Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Scena PSP, homebrew, etc
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Coati
psp notepad chyba cos takiego ma
bookr ma opcje zakladek
Wieslawa
CYTAT(Coati @ 7 08 2008, 11:20) *
jak masz haslo wpisane w ustawieniach wifi to nie powinno to robic problemu...

btw. po co wam hasla na wifi ? imo wygodniejsze jest ustawienie dostepu dla wybranych numerow mac.
a jak ktos bedzie sie wam chcial wlamac do sieci to i tak to zrobi...

Powinieneś sprzedawać routery biggrin.gif Wiedzą niszczysz...

Skopiowanie mac-a - 5 minut roboty dla każdego laika.
Uzyskanie dostępu do sieci wifi z wpa + mocnym hasłem - dla laika nie do zrobienia.

Jak kiedyś ktoś z Twojej sieci dokona przestępstwa sieciowego to może nie być wesoło.
Coati
przesadzasz ;]

z tym, ze sa laicy i laicy...
bart-blank
Czy jest jakiś emulator N64, który dobrze działa na psp ??
Coati
deadalus - napisze tylko tyle, ze dziala ;]
winner
Mario działa, Zelda też - czego chcieć więcej :FF
Coati
CONKERA
winner
A tam marudzisz :FFF Jak się nie ma co się lubi..... ^^
Coati
lubie marudzic ;]
no i gdyby jeszcze prefect dark dzialal....
Jejax
Yo! Chce sciagnac jave na kieszkonsolke besposrednio. Podobnie z rzeczami do gier online(macromedia). Pisze z p s p sory za ortografie
Nitro
Kurcze jakby GoldenEye działał...to byłoby spełnione marzenie tongue.gif
Suavek
Nie pogardziłbym Starcraft 64. Niestety nie działa (a przynajmniej mi się nie udało go odpalić). Przenośna wersja takiego tytułu, to by dopiero było wink.gif.

Coś się w ogóle z tym projektem dzieje? Są jakiekolwiek nadzieje na kolejne, poprawione wersje?
Krzys PL
CYTAT
Yo! Chce sciagnac jave na kieszkonsolke besposrednio. Podobnie z rzeczami do gier online(macromedia). Pisze z p s p sory za ortografie
Coś ty taki nerwowy. Jak dobrze zrozumiałem ciebie to szukasz jakiegoś emulatora javy na psp wiec używamy GOOGLE wpisujemy PSP JAVA EMULATOR i klikamy w pierwszy link tam masz wszystko. Jeśli chcesz ściągnąć go bezpośrednio na konsole to potrzebujesz jakiś menadżer plików na psp i przenieść emulator do ms0:/psp/game/
ksips1
Znacie jakieś dobre strony z homebrew?
Coati
gj.net i google
ksips1
Wie ktoś może skąd ściągnąć Windowsa Viste na PSP?
raven_raven
google wie

Ja właśnie tak ściągnąłem. Ale ogólnie to syf jest, zwykłe app w html'u.
ksips1
A możesz podać jakieś strony, bo ściągnąłem 2 Visty i żadna nie działa sad.gif
Krzys PL
Wpisujesz w google psp vista i pierwszy link. działa na 100% bo sprawdziłem

http://www.google.pl/search?q=psp+vista&am...lient=firefox-a
raven_raven
Może źle ją uruchamiasz? Włącza się ją w przeglądarce, podając odpowiednią ścieżkę dostępu. Sam katalog musisz wrzucić na roota karty.
Mikes
Jak zrobie jutro upa do 5.0 to luzem bede mogł zdowngrade'owac do 4.01(mam juz baterie pandory, pod koniec tyg. powinienem dostac karte i robie downa)
Mikes
Dobra, mam juz CFW. Teraz pytanko do was, jakas dobra strona traktująca o CFW, dobre programy itp.

Aha, jak właczyc to menu w ktorym mozna zmieniac wszystkie opcje itepe?
raven_raven
A temat z poradnikami to co -_-... najpierw by się poszukało, potem prosiło.
Yano
polecił by ktos emulator snesa na psp? znalazlem sam w necie kilka ale nie wiem ktory jest dobry/najlepszy , ani jak je uruchamiac itp

dla ulatwienia podam przykladowa stornke gdzie sa emulatory, ale nei wiem ktory wybrac
http://psp-news.dcemu.co.uk/

edit przy oakzji (tez tam są) ktory emulator GBA jest najlepszy?
raven_raven
UnOficiall GB SP Kai 07 jakoś tak ten mi jedynie działał na 4.01 - jeśli chodzi o GBA.
Coati
i ten tez chyba jest najlepszy ;]
Yano
dzieki smile.gif

a snes? tongue.gif
Coati
sciagnij pierwsze 3 lepsze z neta i porownaj wygode obslugi ;] bo i tak wiekszosc ma niemal 100% kompatybilnosc oraz full fps
Yano
no dobra mam juz oba XD

btw wdizalem emulator DSa na psp , wie ktos czy to cos ma sens? bo na pcta nie dorwalem dobrze dzialajacego emu dsa, to co dopiero na psp;p (tak mi sie wydaje;p)
Coati
dobrze ci sie wydaje ;]

te emulatory to tylko ciekawostki
Mikes
Sciagnałem sobie PSXowe spyro, sam eboot, wrzucam do psp/game/spyro/eboot.pbp ale nie chodzi, corrupted data. Czemu tak?
ghost.
Widocznie jest jakaś trefna kopia eboot'a

sprawdź PM za jakiś czas ;]
Hitman
Siemka,

Jestem w trakcie przeszukiwania forum wiec sorki jezeli powtarzam pytanie bo zapewne juz bylo.
WLasnie kupilem PSP wersja 1.5. Mozecie mi powiedziec jaki jest teraz odpowiedni firmware aby dzialaly programy homebrew i kopie gier?

