Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Scena PSP, homebrew, etc
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Er_WolvEr
Conajmniej z 4 osoby wypowidziały się że możńa, ale trzeba mieć 2.5 i potem zwięszyć / albo nie zwięszać( różne były wersje smile.gif do 2.6. Coś było że na fabrycznym, 2.6 nie jedzie. Ale tyle osób potwoerdziło, narazie nikt nie zrobił gapy czy coś. Czyli możńa już sie cieszyć biggrin.gif:D:D:D
STRETCH
czekam na 2.71 hack
ShtaS
chciałeś napisać "czekamy" smile.gif
Artix
Eeee... Natrafiłem na TO i czegoś tu nie rozumiem. Można się normalnie bawić homebrew np. na 2.5? Bzdura, prawda? Przecież wtedy downgrade nie byłby zupełnie potrzebny dla tych, których nie interesuje ISO. Jak to jest?

Sorry jeśli to głupie pytanie, ale kwestią homebrew interesuje się od czasu ogłoszenia, że złamano softy 2.5 i 2.6.
Sebas
QUOTE(Artix @ 4 07 2006, 02:31) *

Eeee... Natrafiłem na TO i czegoś tu nie rozumiem. Można się normalnie bawić homebrew np. na 2.5? Bzdura, prawda? Przecież wtedy downgrade nie byłby zupełnie potrzebny dla tych, których nie interesuje ISO. Jak to jest?

Sorry jeśli to głupie pytanie, ale kwestią homebrew interesuje się od czasu ogłoszenia, że złamano softy 2.5 i 2.6.

W homebrew na softach do 2.6 można już grać od bardzo dawna. Trzeba mieć tylko GTA: LCS
zajman
QUOTE(ShtaS @ 3 07 2006, 21:48) *

chciałeś napisać "czekamy" smile.gif

I doczekamy się czy nie ?? mineło już trochę czasu
ShtaS
czy ja wiem czy tak duzo, na zlamanie softu 2.5/26 potrzebowano pol roku, 2.71 jest na pewno bardziej zaawansowany pod wzgledem bezpieczenstwa, tka wiec, ja obstawiam nastepne wakacje:)
_Blaze_
Z kad moge sciagnac downgrader 2.60>1.50?? Stronka psp.moron.pl nie dziala a wlasnie z niej chcialem sciagnac downgrader confused.gif Bede wdzieczny za jakis sprawdzony link, nie chce zassac przypadkiem bety biggrin.gif
ShtaS
http://www.skizo.org/forum/index.php?showtopic=6557 (forum skizo.org)
bigbird
A ja mam takie pytanie w sprawie tego downgrade'a...bo rozumiem ze potrzebny jest egzemplarz GTA:LCS, ale czy może być zakupiony teraz czy musi byc z "pierwszego" rzutu do sklepów ?
neospiderman
QUOTE(bigbird @ 12 07 2006, 13:24) *

A ja mam takie pytanie w sprawie tego downgrade'a...bo rozumiem ze potrzebny jest egzemplarz GTA:LCS, ale czy może być zakupiony teraz czy musi byc z "pierwszego" rzutu do sklepów ?

Musi byc ta pierwsza z "dziurą".

Do poczytania która to ta dobra wersja: http://pspupdates.qj.net/How-to-find-a-Hom...pg/49/aid/58178
bigbird
A ktos z Lodzi ma moze ta "dziurawa" wersje i moglby mi uzyczyć (za flaszke albo dwie biggrin.gif )na to pare minut do zrobienia downgrade'a...
VascoDa
Wlasnie wyszedl nowy devhook smile.gif emuluje 2.71.
Teraz mozna miec i homebrew i pelny power PSP.

http://pspupdates.qj.net/Devhook-Updated-t...pg/49/aid/58716
TomisH
Sprawdzone, śmiga ^^
zajman
QUOTE(VascoDa @ 14 07 2006, 00:19) *

Wlasnie wyszedl nowy devhook smile.gif emuluje 2.71.
Teraz mozna miec i homebrew i pelny power PSP.

http://pspupdates.qj.net/Devhook-Updated-t...pg/49/aid/58716

no to idealnie tongue.gifP
agrestrybnik
ci ci se dzwigli soft dla dema loco roco to se teraz zyly tna !!
Gojlandek
QUOTE(agrestrybnik @ 14 07 2006, 16:44) *

ci ci se dzwigli soft dla dema loco roco to se teraz zyly tna !!

