Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Scena PSP, homebrew, etc
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Evil-13
Mam pytanie czy mozna sluchac radia internetowego w psp? smile.gif
neospiderman
A no jest taka aplikacja homebrew do słuchania radia przez net, z tym że trzeba miec fw 1.50. Program ma banalną nazwe pspradio.
Maku
PSP Radio [ver 0.36] - Prosze oto link do programu.
Evil-13
Witam

Moze wiecie w czym sie progranuje na PSP. W jakim jezyku? Co jest potrzebne? [jakies Developer kits czy cos] Prosze o szczera odpowiedz. question.gif
konrado0905
jezyk programowania - C
kompilator - CygWin + dodatki
BlackHawk
Witam. Mam psp soft 1.5 i sciągam gre super mario mini v. 3 . Uruchamiam ją, wyskakuje logo psp i wyglada jak by sie ładowało ale zaraz potem wyskakuje błąd: The game could not be started. (80020010). Gre wgrałem do folderu psp/ game i nie wiem co z tym jest confused.gif. pomóżcie nowemu użytkownikowi psp hyh.gif
YETI
miałem to samo
usun gre z karty, i nagraj ja jeszcze raz, powinno pomoc

PS. Jakie pliki wpakowałes do folderu GAME ?
szczurek
To jest JEDYNY temat w ktorym prosze pisac o wszelakich problemach z odpalaniem czegokolwiek, zlamaniem czegokolwiek, upgrade'em czegokolwiek i tak dalej. Kazdy nowy temat, ktory powstanie i bedzie mowil o scenie (nawet ogólnie) będzie zamykany bez wyjaśnienia. Over and Out
YETI
Dziwne ze TAKI temat w ogole sie nie rozwija, przeciez roznego rodzaju gier, emulatorów i innych programów jest pełno (ciagle pojawiaja sie nowe)

Transport Tycoon na PSP!
http://dl.qj.net/OpenTTD-For-The-PSP-Gener...d/879/catid/195

Świetny kalkulator na PSP
http://rapidshare.de/files/15684043/pspxti...1_.0.0.zip.html
_Blaze_
Wie ktos czy jest juz mozliwy downgrade z wersji 2.6 do 1.5?? Jakis czas temu bylo to niemozliwe ale nie wiem jak sprawa wyglada teraz dry.gif
TomisH
Nie
da
się.
YETI
Portable Meditation Engine czyli medytuj z PSP

Psilocybeing właśnie wydał Portable Meditation Engine dla PSP! Jest to klon Brainwave Generator, który pozwala na... na medytację Tworzy on dźwięki wpływające na nasz mózg, które pomogą w medytacji. Chcesz odpocząć jak nigdy dotąd z PSP?! Ściągnij Portable Meditation Engine.

aby sciagnac program trzeba byc zarejestrowanym na stronie
http://www.psp.moron.pl/news.php?readmore=313

skomentuje to tak...LOL smile.gif
Dragen
wielki lol, sciagnałem to i niewiedziec czemu działa tylko 1 muzyczka..tzn dzwiek..testował ktos to juz?
sentinel
http://blazebyte.atspace.com/pspWxp/index.htm

- Web Browser
- File Viewer
- Calculator
- Drawing Application
- Change desktop background
- Loads of Applications:
Browser Info
Calculator
Calender
Conversion
Country Info
Day Born
Distance calc
File Viewer
Games Lists
Internet
Periodic table
PSP Draw
Romen No.
State info
Stopwatch
Text Editor
Loads of games
ShtaS
bajera fajna, dziala naakzdymsofcie zprzegladarka. Szkoda tylko ze wolno dziala, ale to wkonuc przez przegladarke confused.gif

Mam jedno pytanie,jak zaznaczyac mine w saperze ?smile.gif
Flik
Można zrobić downgrade z fw 2.01?
Na polskich stronkach znalazłem jedynie info (cytuję z pamięci): "podobno można, ale nie wiemy na pewno".
konrado0905
nie, nie mozna zrobic downgread'a z 2.01 i zwyz. tylko z 2.00
Flik
A mogę odpalić na 2.01 jakieś homebrew?
Cokolwiek? xD
Pawel1992
Tak ale musisz mieć gta.
matrix666@
Grac na psp w gry można też z karty pamięci .Ale mój kumpel twierdzi że nie umiejętne wgranie gry grozi uszkodzeniem konsoli .Jak to jest ?Czy to ma coś wspólnego z biosem .Specem nie jestem ,dlatego chciałbym sie upewnic .
matrix666@
Czy można zniszczyc konsolke psp jeśli źle wgra sie grę na karte pamięci?
neospiderman
No jak ktoś ma "talent" to wszystko można. Ale w sumie to nie ma co i jak niszczyć to polega tylko na skopiowaniu pliku .iso [najcześciej] z dysku kompa do odpowiedniego katalogu na MS-u.
ShtaS
chyba, ze sciganie wirusa i wtedy mu sie psp zbrickuje : )

