hej mam 2 pytania:p
1 jak mam płytke z gra z psxa, to czym ją zgrac zeby bylo iso? (nero nagrywa pliki nrg a nie iso)
2 jak juz bede mial iso i nagram na kare pemieci (jaki katalog?) to co musze miec/zrobic na psp zeby odpalic gre z psxa? (mam 3.9 m33)
1. MagicISO...

2. ISO przerabiasz programem POPStationGUI i niczym sie nie martwisz - sam ci grę wrzuci do folderu na karcie.
CYTAT(Yano @ 9 07 2008, 11:15)

hej mam 2 pytania:p
1 jak mam płytke z gra z psxa, to czym ją zgrac zeby bylo iso? (nero nagrywa pliki nrg a nie iso)
2 jak juz bede mial iso i nagram na kare pemieci (jaki katalog?) to co musze miec/zrobic na psp zeby odpalic gre z psxa? (mam 3.9 m33)
1. Alcohol 52 albo 120% (z wp można chyba ściągnąć darmową, pełną wersję), będziesz miał wtedy mdf, ale nie wiem czy popstation gui obsługuje te pliki. Do konwersji na iso można użyć programu iso buster.
2. Wrzucenie iso na ms nic ci nie da musisz skonwertować do eboota za pomocą wymienionego wyżej popstation. Po za tym jest temat PSX emu, poczytaj co jest tam napissane i ewentualnie zadawaj pytania jeśli jest coś nie jasne. A i jeszcze, gry ntsc łatwiej skonwertować, ja np. mam problemy z palowym FFVIII, a NTSC działa bezproblemu.
Gdzie wgrać emulator Mega drive??Po rozpakowaniu mam pliki- dgen i dgen%.umieszczam w folderze głównym,w game,w psp i nigdzie konsola ich nie widzi
do ms0:\PSP\GAME i zmień kernel
Ok,załapałem;)
dzieki
a jeszcze pytanie,jak wgrać( a właściwie gdzie) popsy do emulatora psx-a?
otóż po ściągnięciu całego packa mam takie coś
MSO->seplugins->cw cheat,popsloader->w hu....jakiś plików różnych

soft jaki mam to 3.90-m33
tomsecret1993
17 07 2008, 15:50
Wszystkie popsy luzem w seplugins powinny być.
czyli kopiujeję sam katalog seplugins na karte pamieci?ale w które miejsce ?do głownego katalogu karty pamieci,do PSP,Game?
Czy po skopiowaniu muszę je w jakis sposób instalować?
Edit
Skopiowałem seplugins do głównego-działa
BTW. Korzystaj z 3.70 i 3.71 odpalają prakatycznie wszystko.
uzyskanie tutaj pomocy jest watpliwe... no ale wierze w was xD
posiada ktos potrzebne pliki do zrobienia baterii pandora poprzez recovery menu? linka z psp-team nie dziala, a innych tematow na necie nie widze...
ewentualnie czy ktos bylby w stanie przerobic mi baterię? [wysylam swoją]
aktualnie mam 2 psp xD 1 full i 1 half brick

i nic nie da sie z tym zrobic [downgrade do 1.5 niedziala, tak samo jak podmiana plikow w flashu]
maciekk
26 07 2008, 21:53
to nie to
mi chodzi o tworzenie pandory przez opcje 'run program at' z poziomu recovery
maciekk
26 07 2008, 22:53
może ktoś to sprawdzić:
1. uruchom IR Shell na sofcie niższym niż 4.01 M33, niższym nawet niż 3.90 M33 (najlepiej jest to zrobić wkładając memorke z IR Shellem do konsoli, która nie ma tych dwóch softów)
2. wyłącz opcje M33 NO UMD IR Shellu i ustaw na UMD REQUIRED
3. wgraj brakujący prx do flash0, chodzi o tego prx'a który po udpade znika i trzeba go wgrać ponownie. prawdopodobnie chodzi tu o metodę pozwalającą na uruchomienie IR Shella na sofcie 3.90. tam trzeba było zrobić taki zabieg gdyż IR Shell nie działał z tym softem.
sam tego nie moge zrobic bo obie konsole mam z CFW 4.01