Coś w tym stylu.
bartiz
Mam pytanie czy na sofcie 1.5 i tym najnowszym DevHook działają wszystkie najnowsze gry ?

(Loco Roco, Daxter, Tekken, DJ Max Portable, Syphon Filter, Tales of Eternia itp ?)
VascoDa
Daxter UMD dziala smile.gif
MaciejPŃ
http://www.youtube.com/watch?v=wNpIQPz7FNU&eurl=

popatrzcie na to. Pozamiatało mną....

...chyba jednak fake:( a było tak pieknie przez chwile:)
bigbird
A jest jakiś program żeby z oryginalnej płytki umd zrobić sobie *.iso ?
VascoDa
Czy ktos z was ma moze DevHook 044 pelny zestaw z firmware 2.71 europejskim? Czy bylby tak mily i podzielil sie ? smile.gif Narazie mam z wersja USA i jak chce odpalic UMD film to musze wracac do 1.5, co troche utrudnia.
VascoDa
QUOTE(bigbird @ 19 07 2006, 08:01) *

A jest jakiś program żeby z oryginalnej płytki umd zrobić sobie *.iso ?

UMD emulator 0.8
Ma opcje zrzutu UMD do ISO.
Tak musialem zrobic z kupionym Daxterem dopoki nie bylo devhooka.
bigbird
Mógłby mi ktoś łopatoligicznie wyjaśnić jak odpalić ISO gry devhook'iem 0.44 ? zrobiłem sobie ISO z oryginalej płytki, zgrałem do folderu ISO w głownym katalogu na MS, odpalam devhooka, wybieram iso, reszte opcji jak zalecane, PSP sie restartuje ale gry nie odpala tylko zostaje w glownym menu PSP. co trzeba ustawic zeby automatycznie odpalalo plik ISO ??
TomisH
ISO - ANYUMD, no i płytka musi być w napędzie.
bigbird
aha, bo myslałem ze w devhooku nie musi byc plytki...
a jeszcze mam taki problem ze przy emulacji firmware'a 2.71 po restarcie konsolki pojawia mi sie komunikat na niebieskim tle ze "setting information is corrupted.press O button to repair and restore default settings." - naciskam kółko, konsolka resetuje się i znowu pojawia sie ten komunikat...wiecie jak to naprawic czy cus ??
Sandking
Odpalał już ktoś ISO z komputera? Łacze się moim PSP'kiem (Devhook 0.46 z modem USB), odpowiednio ustawiam, wybieram ISO na kompie... ekran się robi czarny (emulacja softu 2.71) i pojawia się napis "this game could not be started [tutaj cyferki] i wywala mnie do menu na PSP. Miał ktoś podobny problem? smile.gif
Pawel1992
Ktoś instalowął już custom firmware oprócz mnie?biggrin.gif Jeżeli ktoś niewie co to jest to przedstawiam filmik zrobiony przezemnie.... Mały pokaz możliwości. Sory za literówki typu zamiast OFF jest OF.