*zbrickuje znaczy, ze konsola bedzie juz tylko do wyrzucenia
lechu
Jak w temacie - czy są już jakieś emulatory (SNES/MegaDrive itp) pod soft 2.60? Jeżeli tak skąd takie mogę ściągnąć?
Hela
...moze nastepnym razem uzyj sobie google.pl...
zeby odpalic jakies homebrew na 2.6 musisz miesz GTA:LSC
http://dl.qj.net/
Hela
Musze napisac podwojego posta, bo jest NIUS Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA DLA CALEJ SCENY PSP!!

PRAWDZIWY MODCHIP DLA PSP
http://pspupdates.qj.net/The-Modchip-is-RE...pg/49/aid/47330
ShtaS
ciekawe czy przerobka jest w pelni bezpieczna, ale odpoweidz na to pytanie zyskamy zapewne dopiero kiedy chip zostanie udostepniony dla szerszej publiki smile.gif interesuajce jest takze kiedy bedzie dostpeny w polsce smile.gif
Flik
Powiem tylko tyle, że jest fajnie tongue.gif
Więcej możecie poczytać na skizo.
_Blaze_
QUOTE(Hela @ 27 05 2006, 05:10) *

...moze nastepnym razem uzyj sobie google.pl...
zeby odpalic jakies homebrew na 2.6 musisz miesz GTA:LSC
http://dl.qj.net/

Masz jakas stronke gdzie moge sie dowiedziec jak odpalic homebrew na 2.6 jak mam GTA?? Mam w tej chwili beznadziejny net i szukanie tego mi zajmie wieki confused.gif
BiSoN
Mozna uszkodzic tylko podczas downgrad'u albo upgradu , w przypadku pierwszego gwarancja idzie sie kochac tongue.gif Wgrywanie gier na karte pamieci nie powoduje uszkodzenia konsoli smile.gif
Trzcina
Lol 90$za modchipa... to jakies 1/3 ceny konsoli... powariowali tongue.gif

Trzeba czekac i zobaczyc co z tego wyniknie smile.gif
mlokon
CODE
Specs/Details:

Undiluted Platinum – World's first PSP modchip!

The U.P. (Undiluted Platinum) is a flash Replacement system for the PSP™ which allows the use of previous flash updates or custom firmware builds, opening up the possibility to run unsigned homebrew code on even the latest PSP systems. The U.P. contains 32MB NAND flash which is programmable from the PC via a high speed USB connection, using our user friendly software. You may boot the PSP from either its onboard flash or the flash contained on the U.P; the flash which is used is determined by a button press as the PSP is powered on (U.P. flash is used by default, hold L1 to use the PSP onboard flash). Since U.P. provides a secondary flash which the PSP can boot from, it can even be used to restore a PSP which has been "bricked". Every effort has been made to make our flash updater software, which will be freely available for download, both as easy to use and reliable as possible. The software also contains diagnostics which can be used by installers to determine if an installation has been successful or not.

The U.P. has been designed to minimize installation difficulty and effort. A FPC (flexible printed circuit) cable is included which routes the essential signals from the PSP motherboard to the U.P. main board and U.P. USB connector. Copper enamel wire is included, which will provide the connection between the FPC cable and the motherboard signal traces. The FPC cable also helps by reducing the mechanical stress placed on the solder points, making a U.P. modified PSP shock resistant which is important for handheld systems. Installation aids are included, and installation diagrams for all PSP hardware revisions will be available for download, together with flasher software application, from our reseller's websites. More about installation together with install pictures closer to release.

The FPC cable end to which the USB connector board attaches is routed into the battery compartment and sits above the battery. The battery cover can be replaced after flash updating and the cable remains safely in the compartment until the next update is required, whereupon the USB connector can be clipped in place within a few seconds. This means that the U.P. is completely contained within the PSP under normal usage and avoids any unsightly external modifications to your PSP. PSP is after all portable, let’s keep it that way!