po tym zabiegu prawdopodobnie IR Shell działa, tyle ze próba uruchomienia mp3 go wiesza.
wyszedł patch(oficjalna strona projektu irshell) który pozwala na 3.90 , 4.01 (co do 4.01 moge byc w błędzie) śmigać z irshellem, mam 3.90 działa.
no właśnie ktoś odkrył że to wina no umd, ustawionego w ir shellu. trzeba to wyłączyć ale jak to zrobic jak na sofcie 4.01 sie nie uruchamia, trzeba na innym. co do tego ze na 3.90 dziala to wiem ale z 4.01 jest problem. dla 3.90 powstał ten patch.
drugie pytanie to jak mam gre w .cso. niestety sie tnie a nigdzie na torrentach nie moge znalesc iso. to jak ją samemu rozpakować to iso żeby tak sie nie cięła ?? ktoś kiedys wspominał że podobno da sie cofnąć kompresje.
UMDgen, otwierasz plik *.cso tym właśnie programem, dajesz save as bodajże i tam wybierasz zapisz jako *.iso. Chyba tak to było.
CISO Utility, bardzo mały i łatwy w obsłudze program, nie trzeba nawet instalowac, tylko odpalić i skompresowac/rozkompresować
CYTAT(nWo @ 30 07 2008, 15:06)

drugie pytanie to jak mam gre w .cso. niestety sie tnie to jak ją samemu rozpakować to iso żeby tak sie nie cięła ?? ktoś kiedys wspominał że podobno da sie cofnąć kompresje.
Ja używam PSP iso compressor, zazwyczaj w przypadku cso pomaga ustawienie na 333mHz (oprócz takiego GoWa np.)
Masz 80% ostrzeżenia, zbanują cię za takie coś
a dlaczego mieliby go zbanować za takie cos?
CYTAT(ghost. @ 30 07 2008, 16:51)

a dlaczego mieliby go zbanować za takie cos?
Wydaje mi się, że mówienie o ściąganiu gier z torrentów nie jest aprobowane przez regulamin, ale to w sumie nie moja sprawa
Ja za tekst cytuję: "Ja tam go pożyczałem z prędkością 30kb/s" dostałem bana na SB na psp-team.pl ^^
nwo nie napisal o sciaganiu gier z torrenta tylko o problemie, mozna to okreslic firmwareowym

mozna to tez podciagnac pod pytanie o homebrew

w koncu wiele Hb mozna zassac w formie iso/cso [kompilacje wielu programow/soft do tworzenia pandory/itp]...
takie male sprostowanie z mojej strony

winner za takie cos jak w cytacie dostalbys 20% :*

wiem wiem jadę na krawędzi. anyway, dzięki wielki za podpowiedz. jako że na PSP gram w co popadnie, wrzucam płytkę i wybieram grę losowo nie patrze co to jest byle pierwsze z brzegu i ku mojej wielkiej radości wrzuciłem sobie
Ridge Racer 1 bo pomyślałem że skończę. niestety to było .cso i cięło się niemiłosiernie nawet jak ustawiałem na 333mhz, w przypadku .iso w GTA taki zabiegł nawet pomógł. ale to było nieskompresowane .iso pomyślałem żeby poszukać iso ale nigdzie nie mogłem znaleźć
żeby nie było, szukałem w całym domu, i pod łóżkiem
i w łazience
jedyne wyjście to odwrócić proces kompresji.
pomogło i to jeszcze jak