http://video.google.pl/videoplay?docid=5889333534641314566
Gadzik1920
Kupiłem PSP z wgranym softem 2.6 i chce zrobić downgrade do 1.5. Bardzo bym prosił o pomoc.
ShtaS
nie ma pewności, że z fabrycznie wgranego 2.6 da się zrobić downgrade. Jeśli chcesz zaryzykować to tutaj masz krok po kroku opis:

http://www.skizo.org/forum/index.php?showtopic=6557
kostas6
zalóżmy ze już mam te GTA co dalej mam zrobic? Również mam versie 2.01. Właśnie sie przymierzam do zakupu Gta tylko ze wzgledu na homebrew. Ale jesli ladowanie takie go programu by bylo skoplikowane moglby sobie nie poradzic. Prosze o ODP
ShtaS
najlepiej zróbić upgrade do 2.5, a potemdo 1.5 downgrade. jeśli nie chcesz tego robić, a jedynie odpalać Homebrew na 2.01, to musisz zaopatrzyć się w specjalnie spreparowany save z GTA(dostępny na stronie fanjity). ładujesz go z emnu gry, odpala ci się eloader i w nim wybierasz sobie programik homebrew z karty pamięci. Banalnie proste smile.gif
Grizzly_cf
Witam.

Od pewnego czasu pracuje nad klawiaturą do PSP. Tutaj
Jeżeli wszystko pójdzie jak należy to można się spodziewać wersji komercyjnej do końca tego roku. Szacowana cena 30zł za pełny zestaw (klawiaturka + adapter + program) i 15zł za sam adapter z programem. Oczywiście może ona ulec zmianie w zależności od dalszego rozwoju projektu.
W podanym topiku są podane wszystkie szczegóły projektu i aktualny postęp.

Pozdrawiam
Pawel1992
Cóż z tego jak narazie nie ma żadnej przeglądarki internetowej obsługującej klawiature. Pozatym klawiaturka jest już do kupienia w niektórych (polskich!) sklepach internetowych. Ale podziwiam i zycze powodzenia.
Evil-13
Mam pytanie czy ten mod chip jest bezpieczny?
Grizzly_cf
Hehe w temacie pisałem na jakiej zasadzie ma działać. Dzięki niej będzie można sterować każdą wirtualną klawiaturą. Działanie mojej klawiatury ma się opierać na symulacji buttonów. Tzn. jeżeli mamy tą np. w. klawiaturę pseude-komórkową (jak w links2) to by wpisać "A" musimy analog dać do góry i nacisnąć trójkącik. Program obsługujący klawaiturę SMS po odebranie od niej znaku "A", wykona te dwie czynności za nas błyskawicznie. Dzięki dużej możlwiości konfiguracji i tworzeniu profili będzie łatwo można dostosować ją do innych wirtualnych klawiatur.
Na dziś sprawa hardwarowa jest już załatwiona, teraz walcze z komunikacją (działa, ale koślawo).
Evil-13
Czy na sofcie 2.8 da sie odtwarzac homebrew? Albo downgrade?
Pawel1992
Nie. Only for 1.00 >> 2.60.
cichyboss
1.Kupiłem psp, bez problemu zdowngrade'owałem do softu 1,5. Jaki Devhook będzie dla mnie najlepszy i co on mi da?
2. O co chodzi z emulacją softu 2.71, jak przełączać się między tym emulowanym a 1,5?
3. Jak odpalić obraz gry? Mam kilka, najbardziej zależy mi na GTA.
4. Czy na emulowanym 2,71 da się odpalić grę i homebrew z 1.5? Mam emu snesa i to mi śmiga, mam też na karcie WipeOuta, Lumines i Ape Escape. To chodzi mi spod 1.5, ale gdy zainstalowałem emu 2,71 i wróciłem do 1,5 to szło tylko lumines
5. Zakręciłem, wiem... Nie mam pojęcia jaka jest różnica międzi UMDLoader, DevHook, src, XBM...

