalny... wiec z kupowaniem 2 bateri mozna sie wstrzymac smile.gif
Juchy
tak nic nie trzeba kupowac, wszystko dziala jak nalezy, odwracalnosc bezproblemowa, ale nie na wszystkich bateriach, mialem jakas podrobke wiekszej pojemnosci to wywalalo errora, na oryginalnej poszlo bez problemu, brick wstal do zywych a mialem go wczesniej przywrocic devolution.
mozna powiedziec ze to co sposob na ta baterie potrafi zrobic rozwalilo w pył temat PSP, chociaz sa bricki ktore do konca nie da sie przywrocic (ale to juz niczym sie ich nie przywroci do 100% funkcjonalnosci) ale to taki margines ze pomijalny...
ping
swoja droga czytalem niusa na psp-news i nadal nie rozumiem na czym ta magia polega smile.gif w sensie od strony technicznej - co ma bateria do przywracania PSP do swiata zywych? Ktos obeznany w temacie moglby to w prosty sposob wyjasnic (Juchy)?
Juchy
PSP nie zajmuje sie tak doglebnie jak Xami smile.gif
ale sama bateria nie jest zwyklym akumulatorkiem, ma swego rodzaju eepromik w ktorym mozna zmieniac kilka rzeczy, wydaje mi sie ze to jest przez Sony wprowadzony patent ze przez to zlacze od baterii wprowadzaja w pewien tryb serwisowy (co robi ten eepromik odpowiednio ustawiony-zaprogramowany) ktory daje wlasnie mozliowsc naprawy flahsa, bo samego bricka mozna przeciez zrobic w normalnym uzytkowaniu przy kazdym update jaki sie robi, wiec Sony zostawilo sobie taka latwa mozliwosc przywracania brickow bez koniecznosci grzebania w konsoli
ping
juz rozumiem wink.gif dzieki!
o tym eepromie nie wiedzialem (musialem cos przeoczyc) wiec wydawalo mi sie to troche dziwne i nielogiczne zeby urzadzenie ktore dostarcza do konsoli energie, moglo ja wskrzesic smile.gif
Coati
hmmm ciekawe czy da sie zbrickowac baterie do psp xD
Juchy
z tego co program wypluwa za informacje co robi z bateria to chyba sie nie da zbrickowac baterii, bo zmianie podlega ciag kilku liczb, wydaje mi sie ze to nr seryjny baterii lub cos w tym stylu, wiec jak ma odpowiedni ten numer to jest ta cudowna bateria a dowolnie inny to zwykla bateria i konsola wie ze ma sie wprowadzic w tryb serwisowy (a tryb ten polega na startowaniu chyba bezposrednio z memorki), chyba ze jest nr ktory odpowiada za rodzaj bateria-brick smile.gif, w co waptie...

a samego bricka z baterii to mozna zrobic, tak jak to sie robi z innymi tego typu akumulatorkami ale to juz wynika z ich zuzycia itd.
Coati
czytalem jakis czas temu [chyba na http://kotaku.com], ze prawdziwa bateria serwisowa od sony korzysta z 3 pinow pod naklejka gwarancyjna w psp... wiec jesli to prawda to 'przerobiona' bateria dziala w inny sposob [chyba]...

swoja droga team C+D dlugo nad tym pracowal jakies 2lata ponoc
Grizzly_cf
Pod naklejką jest otwór i 4 pady. Ale są one wszystkie zwarte do masy. Może w PSP wersji deweloperskiej były one pod coś podciągnięte.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.