Giera śmiga aż miło jestem już prawie prawie na końcu zostało mi ostatnie MAX TOUR specjalnymi samochodami co jest niemal niemożliwe, pierwszą trasę wygrałem angelusem ale dalej już nie wiem co zrobić. dwójeczka RR jest łatwa w porównaniu z jedynką
szkoda że wcześniej nie wiedziałem że można tak zrobić to bym się nie szarpał z tyloma grami w robocie
Mam pytanko

Miałem wgrany plugin na odpalanie themów. Wrzuciłem popsloadera, ale pliki conf i vsh już są. Co mam zrobić żeby mię oba pluginy? Dopisać ścieżkę do vsh?
tak
do popsa musisz miec osobny pliczke txt: pops.txt
reszte pluginow dopisujesz do game.txt lub vsh.txt
Problem mam. Próbowalem przerobic baterie na Pandore odcinajac tego PINa. Odrypałem chama, chyba dobrze, zdjęcie:
http://img396.imageshack.us/img396/7808/img3774yp1.jpgNo i teraz problem. Jak wkładam ją do PSP to ten w ogóle nie odpala się, po podpięciu ładowania pisze ze bateria ładauje sie,
gdy próbuje installerów pandory, o totalnewbieeasyinstaller i jakiegoś Pandora's GUI, po zainstalowaniu plików na karte
gdy odpale PSP za pomocą ładowarki i włoze baterie wyskakuje error 80020148(w przypadku easyinstallera jakis inny, podobny do tego). Gdy odłączam ładowarke od razu pokazuje mi ze bateria padła.
Czyżbym z(pipi)ał baterie?
EDIT: Podładowałem, i teraz mogę odpalac PSP z włozoną baterią, ale jest tylko czarne tło. Tak ma być? Co dalej?
wkladasz karte pamieci z softem potem pandore i powinno sie wlaczyc menu z wyborem instalacji [bez ladowarki]
memorke zrob sobie wedlug tego tutka
http://psp-team.pl/forumpsp/Uniwersal-unbr...lim-t12324.htmltrzeba sie bedzie zarejestrowac na inne forum i zassac paczke 80mb okolo. zainstalujesz tym 1.50-3.52
Spróbowałem drugi raz i jak kopiuje pliki totalnewbieeasyinstallerem to wyskakuje, przy koncu chyba:
PSP MS IPL Installer
Load IPL Code E:/msipl.bin
24166 bytes(59 block) readed
Error 0x00000000 in DeviceIoControl
Aby kontynuować, naciśnij klawisz...
Tak ma być?
Chyba własnie tu lezy błąd, wkładam karte, wkładam baterie, zapala się lampka ale nic nie idzie.
jaka masz memorke? max to 4gb [4gb sony chyba niedziala, sandisk tak]
zrob to manualnie wg. tego tutka na psp-team.
bo pandore masz ok. tylko memorka robi problem ;/
[ja mam specjalnie przygotowane 512mb z softem, na czarną godzine xD]
Mam 1GB SanDiska i 4GB SanDiska, oba na bank oryginalne. Próbowałem na 1GB bo na 4GB mam wszystkie sejwy itp. nie chce mi sie wszystkiego zrzucac na kompa.
No ok, więc próbuje ręcznie.
Krzys PL
5 08 2008, 11:59
Ktoś szukał jak sterować kompem przez PSP. Jak dalej szuka to
KLIK Program działa na 3.90m33-3
Edit:
Nowa wersja
CYTAT(Mikes @ 5 08 2008, 08:24)

Mam 1GB SanDiska i 4GB SanDiska, oba na bank oryginalne. Próbowałem na 1GB bo na 4GB mam wszystkie sejwy itp. nie chce mi sie wszystkiego zrzucac na kompa.
No ok, więc próbuje ręcznie.
Problem leży w XPku.
Albo dostaje komunikat Error 0x00000000 in DeviceIoControl. w przypadku używania totalnewbie... i podobnych
albo
Logical drive has more than a physical drive. Cannot handle it. jak robię wg.
http://flash.duno.org/cfw/I dupa, nie wiem juz co robic ;/
Dzieki Krzysiu!
Krzys PL
5 08 2008, 20:56
CYTAT(winner @ 5 08 2008, 18:02)

Dzieki Krzysiu!

