Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ostatnio przeczytana manga
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > MANGA&ANIME
Tori
Chyba nie muszę wiele tłumaczyć.

Ostatnio dostałem pocztą kolejne 2 tomy do kolekcji GTO 5 i 6 tomik. Nadal potrafią rozbawić, ale mimo wszystko nie przebijają pierwszych odcinków. No i Onizuka coś rzadziej te szlugi pali confused.gif
Zeratul
Samurai Deeper Kyo - tom 19 (moim zdaniem najlepsza manga ever)
Threads of Time tom 2,3,4 - jedna z lepszych manhwa jakie czytalem
Tori
Samotny Wilk i Szczęnię- genialne, wręcz cudowne! Polecane przez samego F. Millera. Tak i ja Wam polecam smile.gif
Nimloth_1988
Miecz nieśmiertelnego- tom 8
I wszystkie tomy Black Cat.

MOże i nie bardzo wyszukane, ale i tak sie podoba smile.gif
dark_grzyb
Ostatnio Saiyuki tom 5 i NGE 10, nie lubie skanów więc jestem skazany tylko na to co sam kupie lub pożyczę.
Coati
w miare ukzywania sie w Polsce to czytam FMA
wcześniej Alita i hikaru no go
Dante
Ostatnio prawie wszytsko co leżało w empiku w Łodzi w Manufakturze już dokładne nie pamiętam co to było na pewno Heat i pare innych pozycji (w tym 6 i 7 Gto po raz kolejny mimo że w domu tez mam)
Kid
Ostatnio przeczytałem NGE 10, Naruto 19 i 20 biggrin.gif czekam na paczke, bo zamówiłem Ghost in the Shell i kilka Dr.Slump biggrin.gif
Nimloth_1988
Właśnie skończyłam Chrono crusade
Shen87
najnowszy tom Eden przeczytany w empiku bo z kasa krucho wink.gif
Belcoot
Kozure Okami tom 5. Genialne biggrin.gif .

No i z niecierpliwością oczekuję następnego odcinka Berserk'a....
jakbu
Gunsmith Cats Tom 1 i GTO Tom 2
okens
Pierwsze trzy tomy Miecza niesmiertelnego- slicznie rysowane, calkiem wciagajace
Pierwsze dwa tomy Edenu- Godna polecenia manga z niezla fabola
Belcoot
CYTAT
Pierwsze trzy tomy Miecza niesmiertelnego- slicznie rysowane, calkiem wciagajace

Heh, a jak to wygląda w ostatnio wydanych tomach hyh.gif . Autor naprawdę wyrobił sobie kreskę. Nie tylko rysunki, ale również fabuła - im dalej, tym lepiej wink.gif . Szczerze, to w ogóle się nie spodziewałem, że to się tak rozwinie... Gorąco polecam.

A ja przeczytałem najnowszy odcinek Vagabonda. Kolejny przykład na taką mangę, która ząbki pokazuje dopiero po długim czasie. Kilka ostatnich tomów to mistrzostwo świata. Szkoda, że jeszcze trochę potrwa, zanim wydadzą je u nas...
okens
CYTAT(Belcoot @ 31 03 2007, 00:08) *
CYTAT

Heh, a jak to wygląda w ostatnio wydanych tomach hyh.gif . Autor naprawdę wyrobił sobie kreskę. Nie tylko rysunki, ale również fabuła - im dalej, tym lepiej wink.gif . Szczerze, to w ogóle się nie spodziewałem, że to się tak rozwinie... Gorąco polecam.

A ja przeczytałem najnowszy odcinek Vagabonda. Kolejny przykład na taką mangę, która ząbki pokazuje dopiero po długim czasie. Kilka ostatnich tomów to mistrzostwo świata. Szkoda, że jeszcze trochę potrwa, zanim wydadzą je u nas...