Z gory dzieki za pomoc tongue.gif
Ekansik
to wyczytalem na pewnej aukcji z allegro:
"A teraz czas na najlepsze- w konsoli został zainstalowany zmodyfikowany bios(custom firmware). Rozszeża on możliwości naszej konsoli już na poziomie XMB(menu) a oto kilka z przykładowych zmian- możliwość wyboru firmware podczas startu konsoli suwakiem WLAN(w pozycji ON zostanie załadowany bios 1,50 a w pozycji OFF 2,71), oszczędność baterii(nareszcie możemy grać dłużej:D), ominięcie loga SCEE podczas włącznia konsoli(nie ma przeklętego autobota), możliwość stosowania motywów(zmieniona czcionka, tło, dźwięk odtwarzany przy włączeniu konsoli i inne), auto USBmode, recovery mode(pozwala odratować zbrickowaą konsole), robienie screenshotów, możliwość odpalania programów napisanych pod fw 1,00), ukrywanie corupt icon, możliwość regulacji szybkości procesora PSP oraz cała masa innych poprawek, które wszystkie ciężko jest wypisać- czyli same plusy smile.gif"

moze mi ktoś powiedzieć jak takie coś jest możliwe? I czy jest to proces odwracalny, tzn czy jest potem mozliwosc powrotu do normalnego bios'u, zeby np. oddać na gwarancje etc?
TomisH
Odwracalny, jeśli zaaplikował custom firmware z "odwracaczem".
Pawel1992
Enkasik - pewnie to psp kumpla biggrin.gif ja też mam taki zmodyfikowany bios naprawde polecam. Wideo dosyć dawno przygotowane przezemnie:

http://video.google.pl/videoplay?docid=588...custom+firmware

Instalacja cf jest prosta trwa dosłownie sekunde hyh.gif.

Btw. akurat ten sie da bo to jest modyfikacja custom firmware - poc zmodyfikowana - harley 0.2.
Ekansik
QUOTE(TomisH @ 20 08 2006, 11:41) *

Odwracalny, jeśli zaaplikował custom firmware z "odwracaczem".

A jesli "odwracacza" sie nie zaaplikuje, to mozna go potem "doaplikować" ? wink.gif

Bo bym zonka złapał jakbym sobie customa walnoł, a potem za chiny bym nie mogl wrocic do starej wersji.
Pawel1992
E jego sie nie aplikuje poprostu to jest oddzielny homebrew usuwajacy to. Jezeli bedziesz instalowal customy na podstawie tego dark alexa (najlepszy jest od harlyego) to nic sie nie stanie.
Evil-13
Czy da sie usunac firmware z konsoli i wgrac inny question.gif Prosze o odpowiedz.
Kamson
aby wgrac ISO na karte trzeba miec soft 1.50 lub Devhooka ?? czy wgrywa się do folderu GAME ? z góry dzięks za odpowiedź. słyszałem ze niektóre gry zajmują 300 mb czyli na 2gb sporo dosyc by weszlo smile.gif
Pawel1992
Trzeba 1.50 i np devhooka lub jakiś inny umd emulator.

Co do gier.... Niektóre 300 mb a nie które prawie 2 gb....
b4it
PSP 2.0-2.80 mówią "Hello World" !!!

Kolejny przełom w dziedzinie Homebrew dla PSP exclaim.gif Oto powstał pierwszy Homebrew na PSP z FW 2.0 - 2.80 exclaim.gif Jego autorami są NOPx86, psp250, skylark, joek2100, jimp, cswindle i Fanjita.
By odpalić Hello World (tak nazywa się każdy pierwszy program odpalany na nowej platformie) na FW 2.0 - 2.80 musisz wykonać dwa punkty:
1. Wypakuj ZIP do /PSP/PHOTO/
2. Przejdź do Photo w XMB, odszukaj ikonke programu i odpal go!
3. By wyłączyć musisz zrestartować PSP

Czy otworzy do droge do emulacji ISO na 2.0-2.80? Tego jeszcze nie wiadomo.

Download: Hello World (FW2.0-2.80)
mariusz025
to znaczy że jeżeli ściągne ten plik i załaduje to będe mógł grać w gierki ściągnięte z neta typu Homebrew?(mam 2.80) i jestem zielony huh.gif
b4it
To znaczy że jak ściągniesz ten program i odpalisz na PSP to zobaczysz jak wygląda pierwszy Homebrew w histori 2.01/2.50/2.60/2.70/2.71/2.80 odpalany bez użycia GTA.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.