In order to maximise the benefits that U.P. can provide its users, we have decided to take an open source approach with U.P and will be releasing source code for any software we release as well as full documentation for the U.P. hardware interface - including information on how to control U.P. from within PSP programs. This will allow anybody to create software which can take advantage of what U.P. has to offer. We have also sent a few prototype units away to some of the scene's best software...

czyli wszystko wiadomo xD
ShtaS
przeciez juz Hela podawal linka do tego : )
mlokon
bardzo możliwe wink.gif tak sądziłem, dlatego też nie zakładałem topiku.
norm
jestem ciekawy za ile bedzie dostepny w sprzedazy. tylko troche przegieli z cena confused.gif dobrze ze chociaz jest on skonstruowany tak ze nigdzie nie odstaje tylko ladnie siedzi sobie wpasowany w srodek konsolki.
_Blaze_
Ok ludzie mam tylko jedno pytanie.... Czytalem na necie ze NIE mozna odpalic zadnego homebrew sposobem z GTA:LCS na konsoli z 2.60 to prawda?? Jezeli ktos ma jakies ciekawsze info to bylbym wdzieczny za PM z jakim linkiem
Funkorama
Witam czy istnieje mozliwos zkonwertowania filmu do formatu mp4 na psp ale zeby jeszcze byly tam napisy odtwarzane? slyszalem ze cos takiego istnieje ze nagrywa napisy na film a potem konwertuje na mp4??? Help:)
Gojlandek
QUOTE(Funkorama @ 2 06 2006, 16:52) *

Witam czy istnieje mozliwos zkonwertowania filmu do formatu mp4 na psp ale zeby jeszcze byly tam napisy odtwarzane? slyszalem ze cos takiego istnieje ze nagrywa napisy na film a potem konwertuje na mp4??? Help:)

K-Lite Codec Pack - jest tam filtr, który wszędzie wkleja napisy do obrazu (pliki muszą mieć tą samą nazwę). Możesz też wkleić napisy na stałe do filmu za pomocą programu do obróbki video (coś z Vob w nazwie chyba...). Kiedyś założyłem taki temat w pomocy.
TomisH
QUOTE(Blaze19 @ 2 06 2006, 02:16) *

Ok ludzie mam tylko jedno pytanie.... Czytalem na necie ze NIE mozna odpalic zadnego homebrew sposobem z GTA:LCS na konsoli z 2.60 to prawda?? Jezeli ktos ma jakies ciekawsze info to bylbym wdzieczny za PM z jakim linkiem

Na 2.60 można, na 2.61 i wyżej nie.
konrado0905
nie ma czegos takiego jak 2.61
ShtaS
jest ponoć, łata tą dziure przez ktora mzona odplac HB przez GTa:)
norm
o ile mi wiadomo to soft 2.61 jest zwykłą bajeczką...
agrestrybnik
jest soft 2.61 !!, ruzni sie tym ze jest dziura z gta zalatana !, tak samo masz soft 2.00 i 2.01, ten drugi juz nie idzie zejsc z softem na dul. jest jeszcze 2.70 i 2.71 ten drugi ruzni sie tylko tym ze idzie gry z neta we fleshu sciagac !, soft 2.61 maja niekture base packi(takze w zestawie jest plyta umd w base packu)
Sebas
QUOTE(agrestrybnik @ 4 06 2006, 19:20) *

jest soft 2.61 !!, ruzni sie tym ze jest dziura z gta zalatana !, tak samo masz soft 2.00 i 2.01, ten drugi juz nie idzie zejsc z softem na dul. jest jeszcze 2.70 i 2.71 ten drugi ruzni sie tylko tym ze idzie gry z neta we fleshu sciagac !, soft 2.61 maja niekture base packi(takze w zestawie jest plyta umd w base packu)

Niech mu da któryś bana, błagam blink.gif
agrestrybnik
seba ban to tys sie powinien nazywac !!!, idz do sklepu i obejrz base pack jaki ma soft !!
Trzcina
Spokoj mi tu... bo obu potraktuje odpowiednio.

Od dawania banow i warnow sa moderatorzy a jesli ktos chce pokazac nam ze ktos inny zasluguje na warna to sa sposoby na to, inne niz spamowanie w temacie.

Poza tym gdyby za analfabetyzm i brak znajomosci podstawowych zasad ortografii dawalibysmy bana, to byloby o poloqwe mniej ludzi.
Hela
http://www.youtube.com/watch?v=o9lUs3I5WDM&eurl=
Zhakowany firmware 2.71 umozliwiajacy wszystko to co 1.5 odpalony przy pomocy chipa Undiluted Platinum. Jesli to nie jest fake, to zapowiada sie rewolucja w homebrew.
TomisH
...o ile wmontujesz chipa ;]
_Blaze_
Testowany downgrade z wersji 2.6 do 1.5 - w koncu mozna to zrobic bez obawy zniszczenia konsoli cool.gif

http://www.psp.moron.pl/news.php?readmore=473
Sinister
Klik
Hm, z 2.5/2.6 do 1.5? Można już? Może ktoś z forum potwierdzić? biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.