Pozdrawiam
Mikes
CYTAT(ghost. @ 17 10 2008, 14:53) *
Widocznie jest jakaś trefna kopia eboot'a

sprawdź PM za jakiś czas ;]

Śmiga jak złoto, dzięki smile.gif

Da się zmienic ikonke od sejwa? Wkurza mnie ta z Castlevanii. W driverze mam taką samą.

MGS mi nie hula, po logu PlayStation jest czarny ekran. Na necie czytałem ze na zadnym powyzej 3.71 nie chodzi. Da się to jakos ominac?
dameron
Mam pytanko. Nie interesuje sie zbytnio scena homebrew na PSP (ani ta scena wogole) wiec mam pytanie.Czy jest jakas gra z tego rodzaju ktora mozecie polecic? PS. Pisze tego posta z mojego brand new PSP:) Pozdrawiam.
Coati
CYTAT(Mikes @ 17 10 2008, 21:42) *
MGS mi nie hula, po logu PlayStation jest czarny ekran. Na necie czytałem ze na zadnym powyzej 3.71 nie chodzi. Da się to jakos ominac?
PORADNIKI -> POPSLOADER -> I CZYTAMY!
ghost.
Wyszło 5.00 m33, własnie zrobiłem update z 3.90, bez wiekszych problemów, tyle tylko, że popsloader narazie nie działa. Jutro rano w pracy obadam dzialanie PlayStation Store.
winner
WoW! Super, niesamowite, excellent i woógle jazda bess tsszymanki!

BTW. Soft nie wnosi wiele nowego, ale sam w sobie jest w porządku.
Coati
wiedzialem, ze mozna na ciebie liczyc ;]
ghost.
CYTAT(winner @ 17 10 2008, 22:38) *
WoW! Super, niesamowite, excellent i woógle jazda bess tsszymanki!

Ale o co Ci kurwa chodzi?

BTW, Auto-connect dla USB, taka durnota a cieszy niesamowicie ;]
Coati
ghost. - jemu chyba chodzilo o to, ze kazalem mu napisac posta o tym FW... [głupota z czata czasem przedostaje sie na forum ;]]
winner
CYTAT(Coati @ 18 10 2008, 00:09) *
ghost. - jemu chyba chodzilo o to, ze kazalem mu napisac posta o tym FW... [głupota z czata czasem przedostaje sie na forum ;]]

o to też ;P

No faktycznie ten auto-connect USB dobrze się spisuje, no i jest PSstore bezpośrednio z XMB.

Może być.
Mikes
Kurde. Problem mam. Ściagnałem MGSa, odpalam go, włączam poploadera, daje 3.71 i nic. cały czas jest to okienko popsa ale nic sie nie dzieje, nie moge wyjsc do menu ani nic, trzeba resetowac PSP. O co cho?

jaka masz wersje mgs'a? -C
ghost.
CYTAT(Coati @ 18 10 2008, 00:09) *

aha ;] Bo mi tutaj w odpowiedzi na prostą informacje wyskakuje gosciu z mocno ironicznym stwierdzeniem, wiec podstawowa reakcja to "dude, wtf?" ;] No ale dobra, niepotrzebna napinka.
Coati
Ja tam jestem zadowolony z 500. praktycznie nic nowego, a jednak cieszy ;]

+pss [zadziwiajaco szybko dziala... ]
+nowa fala w menu [mnie takie cos cieszy xD]
+a-c USB

fw jest ok... przynajmniej widac jakies roznice w stosunku do poprzedniej wersji xD
ironspider
wooow, to juz taki wysoki FW jest na PSP? Ja zostalbym przy swoim ulubionym 3.80 m33(mialem problem z homebrew ktore wzucalo sie do game150, ale 3.80 naprawil go jakos). Jak tak patze to zaden fajny homebrew sie nie pojawil od kiedy wymyslono psptube....
seph84
Wrzucalem dzis CF 5.0 na dwa PSPki. Na moim Facie poszlo od kopa. Na Slimie braciaka idzie do tej pory - dochodzi do 99%, potem spada na 84% i znowu w koleczko. Ma ktos jakis pomysl co z tym fantem zrobic? Na razie zostawilem podpiete do pradu - niech sie meczy, moze w koncu zaskoczy.

Braciak narzekal, ze czasem wieszaja mu sie gry - znaczy w momencie startu nie znika bialy ekran sony psp, tylko konsolka lapie freeza. Moze sie jej poglebilo? huh.gif
Krzys PL
Jak nic nie będzie można zrobić to wyłącz ten update zobacz jak bedzie miała brica to na facie zrób pandore i ją napraw i poczekaj na 5.01 bo na 5.00 nie działa PS store
seph84
Wyłączyłem po kilku godzinach - brick. Pandorka i żyje.
Ale to nie rozwiązuje problemu, bo się nie da zainstalować tego softu po prostu. dry.gif
ghost.
Wyłacz wszystkie pluginy, zrób formata karty pamieci (masz karte oryginalna czy podróbke?), naładuj baterie na 100% i spróbuj jeszcze raz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.