AAA! To wspaniale, ze Mieczyk rozwija sie w dobra strone, niestety opuscilem polske i nie moge kontynuowac zbiorow. Tzn mialem okazje ogladac jeszcze kilka innych odcinkow po angielsku( chociaz te wydanie z kolei jest krodsze od naszego a co za tym idzie polowa 4 tomu to koncowka 3 polskiego wydania) ale przy najblizszej sposobnosci zaopatrze moje zbiory w dalsze czesci tej polskiej wlasnie edycji...
Eden przerobilem w tej chwili rowniez do tomu 3 i jestem z tej mangi zachwycony, naprawde doskonaly klimat wyludnienia ziemi
Pozatym dorwalem ostatnio od brata Kenshina i po pierwszych 6 tomach musze przyznac, ze choc nie jest to rzadna rewelacja to czyta sie naprawde milo( jest przezabawna) chociaz o liniowej fabole, ot kenshin z odcinka na odcinek kopie tylki nowym klanom. Zalezy kto jaki styl w mandze preferuje ale jak kto ma pod dostatkiem pieniedzy i czasu moze zainwestowac
Belcoot
CYTAT
Pozatym dorwalem ostatnio od brata Kenshina i po pierwszych 6 tomach musze przyznac, ze choc nie jest to rzadna rewelacja to czyta sie naprawde milo( jest przezabawna) chociaz o liniowej fabole, ot kenshin z odcinka na odcinek kopie tylki nowym klanom. Zalezy kto jaki styl w mandze preferuje ale jak kto ma pod dostatkiem pieniedzy i czasu moze zainwestowac

Potem fabuła się nieco zmienia wink.gif . Staje się mniej schematyczna i w miarę ciekawa (choć ostatni rozdział, tak wielbiony przez fanów, to IMO głupota do kwadratu). Jednak wolę anime... Sam nie wiem dlaczego, może to przez muzykę gościa od "Tenchu" wink.gif ...?
jakbu
Hellsing-tom 5
chinczyk
Inuyasha tom 1,2
Shimizu
chcialbym sie zaopatrzyc na allegro w jakis tomik fajny.... co polecacie ??
okens
Coz dorwalem ostatnio calkiem mila ksiegarnie zaopatrzona w mangi i wraz z bratem rozpoczelismy dobierac sie do dwoch serii...
Jednak zanim cokolwiek opowiadac musze napomknac, ze czytam to w jezyku obcym ktorego jestem dopiero w trakcie nauki i nie wyciagam 100 procent faboly. Ok a wiec pierwsze jest KYO- przeczytalem 2 tomy wlasnie zabieram sie za 3 i jestem pod wrazeniem, jest naprawde spoko. Cholernie zabawny, jest niezle rysowany( chociaz momentami zdarzaja sie razace w oczy niedopatrzenia ale na szczescie bardzo rzadko) i calkiem spoko fabolarnie( w skrocie to opowiesc o tchorzliwym, wedrownym sprzedawcy mikstor ktory nie ma pojecia, ze w chwili niebespieczenstwa zamienia sie w demona i pewnej dziewczynie- lowczyni nagrod- ktora wykorzystuje przypadkowa znajomosc z nim)
Kolejny jest B Cray Man, przeczytalem raptem jeden tom i nie specjalnie przypadl mi do gustu, nie wnikasm w fabole( koniec koncow jak dla mnie troszke zbyt naciagana) ale to produkcja w stylu... chmmm ciezko powiedziec ale w moich oczach jest raczej dla mlodszych odbiorcow
I w koncu udalo mi sie zabrac za shojo...aaaaaaaaaaa! Jednak nigdzie nie znalazlem jeszcze Please save my Erath ale moze potrafisz podac jakies inne ciekawe tytoly( jesli w tym siedzisz to powiedz czy warto wziasc mange o nazwie IST) Belcoot bo jak narazie kupilem jedynie Daisuki z przeceny hehe
Proko
inu-yasha 1 i 7
ashka
Ojj, ja już z miesiąc żadnej mangi w rekach nie miałam....
Ostatnio to ja chyba skończyłam "ライン" (Line) autorstwa mojej ulubionej Kotegawa Yua (tej od "Anne Freaks"!).
Dobre, jedno-tomowe, choć zakończenie jakieś takie mało emocjonujące.

Cały czas dzielnie brnę przez "赤ちゃんと僕" ("Dziecko i ja", hyhy) autorstwa Ragawa Marimo, obecnie NADAL jestem w trzecim tomie.
Aramis
Szybkie pytanko, prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź:

Czy manga "Suzuka" jest dostępna w Polsce? Jeżeli tak to ile ma tomów? Bo podoba mi się bardzo, ale czytanie na kompie jest bardzo niewygodne:(.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.