Prosze.
Działa Ci to płynnie? Bo strasznie mi zamula mysz nie chodzi płynnie i obraz tez sie powoli zrzuca. Może od tego ze sieciówka do najnowszych nie należy (przesył 11mb)
No w tym rzecz, że wogóle mi nie działa >.<. Wyskakuje mi błąd -1/118 albo 125 i error connection. WiFi świeci się nonstop. Jakiego używasz VNC na kompie i jakie to IP wpisałeś w tym progsie na PSP.
Krzys PL
6 08 2008, 12:34
Miałem tego co tam jest w tutku, ale że tak mi zamula to zainstalowałem RealVNC i też działa tylko dalej zamula. Net na psp działa Ci normalnie? Ip wpisać musisz komputera(jak najedziesz na ikonkę VNC to tam pokarze), tego po ":" nie ruszałem. acha pisali tam na forum że program ma problem jak połączenie jest zabezpieczone.
Z RealVNC działa jak marzenie

. Dzięki Krzysiu jeszcze raz. Mi wcale nie zamula. Spróbuj zrobić format flahs1 w RM może da rady. pozdro
Krzys PL
6 08 2008, 14:05
Zrobiłem formata i... działa normalnie

Dzięki
maciucha
6 08 2008, 19:01
A ja próbowałem i taki error zawsze wyskakuje - "cannot connect Error: -1/116". Jakieś rady bo zależy mi na tym strasznie...

wpisz IP ręcznie, takie jakie masz na kompie. Ściągnij RealVNC najnowszą wersję i gdy najedziesz myszką na iknonke na pasku pokaże Ci to IP, które musisz wpisać.
maciucha
7 08 2008, 09:52
Prawie głupi nie jestem

. Może winą jest to, że mam hasło do bezprzewodówki?
jak masz haslo wpisane w ustawieniach wifi to nie powinno to robic problemu...
btw. po co wam hasla na wifi ? imo wygodniejsze jest ustawienie dostepu dla wybranych numerow mac.
a jak ktos bedzie sie wam chcial wlamac do sieci to i tak to zrobi...
Krzys PL
7 08 2008, 13:30
CYTAT(maciucha @ 7 08 2008, 10:52)

Prawie głupi nie jestem

. Może winą jest to, że mam hasło do bezprzewodówki?
Wywal hasło i powinno być gut. Znowu mi ten program przycina, jak sformatowałem flash1 to było dobrze włączyłem po jakimś czasie znowu i dalej to samo a nie chce mi sie formatować co chwile, procek ustawiłem na 333 i nic. Od czego to może byc?
Bardzo dziwne, ale to też zależy od ramu, ponieważ obraz przekazywany jest na bierząco i ważna jest moc przerobowa( masz FAT czy SLIM?) osobiście posiadam FATa i spokojnie mogę nawet grać na PC przy pomocy PSP

(testowałem z Call of Duty - tu jest trudno i z TOCA RD3 - tu było elegancko, grałem nawet na chwilę w Lineage

). Może to wina karty pamięci, albo ewentualnie zaśmieconego Windowsa (sam testuję pod XP Prof SP2 i Asmaxem 411g)
Krzys PL
7 08 2008, 15:35
Fata. teraz sformatowałem jeszcze raz flash1 i działa normalnie wiec raczej to od kompa i karty nie jest. Jak jak sie zamuli to trudno aż tak to potrzebne mi to nie jest.
Jedyne co zauważyłem-jeżeli wejdziemy na jakąś stronę traktującą o filmach np. Youtube i spóbujemy włączyć jakiś film ekran na konsolce zanika i to w sumie tyle co zwróciło moją uwagę.
raven_raven
8 08 2008, 14:57
Jakiś czytacz plików txt z funkcją szukania?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.